Rondreis Cycladen

Rondreis Cycladen: bezoek wereldberoemde geschiedenis in Athene, een doolhof van witte straatjes op Mykonos, het rustige Griekenland op Paros, de mooiste stranden op Naxos, en sluit af met de prachtige vergezichten van Santorini.

Bezoek wereldberoemde geschiedenis in Athene, een doolhof van witte straatjes op Mykonos, het rustige Griekenland op Paros, de mooiste stranden op Naxos, en sluit af met de prachtige vergezichten van Santorini.

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Santorini
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Het fotogenieke Santorini
 • Meest bekende eilanden van de Cycladen
 • Mooiste stranden op Paros & Naxos
 • Klein Venetië op Mykonos
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Athene
 • 3Varen naar Mykonos
 • 4Mykonos
 • 5Mykonos
 • 6Varen naar Paros
 • 7Paros
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

Rondreis Cycladen

Maak een onvergetelijke rondreis langs de Cycladen. Bezoek de wereldberoemde geschiedenis in Athene, een doolhof van witte straatjes op Mykonos, het rustige Griekenland op Paros, de mooiste stranden op Naxos, en sluit af met de prachtige vergezichten van Santorini.

Waarom eilandhoppen Cycladen?

Ontdek in 2 weken een combinatie van geschiedenis, cultuur, natuur en relaxen: wereldberoemde geschiedenis in Athene, een doolhof van witte straatjes op Mykonos, het rustige Griekenland op Paros, de mooiste stranden op Naxos, en afsluiten met de prachtige vergezichten van Santorini.

U geniet van alle vrijheid om te doen en laten wat u wilt, maar wel met het gemak dat alle transfers, ferry’s en hotels geregeld zijn.
U vliegt terug vanaf Santorini, zodat u geen dag kwijt bent met het terugreizen naar Athene.

In Athene bieden wij erg leuke excursies aan! Klik op het tabje excursies.

Eilandhoppen Griekenland: Athene, Mykonos, Paros, Naxos en Santorini

Eén van de mooiste eilandengroepen van Griekenland zijn de Cycladen. Kleine bewoonde en onbewoonde vulkanische eilanden middenin de azuurblauwe zee. Vaar van de ene bijzondere plek naar de andere. Alle eilanden hebben hun eigen specifieke karakter hoewel de afstanden maar klein zijn. Santorini, Griekenland op zijn mooist met witte huisjes en blauwe koepeldaken. Het bruisende en hippe Mykonos, het vruchtbare en groene Naxos met superstranden en het lieflijke, schilderachtige Paros. Overal beleeft u dat échte Griekenland gevoel, een drankje in de haven, (h)op naar het volgende eiland. Oeverloos genieten!

Verken op eigen tempo de eilanden en huur een scooter of auto. Meer van het lokale leven meemaken? Neem dan samen met de Grieken de bus. Zin in een dagje niets? Dan is de boulevard met zijn terrasjes in de schaduw een aantrekkelijk vooruitzicht.

Om naast het eilandhoppen door Griekenland nog meer van Griekenland te ontdekken, begint u de reis in de hoofdstad Athene. Het wereldberoemde Acropolis met het Parthenon en het Erechtheion zijn de grote publiekstrekkers en geven de stad een eigen gezicht. Na het cultuur snuiven is het dan toch echt tijd om de eilanden te gaan ontdekken.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Vlucht en transfer

Omdat de vluchtprijzen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor u boeken.

Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappijen.

Foto's van Athene, Mykonos, Paros, Naxos en Santorini

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Mykonos, Paros, Naxos en Santorini

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf mei€ 1.099 juni€ 1.159 juli & september€ 1.299 augustus€ 1.479
Categorie B - per persoon vanaf mei€ 1.269 juni€ 1.399 juli & september€ 1.595 augustus€ 1.819
Categorie A - per persoon vanaf mei€ 1.599 juni€ 1.919 juli & september€ 2.145 augustus€ 2.419

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 14 nachten in categorie C, B of A hotels met ontbijt
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Excursies

Footsteps in Athens bijzondere wandeling in Athene
Te voet maakt u kennis met Athene. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-)
Inclusief: Koffie met iets lekkers, Nederlandstalige gids


Mezedakia-tour kennismaking met de Griekse keuken
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken.

Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende delen van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.

Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-)
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids


An Evening Stroll
Avondwandeling in Athene. Tijdens deze wandeling die in de vroege avond plaats vindt, zie je Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.

De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer, naar een uitzichtpunt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z’n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Prijs: € 18,-/kinderen tot 16 jaar € 8,-
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids

Mezedakia-diner eten op z'n Grieks
Souvlaki, tzatziki en mousaka kent u waarschijnlijk wel, wilt u echter ook eens kennismaken met andere gerechten uit de rijke Griekse keuken, boek dan het Mezedakia-diner.Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de Grieken zelf komen eten. We Eten op z’n Grieks ; dit betekent dat er verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, op tafel komen, deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.

Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids

Ride and Bite Fietstour
Mezedes zijn de Griekse tapas en een belangrijk onderdeel van de Griekse keuken. Het delen van deze kleine gerechtjes is een leuke en gezellige manier samen te eten.

