Typische cultuurreis Zuid Afrika

De mooiste wildparken bezoeken, oog krijgen voor Afrikaanse kunst en kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur. Maak een avontuurlijke en onvergetelijke reis van 14 dagen door prachtige nog onbekende wildparken in het noorden van Zuid-Afrika. Speuren naar The Big Five maar ook het kleinere wild zullen zorgen voor een onvergetelijke wildlife belevenis! Daarnaast gaat u in deze reis kennismaken met oorspronkelijke, pure Afrikaanse kunst en cultuur. Verblijft u in trendy Johannesburg en kunt u optioneel een fairtrade tour maken door Soweto.

 • Aankomst op Johannesburg
 • Vertrek vanaf Johannesburg
 • Autohuur Inclusief
 • Safari's Optioneel
 • Duur 14 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Verblijf in het trendy Johannesburg en overnacht in het Art Hotel
 • Ontdek The Artists Route van Afrikaanse kunstenaars
 • Maak kennis met het rijke culturele erfgoed in Limpopo
 • Meet the locals in Soweto of Alexandra
 • Rijdt langs de prachtige Panorama route
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Vertrek uit Amsterdam
 • 2Johannesburg
 • 3Johannesburg
 • 4Mabula Game Reserve
 • 5Mabula Game Reserve
 • 6Valley of the Soutpansbergen
 • 7Valley of the Soutpansbergen
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“All African sunsets are beautiful because of Africa being a dry and dusty continent. In the summer months the sunsets are fantastic! ”
Wikus
Lees het hele reisverslag

Typische cultuurreis Zuid Afrika

Maak een avontuurlijke en onvergetelijke cultuurreis van 14 dagen door prachtige nog onbekende wildparken in het noorden van Zuid-Afrika. Speuren naar The Big Five maar ook het kleinere wild zullen zorgen voor een onvergetelijke wildlife belevenis! Daarnaast gaat u in deze reis kennismaken met oorspronkelijke, pure Afrikaanse kunst en cultuur. Verblijft u in trendy Johannesburg en kunt u optioneel  een fairtrade tour maken door Soweto.

U verblijft in bijzondere luxe maar ook simpele, authentieke lodges, guesthouses en B&B. Ondanks de verschillende kwaliteitsniveaus zijn beide categorieën gespecialiseerd in persoonlijke dienstverlening op hoog niveau. Alle accommodaties zijn inclusief ontbijt behalve in Johannesburg. Wanneer u in een game lodge verblijft, zijn naast overnachting en ontbijt ook de diners en game drives (1 of 2 per dag) inbegrepen. Professionele natuur gidsen en cultuur gidsen kunnen u vergezellen op uw ontdekkingsreis. Optioneel kunt u de gehele reis laten begeleiden door eenzelfde privé-gids. Alle moeite zal worden gedaan om uw verblijf zo onvergetelijk mogelijk te maken tijdens deze cultuurreis.

Afrikaanse kunst en cultuur

Als natuur en wildlife u fascineert en u gecharmeerd bent of kennis wilt maken met authentieke Afrikaanse art en cultuur dan is deze reis zeker een aanrader.

Uiteraard kunnen wij deze reis inkorten dan wel uitbreiden. Bijvoorbeeld met een dag Pretoria of wilt u slapen in een boomhut aan de rand van het Kruger Park. U kunt ook in konvooi in een stoere Defender een kort bezoekje brengen aan Botswana net over de noordelijke grens van Zuid-Afrika.

Provincie Limpopo

Na uw verblijf in Johannesburg rijdt u noordelijker naar de provincie Limpopo richting de plaats Bela Bela (voorheen Warmbaths). Haar naam dankt deze plaats aan de warmwaterbronnen die er te vinden zijn. Dichtbij Bela Bela gaat u uw eerste bush-experience beleven.

De Soutpansbergen

Vervolgens rijdt u naar de prachtige vallei van de Soutpansbergen waar u een cultureel stuk Zuid-Afrika gaat ontmoeten. Maar wij weten zeker dat u hier ook overweldigd gaat worden door het prachtige natuurschoon.

Deze bergketen (soms geschreven als Zoutpansbergen) ligt in het noordelijke deel van de Limpopo provincie. De bergketen strekt zich vanaf Vivo (ten noorden van Polokwane) oostwaarts richting Makado/Louis Trichardt en brengt een natuurlijke scheiding aan tussen het groenere gebied rondom Tzaneen en Makado met haar tropische plantages en het veel drogere noorden met plaatsen als Messina en het Mapungubwe National Park. De rivier Limpopo vormt hier de natuurlijke noordelijke begrenzing met Zimbabwe en Botswana.

“You can leave South Africa, but it won’t leave you…”

Mogalakwena rivier of Zanzibar en Zimbabwe

Afhankelijk of u rust en ontspanning kiest of dat u gaat voor actie en avontuur; voor rust rijdt u naar de oevers van de Mogalakwena rivier. Het Mogalakwena Game Reserve is gelegen aan de Mogalakwena rivier waar vaak krokodillen te spotten zijn. Dit gebied ligt in het noordwestelijke deel van de provincie Limpopo. Voor actie en avontuur rijdt u naar de grens van Botswana, Zanzibar en Zimbabwe; naar Swartwater het noordelijkste puntje van de Limpopo provincie.

De Waterbergen

De volgende regio die u gaat aandoen in de provincie Limpopo zijn de Waterbergen. Deze regio wordt wel het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika genoemd. De schoonheid van het gebied is pas te ervaren als u er middenin zit. Zelfs de toegangswegen naar Welgevonden, zoals de R33, houden het geheim nog lang vast. De streek de Waterbergen is in totaal 15.000 km2 groot, zo genoemd door de voortrekkers vanwege de vele stromen, watervallen, poelen en moerassen.

Bij Interfact Travel ligt de nadruk op individuele vrijheid. Daarom kiezen wij ervoor geen vaste routebeschrijving mee te sturen. Zo kunt u zelf kiezen hoe u naar de volgende bestemming rijdt; langs kleine dorpjes of juist via een snellere route zodat u meer tijd in de volgende bestemming heeft.

De accommodaties

De accommodaties die wij voor deze reis hebben geselecteerd zijn afwisselend. In Johannesburg slaapt u in een hotel waarvan de kamers zijn ontworpen door Zuid-Afrikaanse artiesten en designers.

Vervolgens overnacht u in game lodges waar u de kans krijgt heel dichtbij de natuur te komen. Ook hebben wij in een van de Game Reserves een overnachting in een heuse safari-tent geselecteerd. Maar ook slapen in een in hout opgetrokken hut staat op het accommodatie lijstje alwaar het genieten van het Zuid-Afrikaanse levensritme kan beginnen.
In het gebied van de Soutpansbergen hebben wij onze keuze laten vallen op een lodge die grotendeels uit gerecycled materiaal is gebouwd. De stijlvolle en kleurrijk ingerichte kamers zullen u verrassen.

Eventueel kunt in het Game Reserve Welgevonden (Waterberg) voor een meerprijs neerstrijken in een wat luxere game lodge. Deze lodge straalt een mooie mix uit van Afrikaanse chic en hedendaags design. Vanuit uw lodge heeft u een prachtig uitzicht op de door diverse dieren druk bezochte waterput aan de voorzijde van de lodge.

Schitterende foto's Drakensberg en St. Lucia

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 14-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf januari t/m december€ 1.725

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief: 

- Verblijf in de gekozen accommodaties
- Alle accommodaties zijn inclusief ontbijt, tenzij anders benoemd
- Autohuur incl. alle verzekeringen

Exclusief:

- Vluchten van/naar Johannesburg. Vraag ons naar de mogelijkheden
- Reserveringskosten (€ 25,-) en Calamiteitenfonds (€ 2,50)
- Eventuele reis- & annuleringsverzekeringen, wij raden deze aan!

Excursies voor deze reis door Zuid-Afrika

Tijdens deze reis zijn verschillende excursies te ondernemen. Bijvoorbeeld een “get to know” Johannesburg – Soweto tour. Waarin u de belangrijkste highlights gaan zien van de stad Joburg en de wijk Soweto. Of u boekt een Graffiti Tour deze tour gaat te voet en focust op de internationale geschiedenis van de graffiti maar ook op de graffiti cultuur in Johannesburg.

Mocht u na het speuren naar wildlife in het Mabula Game Reserve wat extra ontspanning willen dan kunt u een bezoek brengen aan het nabijgelegen Bela Bela. Daar ligt the Hydro (Forever resort Bela Bela). U kunt daar genieten van thermo-baden en jacuzzi’s met heerlijk warm, mineraal- en zoutrijk water.

In de Soutpansbergen zijn alle activiteiten bijna niet op te noemen: wandel trails, fietsroutes, workshop beeldhouwen of schilderen, foto workshop, vogels spotten met gids, art en cultuur tour met gids en nog veel meer.

En ook in de verschillende game reserves zijn diverse activiteiten te ondernemen; wij helpen u graag om een keuze te maken uit de verschillende mogelijkheden.

Dag tot dag

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Vertrek uit Amsterdam, luchthaven Schiphol.

