8 dagen Yllas winterreis

Deze 8-daagse Ylläs winterreis brengt u van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Wintersport in Finland is meer dan skiën, het gaat om beleven. Het motto, spaar geen centen, maar mooie momenten gaat zeker op voor deze reis.

Wintersport in Lapland is tochten met huskysledes maken, ijsvissen, de sneeuw onder je voeten horen knisperen tijdens het sneeuwschoenwandelen, het noorderlicht zien en nog veel meer. Interfact Travel heeft deze reis speciaal samengesteld zodat u alle aspecten van deze unieke belevenis zult ervaren.

 • Aankomst op: Kittilä
 • Plaats: Yllas
 • Transfers: Inclusief
 • Verzorging: Halfpension
 • Safari's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 8 dagen

Hoogtepunten

 • Bestuur uw eigen huskyteam
 • Sneeuwscootertocht
 • Met geluk ziet u het Noorderlicht!
 • IJsvissen
 • Onderdompelen in het bevroren meer
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Huskyfarm & Huskyslede
 • 3Sneeuwscooter
 • 4Sneeuwscooter safari & IJsvissen
 • 5Sneeuwscooter safari & Noorderlicht
 • 6Yllasjärvi
 • 7Sneeuwscooter Safari
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

8 dagen Yllas winterreis

Sneeuwscooter Safari

Winter in Fins Lapland is een belevenis. Zodra u het vliegtuig verlaat begint het sprookje. De zwaar ondergesneeuwde bomen lijken wel standbeelden met een prachtige kleurengloed van de ondergaande zon.

Wintersport in Lapland is tochten met huskysledes maken, ijsvissen, de sneeuw onder je voeten horen knisperen tijdens het sneeuwschoenwandelen, het noorderlicht zien en nog veel meer. Interfact Travel heeft deze reis speciaal samengesteld zodat u alle aspecten van deze unieke belevenis zult ervaren.

Hotel Tunturi hotel Yllas

U verblijft deze week in het comfortabele Hotel Yllästunturi. We hebben een actief en afwisselend weekprogramma voor u samengesteld met o.a. diverse sneeuwscooter safari’s, ijsvissen, het sneeuwdorp, bezoek aan de huskyfarm en natuurlijk gaan we op zoek naar het Noorderlicht. Het hoogtepunt is de overnightsafari met de bijbehorende overnachting midden in het bos in een traditionele Finse cabin.

Het verblijf is tijdens de Ylläs – experience 6 nachten in het Yllästunturi hotel. Het hotel is gelegen aan het meer en naast de 3 grootste nationale parken van Finland. Het hotel biedt de meest veelzijdige mogelijkheden van actieve vakantiebelevingen in Ylläs. Het is de perfecte uitvalsbasis voor gasten die het arctische landschap van Finland willen ontdekken. Het skigebied ligt op nog geen 4 kilometer afstand van het hotel.

Het hotel beschikt over 36 kamers, waarvan 28 kamer met douche en toilet, 8 kamers met alleen toilet, twee familiekamers, een éénpersoonskamer en een suite. De kamers zijn uitgerust met bedden, nachtkastjes, kledingkast, tafel en stoel.
Tevens beschikt het hotel over Wifi en een sauna (ook privé). Inclusief in de prijs is het verblijf, ontbijt en diner, bedlinnen, handdoeken, dagelijks gebruik van de sauna en eind schoonmaak.

U verblijft één nacht in een traditionele Finse cabin, dit is tijdens de overnight safari.Finnen staan bekend vanwege het bezitten van zomerhuisjes in het midden van het bos.Probeer de Lapse manier van leven een traditionele cabin, welke in de winter kan worden verwarmd en beschikt over een een authentieke, lokale hout gestookte sauna. U slaapt in slaapzakken in de woonkamer of op de vliering. Warm toilet in het hoofdgebouw en in de sauna.

Ylläs winterreis, wat is inclusief?

Inclusief in deze reis is onder andere:

 • Transfer van/naar de luchthaven van Yllas
 • 6 nachten Yllastunturi hotel
 • 1 nacht verblijf in een traditionele cabin tijdens de overnight safari
 • Huskyfarm & huskyslede (maandag)
 • Snowvillage per sneeuwscooter (dinsdag)
 • Overnightsafari (woensdag + donderdag)
 • Sneeuwschoenwandeling & noorderlicht (donderdag)
 • Ice-floating (vrijdag)
 • Sneeuwscooter safari (zaterdag)


Het verblijf tijdens deze reis is op basis van half pension, dat wil zeggen dat het ontbijt en diner inclusief is.

Hieronder vindt u de extra informatie over deze reis. Voor de prijzen, dagprogramma en excursie informatie zie de bijbehorende tabbladen.

Hebt u speciale wensen of wilt u het programma aanpassen, vraag ons naar de mogelijkheden. Wij kunnen vrijwel alles op maat aanbieden.

De vlucht is niet inclusief in de prijs, maar deze kunnen wij uiteraard wel voor u reserveren. U hebt dan de mogelijkheid om rechtstreeks te vliegen met Arke of met een overstap op Helsinki met Finnair. Uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid. Hebt u zelf de vluchten al gereserveerd, dan kunnen wij aan de hand van uw wensen een programma op maat aanbieden.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen per persoon
December 2017 - Maart 2018 8 dagen€ 1.699

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

 • Transfers van/naar de luchthaven
 • Verblijf in genoemde accommodaties (Yllästunturi & cabin)
 • Verblijf op basis van half pension
 • Benodigde thermokleding
 • Genoemde excursies


Exclusief:

 • Vliegreis. Deze kunnen wij uiteraard wel voor u reserveren!
 • Wanneer u een eigen sneeuwscooter wilt wordt hier een toeslag voor berekend. Deze toeslag variert per excursie. Geeft u dit van te voren aan, dan passen wij de offerte hier op aan.Het eigen risico voor het besturen van een sneeuwscooter bedraagt €800,- per bestuurder, per sneeuwscooter, per gebeurtenis.
 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies

Onderstaande excursies zijn te reserveren wanneer u een accommodatie in Ylläs hebt gereserveerd.Tevens kunt u ook met onderstaande excursies uw eigen droomreis samenstellen.De excursies vinden op bepaalde dagen van de week plaats en kunnen dus ook in plaats van de genoemde excursies plaatsvinden welke wij in de 8-daagse Ylläs experience hebben toegevoegd.

Maandag
King of Ylläs – Hill climb with snowmobiles
Vandaag is echt een “uitdaging”. U gaat niet met de Gondola naar boven, maar met de sneeuwscooter! Een behoorlijke klim die gelukkig niet in een rechte lijn naar boven gaat. Bij helder weer stopt u regelmatig om te genieten van de omgeving en de vergezichten tot aan Zweden toe. Op de top staat u op de hoogste Fell van de streek. Op de berg geniet u van een snack en een warm drankje. Daarna gaat u via de andere kant van de berg weer naar beneden en rijdt u door de met sneeuw bedekte bossen terug.
Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari per 2 personen op een scooter ca. 25km, warm drankje, donut en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek om 10.00 uur
Prijs: € 124,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Seeking Northern Lights by Snowshoes
Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met sneeuwschoenwandelen. Op het moment dat het donker wordt binden we de sneeuwschoenen onder en worden we begeleid door de gids. We wandelen door het donkere bos naar de plek waar we een kampvuur zullen maken. Hier stoppen we ook voor een verwarmend drankje. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.Inclusief transfers, geschikte kleding, sneeuwschoenwandeling (4km), warme drankjes, koekjes en Engels sprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 72,- per persoon

