Actieve vakantie

Actieve Ski Safaris vakantie

Een heel goed voorbeeld van een actieve vakantie naar Noorwegen is een actieve ski safari reis.

Als je met ons mee gaat op één van onze ski safari's, dan zorgen wij voor een onbezorgde beleving van jouw vakantie. Je kunt kiezen uit safari's met of zonder gids. Wij zorgen voor de overnachtingen, transfers en blijvende herinnering . Laat dat maar aan ons over zodat je volop kunt genieten! De vlucht is niet inclusief de prijs maar deze kunnen wij natuurlijk wel voor je regelen.

Waarom Noorwegen?

Eigenlijk zijn alle reizen die wij aanbieden vol met avontuur en is er de kans op het zien van het Noorderlicht. Natuurlijk hebben al onze reizen een aantal extra redenen om te ervaren. Noorwegen bieden wij niet aan omdat je er kan skiën, Noorwegen zit namelijk vol avontuur en zeer bijzondere ervaringen. Het land is modern en eigentijds, waar geschiedenis en de tradities goed bewaard zijn gebleven. Vijf redenen waarom wij denken dat Noorwegen jou volgende bestemming moet zijn;

1. Natuur; indrukwekkende en fascinerende fjorden.
Dit is vaak reden nummer één voor mensen om naar Noorwegen te gaan. De fjorden zijn niet te omschrijven en ook niet te beleven via foto's of videomateriaal, de Fjorden moet je ervaren. Unesco heeft zelfs twee fjorden op de lijst van Werelderfgoed gezet. Een fjord is een inham in een bergachtige kust, gekenmerkt door steile wanden die door de werking van gletsjers zijn uitgesleten.

2. Landschap; je komt ogen tekort
Noorwegen kan verdeeld worden in vier landschappen. Ostlandet is het gebied wat wordt gekenmerkt door de uitgestrekte bossen. Deze regio bevind zich in het oosten van Noorwegen. In Vestlandet vindt men de beroemde fjorden en de besneeuwde bergen. Deze regio ligt in het westen van Noorwegen. Troenderlag is het derde type landschap en ligt in het midden van het land. Dit is een vlak en vruchtbaar gebied.
Nordlandet is het noordelijkste gedeelte van het land en bestaat uit bergen, eilanden en fjorden. Hier vindt men ook de poolcirkel en wordt bewoond door de Samen (Lappen).

3. Gastvrijheid van de Noren
Deze reden is niet de eerste waar je aan denkt, aangezien de Noren veelal bekend staan als terughoudend. Het tegendeel is waar, want de Noren zijn zeer gastvrij, sociaal en enthousiast. Een groot voordeel is ook dat bijna alle Noren de Engelse taal beheersen. Toon interesse in de bevolking en het land en de Noren zullen je met open armen ontvangen.

4. De Noorse keuken
De Noorse keuken staat natuurlijk bekend om haar verse vis. Maar de Noren zijn ook gek op vlees en wild geserveerd met zoete en zure smaken. Wat een grappig detail is, is dat bijna overal kabeljauw wordt geserveerd die eerst wordt gezouten en daarna wordt gedroogd om de houdbaarheid te verlengen. Deze methode werd door de Nederlanders geïntroduceerd in de vijftiende eeuw.

5. Dieren
Last but not least mogen wij natuurlijk de dieren in Noorwegen niet vergeten. Noorwegen is een land met veel natuurschoon en daardoor ideaal voor verschillende diersoorten. Wat te denken van onder andere een zeer uitgebreid aan uilen, elanden, de Muskosos, de bruine beer, de poolvos en uitgebreide vogelfamilie (ruim 200 soorten). En daarnaast natuurlijk veel vissoorten.

Terug naar Actieve vakantie

Voorbeeldreizen Actieve vakantie

8 dagen
Vanaf € 837 p.p.
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
Een programma bedoeld als introductie van de ruige Noorse natuur, maar ook voor degene die al veel in Noorwegen gereisd hebben en iets...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op