Skiathos & Skopelos

8 dagen Skiathos en Skopelos

Skiathos en Skopelos - ook wel de Mamma Mia eilanden genoemd - zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland.

 • Aankomst op Skiathos
 • Vertrek vanaf Skiathos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Traditionele vissersdorpje Agnontas
 • Groene natuur
 • Agios Ioannis Kastri, het doprje/kerkje uit de Mama Mia film
 • Lalaria beach per boot
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Skiathos
 • 2Skopelos
 • 3Skopelos
 • 4Skopelos
 • 5Varen naar Skiathos
 • 6Skiathos
 • 7Skiathos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

8 dagen Skiathos en Skopelos

Skiathos en Skopelos - ook wel de Mamma Mia eilanden genoemd - zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland.

Skiathos en Skopelos

Skiathos en Skopelos zijn onderdeel van de eilandengroep de Sporaden. Deze eilandengroep ligt vlakbij het vaste land van Griekenland en biedt daarom ook mooie combinatiemogelijkheden met de hoofdstad Athene. Wil je graag iets meer weten over de eilanden Skiathos en Skopelos? Vraag het gerust aan één van ons of lees verder..

Skopelos

Skopelos, één van de Mama Mia eilanden ligt in het noordwesten van de Egeïsche zee tussen de eilanden Skiathos en Alonissos.
Het meest opvallende aan dit eiland zijn de vele dennenbomen waardoor het eiland er altijd groen uitziet. Verder heeft Skopelos vele kleine zand- en kiezelstranden waarvan er een aantal met de auto te bereiken zijn en andere alleen per boot. Skopelos zelf is alleen per boot te bereiken.

Skopelos stad

Skopelos stad een prachtige stad met een rijke historie die je eigenlijk meteen al voelt wanneer je de haven komt binnen varen. Deze stad is gebouwd rond 1500 v. Chr en de witte huisjes zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven, kenmerkend voor de Sporaden zijn dan de bruine en blauwe luiken met rode of grijze dakpannen. Je ziet ook veel bloemen, de inwoners van Chora hebben hun huisjes en tuintjes versierd met bougainvilles, rozen en allerlei andere mooie bloemen en planten. Op het hoogste punt bevindt zich Kastro, dat betekent kasteel of vesting. Hier staan de oude muren van het kasteel, die door de inwoners wit geschilderd zijn. Skopelos-stad werd vroeger regelmatig aangevallen door piraten, eentje daarvan was de gevreesde Barbarossa. De terrassen zijn allemaal beneden, rondom de haven. Restaurants en visrestaurants, bars en cafetaria’s, bakkers en groenteboeren, toeristische winkels en kledingzaken, alles is hier te vinden.

Skopelos Mamma Mia

Skopelos is één van de Mamma Mia eilanden. Het is op dit eiland waar je Agios Ioannis Kastri - hét dorpje waar hét kerkje staat uit de film “Mamma Mia” kunt ontdekken. Het is de plek waar Meryl Streep het liedje van ABBA “The winner takes it all” zingt. Dit kerkje staat op de top van een hele hoge rots in zee en als je dit ziet ben je toch wel even onder de indruk van dit beeld.

Skiathos

Skiathos is een authentiek Grieks eiland, dat nog niet overspoeld is door Nederlandse toeristen. Echter zijn de Nederlanders die er heen gaan, meteen verslaafd. Alles dat bij een vakantiegevoel hoort, is hier te vinden. Het eiland is omringd door helder water en heeft ontelbaar veel mooie zandstranden. Skiathos is tevens een zeer groen eiland. Het vliegveld van Skiathos bereik je via de haven van Skiathos-Stad, op zich een bijzonder fenomeen, want het lijkt alsof je midden in de stad landt. De hoofdstad van Skiathos is Skiathos-Stad. Een traditioneel stadje met kleine straatjes welke aan elkaar verbonden zijn via de Pappadiamantistraat. Een straat gevuld met leuke boetiekjes, winkels en horecagelegenheden.

​Skiathos stad

Skiathos stad staat ook bekend om zijn haven, hier meren de mooiste en grootste jachten aan, erg indrukwekkend! Ook zijn er in de haven talloze restaurants en bars te vinden die uitzicht hebben op de zee en de omringende eilandjes. Het eiland kreeg veel bekendheid door de film Mamma Mia welke deels op Skiathos is opgenomen. Wie de film heeft gezien, zal ook onmiddellijk het standbeeld van het kanon in de haven herkennen. Wat stranden betreft is er voor ieder wat wils. Vanuit de haven vertrekken er elke ochtend bootjes die rond het eiland varen en op de mooiste plekken stoppen om te zwemmen, te eten of lekker op het strand te liggen.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in het reisvoorstel wel direct wat wij aan de hand van jou wensen hebben samengesteld!

Wij kunnen aan de hand van jouw specifieke wensen de bestpassende accommodaties voor je uitzoeken en verwerken in een reisvoorstel op maat.

Meer weten over Skiathos en Skopelos?

Ben je geïnteresseerd in een reis zoals deze voorbeeldreis van Skiathos en Skopelos? Neem dan contact met ons op of vraag meteen vrijblijvend een offerte aan.

Foto's Skiathos & Skopelos

Hier krijg je een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Skiathos en Skopelos

Prijzen

Onderstaand vind je het prijzenoverzicht voor deze 8-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf Mei€ 599 Juni & September€ 649 Juli€ 715 Augustus€ 715
Categorie B - per persoon vanaf Mei€ 745 Juni & September€ 765 Juli€ 825 Augustus€ 915
Categorie A - per persoon vanaf Mei€ 885 Juni & September€ 965 Juli€ 1.105 Augustus€ 1.215

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon en inclusief:
- 7 nachten in accommodaties op basis van logies en ontbijt
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Skiathos

Bij aankomst op de luchthaven van Skiathos word je opgehaald en naar de haven gebracht. Hierna ga je meteen door met de ferry naar Skopelos. Indien er een vluchtvertraging is kan het zo zijn dat je de eerste nacht in Skiathos doorbrengt, uiteraard wordt dit allemaal door onze eigen agent geregeld. Je wordt vervolgens met de transfer naar het hotel in Skopelos gebracht.

Dag 2: Skopelos

Vrije dagbesteding

Skopelos-stad is geen plaats waar je de hele dag kunt doorbrengen. Het eiland nodigt uit om er op uit te trekken. Heel veel te voet, maar ook met de bussen die vooral rond de dagranden over het eiland rijden. Natuurlijk kun je ook een auto of scooter huren.

Dag 3: Skopelos

Vrije dagbesteding

Verder zijn er excursies per boot rond het eiland en per bus langs de verschillende plaatsen waar de film “Mamma- Mia” werd opgenomen. Deze film wordt ook nog dagelijks vertoond in de diverse bars of taverna’s. Skopelos is het grootste vakantie-eiland van de Sporaden en mag met recht een oase van rust genoemd worden.

Dag 4: Skopelos

Vrije dagbesteding

Het binnenland van Skopelos met haar groene heuvels en schilderachtige plaatsjes vraagt erom ontdekt te worden. Langs de kust liggen vele verborgen baaien met aantrekkelijke strandjes. Hou je van uitgaan tijdens je vakantie? Skopelos kent alleen in de hoofdplaats Skopelos-Stad een uitgaansleven met gezellige taverna’s en barretjes.

Een dagtocht naar het meest rustige en minst toeristischer eiland Alonissos is goed mogelijk vanaf Skopelos. Op het eiland kun je een auto huren, en ontdek je de meest fraaie en kleine baaitjes.

Dag 5: Varen naar Skiathos

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Skopelos gebracht. Hier ligt de boot naar Skiathos al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan op het eiland waar de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 6: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos is voor veel mensen een van de meest geliefde Griekse eilanden. Skiathos raakte een aantal jaren geleden groots in de publiciteit toen hier filmopnames gemaakt werden voor de kaskraker “Mama Mia”. Skiathos is een zeer groen eiland met mooie zandstranden met een schilderachtige hoofdstad (Skiathos stad) Skiathos stad heeft twee havens, een kleinere haven waar de vissersbootjes en de kleine excursiebootjes aanmeren en ten noorden hiervan de grotere haven waar de grote ferry's aanmeren.

Dag 7: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos-stad is zeer gezellig en je kunt heerlijk genieten op de kleurrijke terrasjes aan de haven. Precies achter de havens ligt een lange winkelstraat waar allerlei toeristische winkels, pita-gyros tenten, bars, goudwinkels en boutiques zijn.

Dag 8: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis.

Skiathos & Skopelos

Ten oosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
15 dagen
Vanaf € 829 p.p.
15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos
15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos
Mamma Mia, here we go again!, de Sporaden, een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland....
9 dagen
Vanaf € 1265 p.p.
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
Athene, Hydra, Spetses & weer terug naar Athene. Een geweldige combinatie van rust, cultuur en Griekse gastvrijheid. Even terug naar de...