Safari reizen Zuid-Afrika

Safari reizen Zuid Afrika

Safari reizen in Zuid-Afrika ontdekken? Ga op safari tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika en ontdek de diverse wildparken waar u de prachtige big five kunt aanschouwen, wij geven u graag goed reisadvies voor het uitstippelen van uw ideale safari reis naar Zuid Afrika.

Wildparken Zuid Afrika

Wildparken Zuid Afrika ontdekt u via Interfact Travel. Het veruit bekendste wildpark van Zuid Afrika is het Nationaal Park Kruger, beter bekend als het Krugerpark. Maar Zuid Afrika kent nog veel meer safariparken. Het land heeft het grootste aantal wildparken ter wereld. 
En wist u dat het groene karakter van safari reizen door Zuid Afrika wellicht één van de meest succesvolle vormen van duurzaam ecotoerisme is? De groei in (fotografie-) reizen naar de wildparken van Zuid Afrika is van cruciaal belang gebleken in de bescherming van de natuur, maar ook bij een eerlijkere verdeling van haar opbrengsten met lokale gemeenschappen.
Wilt u de mooiste wildparken in Zuid-Afrika ontdekken? Dat kan met Interfact Travel. Wij denken graag met u mee om tot uw droomreis te komen en daar een onvergetelijke safari reis in op te nemen.

Big Five Zuid Afrika

Big Five in Zuid Afrika in levende lijve ontmoeten? Safari reizen door Zuid-Afrika worden vaak geassocieerd met het spotten van wilde dieren zoals olifanten, giraffen, leeuwen, neushoorns en luipaarden oftewel de Big Five. Van oorsprong is de Big Five dan ook een jagersterm. Het zijn namelijk de vijf gevaarlijkste dieren om te bejagen op het Afrikaanse continent. Waar andere dieren proberen te vluchten als ze zijn aangeschoten, kiest elk van de bovengenoemde dieren voor de aanval. Vandaar dat jagers in Zuid Afrika al heel lang geleden deze dieren tot de Big Five hebben bekroond.

Safari parken Zuid Afrika

Safari parken in Zuid Afrika bezoeken? Wij hebben ze bezocht en kunnen adviseren op basis van uw wensen, welke wildparken u echt moet zien tijdens uw rondreis door Zuid Afrika. Safari reizen door Zuid Afrika heb je in alle soorten en maten. Bij een safari denken de meeste mensen aan de klassieke game drives waarbij je met een open jeep onder leiding van een gids op zoek gaat naar wild, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden om de Afrikaanse natuur te ontdekken.

Game Drives: de klassieke safari, waarbij u in een open jeep met een lokale gids door de natuur rijdt op zoek naar wilde dieren.

Self-drives: bij een self-drive safari rijdt u zelf. Hierdoor kun je in uw eigen tempo reizen en stoppen op de plekken waar u zelf wilt stoppen. 

Wandel safari: hierbij loopt u tussen de wilde dieren in het park. Zoals u wel kunt voorstellen is het maken van een wandelsafari niet zonder gevaren maar wel de meest pure vorm. Het vergt een enorme kennis van de natuur en van de wilde dieren die je tegen kunt komen. Het is dan ook absoluut aan te raden om alleen wandelsafari's te maken onder leiding van een (gewapende) professionele gids. Overigens zijn wandelsafari's in lang niet alle wildparken toegestaan.

Overige safari's
Naast voornoemde safari's komen er steeds meer nieuwe soorten safari's bij. Zo kunt u tegenwoordig ook safari's te paard, safari's per luchtballon, safari's op de fiets, per kano, per trein en fotografie safari's maken in Zuid Afrika.

Een safari gaat over het gevoel verbonden te zijn met de natuur, terug te keren naar de basis, een adempauze in het hectische leven.

Beste reistijd Safari Reis Zuid-Afrika

Zuid-Afrika het gehele jaar goed te bereizen. De beste reistijd is afhankelijk van het gebied waar u naartoe reist. Dit komt mede doordat het land twee verschillende klimaten kent, deels subtropisch en deels halfwoestijn en bovendien is een behoorlijk hoogteverschil tussen het noorden en zuiden van het land.

De belangrijkste safarigebieden in Zuid-Afrika bevinden zich rondom het Kruger National Park en kunnen het hele jaar bezocht worden maar van juni tot september is het weer koeler en droog en is het wild beter te zien omdat de begroeiing niet te dik is. Omdat de parken in Zuid-Afrika de beste infrastructuur van Afrika hebben, zijn de meeste parken ook uitstekend te bezoeken tijdens het regenseizoen. Er zijn ook vele uitstekende wildparken in de Zuid-Afrikaanse Oostkaap regio, waar het tijdens de wintermaanden minder regent dan in het noorden van het land. Meer weten over handige tips en weetjes van Zuid Afrika?

Terug naar Safari reizen Zuid-Afrika

Voorbeeldreizen Safari reizen Zuid-Afrika

12 dagen
Vanaf € 1499 p.p.
Familiereis Zuid Afrika
Familiereis Zuid Afrika
Op safari met je vader of moeder in big 5 game reserves; slapen in safari tenten of een boomhut. Samen met een astronoom  ’snachts naar de...
18 dagen
Vanaf € 1699 p.p.
Safari, Drakensbergen & Wild Coast Zuid Afrika
Safari, Drakensbergen & Wild Coast Zuid Afrika
U komt aan in Johannesburg, een echte Afrikaanse stad. Ook brengt u een bezoek aan ‘het hoogste land ter wereld’ Lesotho.
5 dagen
Vanaf € 1479 p.p.
5 dagen Safari Zuid Afrika
5 dagen Safari Zuid Afrika
Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. In 5 dagen gaat u meemaken: safari’s in open 4x4’s,...
18 dagen
Vanaf € 2149 p.p.
Familiereis Zuid Afrika Kaapstad en Safari
Familiereis Zuid Afrika Kaapstad en Safari
Samen met uw kinderen rondreizen in Zuid-Afrika. Een selfdrive reis waarin u met de hele familie Zuid-Afrika gaat ontdekken. Kom naar dit...
Staat uw reis er niet tussen?

Niet gevonden waar u naar op zoek bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op 020 - 675 98 62 of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op