Hikes, cultuur & back to basics

Safari, Drakensbergen & Wild Coast Zuid Afrika

Ontdek Zuid Afrika. Slechts een kleine greep uit de dingen die u gaat zien tijdens deze speciale en leerzame reis. U komt aan in Johannesburg, een echte Afrikaanse stad. Hier heeft u de keuze om naar Soweto of Maboneng te gaan. U vervolgt uw reis in de Drakensbergen. Mooie wandelingen, culturele en archeologische tours staan hier op het programma. Ook brengt u een bezoek aan ‘het hoogste land ter wereld’ Lesotho. Daarna is de Wild Coast aan de beurt. En ja, deze kustlijn is echt wild! U maakt hier een prachtige wandeling van 5 dagen (60 km) langs de kust. Een geweldige ervaring! U sluit de reis af in Hogsback. Een bijzonder, groen plaatsje in de Amathole Mountains.

 • Aankomst op Johannesburg
 • Vertrek vanaf Johannesburg
 • Autohuur Inclusief
 • Safari's Optioneel
 • Duur 18 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Bezoek 'het hoogste land ter wereld'
 • Ontdek de wilde kustlijn 'Wild Coast'
 • Aanschouw de drie Drakensbergen
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Johannesburg
 • 2Maboneng of Soweto
 • 3Drakensbergen
 • 4Drakensbergen
 • 5Zuidelijke Drakensbergen
 • 6Zuidelijke Drakensbergen
 • 7Wild Coast
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Opnieuw zitten wij ’s ochtends weer vroeg in de auto op weg naar de Drakensbergen. En wanneer wij dit gebied bereiken, stellen wij vast dat de uitspraak ” It feels like God visits everywhere else but lives in Africa” volledig klopt. Het uitzicht is nauwelijks te beschrijven; je kijkt over duizend bergtoppen in het oneindige….adembenemend, spectaculair, betoverend, mysterieus….. Wat een zegen dat wij hier de komende drie dagen mogen doorbrengen.”
Evelyn Geijteman
Lees het hele reisverslag

Safari, Drakensbergen & Wild Coast Zuid Afrika

Het Maboneng Precinct, een aantal jaar geleden begon de revolutie in deze wijk in het midden van de stad. Talloze gebouwen werden gerenoveerd, terwijl de originele architectuur in tact bleef. Sindsdien vestigden veel startups, kunstenaars en diverse restaurants/bars zich hier. Het heeft Maboneng gemaakt tot wat het nu is. Eens een schamele, armoedige wijk in de binnenstad van Johannesburg, nu een van de hipste, bruisende buurten van het land waar ontzettend veel te beleven is. Interessante kunstgalerijen, concept-stores, lekker eten en een gezellige sfeer!

Soweto, The South-Western Townships

The South-Western Townships, ofwel Soweto.. Het is de grootste township van Zuid-Afrika met een rijke geschiedenis. Tijdens het Apartheidsregime was dit één van de buurten waar het hardst gestreden werd tegen ongelijkheid. Dit heeft Soweto gemaakt tot de hechte gemeenschap die het tegenwoordig is. De inwoners zijn relaxed en open, ze vertellen je graag over het dagelijks leven in de township. U kunt op een fietstour gaan die u langs alle bezienswaardigheden brengt, zeker aan te raden!

