Zeilen Corfu

Zeilen rond Corfu deze zomer? Corfu is onder andere bekend vanwege het romantische kasteel van Sissi! Daarnaast zijn er vele prachtige baaien en dorpjes waar je je Griekenland liefhebbende hart kunt ophalen!

Je kunt deze reis maken met je eigen zeilschip of met een schipper. Alle opties zijn mogelijk om deze reis te realiseren. Lees snel verder en vergeet ons niet te bellen als je twijfelt of nog vragen hebt.

 • Luchthaven Corfu
 • Transfer inclusief
 • Schipper optioneel
 • privéreis optioneel
 • Groepsreis optioneel

Hoogtepunten

 • Bijzonder mooie baaien
 • Genieten van de heerlijke Griekse gerechten
 • Rust en stilte
 • Reis alleen met je eigen familie (of)
 • Geniet van het gezelschap van andere flotielje zeilers
 • Paxos!
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Gouvia Marina - Agni ( 7 zeemijlen)
 • 2Agni – Mourtos Sivota ( 25 zeemijlen)
 • 3Mourtos Sivota - Parga (12 zeemijlen)
 • 4Parga – Paxos (18 zeemijlen)
 • 5Paxos – Corfu Stad (28 zeemijlen)
 • 6Corfu Stad – Gouvia Marina (5 zeemijlen)
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Kos is een heerlijke bestemming en heeft veel mogelijkheden”
Jeffrey Sluijs
Lees het hele reisverslag

Zeilen Corfu

Zeilen rond Corfu

Wil je zeilen rond Corfu? Bekijk dan deze inspirerende voorbeeldreis.
Corfu ligt aan de westkant van Griekenland, deels voor de kust van Albanië. Het is een middelgroot eiland met ontzettend veel leuke dorpjes en mooie baaien. De wind is hier over het algemeen niet erg hard. Er is bijvoorbeeld geen Meltemi zoals in de Cycladen wel het geval kan zijn.

Dit maakt het gebied geschikt voor alle soorten zeilers.

Route bepalen?

Voor anker gaan in prachtige baaien, aanleggen in de meest gezellige dorpjes en overdag natuurlijk lekker rustig zeilen.

Ongeveer een route bepalen is wel handig van te voren. Let er wel op dat de daadwerkelijke route altijd ter plaatse bepaald wordt en sterk afhankelijk is van de wind. Niemand vindt het leuk om met windstilte de hele dag te moeten motoren of om met een lekkere zeilwind maar een klein stukje te varen.

Soms kan het niet anders, maar vaak kunnen wij de route hier redelijk op
aanpassen.

Flottielje zeilen Corfu

Wil je graag Flottielje zeilen in Corfu? De flottieljeleiding is goed getraind en zij zullen altijd zorgen voor een afwisselende route, waar zo veel mogelijk aan bod komt. Doordat we dus niet met vaststaande routes werken, is het prima mogelijk om meerdere keren mee te gaan in een zelfde flottielje en toch steeds een andere route te varen en op nieuwe plekken te komen.

Meer weten over Zeilen in Corfu?

Wil je graag meer informatie over Zeilen rond Corfu? Of heb je een specifieke vraag? Neem contact met ons op en wij stellen uw ideale zeilreis naar Corfu samen.

Of bekijk andere inspirerende zeilvakanties

Corfu en Paxos

Hieronder nemen we je graag alvast mee op zeilreis! Geniet ervan en we hopen snel jullie mooie foto's te mogen bewonderen van deze reis.

Prijs van de zeilreis Corfu

Met de genoemde prijzen voor een eigen jacht wordt hier uitgegaan van een zeiljacht met drie tweepersoons cabine’s inclusief schipper. Hier kunnen dus vier gasten aan boord (er vanuit gaande dat de schipper aan boord een eigen cabine heeft).

Voor de meezeilvakantie wordt er uitgegaan van een enkel persoon die meevaart op het moederschip van een flottielje, waar dus ook andere gasten op mee kunnen varen. Beide prijzen zijn laagseizoen prijzen.

Vanaf prijzen zeilreizen (per persoon!)
Eigen jacht met schipper, op basis van 4 personen Corfu zeilreizen€ 550
Meezeilen aan boord van het moederschip van een flottielje Corfu zeilreizen€ 450

Prijzen zijn exclusief:

 • vlucht naar Corfu
 • maaltijden tenzij anders vermeld
 • reserveringskosten/verzekeringen

Alle zeilreizen zullen wij op maat en naar wens aanbieden. De prijs zal hier dan ook van afhangen. Wij zullen de reis compleet aanbieden, inclusief vlucht, transfers en overnachtingen.

Dag tot dag

Dag 1: Gouvia Marina - Agni ( 7 zeemijlen)

We beginnen de week met een korte afstand om weer even rustig in te komen en alle tijd te hebben om op te starten. Vlakbij de haven is een mooie baai, genaamd Kommeno Bay, waar we meteen de eerste duik in het heldere Griekse water nemen. Bij Agni leggen we aan op de pier van restaurant Nikolas, waar we ’s avonds van een heerlijke maaltijd genieten.

Dag 2: Agni – Mourtos Sivota ( 25 zeemijlen)

Tijd om een lekker stuk te gaan zeilen! Vanuit Agni varen we naar het zuiden, richting het Griekse vasteland. De perfecte lunchplek ‘s middags is bij BBQ Bay. Een mooie baai met eindeloze opties tot watersporten. Een rondje op de jetski, parasailing, waterskiën, op een banaan achter de boot - het kan allemaal.

Aan het eind van de middag varen we door naar het eindstation voor vandaag: één van de vele baaien rondom Mourtos Sivota. Deze omgeving staat bekend om z’n goede beschutting en z’n waanzinnig mooie baaien met kraakhelder water en daar is niks aan gelogen.

Dag 3: Mourtos Sivota - Parga (12 zeemijlen)

Op dag drie varen we nog een stuk verder naar het zuiden, naar Parga. Hier kan er, bij voldoende plek, op het strand worden ‘aangelegd’ – karakteristiek voor het zeilen in dit gebied. De watertaxi komt hier vervolgens langs om je op te pikken en naar de stad te brengen. Een bijzondere ervaring. Parga is een bruisend dorpje met vele leuke winkeltjes en restaurantjes.

Dag 4: Parga – Paxos (18 zeemijlen)

Na twee dagen aan het vasteland, zal nu de oversteek naar het eiland Paxos worden gemaakt. We lunchen in de baai van Antipaxos, nemen een kijkje in de haven van Gaios en varen dan door naar het noordelijkste punt van Paxos: Lakka. Dit is een enorme baai met veel boten, maar waar wel altijd een plekje te vinden is. Bij het binnenvaren van deze baai lijkt het bijna alsof je een groot zwembad in vaart, zo helder en blauw is het water.

‘s Avonds varen we met de dinghy naar een van de restaurants met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 5: Paxos – Corfu Stad (28 zeemijlen)

Voor de afwisseling varen we nu naar een heuse stad. De haven ligt hier vlakbij het oude fort en dit is zeker een aanrader om te beklimmen voor mooie uitzichten over de stad en de zee. Corfu Stad is redelijk groot en heeft dus voor ieder wel wat leuks te doen. Winkelen, terrasjes opzoeken, een mooie wandeling maken, of gewoon lekker op de boot relaxen natuurlijk.

Dag 6: Corfu Stad – Gouvia Marina (5 zeemijlen)

Voordat we terug zeilen naar de thuishaven, maken we nog een tussenstop bij het eilandje Vido, vlak voor de kust van Corfu Stad. Een laatste duik in het heerlijke water en daarna nog een mooi stukje zeilen tot we weer terugkeren op het beginpunt van de zeilvakantie. Wat een lekkere week was dit…

Corfu & Paxos

Hieronder zie je de route uitgestippeld. Deze kan natuurlijk altijd last minute worden aangepast indien nodig.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
14 dagen
Vanaf € 900 p.p.
Zeilen Ionische eilanden
Zeilen Ionische eilanden
Een zeilreis met veel "wow"-momenten! Vaar van eiland naar eiland en laat je meenemen in de Griekse sferen met een vleugje Italië.
7 dagen
Vanaf € 450 p.p.
Zeilen Saronische golf
Zeilen Saronische golf
Vaar langs de eilanden gelegen in de Saronische Golf én pak de prachtige hoofdstad Athene mee in deze zeilreis door de Saronische Golf!