Dinsdag
Snowmobiling ABC
Dit is een sneeuwscooter safari voor zowel beginners als meer ervaren rijders. Na de veiligheids- en rijdinstructies, rijden we door het met sneeuw bedekte beboste landschap, over bevroren meren en moerassen.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari per 2 personen op een scooter ca. 15km, warm drankje, donut en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2 uur
Vertrek: 13.30 uur
Prijs €99,- per persoon
Toeslag: € 35,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Thrill of Arctic dogs
In Finland zijn veel husky boerderijen te vinden. Vaak staan er wel meer dan honderd honden u vrolijk kwispelend op te wachten. Je kunt ze niet blijer maken dan ze met z’n vieren of zessen voor een slee te spannen om u enthousiast door het stille, witte landschap te loodsen.Inclusief: transfers, thermokleding, huskysafari ca. 5 km (+/- 25 minuten), warm drankje, warme worst en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2 uur
Vertrek: 13.30 uur
Prijs: € 118,- per persoon

Seeking Northern lights by Husky
De Aurora Borealis, het noorderlicht, is één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Om u dichtbij de natuur te brengen bieden we ´s avonds een hukysafari aan. Wellicht wijst het noorderlicht u de weg!Na een kort bezoek aan de husky boerderij gaan we per huskyslede op zoek naar het Noorderlicht. Aangezien we reizen zonder motoren laten we onze leiden door het natuurlijke licht van de sneeuw en de maan. Deze safari is ideaal voor het spotten van de Aurora Borealis.

Inclusief: transfers, thermokleding, huskysafari ca. 10 km, warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 199,- per persoon


Snowvillage visit with snowmobiles
We trekken er op uit met de sneeuwscooter. Deze keer rijden we over met ijsbedekte rivieren en meren naar het Nationale Park. De natuur, de rust en de stilte zijn overweldigend. We stoppen bij het IJshotel Snow Village voor een bezoek en rondleiding.. Een uniek hotel dat jaarlijks opnieuw wordt opgebouwd wordt met duizenden blokken ijs, dit jaar voor de 13de keer. Een avontuurlijke dag!Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 25 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), entree tot Snowvillage, donut, warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs: € 121,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Woensdag
Snowvillage visit by car
Deze keer rijden we per auto naar het IJshotel Snow Village.Een uniek hotel dat jaarlijks opnieuw wordt opgebouwd wordt met duizenden blokken ijs, dit jaar voor de 13de keer. Een avontuurlijke dag!Inclusief: transfers, thermokleding, entree tot Snowvillage, warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur. ca. 2 uur
Vertrek: 16.00 uur
Prijs: € 81,- per persoon

Traditional Reindeer ride
Ervaar het hedendaagse Sami leven op een rendierboerderij!Tijdens uw bezoek aan de rendierboerderij kunt u de rendieren van dichtbij meemaken. U mag ze voeren en de tammere rendieren mag u bovendien aaien. Verder staat op het programma: een tocht van 4 km per rendierslee.Inclusief: transfers, thermokleding, rendiersafari van +/- 4km, warm drankje, koekjes en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs: € 136,- per persoon

Seeking Northern lights by snowmobile
Tijdens donkere en heldere nachten heeft u de kans om het noorderlicht te zien. Per sneeuwscooter rijdt u de wildernis in, op zoek naar het noorderlicht. Tijdens de tocht wordt een stop gehouden om bij een kampvuur op te warmen met een kop koffie of thee. Mocht het noorderlicht niet te zien zijn, dan kunt u alsnog genieten van het prachtige landschap. De gids zal u meer vertellen over het noorderlicht en de verschillende mythen over dit indrukwekkende natuurverschijnsel.

Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 15 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 104,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Northern Lights Ice-floating
Dompel jezelf onder in het bevroren meer van Ylläsjärvi, relax en kijk naar de adembenemende lucht. Bij helder weer kun je de fantastische sterren zien en als we veel geluk hebben zien we het adembenemende Noorderlicht. U krijgt een pak waarin u blijft drijven en welke uw lichaam droog zal houden. Het water heeft een temperatuur van 0 graden. De omstandigheden zijn echt arctisch wanneer u in het gat drijft tussen de ijsblokken. Na het drijven hebt u tijd om van de sauna te genieten en kunt u ijs zwemmen, dit keer zonder speciale uitrusting.

Inclusief: transfers, drijfkleding, sauna, warme dranken en Engelssprekende gids.

Duur ca. 1,5 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 86,- per persoon

Donderdag
Escape to Wilderness

Om 10.00 uur trekken we er op uit met de sneeuwscooter. Vandaag rijden we met de sneeuwscooters door het besneeuwde Finse landschap. We rijden over de heuvels, steken rivieren over en rijden langs de meren en moerassen. Deze safari is voor degene die iets nieuws willen ontdekken en van uitdagingen houden. Gedurende de dag zullen we genieten van een lunch in het bos en wordt er gezorgd voor een warme drank.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 50 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca 5 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs: € 157,- per persoon
Toeslag: € 59,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Huskysafari in National Park
Word beste maatjes met de husky’s. Deze onvergetelijke ervaring begint op de huskyboerderij, waar u de honden ontmoet en instructies krijgt voor het besturen van de huskyslee. De tocht voert u door het nationale park, door besneeuwde bossen en over open vlaktes.Inclusief: transfers, thermokleding, huskysafari van ongeveer 16 kilometer (+- 1.5 uur), warm drankje, snack en Engelssprekende gids.

Duur ca 3.5 uur
Vertrek: 12.45 uur
Prijs: € 195,- per persoon

Sneeuwschoen avontuur met Gondel
Beleef de ongerepte natuur van Ylläs! Allereerst gaan we met de gondel naar de top van de berg van Ylläs. Hier hebben we een fantastisch uitzicht over de naastgelegen bergen / heuvels van de omgeving en zelf Zweden. Na de koffie lopen we naar beneden door een smalle kloof en door de bossen. Een voordeel van een tocht per sneeuwschoenen is dat u extra kunt genieten van de rust en de stilte.

Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwschoenen, gondel tickets, wandeling +/- 2 km, warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca 3.5 uur
Vertrek: 13.00 uur
Prijs: € 77,- per persoon

Seeking Northern Lights by Snowshoes
Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met sneeuwschoenwandelen. Op het moment dat het donker wordt binden we de sneeuwschoenen onder en worden we begeleid door de gids. We wandelen door het donkere bos naar de plek waar we een kampvuur zullen maken. Hier stoppen we ook voor een verwarmend drankje. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.

Inclusief transfers, geschikte kleding, sneeuwschoenwandeling (4km), warme drankjes, koekjes en Engels sprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 71,- per persoon

Day in the wilderness with icefishing
Deze excursie combineert twee favoriete bezigheden van de Lappen. Namelijk ijsvissen en sneeuwscooteren. Na een rit op de sneeuwscooter komt u bij een bevroren meer. Daar boort u een gat in het ijs om vervolgens te hengelen naar Arctische vis. We wensen u een goede vangst!Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari per 2 personen op een scooter ca. 35-40km, warm drankje, lunch en Engelssprekende gids.

Duur ca. 5 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs €157,- per persoon
Toeslag: € 59,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Vrijdag
King of Ylläs – Hill climb with snowmobiles