Drakensbergen en Lesotho

De Drakensbergen, het zijn bijzondere bergen.. Ze zijn ouder dan het Himalaya-gebergte in India. Ook zult u opvallen dat deze bergen veelal een platte top hebben. Het is alsof de pieken eraf gehakt zijn! Dit komt door de unieke samenstelling van de bergen. En ze zijn daarom ook niet te vergelijken met de Alpen of Himalayas. Het hoogste punt ligt op 3.482 meter in Lesotho, Thabana Ntlenyana. Er is ontzettend veel te doen in de omgeving van deze bergen. Fantastische wandelingen en culturele tours staan onder andere op het programma. Maak kennis met de herders in Lesotho, waarna u een lokaal biertje proeft in de hoogstgelegen pub van Afrika. Of maak een wandeling waarbij u op zoek gaat naar eeuwenoude grottekeningen… Deze werden gemaakt door de Bosjesmannen en volgens archeologen kunnen ze zo’n 3000 jaar oud zijn. Zeer indrukwekkend en onwerkelijk tegelijkertijd. Een bezoek aan het Amphitheater is ook absoluut de moeite waard! De top van de rotsformatie en tevens het thuis van de op één na hoogste waterval ter wereld, Tugela Falls is binnen 1 dag te beklimmen. Deze wandeling staat in de wereldwijde top 10 van beste day hikes samengesteld door National Geographic.

Wild Coast Zuid Afrika

Daarna reist u verder naar de Wild Coast. En als wij zeggen wild, dan bedoelen wij ook echt WILD! Deze streek heeft een woeste kustlijn die zijn naam eer aan doet. Hoge kliffen, witte stranden en een ruige zee.. Het is gelegen in de Transkei, een bijzonder, ander stukje Zuid-Afrika. Het wordt gezien als het vaderland van de bevolkingsgroep Xhosa’s. Ontzettend lieve mensen met een eigen cultuur! Hier vindt u de traditionele rondavels; schattige, ronde huisjes met een rieten dak.

Uw Wild Coast hiking avontuur start in Port St. Johns en eindigt in Coffee Bay. In 5 dagen legt u te voet 62 kilometer af langs deze prachtige kustlijn. Het is een stevige, gevarieerde wandeling waarbij u lange, lege stranden passeert, maar ook rivieren, rotsen, groene heuvels en kleine Xhosa dorpjes. Uw persoonlijke gids vertelt u over het leven aan de Wild Coast. U krijgt informatie over de dieren die er leven, planten die geplukt worden voor medicinaal gebruik, Xhosa cultuur/taal en de geschiedenis van het gebied. Erg leuk en interessant! Aan het eind van iedere dag komt u aan bij een traditionele Xhosa familie. Daar staat, elke dag weer, een avond- en ochtendmaaltijd voor u klaar… Bereid door de vrouw des huizes! U zult zich ongetwijfeld direct thuis voelen bij deze lieve mensen. Iedere dag zult u weer moeite hebben met afscheid nemen van ze.

Vanuit Coffee Bay kunt u een wandeling of een autorit maken naar Hole In The Wall. Een geologisch wonder dat in de loop der jaren door erosie is ontstaan. Deze enorme rots bevindt zich vlak voor de kustlijn en er zit, inderdaad, een gat in. Geologen voorspellen dat de rots op een dag zal instorten.. Dus, ga erheen, nu Hole In The Wall nog te bewonderen is in deze vorm!

Chintsa Zuid Afrika

De laatste plaats van de Wild Coast die u bezoekt is Chintsa. Een klein plaatsje met een prachtig, breed strand. Het is een vrij stille plek, waar u heerlijk even bij kunt komen van de lange hike. Breng eens een bezoekje aan het Barefoot Café, zo’n relaxt café met goed eten. In de buurt vindt u ook Emarald Vale Brewing Company, waar bier wordt gebrouwen met regenwater. Doordat er nauwelijks industrie is in deze regio van het land, is het regenwater goed te drinken. Ze zeggen zelfs dat het zuiverder is dan het meeste kraanwater. U krijgt een tour door de brouwerij, waarna u verschillende lokaal gebrouwen bieren proeft.

