Familiereis Zuid Afrika

Op safari met je vader of moeder in big 5 game reserves; slapen in safari tenten of een boomhut. Samen met een astronoom ’s nachts naar de indrukwekkende sterrenhemel kijken terwijl je op de achtergrond de leeuwen hoort brullen. Meewerken op een “real African Farm” waar ze tevens katachtig wild rehabiliteren. En uiteraard in Soweto het huis van Nelson Mandela en Bisschop Tutu bezoeken.

 • Aankomst op Johannesburg
 • Vertrek vanaf Johannesburg
 • Autohuur Inclusief
 • Safari's Optioneel
 • Duur 12 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Ga naar een Afrikaanse Farm
 • Spot de big five in het Krugerpark
 • Ontdek Johannesburg
 • De prachtige natuur van Zuid-Afrika
 • Soweto onder begeleiding van een gids
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Vliegen naar Hoedspruit
 • 3Kruger Park
 • 4Rijden naar Entabeni Game Reserve
 • 5Entabeni Game Reserve
 • 6African Farm
 • 7African Farm
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Opnieuw zitten wij ’s ochtends weer vroeg in de auto op weg naar de Drakensbergen. En wanneer wij dit gebied bereiken, stellen wij vast dat de uitspraak ” It feels like God visits everywhere else but lives in Africa” volledig klopt. Het uitzicht is nauwelijks te beschrijven; je kijkt over duizend bergtoppen in het oneindige….adembenemend, spectaculair, betoverend, mysterieus….. Wat een zegen dat wij hier de komende drie dagen mogen doorbrengen.”
Evelyn Geijteman
Lees het hele reisverslag

Familiereis Zuid Afrika

Maar het belangrijkste hoogtepunt, dit samen beleven met jouw vader of moeder!

Op safari met je Vader of Moeder in big 5 game reserves; slapen in safari tenten of een boomhut. Samen met een astronoom ’s nachts naar de indrukwekkende sterrenhemel kijken terwijl je op de achtergrond de leeuwen hoort brullen. Meewerken op een “real African Farm” waar ze tevens katachtig wild rehabiliteren. En uiteraard in Soweto het huis van Nelson Mandela en Bisschop Tutu bezoeken.

Kortom jullie gaan een wild avontuur beleven in Zuid-Afrika!

Zuid Afrika met kinderen

Zuid Afrika met kinderen ontdekken? Dit wordt een unieke en onvergetelijke ervaring die niemand je meer afneemt. Voor vaders of moeders die graag quality time met hun kinderen willen spenderen en andersom. En uiteraard is deze reis ook geschikt voor vaders en moeders die samen quality time willen genieten. Jullie verblijven in bijzondere authentieke accommodaties: allen met een eigen karakter! Maar hoe verschillend ook, alle accommodaties zijn gespecialiseerd in persoonlijke service op hoog niveau. Professionele gidsen kunnen jullie vergezellen tijdens dit fantastische avontuur. Optioneel kan de gehele reis begeleidt worden door eenzelfde privé-gids.

Schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 12-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf laagseizoen (april -juli)€ 1.699 middenseizoen (juli - november en maart)€ 1.899 hoogseizoen (december - januari - februari)€ 2.199

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:
- Verblijf in gekozen accommodaties
- Binnenlandse vlucht naar Hoedspruit
- Autohuur incl. alle verzekeringen

Exclusief:
- Intercontinentale vlucht, er zijn vele mogelijkheden! Wij kunnen deze natuurlijk wel voor u regelen.
- Reserveringskosten
- Calamiteitenfonds
- Verzekeringen

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst

Jullie komen aan op de luchthaven van Johannesburg. Meet en Greet op de luchthaven. Jullie worden vervolgens met een transfer naar de accommodatie gebracht dichtbij het vliegveld zodat jullie de volgende ochtend op tijd met een binnenlandse vlucht naar Hoedspruit kunnen vliegen.

Dag 2: Vliegen naar Hoedspruit

Vervolgens gaan jullie met een binnenlandse vlucht door naar Hoedspruit (40 km van het Krugerpark) waar jullie worden opgehaald en naar de accommodatie worden gebracht; hier overnachten jullie in echte safari tenten! Vanuit deze lodge is veel te ondernemen: bush walks, game drives in Big 5 reserves en luchtballon vluchten over de Afrikaanse vlaktes.

