Zeilen Ionische eilanden

Zeilen langs de Ionische eilanden? Begin bij Lefkas en vaar in een aangenaam tempo langs de prachtige Ionische eilanden. Het is hier geen uitzondering om de schildpadden en dolfijnen langs je boot te zien zwemmen. Deze eilanden doen soms wat Italiaans aan, in combinatie met de heerlijke Griekse cultuur is dit een onwijs mooie reis.

Je kunt deze reis maken met je eigen zeilschip of met een schipper. Alle opties zijn mogelijk om deze reis te realiseren. Lees snel verder en vergeet ons niet te bellen als je twijfelt of nog vragen hebt.

 • Luchthaven Lefkas
 • Transfer inclusief
 • Schipper optioneel
 • privéreis optioneel
 • Groepsreis optioneel

Hoogtepunten

 • Kraakhelder water waar je elk moment in kan springen
 • Meganissi !!
 • Rust en stilte
 • Reis alleen met je eigen familie (of)
 • Geniet van het gezelschap van andere flotielje zeilers
 • Dolfijnen en schildpadden!!
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Lefkas - Kastos 22 zeemijlen
 • 2Kastos - Groot Vathi 16 zeemijlen
 • 3Groot Vathi - Poros 19 zeemijlen
 • 4Poros - Zakynthos 24 zeemijlen
 • 5Zakynthos - baai op Zakynthos 4 zeemijlen
 • 6Zakynthos - Kyllini (Olympia bezoeken) 14 zeemijlen
 • 7Kyllini - Euffemia 32 zeemijlen
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Wat is het mooiste Griekse eiland? Wij delen onze ervaringen.”
Gaby Verdam
Lees het hele reisverslag

Zeilen Ionische eilanden

Zeilen in Ionische zee

Zeilen langs Ionische eilanden, dwars door de Ionische Zee. Die ook wel bekend staat als ‘het Lefkas gebied’ en erg populair is bij toeristen en zeilers. Er zijn eindeloos veel leuke havens en mooie baaien.

De eilanden die je zeker moet bezoeken in dit gebied zijn Lefkas, Meganisi, Ithaka, Keffalonia, Zakynthos, Kalamos en Kastos

Zeil seizoen in de Ionische eilanden

Het seizoen in de Ionische zee is een van de kortste van Griekenland. Vanwege de ligging (vrij ver naar het noordwesten) komt de temperatuur pas laat op gang en ook regent het er in de maanden april en mei nog behoorlijk.

Vanaf juni zie je het eerste stabiele weer, waar de Ionische Zee om bekend staat, en dit loopt door tot september. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) weten dan ook veel toeristen deze prachtige plek te vinden.

Witte stranden, temperaturen rond de 30-35 graden, blauwe zee en talloze leuke eilanden en havens.

Omdat het eiland Lefkas met een brug aan het vasteland is verbonden,
is dit een uitstekende plek om je vakantie te beginnen. Er kleeft echter één nadeel aan het Lefkas gebied en dat is dat de de vliegtickets van en naar Preveza in het hoogseizoen al snel uitverkocht of anders erg duur zijn (+/- €500 per retour). Vroeg boeken loont dus.

Uitstekend gebied voor gezinnen met kinderen!

De wind is in dit gebied rond Lefkas heel erg constant. De heersende richting is noordwest en meestal waait het er in de nacht en in de ochtend niet. Tussen 12-14 uur steekt er een windkracht 2 Bft, 3 Bft of 4 Bft (zelden meer dan dat) op en die blijft staan tot een uur of 18.00. Daarna zwakt het weer af.

Naast dat het er dus overwegend rustig waait, ligt het gebied bij Lefkas in een soort binnenzee. Dit zorgt er voor dat er weinig deining staat. De gemiddelde dagafstand ligt tussen de 10 en 15 mijl, maar is gemakkelijk te verlengen en te verkorten.

Een ideaal gebied voor gezinnen met (kleine) kinderen, gezelschappen die voor het eerst op zee varen en door de talloze baaien en havens een gebied waar niemand zich snel zal vervelen.

Doordat het een zeer populair gebied is, zul je er op je vakantie regelmatig een flottielje tegenkomen. Zoek je deze drukte liever niet op? Dan is er vaak op een paar mijl afstand gelegenheid om in alle rust in een stille baai te overnachten.

Meer weten over zeilen langs Ionische eilanden?

Wil je meer informatie over het zeilen langs de Ionische eilanden? Of ben je benieuwd of we je een passend reisvoorstel kunnen aanbieden? Neem contact met ons op en wij stellen jouw ideale zeilvakantie samen.

Of bekijk andere inspirerende zeilvakanties

De Ionische eilanden, geniet mee!

Hieronder nemen we je graag alvast mee op zeilreis! Geniet ervan en we hopen snel jullie mooie foto's te mogen bewonderen van deze reis.

Prijs van de zeilreis Ionische eilanden

Met de genoemde prijzen voor een eigen jacht wordt hier uitgegaan van een zeiljacht met drie tweepersoons cabine’s inclusief schipper. Hier kunnen dus vier gasten aan boord (er vanuit gaande dat de schipper aan boord een eigen cabine heeft).

Voor de meezeilvakantie wordt er uitgegaan van een enkel persoon die meevaart op het moederschip van een flottielje, waar dus ook andere gasten op mee kunnen varen. Beide prijzen zijn laagseizoen prijzen.

Vanaf prijzen zeilreizen (per persoon!)
Eigen jacht met schipper, op basis van 4 personen Ionische eilanden zeilreizen€ 1.100
Meezeilen aan boord van het moederschip van een flottielje Ionische eilanden zeilreizen€ 900

Prijzen zijn exclusief:

 • vlucht naar Athene
 • maaltijden tenzij anders vermeld
 • reserveringskosten/verzekeringen

Alle zeilreizen zullen wij op maat en naar wens aanbieden. De prijs zal hier dan ook van afhangen. Wij zullen de reis compleet aanbieden, inclusief vlucht, transfers en overnachtingen.

Dag tot dag

Dag 1: Lefkas - Kastos 22 zeemijlen

De eerste dag varen we meteen een lekker stukje zodat iedereen ruim de tijd heeft om te wennen aan zijn jacht. Kastos is een klein dorpje in een mooi beschutte baai met kristalhelder water. Hier leggen we aan op anker en zwemmen we een lange lijn naar de rotsen. Een prima plek dus om na het aanmeren een eerste frisse duik van de voorpunt te nemen.

‘s Avonds staat een restaurant met prachtig uitzicht op de planning waar we gezellig met z’n allen gaan eten.

Dag 2: Kastos - Groot Vathi 16 zeemijlen

Vandaag een iets groter dorpje waar de huizen, geverfd in pasteltinten met oranje dakpannen, als een soort amfitheater tegen de omliggende heuvel aan gebouwd zijn. De kade wordt gesierd door vele goede vistaverna’s met uitzicht op de jachten die deze grote baai bezoeken.

Dag 3: Groot Vathi - Poros 19 zeemijlen

Het plaatsje Poros op het eiland Kefalonia draagt dezelfde naam als het populaire eiland in de Saronische Golf, maar er is een wereld van verschil tussen deze twee. Waar het eiland zich roemt om de bruisende kade is dit dorpje een oase van rust.

Omgeven door groene heuvels en uitkijkend op een groot stuk zee, is dit haventje de perfecte plek om met alle flottieljeboten die daar zin in hebben een leuke kadeborrel te organiseren. Of om gewoon een goed boek te lezen op het voordek natuurlijk.

Dag 4: Poros - Zakynthos 24 zeemijlen

Zakynthos is natuurlijk bekend vanwege het beroemde scheepswrak in de baai van Navagio, maar heeft veel meer te bieden dan alleen dat. Dit eiland is namelijk een van de weinige plekken in europa waar de Caretta Caretta zeeschildpad voorkomt en eieren legt.

Dit is een van de grootste zeeschildpadden en ze kunnen wel 160kg worden. Goed opletten dus onderweg!

Dag 5: Zakynthos - baai op Zakynthos 4 zeemijlen

Vandaag varen we langs een paar van de baaien waar Zakynthos zo beroemd om is. Kristalhelder en turquoise water, steile krijtrotsen, witte zandstranden en groene natuur; de ene baai is nog mooier dan de andere…

Met een beetje geluk met de wind kunnen we zelfs naar de meest iconische baai van Griekenland, waar midden op het strand het scheepswrak van Panagiotis ligt.

Dag 6: Zakynthos - Kyllini (Olympia bezoeken) 14 zeemijlen

Vanuit onze prachtige baai, steken we vandaag over naar het vasteland van de Peloponnesos. Vanuit hier kunnen we namelijk Olympia bezoeken. De plek waar ooit de Olympische spelen zijn begonnen. Leuke afwisseling voor al het zwemmen, snorkelen, zeilen en eten.

Dag 7: Kyllini - Euffemia 32 zeemijlen

Het langste stuk van onze trip staat vandaag op de planning. Op tijd vertrekken dus, dan is het makkelijk te doen voor iedereen. We varen om 10 uur uit met een lekkere wind en om 17.00 zijn de laatste boten weer binnen.

Precies op tijd voor de welverdiende ankerbiertjes. Na zo’n lange zeildag smaken die op de een of andere manier nog nét iets lekkerder dan normaal… Jamas!

Dag 8: Euffemia - fiskardo 10 zeemijlen

De tweede week is alweer aangebroken. Na de lange zeildag gisteren, doen we vandaag lekker rustig aan. Na de briefing eerst dus nog even het dorpje verkennen voordat de trossen los gaan. ‘s Middags zoeken we een mooie baai op om te lunchen en zwemmen en daarna varen we op ons gemak door naar de eindbestemming: het schitterende Fiskardo.

Hier bouwen we van al onze boten één groot vlot dat we met ankers en lange lijnen naar de rotsen met naaldbomen op z’n plek houden.

Dag 9: Fiskardo - Spathagori 16 zeemijlen

Spathagori is een van de vele baaien aan de noordkant van Meganisi. We leggen aan bij een restaurantje op mooringlijn met de neus van de boot richting de kade. Hierdoor is het heerlijk om aan de achterkant van de boot het zwemplatform uit te klappen en van de baai je eigen privézwembad te maken.

Het is dan ook geen verrassing dat we tot aan het diner met z’n allen in het water hangen en ook na het diner er nog een nachtduik onder de sterren wordt gedaan. Dit is pas vakantie vieren...

Dag 10: Spathagori - Kalamos 9 zeemijlen

Kalamos is een klein, authentiek vissersdorpje, waar de taverna’s meteen op de kade hun terras hebben staan. Er is niet veel te doen, maar des te meer ruimte om te ontspannen en lekker van de rust te genieten.

‘s Avonds wacht er natuurlijk een maaltijd met heerlijk verse vis.

Dag 11: Kalamos - Kioni 11 zeemijlen

Onderweg naar Kioni zijn er een aantal mooie baaien om ons anker te laten zakken. Dus dat wordt ons doel vandaag: eerst de baai met het helderste water vinden om te kunnen snorkelen en daarna de baai met het mooiste uitzicht om van de lunch te genieten. Ik kan vervelendere bezigheden verzinnen.

Eenmaal in Kioni liggen we in een beschutte, kleine baai met lange lijnen naar de kant en is er een mooi wandelpad tussen de bomen door dat ons naar het schattige mini-dorpje brengt.

Dag 12: Kioni - Sivota 10 zeemijlen

Sivota ligt in een diepe inham die uitmondt in een kleine baai met opnieuw een idyllisch dorpje. Hier kunnen we via een restaurant onze plekken aan mooringlijnen reserveren, dus kunnen we lekker laat aankomen.

Alles wat je nodig hebt zit binnen 3 minuten lopen van je jacht: een bakker, supermarktje, restaurant, barretje, zwemplek en voor de briefing van de volgende ochtend een koffietentje. Toch bestaat dit hele dorpje maar uit één straat/kade van niet meer dan 300m lang. Tijd voor een Pita Gyros, want ook die hebben ze hier natuurlijk gewoon.

Dag 13: Sivota - Lefkas 15 zeemijlen

Na twee weken zeilen en het gevoel een kleine wereldreis te hebben gemaakt is daar toch echt het moment om terug te keren naar de starthaven. We varen nog een lekker stukje en genieten optimaal van al het moois om ons heen, elkaar en dat ontzettend vrije gevoel dat een zeilboot met zich meebrengt.

Stiekem kijken we nu al uit naar de volgende tocht...

Ionische eilanden

Hieronder zie je de route uitgestippeld. Deze kan natuurlijk altijd last minute worden aangepast indien nodig.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
14 dagen
Vanaf € 850 p.p.
Zeilen Sporaden
Zeilen Sporaden
Het ultieme Mamma Mia gevoel, met de wind door je haren een prachtige zeilreis maken langs de Sporaden. Ontdek ook de bijzondere eilandjes!
7 dagen
Vanaf € 450 p.p.
Zeilen Corfu
Zeilen Corfu
Prachtige baaien op Corfu, het vaste land en als kers op de taart varen we ook nog naar Paxos! Een klein stukje Griekse hemel op aarde.