Met de ride and bite fietstour bezoeken we 3 verschillende authentieke, lokale restaurantjes waar je niet snel toeristen zal vinden!
Bij elke stop proeven we enkele heerlijke gerechten en wordt er een drankje geserveerd. Tijdens de tour geven we uitleg over de Griekse eetcultuur en bezoeken we het museum voor Griekse gastronomie.

Dagelijks (behalve maandag) van 17:00 tot 20:00 uur.
Prijs: 38,- EUR pp (bij een minimale deelname van twee personen)
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en drie keer een stop voor een hapje en een drankje

Hoogtepunten van Athene Fietstour
De beste manier om Athene te ontdekken is absoluut op de fiets. Tijdens onze 3 uur durende fietstour nemen we u mee langs de hoogtepunten van de stad zoals de tempel van Zeus, het parlementsgebouw, de Akropolis ,de Nationale tuinen en het oude Olympische stadion, maar ziet u ook minder bekende plekken waar u normaal gesproken niet zou komen als toerist.

Prijs: 28,- € pp (bij een minimale deelname van twee personen)
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg

Meet the locals Fietstour
De hoogtepunten van Athene kent u inmiddels, maar graag zou u iets meer zien van het leven van de Grieken in de stad. Met onze fietstour | Meet de locals krijgt u de unieke kans om eens bij een aantal mensen binnen te kijken. We bezoeken een van de bewoners van de wijk Anafiotika aan de voet van de Akropolis, een kunstenares en meer Grieken met een bijzonder verhaal. Met deze tour dompel u zich onder in de Griekse cultuur.

Prijs: 32,- EUR pp (bij een minimale deelname van twee personen).
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg.

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri.

Dag 2: Athene

Vrije dagbesteding.

Vandaag zijn er meerdere mogelijkheden. Een bezoek aan het wereldberoemde Acropolis vonden wij een must see tijdens onze reis. Met zijn pittoreske straatjes en honderden winkeltjes en restaurants is de wijk Plaka ook zeker een bezoek waard.

Dag 3: Varen naar Mykonos

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Piraeus gebracht. Hier ligt de boot naar Mykonos al te wachten. In een paar uur komt u aan op het schilderachtige Mykonos waar de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 4: Mykonos

Vrije dagbesteding.

Mykonos trekt elk jaar een groot aantal toeristen van over de hele wereld. De hoofdstad Chora met zijn vele kronkelende steegjes, is een sfeervol doolhof, waar men uren kan dwalen.

Dag 5: Mykonos

Vrije dagbesteding.

Een van de leukste buurten van deze stad is Klein Venetie. De twee of drie verdiepingen tellende huisjes, staan direct aan het water. Vanuit hier kunt u een schitterende zonsondergang meemaken.

Dag 6: Varen naar Paros

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Mykonos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Paros waar u na ongeveer een uur of 2 aankomt. Ter plaatse zal er vaak iemand op u staan te wachten om u naar de accommodatie te brengen.

Dag 7: Paros

Vrije dagbesteding.

Paros is een bergachtig eiland met ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes. Het stadje Parikia beschikt over een voornamelijk autovrije kern met kleine winkelstraatjes, een kleine haven en een gezellige boulevard.

Dag 8: Paros

Vrije dagbesteding.

Een bezoek aan het vissersdorpje Naoussa mag tijdens uw reis aan Paros ook niet ontbreken. Ook hier vindt u een wirwar van steegjes en smalle straatjes met winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden. Op zoek naar net iets meer rust? Dan is Piso Livadi met zijn mooie stranden een aanrader.

Dag 9: Varen naar Naxos

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Paros gebracht. In een uurtje vaart u naar Naxos waar u meestal weer naar de accommodatie gebracht wordt.

Dag 10: Naxos

Vrije dagbesteding.

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en beschikt over de mooiste (zand)stranden van de eilandarchipel.

Dag 11: Naxos

Vrije dagbesteding.

Naast het relaxen aan de stranden is ook een bezoek aan het binnenland de moeite waard. Om in alle vrijheid het eiland te kunnen verkennen raden wij u aan een auto of scooter te huren.

Dag 12: Varen naar Santorini

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Naxos gebracht. In een paar uur vaart u naar het vulkaaneiland Santorini. Eenmaal aangekomen wordt u meestal naar de accommodatie gebracht.

Dag 13: Santorini

Vrije dagbesteding.

Santorini is een van de beroemdste eilanden van de Cycladen. De meeste Griekenland foto’s worden op dit eiland gemaakt.

Dag 14: Santorini

Vrije dagbesteding.

De witgekalkte huisjes hoog op de rotsen samen met de azuurblauwe zee zijn een prachtig gezicht. Bedenk goed dat u, zeker in het hoogseizoen, niet de enige bent die dit eiland bezoekt. Ondanks de drukte mag dit eiland volgens ons niet ontbreken in uw reis.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Kunt u geen genoeg van Griekenland krijgen? Dan bieden wij u graag nog een week op Kreta aan. Kreta staat bekend als heel toeristisch, maar er is meer!

Athene, Mykonos, Paros, Naxos en Santorini

De prachtige Cycladen vindt u direct onder Athene en lopen door tot aan Kreta.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen