Geschiedenis & de immens blauwe zee!!

Athene, Delphi, Meteora & Lefkas

Als u aan Griekenland denkt, dan denkt u wellicht meteen aan de prachtige stranden, de blauwe zee en de gezellige vissersdorpjes. De meeste onder ons denken niet direct aan prachtige bergen, diepe kloven en het prachtige afwisselende binnenland. Daarnaast kent Griekenland natuurlijk een rijke historie waar nog vele overblijfselen van te vinden zijn.

Tijdens deze reis gaat u al het bovenstaande ontdekken en beleven in 12 dagen tijd! U reist vanaf Athene met u eigen huuurauto via Delphi en Meteora naar het mooie Lefkas.

 • Aankomst Athene
 • Vertrek Lefkas
 • Autohuur Inclusief
 • Verblijf hotel/studio
 • Op maat zeker mogelijk
 • Duur 12 dagen

Hoogtepunten

 • Plaka, het gezellige dorpje binnen Athene!
 • Fietstocht of wandeltour door Athene
 • Eigen huurauto, bepaal zelf uw tempo
 • Delphi, het orakel!
 • Meteora, bijzonder en indrukwekkend
 • Uitrusten op het prachtige Lefkas
Lees meer over deze reis
Reisverslag
“Eén keer per jaar pakken Jolanda en ik onze koffers mét laptops!”
Ilona
Lees het hele reisverslag

Athene, Delphi, Meteora & Lefkas

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland met mooie hotels, zalige specialiteiten en ook een erg gezellige Riviera. Een stedentrip Athene is een must voor de cultuurliefhebbers en de kunstliefhebbers. Tijdens uw stedentrip Athene slaapt u in het centrum en kunt u tijdens uw verblijf de hele stad verkennen. Dit kunt u makkelijk doen met het uitstekende metronetwerk, per fiets of met de bus. Een wandeling door de prachtige stad is natuurlijk ook iets wat u niet mag vergeten.

Als u denkt aan de bezienswaardigheden van Athene, dan denkt u natuurlijk aan het Acropolis! Maar naast het Acropolis heeft Athene nog veel meer te bieden! Wat dacht u van een fietstocht door de stad heen? Samen met een gids komt u op de leukste plekjes van Athene. Andere bezienswaardigheden van Athene zijn bijvoorbeeld de gezellige buurt Plaka, de heerlijkste taverna’s en leuke straatjes.

Delphi

Het Orakel van Delphi was het medium waardoor celebranten de woorden van de god Apollo konden horen, zoals die werden gesproken door een priesteres of pylhia. Wie een vraag wilde stellen moest betalen en offerde een dier op het altaar. De vraag werd vervolgens door een priester aan de pylhia voorgelegd. Haar antwoorden, die vaak dubbelzinnig waren, werden door de priester geïnterpreteerd. Toen Koning Croesus van Lydië (560-546 v.Chr.) vroeg of hij oorlog moest voeren tegen Cyprus de Grote van Perzië kreeg hij te horen dat als hij een rivier overstak, hij een groot rijk zou vernietigen. Het Orakel kreeg gelijk, maar het bleek zijn eigen rijk te zijn.

Het museum van Delphi is één van de belangrijkste van Griekenland. U kunt er een heel mooie collectie met archeologische vondsten uit Delphi zien. Hoogtepunten zijn de Sfinx van 2,3 meter hoog en een groot bronzen beeld van de wagenrenner.

Meteora

De rotsen van Meteora zijn natuurlijke zandstenen torens die door aardverschuivingen omhoog zijn gekomen. Door erosie in de tijd dat de omliggende vlakte nog een binnenzee was werd de Meteora (dat “Hangende rotsen” betekent) gevormd. Rond het jaar 985 trokken zich voor het eerst kluizenaars terug op de moeilijk toegankelijke rotsen. Zij creërden hier hun eigen leefomgeving en kwamen slecht af en toe naar beneden. Het is niet bekend hoe ze de steile rotswanden beklommen, mogelijk gebruikten ze vliegers om haken en touwladders aan te brengen!

Vanaf de 11e eeuw trokken elders verdreven monniken naar het gebied. Halverwege de 14e eeuw verrezen de eerste kloosters op de toppen. De voltooiing van sommige kloosters heeft meer dan 200 jaar geduurd. Met netten aan touwen en houten ladders van soms wel 40 meter lang transporteerden de monniken de benodigde goederen én personen naar boven. Van de 24 kloosters die gebouwd zijn, is het grootste deel helaas in verval geraakt. Er zijn echter zes kloosters nog bewoond en toegankelijk voor bezoekers. Een bezoek is absoluut de moeite waard!

Lefkas

Lefkas is een mooi groen eiland met steile rotspartijen aan de westkust. Een brug verbindt dit eiland met het vaste land, het ligt slechts 385 km van Athene af. Op Lefkas vindt u de mooiste stranden van Griekenland en door de steile hellingen zijn de uitzichten adembenemend. Bekende stranden van Lefkas zijn; Porto Katsiki, Egremni, Agios Nikitas en Kathisma.

Lefkas Griekenland, een aantal dagen genieten op dit prachtige eiland, u zult versteld staan van de overweldigende blauwe zee en het mooie landschap. Een paar leuke tips om te gaan bekijken zijn; Pittoreske dorpjes als Agios Nikitas en Vasiliki met schitterende vergezichten en gezellige kleine straatjes. De eilanden in de buurt als Meganisi en het privé-eiland Skorpios. Bezoek ook Lefkas-stad met diverse kleine, maar interessante musea en het gezellige dorpsplein. Combineer een tochtje met een huurauto langs de westkust van Lefkas Griekenland met tussenstops op de vele schitterende stranden als Egremni, Kathisma en Pefkoulia.

Het perfecte einde van een prachtige fly drive over het vaste land van Griekenland!

Geniet mee....

Hieronder een paar prachtige beelden van deze reis.... geniet en ga mee!Prijzen

Wij maken al onze reizen op maat. Vraag gerust een voorstel aan!

vanaf prijs
Verblijf vanaf prijs2€ 1.299

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
17 dagen
Vanaf € 1999 p.p.
17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen
17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen
De geschiedenis van Griekenland is één van de rijkste die je je kunt bedenken, tijdens deze reis ontdek je eerst een aantal prachtige...
9 dagen
Vanaf € 999 p.p.
9 dagen Kefalonia & Lefkas
9 dagen Kefalonia & Lefkas
Ontdek deze prachtige Griekse eilanden in 9 dagen samen met je gezin. Deze eilanden liggen in de Ionische zee en zijn groener dan de andere...