Van de kust weer naar een totaal ander stukje Zuid-Afrika: Hogsback. Een bijzondere plek, gelegen in de bergen. Het is omringd door regenwoud en weides. Het is een zeer groen gebied, een stukje ongerept land. De Britse schrijver J.R.R. Tolkien zou hierdoor geïnspireerd zijn voor zijn verhaal Lord Of The Rings en dat is zeer begrijpelijk! Wanneer het mistig is in het regenwoud, heeft het een mysterieuze feel. Hogsback is ook het thuis van één van de grootste labyrinten van de wereld.. Een wandeling door het labyrint heeft een afstand van 1,4 kilometer! Wie weet, misschien komt u wel tot nieuwe inzichten… Het is een passend eind van deze mooie en leerzame reis.

Hierna is het helaas weer tijd om terug te gaan. U rijdt naar East-London, waar u een binnenlandse vlucht neemt naar Johannesburg.

Schitterende foto's Drakensbergen en de Wild Coast

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 18-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf januari t/m december€ 1.699

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief: 

-Verblijf in de gekozen accommodatie
- Op basis van ontbijt tenzij anders vermeld
- Autohuur incl. alle verzekeringen 


Exclusief:

- Vluchten van/naar Johannesburg. Vraag ons naar de mogelijkheden wij kunnen deze wel voor u bijboeken.
- Reserveringskosten (€ 25,-) en Calamiteitenfonds (€ 2,50)
- Eventuele reis- & annuleringsverzekeringen, wij raden deze wel aan!

Excursies Drakensbergen en Wild Coast Zuid-Afrika

Tips voor excursies en tours tijdens uw reis:

 • Breng een bezoek aan het Origins Centre in Johannesburg en ontdek de historie van de mensheid
 • Doe een fietstour door de levendige township Soweto
 • Binnen de Drakensbergen zijn er fantastische wandelingen, autoritten en culturele tours te maken
 • Tugela Falls, de op één na hoogste waterval ter wereld, bereikt u wandelend/klimmend binnen een dag. Het is onderdeel van de indrukwekkende rotsformatie het Amphitheater.
 • Cathedral Peak is tevens een ééndaagse hike, maar dit is wel een pittige.. Eenmaal bovenaan de piek geniet u van een fantastisch uitzicht
 • De Sani Pass tour is de bekendste route vanaf Zuid-Afrika naar Lesotho. Betreed het hoogste land ter wereld. Geniet van het uitzicht en maak kennis met de lokale bevolking
 • Bushmen paintings; ga op zoek naar eeuwenoude grottekeningen die gemaakt werden door de originele inwoners van Zuid-Afrika, de Bosjesmannen. Geweldig om te zien
 • Ga mountainbiken in Hogsback, een prachtige omgeving!

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Johannesburg

Aankomst in Johannesburg. Wanneer u aankomt op het vliegveld staat de huurauto op u te wachten. U kunt ervoor kiezen om naar Maboneng of Soweto te gaan.

Dag 2: Maboneng of Soweto

Vandaag is het tijd om de levendige buurten Maboneng of Soweto te verkennen. Maboneng, het trendy district van Johannesburg, is de thuisbasis voor vele start-ups en nieuwe restaurants/bars. U vindt hier veel kunstgalerijen en er vinden vaak leuke evenementen plaats. Het is een interessante buurt die eigenlijk pas sinds kort is begonnen aan de wederopbouw. Tot nu toe is het een groot succes!

Als u naar Soweto gaat, kunt u op een culturele fietstour gaan. U leert over het leven in de grootste township van Zuid-Afrika. De geschiedenis van dit gedeelte van de stad is zeer interessant. Tijdens het Apartheidsregime werd de zwarte bevolking gedwongen hier te wonen. De township bleef groeien en inmiddels willen de mensen nooit meer weg uit deze hechte gemeenschap.

Dag 3: Drakensbergen

We vervolgen de reis naar de hoogste bergen van Zuid-Afrika…  De Drakensbergen zijn net zo majestueus als de naam doet vermoeden. Het zijn één van de oudste bergen ter wereld! U bezoekt eerst het noordelijke deel van dit gebied. Hier vindt u het ‘Amfitheater’, een zeer indrukwekkende rotsformatie.

Dag 4: Drakensbergen

Er zijn hier meerdere dag wandelingen te maken. Bijvoorbeeld naar de Tugela Falls, de op één na hoogste waterval ter wereld. Of Cathedral Peak, een uitdagende klim. Aan het eind van de hike geniet u van een fantastisch uitzicht.

Dag 5: Zuidelijke Drakensbergen

Op naar het zuidelijke deel van de Drakensbergen! U verblijft aan de voet van de Sani-Pass, de bekendste weg van Zuid-Afrika naar Lesotho. Boek de bijbehorende tour en ontdek Lesotho! Dit land heeft het hoogste laagpunt ter wereld. Het is eigenlijk één grote berg.

Dag 6: Zuidelijke Drakensbergen

Het is een leuke, leerzame tour waarbij u ook meer leert over de cultuur van dit bijzondere land. De dag erna kunt u op zoek gaan naar eeuwenoude grottekeningen. Deze werden gemaakt door de oorspronkelijke inwoners van Zuidelijk Afrika, de Bosjesmannen! Zeer indrukwekkend om te zien.

Dag 7: Wild Coast

Uw Wild Coast avontuur begint! U komt aan in Port St. Johns.

Dag 8: Wild Coast

Rust hier goed uit, bijvoorbeeld op één van de heerlijke stranden.

Dag 9: Wild Coast

Voor de actievelingen onder ons staat er namelijk een 5-daagse wandeling van 60 kilometer langs de ruige kust op het programma.

Dag 10: Wild Coast

Van Port St. Johns naar Coffee Bay. In één woord: GEWELDIG!

Dag 11: Wild Coast

U kunt er ook voor kiezen om deze route per auto af te leggen.

Dag 12: Wild Coast

Vrije dagbesteding

Dag 13: Coffee Bay

Vandaag komt u aan in Coffee Bay, een leuk kustplaatsje. Het is hier wat geciviliseerder dan de rest van de route die langs de Wild Coast is afgelegd. Wat dacht u van een surfles? Hier worden één van de goedkoopste surflessen ter wereld gegeven: € 4,- voor twee uur inclusief board en wetsuit.

Dag 14: Hole in the Wall

Bezoek vandaag het geologische wonder Hole in the Wall! En weer, voor de actievelingen onder ons, een wandeling van ongeveer 3 uur langs de prachtige kust. Misschien spot u wel een walvis!

Dag 15: Chintsa

U komt aan in Chintsa, een klein, rustig plaatsje. Perfect om hier even tot rust te komen. Het strand is ontzettend breed en vaak vrijwel leeg. Bezoek de lokale bierbrouwerij, waar bier wordt gebrouwen van regenwater. Een micro-brouwerij die u graag laat zien hoe ze te werk gaan. Uiteraard sluit u de tour af met een bierproeverij.

Dag 16: Hogsback

U sluit de reis af in Hogsback. Een mooi, groen plaatsje gelegen in de Amathole Mountains.

Dag 17: Hogsback

Een wandelaarsparadijs! Vraag bij uw accommodatie om de verschillende wandelroutes.

Dag 18: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag is het weer tijd om naar huis te gaan. U maakt een binnenlandse vlucht van East-London naar Johannesburg. Vanaf daar vliegt u direct door naar huis.

Johannesburg en omstreken

Bij Interfact Travel ligt de nadruk op individuele vrijheid. Daarom kiezen wij ervoor geen vaste routebeschrijving mee te sturen. Zo kunt u zelf kiezen hoe u naar de volgende bestemming rijdt; langs kleine dorpjes of juist via een snellere route zodat u meer tijd in de volgende bestemming heeft.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...
12 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Familiereis Zuid Afrika
Familiereis Zuid Afrika
Op safari met je vader of moeder in big 5 game reserves; slapen in safari tenten of een boomhut. Samen met een astronoom ’snachts naar de...