Dag 3: Kruger Park

Vanuit de lodges gaan jullie een dag met gids naar het Kruger Park. Dus vergeet jullie camera en verrekijker niet!

Dag 4: Rijden naar Entabeni Game Reserve

Vroeg uit de veren; eerst in Hoedspruit de huurauto ophalen en dan rijden jullie naar Entabeni Game Reserve. Het Entabeni GR ligt in het wereld erfgoed Waterberg Biosphere en is malaria-vrij. Dit reserve is een wildlife game reserve waar meer dan 55 zoogdieren leven (incl. the Big 5), 300 soorten planten, 380 soorten vogels en jullie hebben hier maar twee dagen de tijd!

Dag 5: Entabeni Game Reserve

Gekwalificeerde gidsen doen hun uiterste best om jullie zoveel mogelijk te laten zien en te ervaren dus ook vandaag gaan jullie weer op pad in het prachtige reserve. Ook de avonden zijn gevuld want dan gaan jullie sterren kijken; a must-see!! De avondluchten staan hier bekend om de duizenden sterren die hier schitteren en stralen.

Dag 6: African Farm

Het afscheid van Entabeni zal zwaar vallen maar een nieuw avontuur kondigt zich aan! Op naar the African Farm dat ligt verscholen in het ongerepte Waterberg Biosphere Nature Reserve (Lepalale). Wederom weer een fantastische locatie. Het verblijf hier is minimaal 3 nachten anders komt deze beleving niet tot z’n recht; en dat is zonde!

Dag 7: African Farm

Jullie ontwaken ‘s ochtends wederom in een safari tent; een nieuwe dag kondigt zich weer aan op The African Farm. Aan de slag want jullie worden uitgenodigd mee te “werken” op deze farm en het dagelijkse leven te ervaren.

Dag 8: African Farm

Op korte afstand van de farm bevindt zich een Big Cat Sanctuary waar katachtig wild zoals circusdieren, dieren die om diverse redenen een dierentuin moeten verlaten en dieren die gered worden van slechte leefomstandigheden uit de gehele wereld worden opgevangen. Vandaag gaan jullie daar een kijkje nemen en wellicht helpen met het voeren van de leeuwen en tijgers.

Dag 9: Kololo Game Reserve

Vertrek naar Kololo Game reserve. En opnieuw krijg jullie hier de kans om de Big 5 af te vinken. En niet alleen de Big 5 maar ook veel andere dieren en misschien zelfs de Small 5. Vergeet niet in de lucht te kijken want daar vliegen de meest bijzondere vogelsoorten.

Dag 10: Kololo Game Reserve

Een nieuwe dag kondigt zich weer aan op Kololo Game reserve. Jullie kunnen heerlijk ontspannen aan het zwembad of toch weer wild gaan spotten, misschien wel te voet of gaan jullie vandaag foto’s maken van de indrukwekkende en prachtige Waterbergen?

En dan gaat het einde van jullie Zuid-Afrikaanse avontuur in zicht komen..

Dag 11: Johannesburg

Maar niet voordat jullie een klein stukje historie van Zuid-Afrika hebben mee gekregen. Jullie rijden naar Johannesburg alwaar jullie een get to know Johannesburg en Soweto tour begeleidt door een gids gaan doen. Jullie gaan de belangrijkste highlights zien van de stad Joburg en de wijk Soweto; het huis van Nelson Mandela en Desmond Tutu.

Dag 12: Vertrek naar huis

Vertrekdag naar Amsterdam. Maar omdat jullie een avondvlucht hebben, is er genoeg tijd om het Apartheidsmuseum te bezoeken. Vervolgens gaan jullie richting het vliegveld van Johannesburg.

Een bijzondere route

Deze reis is uit te breiden door in plaats van een binnenlandse vlucht te nemen naar Hoedspruit, de prachtige Panorama route te rijden vanuit Johannesburg naar Hoedspruit. Of na Lephalale noordelijker rijden richting de grens van Botswana, Swartwater waar diverse avontuurlijke activiteiten mogelijk zijn.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
14 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Tuinroute Zuid Afrika
Tuinroute Zuid Afrika
Ontdek Zuid-Afrika en de tuinroute in deze 14 daagse reis. Van stad met strand naar de golvende wijnlanden en op safari avontuur in...
9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...