Strandvakantie Zuid Afrika

Strandvakantie Zuid Afrika

Wilt u een strandvakantie naar Zuid Afrika graag combineren met een rondreis? Wat is er nou heerlijker dan na een indrukwekkende safari door het Kruger Park, om te relaxen op een prachtig wit zandstrand? Of na een overweldigende reis in de Drakensbergen van Zuid Afrika en een bezoek aan authentiek Swaziland nog heerlijk onder te duiken in de mystieke onderwaterwereld aan de kust van Mozambique? Voor de ideale combinatie strandvakantie Zuid Afrika kunt u bij ons terecht. Bekijk onze voorbeeldreizen voor strandvakantie Zuid Afrika.

Mozambique een ideale bestemming als verlenging van een mooie reis door Zuid-Afrika

Strandvakantie Mozambique

Strandvakantie Mozambique of rondreis door Zuid Afrika? Combineer best of both met Mozambique en Zuid Afrika. In het zuidoosten van Afrika ligt een prachtig, nauwelijks ontdekt land voor een unieke vakantie: Mozambique. Mozambique heeft alle ingrediënten om een populaire strandvakantie bestemming te worden, maar staat qua toerisme nog vrijwel in de kinderschoenen. Omdat de zon bijna het hele jaar door schijnt in Mozambique‚ is de kust van dit prachtige land een ideale bestemming als verlenging van een mooie reis door Zuid Afrika. U vindt er prachtige riffen, gezonde koralen, een indrukwekkend onderwaterleven en hagelwitte stranden. De kustlijn van Mozambique is circa 2500 kilometer lang, het zeewater is het hele jaar aangenaam van temperatuur en kleurt in ontelbare turquoise tinten.
Bent u op zoek naar het echte Afrika dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme? Dan is Mozambique een uitstekende keuze! Een ideale stop tijdens of na afloop van uw rondreis, een strandvakantie Zuid Afrika - Mozambique! 

Is een vakantie Zuid-Afrika en Mozambique makkelijk te combineren?

Een gecombineerde strand-, safari- en duik (of snorkel) vakantie in Zuid-Afrika en Mozambique is perfect ineen te passen. Mozambique ligt immers maar op twee uur vliegen van Zuid-Afrika, en zelfs met een auto is de afstand eventueel te berijden (vanuit het noorden van Zuid-Afrika).  Kijk naar de voorbeeld reizen van Interfact Travel en ontdek onze mogelijkheden. 

Beste reistijd voor een gecombineerde safari en strand reis

Zuid-Afrika ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De Zuid-Afrikaanse zomer begint in december en de winter in juni. Meer weten over handige tips en weetjes van Zuid Afrika?

In twee derde deel van Zuid-Afrika valt minder dan 500 millimeter neerslag per jaar. De meeste neerslag in Zuid Afrika valt in de zomertijd‚ als de vochtige lucht van de Indische Oceaan met kracht landinwaarts stroomt. In Kaapstad daarentegen valt de meeste neerslag in de maanden juni tot en met september. De regen valt in de zomer vaak in korte hevige buien waarna de zon weer snel schijnt. 

Omdat het land het gehele jaar door een aangenaam klimaat kent‚ kunt u ook het gehele jaar in Zuid-Afrika rondreizen. Vanwege de grote verschillen per gebied kunnen temperaturen onderling wel verschillen. Afhankelijk van uw wensen kunnen bepaalde maanden al dan niet een geschikte reisperiode zijn. 

In Mozambique heerst een tropisch en warm klimaat. Het droge en koele seizoen loopt van april tot september. De temperatuur overdag is dan aangenaam met gemiddeld 23-26 graden. Het vochtige‚ warme seizoen loopt van oktober tot april. Het uitgesproken regenseizoen loopt van eind januari tot maart met korte buien; de rest van het jaar is het overwegend droog. Mozambique kunt u het hele jaar door bezoeken. U dient hierbij rekening te houden met het klimaat dat per gebied kan verschillen. Mocht u advies willen, neem gerust contact met ons. 

Terug naar Strandvakantie Zuid Afrika

Voorbeeldreizen Strandvakantie Zuid Afrika

14 dagen
Vanaf € 2499 p.p.
Strandvakantie Zuid Afrika en Mozambique
Strandvakantie Zuid Afrika en Mozambique
Big 5 spotten in Zuid-Afrika en vervolgens heerlijk pootje baden in de turquoise blauwe oceaan in Mozambique
18 dagen
Vanaf € 2650 p.p.
Safari en Strandvakantie Zuid Afrika, Swaziland en Mozambique
Safari en Strandvakantie Zuid Afrika, Swaziland en Mozambique
In deze imponerende fly and drive reis bezoekt u drie Afrikaanse landen: Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland. 
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op