Sifnos

Sifnos

Sifnos is een schilderachtig Grieks eiland, met mooie dorpen zoals Apollonia, Kamares en het middeleeuwse dorp Kastro. Grote zandstranden en een typische architectuur. Een bezoek aan het bekende klooster Chrysopigi mag niet ontbreken. Je kunt je op het eiland prima verplaatsen met het openbaar vervoer, maar ook te voet komt je een heel eind. Of huur een scooter of auto om optimaal te kunnen genieten van al het moois dat Sifnos je te bieden heeft. Sifnos Griekenland, een eiland voor échte wandelliefhebbers. Sifnos is maar een kleine 3,5 uur varen vanaf Athene en wanneer je er de eerste keer bent geweest wil je er zeker nog eens terug. Een eiland met een goede balans tussen Cycladische huisjes, prachtige stranden, het beste Griekse eten en een kleine hoeveelheid toeristen.

Vakantie Sifnos, wat is er te doen?

Jouw vakantie naar Sifnos kun je op vele manieren invullen. Zo heeft Sifnos de leuke plaatsjes Kastro, Appollonia, Kamares, Vathi en Heronissos. Alle plaatsen met hun eigen charme en gezelligheid. Daarnaast zijn er vele stranden en heeft Sifnos 365 kerken en kloosters. Genoeg te doen en te zien dachten wij zo!

Hoe hebben wij Sifnos Griekenland ervaren?

Wij sliepen in Kamari en konden vanuit ons appartement (Delfini) heel makkelijk de haven inlopen om onwijs lekker te eten. Daarnaast zijn we het eiland over gereden met een huurauto en het is een heerlijk eiland om dit te doen. Omdat het een minder bekend eiland van de Cycladen is, is het er nog lekker rustig en dit merken we tijdens onze stops in de dorpjes en bij de taverna’s. We hebben een wandeling gemaakt naar Kastro, dit is één van de vele wandelingen die je kunt maken op het eiland. Natuurlijk hebben we nog veel meer tips en leuke informatie, vraag het ons gerust!

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSantoriniSikinosStavrosSyros