Zweden

Rondreis Zweden

Maak een onvergetelijke rondreis door Zweden. Mooi voorbeeldreizen vind je op onze website, zodat je geïnspireerd raakt voor je rondreis naar Zweden. Het dichterbevolkte gedeelte van het land ligt in het zuiden en midden van Zweden, met de grote steden Malmö, Göteborg en Stockholm.

Noord-Zweden is magisch: het noorderlicht in de winter en de midzomernacht-zon in het zuiden. Het noorden wordt in twee gebieden opgedeeld. Het hoge noorden in Zweeds Lapland en de regio die hieronder ligt, wordt Gold Lapland genoemd.

Het beste van twee werelden, dat is wat je in Midden-Zweden vindt als je de natuur in trekt. Hier ontmoeten noord en zuid elkaar, hier snuffelt het grote wild – beer, lynx, wolf en eland – aan de rand van de menselijke wereld. Het koudere, noordelijke klimaat ontmoet het mildere, zuidelijke weer. Hier vind je planten uit zowel koudere als warmere streken. Hier gaat het vlakke zuiden met zijn agrarische karakter over in een glooiend, bosrijk en ruiger gebied, waar je echte rust, ruimte en stilte kunt ervaren.

Een land voor outdoorliefhebbers!

Wandelvakantie Zweden

Wandelen in Zweden maakt het mogelijk om te genieten van de wildernis en zijn bewoners, op niet al te grote afstand van de bewoonde wereld. Binnen een uur rijd je van een stad met 150.000 inwoners – met alle bijbehorende voorzieningen – naar de rust van de wildernis in Midden-Zweden, waar je zomaar oog in oog kan komen te staan met een eland. Hier loop je via landbouwgrond naar een vogelreservaat en wandel je vanuit een charmant vissersdorpje langs de eenzame kust naar een privéstrandje.

Slingerende wegen door groene bossen, de typische rode vakantiehuisjes en ontelbaar veel meren. Ontdek de eilandjes voor de kust, of bezoek de dichte bossen waar in de 17de eeuw Finse nomaden neerstreken. Wandel in het spoor van zilver- en ijzerzoekers of ontdek het leefgebied van de Scandinavische beer te voet. Verken het groene stadshart van Gävle of wandel langs kristalheldere meren en rivieren, waar je zo in kunt springen.
Het zuiden van Zweden wordt gekenmerkt door een zacht glooiend landschap, blauwe meren, rode houten huizen en talrijke zwem-, fiets- en wandelmogelijkheden. Bekende naam is de regio Småland waar natuur en cultuur samen komen. Hier kun je kamperen, hiken, en een veelheid aan flora en fauna bewonderen. Voor (kleine) kinderen is het attractiepark Astrid Lindgrens Wereld een aanrader. Hier maak je kennis met haar beroemde Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter en je kunt er zelfs in zo’n leuk houten huisje overnachten.

Stedentrip Zweden

Maak een stedentrip naar Zweden. De drie grote steden die ieder om eigen redenen een bezoekje waard zijn, zijn: Stockholm, Malmö en Göteborg.

Stedentrip Stockholm

Boek een stedentrip naar Stockholm, de hoofdstad van Finland. Stockholm is het gehele jaar een bezoek waard. Het gezelligste stukje is Gamla Stan, de oude binnenstad. Hier vind je historische bezienswaardigheden, winkels, cafeetjes, musea en dit alles in een stadshart uit de dertiende eeuw. Maar ook het Vasa Museum of het openlucht museum Skansen zijn zeker de moeite waard. Eén enkel weekend is niet genoeg om deze fantastische stad te bezoeken, maar je kunt in ieder geval een beginnetje maken en later terugkomen.

Stedentrip Malmö

Malmö is eeuwenlang een commercieel middelpunt van de Scandinavische wereld geweest, maar tegen de 19de eeuw kreeg de stad een meer industrieel karakter. Hoewel Malmö in de afgelopen jaren geëvolueerd is naar een Zweeds metropool blijft de stad en haar inwoners verrassend vriendelijk en down to earth. Het aanbod aan culturele attracties en andere trekpleisters kan altijd menig toeristen bekoren en de vele restaurants, cafés en bistro’s serveren een traditionele, ambachtelijke keuken. Malmö is een eclectische mix van internationale food culturen en tradities die samenkomen in deze levendige Zweedse stad. Ontdek en proef!

Klimaat in Zweden

Misschien minder bekend van Zweden zijn de warme, stabiele zomers, vanwege het hoge aantal zonuren en de gunstige ligging aan de lijzijde van de Noorse bergen, die een reis naar Zweden in de zomer heel geschikt maken. Het zuiden van Zweden kent in de winter gemiddeld zo’n dertig sneeuwdagen, terwijl het in de bergen en in Lapland een stuk kouder wordt en er naast vorst veel sneeuw kan vallen.

Terug naar Zweden

Voorbeeldreizen Zweden

7 dagen
Vanaf € 1599 p.p.
Rondreis Lapland
Rondreis Lapland
Ga nu mee! Een echte polar adventure waarbij je geheel Lapland doorkruist. Zweden, Noorwegen en Finland allemaal in 1 reis. Allerlei...
7 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Polar Adventure - Zweden, Finland & Noorwegen!
Polar Adventure - Zweden, Finland & Noorwegen!
Van een ijsbreker cruise in de golf van Bothnia tot het Kingcrab vissen op de Barentszee! Deze speciale winterreis is een hele bijzondere.
7 dagen
Vanaf € 1075 p.p.
Rondreis Zweden met kind
Rondreis Zweden met kind
Een bijzondere vakantieweek voor de hele familie. Vol met leuke avonturen en voldoende tijd om te ontspannen, energie op te doen en te...
8 dagen
Vanaf € 1149 p.p.
Rondreis Zweden auto
Rondreis Zweden auto
Tijdens deze reis laten we de grote steden achter ons en zoeken we de rust en de natuur op, om net extra intens van al deze pracht te...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op