Dag 2: Johannesburg

Aankomst op OR Tambo International Johannesburg. Meet and greet op de luchthaven. Vervolgens wordt u naar uw 1e eerste Art-accommodatie gebracht. In dit bijzondere hotel in het hippe en trendy deel van Johannesburg hebben alle kamers een uniek thema, gekoppeld aan een decennium. Alle kamers zijn ontworpen door Zuid-Afrikaanse artiesten en designers. Dit hotel vertelt de geschiedenis van Johannesburg van 1886-2006. Het hotel ligt in de wijk  Maboneng Precinct.  Hier kun je genieten van allerlei leuke restaurantjes, een art house bios en allerlei atelierruimtes.

Dag 3: Johannesburg

Een get to know Johannesburg  en Soweto tour met gids. Of u overnacht in hetzelfde hotel in Johannesburg als de 1e dag of u gaat de 2e nacht naar een ander uniek hotel in Soweto. Dit  hotel ademt de sfeer van Ubuntu (‘ik ben, omdat wij zijn’) en eert Nelson Mandela en zijn/hun strijd tegen de apartheid. Aan het einde van de dag haalt u uw huurauto op zodat u de volgende dag vroeg op pad kunt to go wild!

Dag 4: Mabula Game Reserve

Uw reis gaat naar het Mabula Game Reserve, Dit is een privé game reserve gelegen in de provincie Limpopo, drie uur ten noorden van Johannesburg. Het 12.000 hectare tellende reservaat kent een overvloed aan dieren en vogels, waaronder de Big Five en de Small Five.

Dag 5: Mabula Game Reserve

Mabula Game Reserve huisvest vele soorten zoogdieren, vogels, planten en reptielen. Met de weelderig groene Waterberg in de verte verblijft u in één van de bijzondere accommodaties die wij in ons aanbod hebben. Afhankelijk van het seizoen kan iedere ervaring hier een unieke beleving zijn.

Uw accommodatie biedt een traditionele outdoor ervaring voor bezoekers die het Afrikaanse wild het hoofd willen bieden. Ook krijgen bezoekers hier de kans om heel dichtbij de natuur te komen en de confrontatie aan te gaan met het  “bush life”.

Dag 6: Valley of the Soutpansbergen

Vanuit het Mabula Private Reserve rijdt u verder naar het noorden naar de vallei van de Soutpansbergen. Hier komt u naast prachtige natuur ook in aanraking met een cultureel stuk Zuid-Afrika. Vanuit de bijzondere lodge die wij voor u hebben geselecteerd, kunt u diverse activiteiten ondernemen. U maakt kennis met de lokale gemeenschap die nauw betrokken is bij de lodge waar u gaat verblijven.

Dag 7: Valley of the Soutpansbergen

Ook kunt u the Artists Route gaan rijden. Deze tour maakt u onder begeleiding van een gids die u langs diverse studio’s en werkplaatsen van Zuid-Afrikaanse beeldhouwers  en kunstenaars leidt. Daarnaast kunt u met een gids de vrijwel onbekende prachtige natuur van deze omgeving bewonderen. Niet alleen zijn de walking-trails aan te raden maar ook de bike-trails zijn indrukwekkend. En ook al is vogel spotten niet uw eerste idee om te ondernemen, onder begeleiding van een gids is dit zeker aan te bevelen. Maar misschien gaat u liever naar Lake Fundudzi, de Phiphidi waterfalls of wordt u geraakt door de heilige plaatsen van de Vhavhenda people te vinden in het Thathe Vondo bos. Kortom uw dagen vliegen hier om.

In en rond de lodge vindt u o.a. een craft shop en een permanente exhibitie van het werk van locale kunstenaren. De lodge is een uitstekend uitgangspunt om de rurale gebieden in deze streek te ontdekken en de rijke Venda, Tsonga en Shangaan Culturen met hun ‘arts & craft’ te ervaren.

Dag 8: Limpopo

U zet uw reis voort naar het noordelijkste deel van Limpopo. Alwaar de keuze aan u is, wilt u:

Rust en ontspanning: Ontmoet the soul of Africa: bevolking, natuur, cultuur, social entrepreneurship en prachtige kunst en vakmanschap. Geniet van de natuur in een prachtig stukje Afrikaanse Bush. De Mogalakwena Game Reserve is een 4000 ha groot particulier reservaat  gelegen in het noordwestelijke deel van de provincie Limpopo.

Een perfect rustpunt tijdens uw rondreis door Zuid-Afrika. Kunstenaars en creatieve talenten uit de hele wereld komen naar deze serene locatie om hun inspiratie te revitaliseren. Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. Aan de Mogalakwena rivier gaat u zeker dit gevoel ervaren. U kunt hier volop genieten van de zonsondergangen, de schoonheid van de natuur en serene rust. De kamers van uw kleinschalige lodge zijn artistiek, met warmte en etnische elementen ingericht. U kunt ter plaatse zowel lunchen als dineren. Eventueel kunt u in het reservaat deelnemen aan gamedrives en wandelsafari’s. In het park komt de ‘big five’ niet voor, maar u heeft wel kans op het zien van een luipaard en ook in de rivier zijn regelmatig krokodillen te zien.

