Syros

Syros

Syros is een Grieks eiland dat behoort tot de Cycladen. Wanneer je aankomt op het eiland ben je even in de war, Griekenland? Het zou zomaar een Italiaans eiland kunnen zijn! Hier zie je namelijk erg veel van de Venetiaanse invloeden van vroegere heersers van dit eiland. Op Syros zie je veel koepels en pleinen waarbij geel en blauw de boventoon voeren. In de 19e eeuw was de hoofdplaats Ermoupoli de belangrijkste Griekse havenstad met een bloeiende scheepswerf. Gebouwd door de Venetianen met een middeleeuwse sfeer. De kerk van Agios Georgios is een aanrader. Dwaal verder door deze stad of ga erop uit en reis naar het dorp Finikas. Het heeft een idyllisch baaitje met palmbomen.

Vakantie Syros, wat is er te doen?

Het eerste wat je echt moet doen tijdens je vakantie naar Syros is gaan wandelen door Ermoupolis. Ga vooral dan ook naar het middeleeuwse plein en de kathedraal op St. George Hill (Ano Syros). Loop door de smalle prachtige straatjes van de stad en geniet van al het moois dat je tegenkomt. Syros is ook een aantal mooie stranden rijk, zowel zand als kiezels en tevens vlakbij gezellige vissersdorpjes.

Hoe hebben wij onze vakantie Syros in Griekenland ervaren?

Wij kwamen aan op Syros met de ferry en waren meteen overweldigd door de prachtige stad! Mooie straatjes die inderdaad niet altijd even Grieks aandoen. Soms waan je je in Venetië. We hebben heerlijk gegeten op Syros, het eiland staat bekend om zijn “eigenaardigheden” zoals Halva pie, een hartige taart gemaakt van tijm, honing en geroosterde noten. Ook de Loosa vonden we heerlijk en moet je echt een proberen als je op Syros bent. Dit is een ham met venkelworstje dat ze zelf maken. Naast de hoofdstad van Syros zijn we langs de stranden geweest en vooral Finikas is goed blijven hangen, een gezellig havenplaatsje met een fijn strand. We hebben hier heerlijk gegeten en je loopt zo overal naartoe.

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSifnosSikinosStavros