Sikinos

Sikinos

Sikinos, verborgen schatten, authentieke festivals, echte gastvrijheid en wandelpaden over een prachtig eiland. Dit eiland is altijd een soort toevluchtsoord geweest voor iedereen die zich thuis voelt in de simpele schoonheid. Door hier te zijn word je, je weer bewust van de kleine dingen in het leven die alles juist zo mooi maken. De bewoners ontvangen je met open armen en nemen je graag op in hun dagelijkse bezigheden. Sikinos wordt in de volksmond ook wel “small lady of the Cyclades” genoemd. Sikinos ligt vlakbij Santorini maar het contrast kan bijna niet groter zijn!

Sikinos, wat is er te doen?

Maar is er wel iets te doen op Sikinos? Wij horen je denken! Wees gerust, laat je op Sikinos vooral leiden door het moment, door de lokale bewoners en laat ze je hun verhalen vertellen. De Chora van Sikinos is het meest authentieke dorp van de Aegean, hier vind je ook Kastro dit deel van het dorp is gebouwd in de 15de eeuw en dat is duidelijk te zien en te voelen. Op het hoogste punt staan drie windmolens en vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de Aegean en het eiland. Ook is er het klooster van Episkopi, een indrukwekkend monument dat gebouwd is in de 3de eeuw. Je kunt via een wandelpad naar boven naar het klooster, deze route duurt ongeveer een uur. Uiteraard zijn hier ook prachtige zand- en kiezelstranden aanwezig. Je kunt ervoor kiezen om een afgelegen strand op te zoeken en heerlijk alleen te genieten van de zon en de heerlijke zee.

Hoe hebben wij Sikinos Griekenland ervaren?

Wij hebben Sikinos vooral ervaren als een rustpunt in onze eilandhopreis. Als we terugdenken aan Sikinos, denken we vooral aan het heerlijke eten, het kleine en geweldige Porto Sikinos hotel en de gezellige haven van Alopronia. Sikinos is echt een eiland waar we veel over kunnen vertellen maar deze kun je het beste zelf ervaren!

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSifnosStavrosSyros