Feel the African Rhythm

Tuinroute Zuid Afrika, Westkaap & Drakensbergen

Afrika is leven!! En dat gaat u voelen in deze veelzijdige Zuid-Afrika selfdrive reis met bruisend stadsleven, vinologie en historie, volop safari en prachtige natuur en dat alles in een aangenaam prettig tempo. U reist met de door u gekozen categorie huurauto door de glooiende wijnlanden van de Westkaap, langs pittoreske dorpjes, langs de ruige kustlijn van de Indische oceaan, mondaine plaatsen maar ook door prachtige natuurgebieden, berglandschappen en tussen de olifanten, leeuwen en andere leden van de Big 5.

Wij gaan het voor u regelen dat u in het heerlijke Zuid-Afrikaanse klimaat een mooie reis gaat maken en dat u “the South African Rythm” gaat voelen en ervaren.

 • Aankomst op Kaapstad
 • Vertrek vanaf Kaapstad
 • Autohuur Inclusief
 • Safari's Optioneel
 • Duur 21 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • De beroemde Tafelberg beklimmen die Kaapstads skyline tekent
 • Walvissen spotten in Hermanus
 • De Knysna Loerie vogel bewonderen in Wilderness
 • 1, 2, 3, 4, 5…..Check! U gaat ze allemaal zien the Big 5!
 • “het dak” van Zuid- Afrika bestijgen
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Vertrek uit Amsterdam
 • 2Aankomst International Airport Kaapstad.
 • 3 Kaapstad
 • 4 Kaapstad
 • 5Stellenbosch en Franschhoek
 • 6 Stellenbosch en Franschhoek
 • 7 De Hemel en Aarde Vallei
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

Tuinroute Zuid Afrika, Westkaap & Drakensbergen

Ontdek de Tuinroute Zuid Afrika, Westkaap en Drakensbergen met deze reis! U begint in Kaapstad – Mothercity, deze stad ademt een relaxte sfeer. Het is één van de mooiste steden ter wereld, waar u gemakkelijk meerdere dagen kunt verblijven. Kaapstad is een liberale stad waar vele culturen zich mengen. Natuurlijk kunt u de traditionele highlights bezoeken zoals de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, Pinguïnstrand Boulders Beach of het Victoria & Alfred Waterfront. Maar u kunt ook naar één van de hippe en trendy wijken; Woodstock. Hier strijkt u neer op een van de terrassen en geniet u van een latte macchiato terwijl u wordt opgenomen door de levendige en gezellige sfeer die hier heerst. Of u maakt een tocht over het Kaapse schiereiland en doet u Hout Bay en Simon’s Town aan, echte aanraders!

De Kaapse wijnlanden

De Kaapse wijnlanden genieten wereldwijd bekendheid als topbestemming voor liefhebbers van wijn en spijs. Er zijn veel verschillende wijnroutes door de Kaapse wijnlanden. De bekendste is de Stellenbosch Wijnroute; deze voert u langs een groot aantal wijnhuizen waar u wijn kunt proeven, kopen, meer kennis kunt op doen en lunchen.

De Franschhoek wijnroute is volgens kenners de mooiste wijnroute met fantastische uitzichten vanaf de berg. Veel van de wijnboerderijen zijn eeuwen geleden ontstaan door de Franse Hugenoten. Met zo'n 40 wijndomeinen en meer dan 28 restaurants is het een paradijs voor wijn- en spijsliefhebbers.

Een leuke manier om deze omgeving te verkennen is met een ‘Bike & Wine’ tour, waarbij u op actieve manier geniet van de heerlijkste wijnen en de prachtige omgeving.

De Tuinroute Zuid Afrika

De Tuinroute van Zuid Afrika ontdekken met uw samengestelde reis. Ongeëvenaard door haar landschappelijke verscheidenheid, prachtige flora en charmante kustplaatsjes. Diepe ravijnen, ongerepte groene wouden, eindeloze stranden en een uitbundig vogelleven zijn kenmerken voor de Tuinroute. De tuinroute is ongeveer 700 kilometer lang en is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met volop mogelijkheden voor activiteiten. In deze reis gaat u een gedeelte van de Tuinroute rijden en bezoekt u in ieder geval de plaatsen Wilderness, Knysna en Plettenburg Bay. 

De Drakensbergen

Met een binnenlandse vlucht gaat u naar de Drakensbergen. Deze bergketen, die uitgeroepen is tot Unesco werelderfgoed, heeft een lengte van ongeveer 1.000 meter. Het hoogste punt, Thabana Ntlenyana, is gevestigd dichtbij de grens met buurland Lesotho. De Drakensbergen zijn op te delen in drie delen: het noordelijke, het midden en het zuidelijke deel. Voor deze reis hebben wij het middelste gedeelte en het zuidelijke gedeelte opgenomen. Steile wegen, authentieke dorpjes, kilometers lange wandelpaden, watervallen en nog heel veel meer natuurschoon gaat u overweldigen.

“You can leave South Africa, but it won’t leave you…”

Safari in een Private Game Reserve

Voor de meeste mensen is een safaribeleving hét hoogtepunt van hun reis naar Zuid-Afrika. De geuren, geluiden en de mogelijkheid om het wild op zo’n korte afstand te benaderen maakt het tot een onvergetelijke ervaring. In deze reis hebben wij een paar safari momenten opgenomen in een privé wildreservaat en in het oudste wild reservaat van Zuid-Afrika.

Schitterende foto's van Zuid Afrika

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 21-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf januari t/m december€ 1.989

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief: 

- Verblijf in de gekozen accommodaties
- Op basis van ontbijt tenzij anders vermeld
- Autohuur incl. alle verzekeringen 
- Binnenlandse vlucht George - Durban
- Binnenlandse vlucht Durban - Kaapstad


Exclusief:

- Internationale vlucht naar Kaapstad. Vraag ons naar de mogelijkheden wij kunnen deze wel voor u reserveren.
- Reserveringskosten (€ 25,-) en Calamiteitenfonds (€ 2,50)
- Eventuele reis- & annuleringsverzekeringen, wij raden deze aan!

Dag tot dag

Dag 1: Vertrek uit Amsterdam

Vertrek uit Amsterdam, luchthaven Schiphol.

Dag 2: Aankomst International Airport Kaapstad.

Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw eerste huurauto op en gaat u naar uw door ons ‘hand-picked’ accommodatie. En vervolgens gaat u ontdekken, want reizen is ontdekken en uw grens verleggen. En in Kaapstad is dat niet moeilijk. Kaapstad is een bruisende metropool met schitterende ligging. U kunt de Tafelberg beklimmen, een wandeling maken in Cape Point, winkelen in Long Street en het gezellige V&A Waterfront, genieten van de mooie stranden van Camp’s Bay, en de surfhuisjes bij Muizenberg

Dag 3: Kaapstad

Met de boot kunt u naar Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela heeft vastgezeten. Vanuit Kaapstad kunt u ook Cape Peninsula makkelijk bezoeken, met onder meer Kaap de Goede Hoop, de beste surfspots, pinguïns op Boulders Beach en veel antiekwinkeltjes in Kalk Bay.

Dag 4: Kaapstad

De place to be in Kaapstad is Longstreet. Overdag is Longstreet het bezoeken waard vanwege zijn historische gebouwen, hippie sfeertje en vele souvenirshops. ‘s Avonds verandert deze winkelstraat in de drukste straat van Kaapstad. Bezoek één van de vele restaurants, variërend van Mexicaans en Indiaas tot Afrikaans en Italiaans. Vervolgens struint u door het city center van Kaapstad en duikt u in de geschiedenis van Kaapstad en bezoekt u één van de vele musea die deze wijk rijk is, zoals de Slave Lodge en het District 6 Museum. Nabijgelegen is het stadspark van Kaapstad genaamd Company’s Gardens. Bekijk de vele monumenten, rust even uit op een bankje of voer de rondlopende eekhoorns. Bezoek ook de souvenirmarkt op Greenmarket Square.

Dag 5: Stellenbosch en Franschhoek

In de 16e eeuw vestigden de eerste kolonisten zich in Stellenbosch. De plaats is vernoemd naar ontdekker Simon van der Stel. Simon van der Stel zag al in 1679 de mogelijkheden van dit weelderig groene gebied dat wordt omhelst door twee zijarmen van de Eerste rivier.  Al snel vestigden zich verschillende boeren in dit vruchtbare gebied die kort daarna de eerste wijnstokken plantten. Vandaag de dag kan Stellenbosch zich beroemen op de aanwezigheid van meer privé wijnkelders dan elk ander wijngebied in Zuid Afrika. Over de honderd van deze kelders zijn opengesteld voor publiek. .

Dag 6: Stellenbosch en Franschhoek

Het centrum van Stellenbosch bestaat uit vele witte historische gebouwen in Kaaps-Hollandse stijl. Tegenwoordig is Stellenbosch een van de belangrijkste plaatsen uit de regio. Dit heeft ervoor gezorgd dat het stadje barst van de goede restaurants, hippe cafés en lokale winkels die zich gevestigd hebben in de oude panden. Tevens is Stellenbosch met zijn grote en gerenommeerde universiteit een echte studentenstad

Franschoek is aanzienlijk kleiner dan Stellenbosch en biedt bezoekers een pakkende combinatie van Europese flair omgeven door spectaculair berglandschap. Langs de langgerekte hoofdstraat hebben zich inmiddels talloze speciaalzaken, kunstgalerieën, cafés en toprestaurants verzameld.

Dag 7: De Hemel en Aarde Vallei

De Hemel en Aarde Vallei geldt als een van de echte "hidden gems" van de Westkaap. De vallei is gelegen achter de kustplaats Hermanus en is prachtig. Aanzienlijk minder toeristisch, ongerept en minder drukbevolkt. De vallei ligt ongeveer 100 km vanaf Kaapstad. De rit ernaar toe (over Sir Lowry’s Pass) is minstens zo mooi als de vallei zelf. 

Dag 8: Hermanus

Grofweg zijn er van juni tot november walvissen te zien, maar het verschilt per locatie wanneer het aantal walvissen op zijn hoogtepunt is. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Kaapstad ligt de zelfbenoemde walvishoofdstad van de wereld, het dorp Hermanus. Tussen juni en december (met een piek in september en november) zijn hier veel walvissen te vinden. Het warme water aan de kust van Hermanus is dan ideaal voor walvissen om te spelen en te paren.

Dag 9: Swellendam

Swellendam is de op drie na oudste stad van Zuid-Afrika (op Kaapstad en Stellenbosch na). Het is een landbouwcentrum aan de voet van de indrukwekkende Langebergen. De stad wordt gekarakteriseerd door met eiken omzoomde straten en goed bewaarde historische oudhollandse gebouwen in Kaap-Hollandse stijl. Het Drostdy Museum en het Bontebok Nationale Park waar de zeldzame en mooie bontebok voorkomt, zijn de moeite van een bezoek waard. Ook zijn er volop wandelmogelijkheden in het Marloth Nature Reserve, dat ten noorden van de stad ligt. 

Dag 10: Tuinroute - Wilderness

Wilderness, Knysna, Plettenburg Bay – Deze plaatsen liggen redelijk dicht bij elkaar. Er is hier veel aanbod: natuur, oceaan en ruige kust, bergen, sfeervolle dorpjes, vogels en andere dieren en dus ook veel activiteiten te ondernemen. In Wilderness hebben wij een heerlijke en romantische accommodatie aan de rustige lagune en steekt u de weg over dan denderen de oceaan golven het brede witte strand op. Het contrast is verbluffend.

Dag 11: Tuinroute - Knysna

Knysna; de Knysna River mondt hier uit in de lagune. Knysna heeft een prachtig uitzicht over de lagune en de Twee Heads die doorgang vormen naar de Indische oceaan. Deze hoofdstad van de Tuinroute met een heerlijk klimaat, is een gezellige plaats met tal van winkeltjes, galery’s en leuke restaurants. Als u van oesters houdt “is this the place to be”! Jaarlijks vindt in het Zuid-Afrikaanse winterseizoen, wanneer de temperatuur rond 19 graden is, het Knysna Oyster Festival plaats.

Dag 12: Tuinroute - Plettenberg Bay

Plettenberg Bay, in de volksmond Plett, is volgens locals perfect; perfect weer, perfect natuurschoon en een perfecte sfeer! Plett is omgeven door prachtige natuur vlakbij bevindt zich het Tsitsikamma woud en de Bloukransbrug. Maar u kunt natuurlijk ook op het strand gaan luieren of een kilometerslange strandwandeling maken. Toen de Portugezen in de 15e eeuw als eersten aan land kwamen doopten ze de plaats Bahia Formosa, letterlijk “de prachtige baai”.

Dag 13: George Airport naar Durban naar de Drakensbergen

Vanaf het vliegveld in George vliegt u naar Durban International Airport. Op de luchthaven haalt u uw 2e huurauto op en vandaar gaat u  het binnenland in naar de Drakensbergen.

Het middelste gedeelte van de Drakensbergen wordt gedomineerd door de 3.000 meter hoge Cathedral Peak. De diverse wandelroutes die door dit gebied lopen variëren in lengte van 2 tot 12 kilometer. Ook is het mogelijk het steile 11 kilometer lange pad naar Cathedral Peak te beklimmen. Het zuidelijke gedeelte van de Drakensbergen is gelegen in het grensgebied met Lesotho. De Sani Pass, de hoogstgelegen bergpas in Zuid-Afrika die toegankelijk is voor voertuigen, staat bekend vanwege zijn steile wegen, authentieke dorpjes en natuurschoon. De Sani Pass hoort zeker op het lijstje van mooiste autoroutes van Zuid-Afrika. Tip: Deze weg is alleen toegankelijk met een 4×4.

Dag 14: Drakensbergen

Een hele dag in de Drakensbergen, u heeft veel keuze. Misschien is het een idee om met een gids te gaan hiken en op zoek te gaan naar de eeuwenoude rotstekeningen van de Bushmen.

Dag 15: Drakensbergen

Naast de vele  wandel en hiking tochten, kunt u vandaag ook gaan kanoen of river raften. Of gaat u wild spotten of specialiseert u zich op de vogels? Vissen en paardrijden voor de dierenliefhebbers of golf als u van de groene glooiende fairway houdt! Mountain biken, Quad biken en 4 x4 routes voor degene die zich snel willen verplaatsen. En als de voetjes van de vloer willen, kunt u gaan abseilen, ballon varen of een helikopter vlucht maken... Heeft u genoeg inspiratie voor vandaag?

Dag 16: Private Game Reserve

U gaat op safari!! Het Private Game Reserve waar u gaat verblijven ligt tussen de Drakensbergen. Uitgestrekte grasvelden, bossen, doornvelden en subtropische savanne vormen het decor. Nadat u bent ingecheckt zullen uw gedachten meteen uitgaan naar Robert Redford en Meryl Streep…het “Out of Africa” gevoel dringt zich aan u op. U gaat 2 dagen genieten van dit privé park waar de Sundays River doorheen kronkelt. Langs het water drinken zebra’s en giraffen, baden nijlpaarden, grazen impala’s en springbokken, en jagen hyena’s en leeuwen. Uw camera draait overuren.

Dag 17: Private Game Reserve

Opnieuw gaat uw vandaag op pad in het Game reserve. Een gids neemt u mee naar de beste plekken om de gehele Big 5 te spotten. Voor een echt Afrikaans diner schuift u in de avond aan bij de Boma, een outdoor restaurant. Onder de sterren en bij een kampvuur geniet u dan van een traditionele maaltijd

Dag 18: St. Lucia

St. Lucia ligt aan de warme Indische Oceaan, uniek gelegen bij het iSimangoliso Wetland Park en is een Europees aandoend vakantieplaatsje. Met ruim 300 hectare is St. Lucia de grootste delta van Afrika. Vanwege het tropische klimaat kunt u het hele jaar terecht in St. Lucia.Het heeft kilometerslange stranden, het St. Lucia meer, veel vismogelijkheden, excursiemogelijkheden zoals boottochten waarbij u nijlpaarden, krokodillen, pelikanen en zeldzame vogels kunt spotten. Past u ’s avonds wel op? St. Lucia staat bekend om zijn plaatsgenoten nl. de vele nijlpaarden die ’s avonds aan land komen en waggelend door de hoofdstraat lopen. 

Dag 19: Hluhluwe /Umfolozi Park

Het Hluhluwe /Umfolozi Park ligt nabij St. Lucia. Het Kruger Park is het bekendste park van Zuid-Afrika maar het Hluhluwe/Umfolozi Park is het oudste park en wordt ook wel als het mooiste beschouwd. Wanneer u bereid bent vroeg op te staan dan kunt u op eigen gelegenheid door het park rijden op zoek naar de Big 5. U zult merken dat u ogen inmiddels goed getraind zijn zodat u zelf in staat bent snel wild te spotten. Liever een gids mee? Dit is vooraf te regelen.

Dag 20: Vrije dagbesteding

Vandaag is uw laatste dag; wordt het een ontspannen dag of bent u in een actieve mood?

Dag 21: Durban airport naar Kaapstad International Airport naar Schiphol, Amsterdam

De reis zit erop. Vandaag rijdt u naar Durban, daar levert u de huurauto in en vliegt u naar Kaapstad. Vervolgens vliegt u van Kaapstad naar Amsterdam, Schiphol.

Zuid Afrika

Bij Interfact Travel ligt de nadruk op individuele vrijheid. Daarom kiezen wij ervoor geen vaste routebeschrijving mee te sturen. Zo kunt u zelf kiezen hoe u naar de volgende bestemming rijdt; langs kleine dorpjes of juist via een snellere route zodat u meer tijd in de volgende bestemming heeft.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
18 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Wijnroute, Kaapstad & Route 62 Zuid-Afrika
Wijnroute, Kaapstad & Route 62 Zuid-Afrika
Een bijzondere self-drive rondreis door de West Kaap van Zuid-Afrika. Deze rondreis is een combinatie van het bruisende Kaapstad, de rustige...
23 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Zuid Afrika Rondreis
Zuid Afrika Rondreis
Deze reis licht een tipje van de prachtige Zuid-Afrikaanse sluier op. U gaat Zuid-Afrika exploren dat betekent dat u veel gaat zien,...