Dag 9: Limpopo

Actie en avontuur:  U verblijft eveneens in een kleinschalige lodge dichtbij Swartwater in het noorden van Limpopo maar van hieruit gaat u op avontuur en komt u in actie. De lodge ligt in het noorden van Zuid-Afrika dichtbij de grens van Botswana, Zanzibar en Zimbabwe. Swartwater ligt in het noorden van de Limpopo provincie. U ziet een omgeving vol baobab, mopane, acacia en jacaranda. Maar ook allerlei antilopen, zebra’s, struisvogels, giraffen en nog veel meer wilde dieren. Een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Hier kunt u  workshops volgen voor fotografie, eco-awarness, outdoor cooking of een combinatie hiervan. Maar ook kunt u hier deelnemen aan tal van excursies, actieve en sportieve activiteiten denk aan: vissen, met de quad rijden,  wilde honden opsporen, golfen, een nacht avontuurlijk in een tentenkamp doorbrengen, boogschieten, nordic walking, of in konvooi in stoere “Landy’s” (Land Rover Defender) de grens over naar Botswana.

Dag 10: De Waterberg

Vervolgens trekt u naar het gebied dat bekend staat als de “Waterberg”.

Welgevonden Game Reserve en Kololo Game Reserve, in het zuidwesten van de provincie Limpopo. Deze regio wordt wel omgeschreven als het best bewaarde geheim van Zuid-Afrika en is in 2001 door UNESCO tot ‘biosphere reserve’ erkend. Ondanks dat deze provincie een vrij droog klimaat kent, is het Waterberggebied een groen stukje natuur doordat er meerdere riviertjes door het gebied stromen die allen uitmonden in de Limpoporivier.

Dag 11: De Waterberg

Waterberg kent goede mogelijkheden voor safari’s en het gebied is vrij van malaria. Ondermeer het Marakele Nationaal Park, Kololo Game Reserve, Welgevonden Game Reserve, Lapalale Game Reserve en het privé Game Reserve Entabeni behoren tot dit gebied. In Waterberg vindt u alle leden van de Big Five samen met vele andere diersoorten. De vogelpopulatie bestaat uit meer dan 300 soorten waaronder een aantal grote gieren.

De eigenaren van de lodge waar u verblijft is een nederlandse familie en grenst aan het Big 5 Game Reserve Welgevonden. Het is de perfecte safaribestemming én het is de verblijfplaats van een grote diversiteit aan wild en vogels. Met een beetje geluk ontdekt u ze ook vanaf uw eigen terras.

Dag 12: Madikwe Private Game Reserve

Madikwe Private Game Reserve, ligt vlak onder de grens van Zuid-Afrika en Botswana, North West Province. Vanaf Johannesburg is het ongeveer 4 uur rijden naar Madikwe. Het Madikwe Private Game Reserve is het vijfde grootste park in Zuid-Afrika waar u de ultieme safari gaat beleven. Uiteraard voorzien van de Big Five en gelegen in volledig malariavrij gebied. Behalve de Big Five vindt u in dit park een groep van ongeveer dertig wilde honden, maar ook meer dan 300 bijzondere vogelsoorten fladderen rond in dit safaripark. Een bezoek aan dit privépark, dat sinds 1991 open is voor het publiek, kan alleen in combinatie met een verblijf aldaar.

Dag 13: Madikwe Private Game Reserve

Ook hier verblijft u in een familie gerunde lodge. Deze rustieke en intieme lodge is omheind en ligt in het hart van het Madikwe Park. Juist de simpelheid van deze authentieke lodge waar op open vuur gekookt wordt, geen electriciteit is en u in de buitenlucht een douche neemt, doet u de hectiek van het dagelijkse leven vergeten. In uw in hout opgetrokken hut geniet u van het Zuid-Afrikaanse levensritme en beleeft u een echte “safari-bush experience”.

Dag 14: Vertrek uit Johannesburg

Final day of enjoying uw 14-daagse rondreis door mooi Zuid-AfrikaVertrek vanaf OR Tambo Airport Johannesburg naar Luchthaven Schiphol Amsterdam.

Johannesburg en omstreken

Bij Interfact Travel ligt de nadruk op individuele vrijheid. Daarom kiezen wij ervoor geen vaste routebeschrijving mee te sturen. Zo kunt u zelf kiezen hoe u naar de volgende bestemming rijdt; langs kleine dorpjes of juist via een snellere route zodat u meer tijd in de volgende bestemming heeft.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...
14 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Tuinroute Zuid Afrika
Tuinroute Zuid Afrika
Ontdek Zuid-Afrika en de tuinroute in deze 14 daagse reis. Van stad met strand naar de golvende wijnlanden en op safari avontuur in...