Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Wij raden je aan om bij het boeken van een reis ook een verzekering af te sluiten. Mocht er tijdens of voor de reis iets gebeuren kunnen de kosten hoog oplopen. Door het afsluiten van een verzekering zijn deze hoge kosten te voorkomen. Wij kunnen twee soorten verzekeringen voor je afsluiten, een reisverzekering en een annuleringsverzekering. Let er op dat je verzekeringen binnen 7 dagen na boeking af dient te sluiten (uitzonderingen daargelaten).

Reisverzekering
Het belang van een reisverzekering wordt nog wel eens onderschat. Maar als je zonder reisverzekering op vakantie gaat, dan kun je onverwachts voor hoge kosten komen te staan, denk hierbij aan personenhulpverlening, telecommunicatiekosten, buitengewone kosten (bijvoorbeeld extra reis- en verblijfkosten door een ernstige ziekte) en bagage. Ook medische kosten kunnen al gauw hoog oplopen, zeker in het buitenland. Je krijgt vaak andere zorg dan in Nederland en bovendien tegen een ander tarief. Meestal vergoedt de zorgverzekeraar, dat wat in Nederland gangbaar is. Het meerdere komt dan voor eigen rekening. Met de kortlopende verzekering worden al jou onvoorziene kosten vergoed. 100%. Waar je ook bent.

Annuleringsverzekering
Als je door bepaalde omstandigheden een reis niet kan gaan maken of moet afbreken komt een annuleringsverzekering van pas. Deze zorgt ervoor dat je niet voor hoge kosten komt te staan, annuleringskosten kunnen, afhankelijk van het moment van annuleren, oplopen tot 100%. De annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je de kosten voor de geannuleerde reis terugkrijgt. Een annuleringsverzekering is echter ook nuttig tijdens de reis. Mocht er tijdens jouw reis onverhoopt iets gebeuren waardoor je de reis moet afbreken, dan kun je de niet genoten reisdagen terugkrijgen.

Annuleringskosten worden onder andere vergoed bij:
- ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereiziger(s)
- overlijden, levensgevaarlijk(e) ziekte of ongeval van directe familie (1e of 2e graad)
- dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad)
- zwangerschap
- echtscheiding

Prijzen
Prijzen zijn afhankelijk van de keuze tussen een kortlopende of doorlopende verzekering.

Een kortlopende reisverzekering cat .B
Deze reisverzekering (meest gangbare) met Europadekking kost €2,00 p.p per dag. Hier komt nog eenmalig €4,50 afsluitkosten bij.Een doorlopende reisverzekering is interessant als je meerdere malen per jaar op vakantie gaat (en totaal minimaal 3 weken). Vraag ons naar de mogelijkheden.

Een kortlopende annuleringsverzekering
Deze verzekering kost 5,5% van de totale reissom. Hier komt nog eenmalig €4,50 afsluitkosten bij en 21% assurantiebelasting over premie en poliskosten. Vanaf een bedrag van €1960 totaal (bij 2 personen) is het interessant om naar een doorlopende annuleringsverzekering te kijken. Vraag ons naar de mogelijkheden.