Fly Drive Athene & Peloponessos

Met deze Fly & drive verken je met je huurauto en routekaart op je eigen tempo de hoofdstad Athene en het prachtige schiereiland de Peloponessos. Van ons ontvang je de leukste routesuggesties en tips voor onderweg. De accommodaties zijn al door ons gereserveerd waardoor je je volledig kunt focussen op de reis zelf. Bij elke plaats hebben we gezorgd voor een bijzondere accommodatie en geven we je suggesties voor verschillende activiteiten.

 • Luchthaven Athene
 • Verblijf studio/hotel
 • Op maat zeker mogelijk
 • Autohuur inclusief
 • Duur 8 dagen

Hoogtepunten

 • Fietsen door Athene
 • Akropolis
 • Nafplion
 • Theater van Epidaurus
 • Kustplaatsen Kardamili en Stoupa
 • Viroskloof
 • Archeologische site Olympia
 • Vytina
 • Kalavrita
 • Treinrit Kalavrita - Diakopto
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Dag 1: Athene
 • 2Dag 2: Athene
 • 3Dag 3: Nafplion
 • 4Dag 4: Monemvasia
 • 5Dag 5: Stoupa/Kardamili
 • 6Dag 6: Vytina
 • 7Dag 7: Kalavrita
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Eén keer per jaar pakken Jolanda en ik onze koffers mét laptops!”
Ilona
Lees het hele reisverslag

Fly Drive Athene & Peloponessos

De accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in het reisvoorstel wel direct wat wij aan de hand van jou wensen hebben samengesteld!

Wij kunnen aan de hand van jouw specifieke wensen de bestpassende accommodaties voor je uitzoeken en verwerken in een reisvoorstel op maat.

De reis

Je begint de reis in Athene. Hier staat de huurauto voor je klaar en kan de reis over het vaste land van Griekenland van start.

Lees gauw de dag-tot-dagbeschrijving in het tabje hierboven.

Wist je dat deze reis ook heel goed te combineren is met een eilandhopvakantie over de Saronische eilanden of de Cycladen?

Heb je vragen hierover, vraag het ons gerust. Wij denken graag met je mee om jouw ideale reis samen te stellen.

Peloponessos en Athene

Hieronder een aantal prachtige foto's. ( Photo credits: Invvigren // paolabart // Alessandro Loss // Ai@ce // Elisa atene // Fagerjord // jonboy mitchell // Dimitris Graffin // V4lerios // Marmontel

Prijzen

Onderstaand het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
2 persoonskamer 2 personen€ 899

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen

Inclusief:
Retourvlucht naar Athene en v.v.
Verblijf in een hotel, studio of appartement op basis van logies en ontbijt
Autohuur

Exclusief:
Reserveringskosten: EUR 25 totaal
Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
Reis en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1: Dag 1: Athene

Je komt aan in Athene, neemt je huurauto in ontvangst en rijdt richting het centrum.

Overnachting in een hotel incl. ontbijt

Dag 2: Dag 2: Athene

Deze dag verblijf je in Athene. Je begint de dag met een fietstour bij Let’s meet in Athens om zo in 3 uur tijd een goed beeld van de stad te krijgen. De gids vertelt je boeiende verhalen over de Griekse cultuur en het alledaagse leven, ook geeft hij je tips mee voor de rest van je dag (bijvoorbeeld waar je lekker kunt eten). In de middag heb je tijd om zelf de stad te ontdekken. Zo kun je struinen door de charmante straatjes van de wijk Plaka. Of breng een bezoek aan de Akropolis, ook het Akropolis museum is zeer de moeite waard.

Overnachting in een hotel incl. ontbijt

Dag 3: Dag 3: Nafplion

Vanuit Athene vertrek je vandaag richting de Peleponessos via het kanaal van Korinthe. Dit kanaal verbindt de provincie Attika met het schiereiland de Peloponnesos. Je rijdt door richting Nafplion, de voormalige hoofdstad van Griekenland. In deze charmante Venetiaanse stad is genoeg te doen.

Zo kun je de 999 treden beklimmen van de trap naar het Palamidi kasteel, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Of bezoek de ‘bourtzi’, het eilandje met vesting dat je vanuit de stad ziet liggen, er vertrekken regelmatig bootjes naar de overkant. Op nog geen half uur rijden vanuit Nafplion ligt ook het theater van Epidaurus, het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid. In de zomermaanden vindt hier ook het festival van Epidaurus plaats, elke vrijdag- en zaterdagavond wordt er een antieke tragedie of komedie opgevoerd door Griekse of buitenlandse toneelgezelschappen (kijk voor het programma op greekfestival.gr).

Dag 4: Dag 4: Monemvasia

Vandaag rij je richting het Zuidoosten van de Peloponnesos, naar het prachtige Monemvasia, een Middeleeuwse vestingstad die op een klein rotsachtig eiland ligt. De stad heeft een beneden- en een bovenstad, in de benedenstad zitten veel restaurantjes, souvenirwinkels en mooie huizen, in de bovenstad vind je prachtige kerken en kathedralen en heb je een waanzinnig uitzicht.

Als je tijdens deze fly & drive graag nog een Grieks eilandje bezoekt, kun je de boot pakken vanuit Vigklavia (iets voorbij Monemvasia) naar Elafonissos. De overtocht duurt een kwartier en op dit authentieke eilandje proef je de echte Griekse eilandsfeer. Je overnacht in Monemvasia in een traditioneel guesthouse.

Dag 5: Dag 5: Stoupa/Kardamili

Vandaag vertrek je in westelijke richting naar de kustplaatsen Kardamili en Stoupa. De oude stad van Kardamili is een echte aanrader, je kunt vanuit deze plaats prachtige wandeltochten maken. Een tocht door de Viros-kloof is zeer de moeite waard. Je overnacht in Stoupa, een charmante badplaats met mooie stranden en veel leuke terrasjes rondom het strand.

Dag 6: Dag 6: Vytina

Vandaag staan er behoorlijk wat kilometers op de teller maar deze mooie route is zeer de moeite waard. Onderweg maak je een stop bij Olympia, hier werden bijna 3000 jaar geleden de eerste Olympische Spelen gehouden. Je ziet hier onder andere de tempel van Olympia en kunt een bezoek brengen aan het museum. Vanuit Olympia rij je door naar Vytina, een authentiek bergdorpje waar je ook overnacht.

Dag 7: Dag 7: Kalavrita

De laatste bestemming die je aandoet is Kalavrita, een pittoresk dorpje in de bergen dat ‘s winters een populair wintersportoord is. Het dorp is omgeven door mooie kloven en kloosters. Vanuit Kalavrita gaat er ook een tandradtreintje richting kustplaats Diakopto, een van de mooiste treinritten die je in Griekenland kunt maken. Je overnacht in Kalavrita.

Dag 8: Dag 8: Terugreis naar Athene

Vandaag vertrek je weer richting Athene, waar je je huurauto inlevert en incheckt voor je terugreis naar Athene.

Fly Drive

Hieronder kun je de globale bestemmingen bekijken!

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
6 dagen
Vanaf € 289 p.p.
6 dagen Citytrip Delphi, Olympia en Meteora
6 dagen Citytrip Delphi, Olympia en Meteora
Ontdek de Griekse Historie op het vasteland in 6 dagen. U kunt kiezen of u Delphi (1 nacht) en Meteora (2 nachten) combineert of Delphi (1...
12 dagen
Vanaf € 1299 p.p.
Athene, Delphi, Meteora & Lefkas
Athene, Delphi, Meteora & Lefkas
Wilt u de prachtige geschiedenis van Griekenland ontdekken en deze combineren met een aantal nachten aan zee? Dat kan!!