Santorini

Santorini

Santorini vakantie

Stel je eens voor de mooiste zonsondergang, bijzondere stranden, Griekse gastvrijheid, mondaine gezelligheid, dit is nu precies een Santorini vakantie! Een eiland van uiterste, je kunt gaan voor de Griekse appartementen met één en al sfeer, gezellige stranden in bijvoorbeeld Kamari of voor de extreme luxe van de spa-hotels in Oia of Fira met uitzicht op de Caldera terwijl je in jouw privé zwembad ligt. Santorini is een vulkanisch eiland dat ruim 3600 jaar geleden actief is geweest. Hierdoor heeft het zwarte stranden en is het een zeer rotsachtig eiland. De romantiek voel je overal. Velen zijn hier getrouwd dus een huwelijksreis of een bruiloft kun je hier perfect plannen. Een Santorini vakantie is naast de verliefde koppels ook zeker geschikt voor het hele gezin. Het strand en de zee zijn heerlijk en er zijn vele excursiemogelijkheden op en om het eiland.

Santorini Griekenland, wat is er te doen?

Natuurlijk is dit het eerste dat op jouw lijstje staat tijdens een vakantie naar Santorini; de zonsondergang vanaf de Caldera! Daarnaast is het een onwijs leuk idee (speciale tip van ons) om een safari in een jeep te doen op Santorini. Omdat het een vulkanisch eiland is zijn er veel steile bergwegen en prachtige routes die gereden kunnen worden, omdat dit vaak “off road” is kun je dit alleen maar doen met een jeepsafari. Omdat een vakantie naar Santorini natuurlijk ook erg in het teken van romantiek kan staan zijn er vele excursies die ook privé te boeken zijn, zo kun je met elkaar genieten van dit prachtige Griekse eiland.

Hoe hebben wij Santorini ervaren?

Santorini, we dwalen door de straatjes en van elk doorkijkje maken we een foto. We lopen helemaal naar boven want we willen dat romantische ‘plaatje’ maken wat we altijd zien op ansichtkaarten; prachtige vergezichten, witte huisjes en blauwe koepels.

Klik, klik… onze camera draait overuren hier op Santorini. We wachten nog even op de zonsondergang om het perfecte ‘plaatje’ te schieten. We vergeten bijna te genieten van het dorp Oia. Gelukkig is er morgen weer een dag.

We genieten van een dagje Red Beach, het is even een stukje lopen maar die verfrissende duik in zee was heerlijk. Aan het eind van de middag gingen we richting Fira. Ook hier liepen we door de smalle straatjes, keken we in de kleine boetiekjes en zochten we een leuke taverna uit voor een Grieks hapje en drankje. Onderweg naar de auto genoten we weer van de zonsondergang.

Santorini; een toeristische bestemming, maar eentje die volgens ons niet in een eilandhop reis mag ontbreken.

Meer weten over andere Griekse eilanden?

AmorgosFolegandrosKefaloniaKoufonisiaLefkasMykonosNaxosPanormosParosSifnosSikinosStavrosSyros