Wijnroute Zuid-Afrika

Wijnroute Zuid-Afrika

Een van de bekendste routes is Route 62, de langste wijnroute ter wereld. De 850 kilometer lange weg slingert tussen Kaapstad, Oudtshoorn en Port Elizabeth en voert langs de Kaapse Wijngebieden, de Breede Rivier Vallei en Klein Karoo. Officieel loopt de route van Tulbagh naar Uniondale, rijdend vanuit Kaapstad tref je eerst de vele wijngaarden en fruitplantages in Tulbagh, Ceres, Worcester, Robertson, Montagu en Bonnievale. Er zijn in deze dorpjes tussen de bergen volop mogelijkheden voor wijnproeverijen en rondleidingen bij de verschillende boerderijen. Deze route is uitermate geschikt om zelf te rijden vanwege de goede staat van het wegennet, veiligheid, veel verschillende accommodatie mogelijkheden langs de route en de diversiteit aan bezienswaardigheden. Route 62 is goed te combineren met de Garden Route.

Heb je een vraag? Stel 'm dan aan ons!

Wijnroute of Route 62 in Zuid-Afrika

De Wijnroute in Zuid Afrika biedt bijzondere uitzichten op gevarieerde landschappen. In het stroomgebied van de Breede Rivier en andere rivieren liggen enorme wijngaarden tegen de hellingen. In het woestijnachtige gebied van de Kleine Karoo geniet de reiziger van vergezichten op bergmassieven en prachtige uitzichten op vruchtbare groene valleien met ontelbare wijnranken. Misschien zie je onderweg nog een stokstaartje of struisvogel. De steden en dorpen op het eerste deel van de route zien er riant uit, met mooie huizen en prachtige tuinen. Meer naar het oosten overheerst de soberheid, zo geen nette armoede. Oudtshoorn is een centrum van de fascinerende struisvogelteelt. De Cango Caves in deze stad vormen een veelbezocht grottencomplex.

Wat is de beste reistijd naar Route 62 in Zuid-Afrika

Route 62 is het hele jaar door fantastisch. Maar aangezien je door de warmste streek van Zuid-Afrika trekt, is het handig om de zomer te vermijden.

Je kunt een dag doen over de route. Alleen raden wij dat natuurlijk niet aan. Vooral als je een paar verschillende wijnen en porten wilt proeven en het zonde vindt om ze uit te spugen, kun je het beste een keer overnachten in een plaatsje langs de route. Aan de route liggen diverse leuke opties.

Een week op en neer is genoeg, er tien dagen voor uittrekken is nét iets relaxter. Meer weten over handige tips en weetjes van Zuid Afrika?

Hoogtepunten van de wijnroute

In het aan de Breede Rivier gelegen Bonnievale, ook wel de vallei van kaas en wijn genoemd, kun je naast wijn ook verschillende kazen proeven. Ook zijn er langs de Breede Rivier watersporten te beoefenen zoals kayaken en vissen.

In Worcester zijn diverse mogelijkheden voor uitstapjes zoals een bezoek aan de grootste brandy destilleerkelder ter wereld, het openluchtmuseum Kleinplasie of de Karoo desert Botanische tuinen.

In Montagu zijn natuurlijke warm waterbronnen om heerlijk te relaxen.

Barrydale ligt in het overgangsgebied tussen vruchtbare valleien en de droge Kleine Karoo. Een opmerkelijke stop in Barrydale is een klein winkeltje langs de weg met het opschrift 'Ronny's sex shop', een grappige marketingstrategie om mensen naar de kleine supermarkt te lokken.

Ladismith, aan de voet van de Swartberg mountains, is geschikt voor een dorpswandeling vanwege de verschillende bouwstijlen waaronde Neo-Gotisch, Kaap-Hollands, Victoriaanse en Karoo-stijl.

Verder rijdend door de bergen kom je aan bij de struisvogelhoofdstad van de wereld, Oudtshoorn, de beste plek voor een bezoek aan een struisvogelboerderij, maar er zijn ook krokodillenfokkerijen. Ook vind je er de Cango Caves, deze grotten hebben schitterende kamers en zijn zeker een bezoekje waard. Oudtshoorn biedt een goede uitvalsbasis voor hiking, paardrijden, mountainbiken of een autorit door de prachtige Swartbergpas richting Prince Albert.

Bij het plaatsje De Rust begint de Meiringspoort, een verharde weg door prachtige rotsformaties langs een riviertje.

In Uniondale, het officiële einde van route 62, zijn veel rotstekeningen van de Khoisan te vinden die tussen 1500 en 6000 jaar oud zijn.

Meer weten over wijnroute Zuid-Afrika?

Wil je meer weten over wijnroute Zuid-Afrika? Wij hebben de meest bijzondere plekjes voor je ontdekt en stippelen deze uit in een onvergetelijke reis door dit prachtige land. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar Wijnroute Zuid-Afrika

Voorbeeldreizen Wijnroute Zuid-Afrika

9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...
18 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Wijnroute, Kaapstad & Route 62 Zuid-Afrika
Wijnroute, Kaapstad & Route 62 Zuid-Afrika
Een bijzondere self-drive rondreis door de West Kaap van Zuid-Afrika. Deze rondreis is een combinatie van het bruisende Kaapstad, de rustige...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op