Tuinroute Zuid-Afrika

Tuinroute Zuid-Afrika

Tuinroute in Zuid-Afrika bezoeken? Grofweg tussen Mossel Bay in de Westkaap tot net voor Port Elizabeth in de Oostkaap ligt de bekende Tuinroute. De Tuinroute bestaat uit zo'n kleine 700 kilometer boordevol prachtig natuurschoon, mooie golfbanen, activiteiten, de hoogste bungeejump ter wereld, heerlijke restaurants, natuurparken en natuurlijk het bekende Addo Elephant Park waar u een (malariavrije) safari kunt doen. De naam Tuinroute is vanwege de prachtige flora die het hele jaar door bloeit maar ook omdat de Tuinroute één van de groenste regio’s is van Zuid-Afrika.

Tuinroute of Garden Route in Zuid-Afrika

De Tuinroute of ook wel Garden Route genoemd, ligt in Zuid-Afrika. Langs de schitterende kust ligt het Tsitsikama National Park, waarvan de naam betekent ‘plek met veel water’. Het park kent hoge bergen, kliffen, dichtbegroeide bossen en een geweldige fauna. Er leven meer dan tweehonderd vogelsoorten en tussen de zwarte rotsen leeft de zeldzame klauwloze otter. Aan de Tuinroute ligt Plettenbergbaai, perfect voor uitstapjes langs de Garden route. Het kleine stadje staat bekend om zijn prachtige eindeloze witte stranden en de Zuidkaper, een soort walvis die hier tussen juli en december hun jongen ter wereld brengen.

De juweel van de Tuinroute is Knysna. Vanwege de vele kunstgalerijen wordt het ook wel de kunsthoofdstad van de regio genoemd. De lagune van Knysna ontvangt tweemaal per dag voedselrijk water uit de Indische Oceaan en wordt gevoed met zoet water van de Outeniqua-bergen.

Wilderness wordt wel het hart van de Tuinroute genoemd. Dit charmante dorp vormt inderdaad een goed uitgangspunt voor het ontdekken van deze groene route en het Goukamma Natuur reservaat. De Outeniqua Mountains met het regenwoud liggen tegen het dorp aan en de oceaan is op loopafstand van dit gezellige plaatsje. Wilderness is een paradijsje voor de natuurliefhebber.

De stad George is de hoofdstad van de regio en hier bevindt zich ook een luchthaven. De stad is niet echt bijzonder mooi, maar u vindt er wel uitstekende accommodaties.

Tuinroute Zuid-Afrika beste reistijd

De beste reistijd voor de Tuinroute Zuid-Afrika? De natuur langs de Tuinroute is het gehele jaar door adembenemend maar de mooiste tijd is wellicht toch van begin juli t/m begin november. Dan bloeien overal wilde bloemen! Wel moet u er dan rekening mee houden dat het met name in juli en augustus nog wel eens koud kan worden en dat in deze streek veel winterregens voorkomen. De hele Tuinroute is in 5 dagen te doen, maar wanneer u de tijd heeft dan zijn een paar dagen extra absoluut prettig. De Khoi San bevolking noemde het Outeniqua, wat lastig te vertalen is, maar aangeeft hoe heerlijk de geur van de wilde bloemen is.

Hoogtepunten van de Tuinroute

De toegangspoort naar de Garden Route is Mosselbaai. In dit industriële havenstadje maakt u gauw een boottocht naar Seal Island waar bijna 75.000 zeehonden leven, voordat u doorrijdt naar de grootste plaats langs de route George.

Next stop is Wilderness. De naam zegt het al: dichtbegroeide bossen, fynbos en verstopte lagunes bekladden het kilometerslange zandstrand van dit kustplaatsje. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan haar kleurige markten, boetiekjes, oesterrestaurants en eeuwenoude bossen.

Plettenberg Bay In de volksmond Plett, volgens locals perfect: perfect weer, perfect natuurschoon en een perfecte sfeer. En daarna is het zover. U rijdt naar het hoogtepunt van de Garden Route. Het Tsitsikamma National Park beslaat de prachtigste kustlijn, waar regenwoud, hoge bergen en woeste golven tegen elkaar opvliegen. Dit is het spetterende einde van de Garden Route en misschien wel het hoogtepunt van uw reis naar Zuid-Afrika.

Veel toeristen doen twee tot drie dagen over de route en overnachten in Knysna en Nature's Valley, een plaatsje dat vlakbij het Tsitsikamma National Park ligt. Ons advies is om drie tot vijf dagen voor de Garden Route uit te trekken, zodat u genoeg tijd heeft om Knysna en de twee natuurparken op de route te bezichtigen.

Tuinroute Zuid-Afrika kaart

Krijg een idee waar de Tuinroute door Zuid-Afrika loopt op de onderstaande kaart. Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terug naar Tuinroute Zuid-Afrika

Voorbeeldreizen Tuinroute Zuid-Afrika

14 dagen
Vanaf € 1499 p.p.
Tuinroute Zuid Afrika
Tuinroute Zuid Afrika
Ontdek Zuid-Afrika en de tuinroute in deze 14 daagse reis. Van stad met strand naar de golvende wijnlanden en op safari avontuur in...
21 dagen
Vanaf € 1989 p.p.
Tuinroute Zuid Afrika, Westkaap & Drakensbergen
Tuinroute Zuid Afrika, Westkaap & Drakensbergen
Afrika is leven! En dat gaat u voelen in deze veelzijdige Zuid-Afrika selfdrive reis met bruisend stadsleven, vinologie en historie, volop...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op