Vandaag is echt een “uitdaging”. U gaat niet met de Gondola naar boven, maar met de sneeuwscooter! Een behoorlijke klim die gelukkig niet in een rechte lijn naar boven gaat. Bij helder weer stopt u regelmatig om te genieten van de omgeving en de vergezichten tot aan Zweden toe. Op de top staat u op de hoogste Fell van de streek. Op de berg geniet u van een snack en een warm drankje. Daarna gaat u via de andere kant van de berg weer naar beneden en rijdt u door de met sneeuw bedekte bossen terug.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari per 2 personen op een scooter ca. 25km, warm drankje, donut en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek om 10.00 uur
Prijs: € 122,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Full day Husky Safari – Unleash the Musher
Exclusieve huskysafari! Deze onvergetelijke ervaring begint op de huskyboerderij, waar u de honden ontmoet en instructies krijgt voor het besturen van de huskyslee. De tocht voert u door het nationale park, door besneeuwde bossen en over open vlaktes. Tijdens de stop halverwege krijgt u tijd om worstjes te grillen boven het kampvuur.Inclusief: transfers, thermokleding, huskysafari ca. 40km, 1 persoon per slede, Lapse lunch bij het kampvuur, warme drankjes en Engelssprekende gids.

Duur ca. 6-7 uur
Vertrek om 09.30 uur
Prijs: € 390,- per persoon

Day in the Wilderness by traditional forest skis
Vandaag verkennen we de wildernis op een traditionele manier van skiën.In plaats van langlaufski’s te gebruiken die de voor geprepareerde paden volgen, gaan we ons eigen pad maken. We skiën over de bevroren meren en door de diepe sneeuw in het bos. In de middag genieten we van een typisch Finse outdoor lunch by de traditonele tipi tent. Bosskiën is een prima manier om de arctische natuur te verkennen.Inclusief: transfers, thermokleding, uitrusting voor off-piste skiën, 7-8 km skiën, Lapse lunch bij het kampvuur, warme drankjes en Engelssprekende gids.

Duur ca. 6 uur
Vertrek om 10.00 uur
Prijs: € 130,- per persoon

Ice-Floating
Dompel jezelf onder in het bevroren meer van Ylläsjärvi. U krijgt een pak waarin u blijft drijven en welke uw lichaam droog zal houden. Het water heeft een temperatuur van 0 graden. De omstandigheden zijn echt arctisch wanneer u in het gat drijft tussen de ijsblokken. Na het drijven hebt u tijd om van de sauna te genieten en kunt u ijs zwemmen, dit keer zonder speciale uitrusting.

Inclusief: transfers, drijfkleding, sauna, warme dranken en Engelssprekende gids.

Duur ca. 1,5 uur
Vertrek: 13.00 uur
Prijs: € 78,- per persoon


Seeking Northerlight by Reindeer
Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met een rendierslee. Op het moment dat het donker wordt gaan we per bus naar de rendierboederij. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.Inclusief transfers, geschikte kleding, rendierslede (4km), warme drankjes, pannenkoek en Engels sprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 169,- per persoon

Seeking Northern lights by snowmobile
Tijdens donkere en heldere nachten heeft u de kans om het noorderlicht te zien. Per sneeuwscooter rijdt u de wildernis in, op zoek naar het noorderlicht. Tijdens de tocht wordt een stop gehouden om bij een kampvuur op te warmen met een kop koffie of thee. Mocht het noorderlicht niet te zien zijn, dan kunt u alsnog genieten van het prachtige landschap. De gids zal u meer vertellen over het noorderlicht en de verschillende mythen over dit indrukwekkende natuurverschijnsel.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 15 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 99,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Zaterdag
Escape to Wilderness

Om 10.00 uur trekken we er op uit met de sneeuwscooter. Vandaag rijden we met de sneeuwscooters door het besneeuwde Finse landschap. We rijden over de heuvels, steken rivieren over en rijden langs de meren en moerassen. Deze safari is voor degene die iets nieuws willen ontdekken en van uitdagingen houden. Gedurende de dag zullen we genieten van een lunch in het bos en wordt er gezorgd voor een warme drank.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 50 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca 5 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs: € 154,- per persoon
Toeslag: € 59,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Thrill of Arctic dogs
In Finland zijn veel husky boerderijen te vinden. Vaak staan er wel meer dan honderd honden u vrolijk kwispelend op te wachten. Je kunt ze niet blijer maken dan ze met z’n vieren of zessen voor een slee te spannen om u enthousiast door het stille, witte landschap te loodsen.Inclusief: transfers, thermokleding, huskysafari ca. 5 km (+/- 25 minuten), warm drankje, warme worst en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2 uur
Vertrek: 09.30 uur
Prijs: € 108,- per persoon

Seeking Northern Lights by Snowshoes
Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met sneeuwschoenwandelen. Op het moment dat het donker wordt binden we de sneeuwschoenen onder en worden we begeleid door de gids. We wandelen door het donkere bos naar de plek waar we een kampvuur zullen maken. Hier stoppen we ook voor een verwarmend drankje. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.Inclusief transfers, geschikte kleding, sneeuwschoenwandeling (4km), warme drankjes, koekjes en Engels sprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 71,- per persoon

Seeking Northern lights by snowmobile
Tijdens donkere en heldere nachten heeft u de kans om het noorderlicht te zien. Per sneeuwscooter rijdt u de wildernis in, op zoek naar het noorderlicht. Tijdens de tocht wordt een stop gehouden om bij een kampvuur op te warmen met een kop koffie of thee. Mocht het noorderlicht niet te zien zijn, dan kunt u alsnog genieten van het prachtige landschap. De gids zal u meer vertellen over het noorderlicht en de verschillende mythen over dit indrukwekkende natuurverschijnsel.Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 15 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 2,5 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 99,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Zondag
Snowvillage visit with snowmobiles

We trekken er op uit met de sneeuwscooter. Deze keer rijden we over met ijsbedekte rivieren en meren naar het Nationale Park. De natuur, de rust en de stilte zijn overweldigend. We stoppen bij het IJshotel Snow Village voor een bezoek en rondleiding.. Een uniek hotel dat jaarlijks opnieuw wordt opgebouwd wordt met duizenden blokken ijs, dit jaar voor de 13de keer. Een avontuurlijke dag!
Inclusief: transfers, thermokleding, sneeuwscootersafari van ongeveer 25 kilometer met instructies (2 personen op een scooter), entree tot Snowvillage, donut, warm drankje en Engelssprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 10.00 uur
Prijs: € 115,- per persoon
Toeslag: € 49,- per persoon wanneer de sneeuwscooter door één persoon wordt bestuurd

Seeking Northern Lights by Snowshoes
Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met sneeuwschoenwandelen. Op het moment dat het donker wordt binden we de sneeuwschoenen onder en worden we begeleid door de gids. We wandelen door het donkere bos naar de plek waar we een kampvuur zullen maken. Hier stoppen we ook voor een verwarmend drankje. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.Inclusief transfers, geschikte kleding, sneeuwschoenwandeling (4km), warme drankjes, koekjes en Engels sprekende gids.

Duur ca. 3 uur
Vertrek: 20.00 uur
Prijs: € 71,- per persoon

Belangrijk:

- Safari’s beginnen in November (afhankelijk van het weer) en gaan door tot April
- Ieder persoon die op een sneeuwscooter bestuurd moet minimaal 15 jaar of ouder zijn en in bezig zijn van een geldig rijbewijs. Sneeuwscooter wordt bereden door 2 personen die om de beurt mogen rijden (mits beide in bezig van geldig rijbewijs).
- De toeslag voor het besturen van de sneeuwscooter voor 1 persoon staat vermeld per excursie.
- De gasten worden bij hun hotel opgehaald voorafgaand aan de excursie. Ophaaltijd wordt bekendgemaakt op het voucher.
- Prijzen zijn inclusief B.T.W., warme kleding voor de safari’s, benodigde rijdocumenten, verzekeringen en benzine. Alle safari’s zijn inclusief Engelssprekende gids.
- Kinderen tussen de 3-14 jaar krijgen 25% korting. Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis voor de excursies.
- Kinderen nemen plaats is de slede van de gids. Indien een kind die groter is dan 140cm op een sneeuwscooter wilt plaatsnemen, vervalt de kinderkorting en wordt de volwassene prijs berekend.
- Bij husky s-fari’s zullen de kinderen altijd plaatsnemen in de slede van de gids.
- In geval van extreem weer behoud de uitvoerder van de excursie zich het recht om de kinderen per auto/bus te vervoeren naar de locatie.
- De bestuurder van de sneeuwscooter is verantwoordelijk voor alle schade die wordt aangericht aan de sneeuwscooter. Het eigen risico voor het besturen van een sneeuwscooter bedraagt €800,- per bestuurder, per sneeuwscooter, per gebeurtenis.
- De aangegeven duur per safari is een indicatieve tijd en is afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en de bekwaamheid van de bestuurders tijdens de safari.
- Prijzen, tijden en programma onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst

Na aankomst op de luchthaven van Kittilä volgt de transfer naar het Yllästunturi hotel.

Dag 2: Huskyfarm & Huskyslede

Vandaag zult u leren om uw eigen huskyteam te besturen vanuit een slee. Bij aankomst op de husky boerderij hoort u de honden al van ver, maar zo snel zij beginnen met rennen valt er een enorme stilte. De husky bestuurder en zijn Siberische husky’s heten ons welkom. Zo kunt u in alle rust genieten van het uitzicht en de prachtige natuur. Tijdens deze tocht zult u de mogelijkheid krijgen om foto’s te maken en te genieten van de verhalen van de gidsen. De route is ongeveer 10 kilometer lang (+/- 45 min.), maar het weer kan de lengte van de rit beïnvloeden. Incl. winterkleding, transfer van/naar uw hotel, warm drankje, bezoek aan de Husky boerderij en een 1,45-2 uur durende Huskyrit in de slee.

Duur: 2,5 uur
Vertrek: 14.00 uur
Verzorging: half pension

Dag 3: Sneeuwscooter

Vandaag trekken we er op uit met de sneeuwscooter. Deze keer rijden we over met ijsbedekte rivieren en meren naar het Nationale Park. De natuur, de rust en de stilte zijn overweldigend. We stoppen bij het IJshotel Lainio Snow Village voor een bezoek en rondleiding. Een uniek hotel dat jaarlijks opnieuw wordt opgebouwd met duizenden blokken ijs. Een avontuurlijke dag die ca. 5 a 6 uur duurt.
Ingegrepen: Sneeuwscooter, “thermo”-overal, winddichte handschoenen, boots, helm en baklava.

Duur: 3 uur
Vertrek: 10.00 uur
Verzorging: half pension

Dag 4: Sneeuwscooter safari & IJsvissen

Vandaag gaat u proberen te leven zoals de Finnen doen. U wordt rond 12.00 uur opgehaald en u gaat per sneeuwscooter door de bossen en over de bevroren meren. Halverwege wordt er gestopt voor een pauze en hebben we een lichte lunch, maken we zelf koffie en proberen ijsvissen. Als de schemer in valt komen we aan bij onze blokhut. We warmen de blokhut en sauna op. We genieten van een smakelijk Laps diner in de cabin na een fantastische dag in de buitenlucht. Hierna zijn we klaar om in slaap te vallen in onze warme slaapzakken. De volgende ochtend binden we onze tassen weer aan onze sneeuwscooter en zetten koers naar Ylläsjärvi, waar deze bijzondere ervaring wordt afgesloten met soep lunch in het Tunturi hotel.Deze is safari is voor iedereen geschikt, ongeacht rijvaardigheid of leeftijd.

Duur: 24 uur
Vertrek: 12.00 uur
Verzorging: half pension

Dag 5: Sneeuwscooter safari & Noorderlicht

Vanavond gaan we op zoek naar het Noorderlicht, de Aurora Borealis in combinatie met sneeuwschoenwandelen. Op het moment dat het donker wordt binden we de sneeuwschoenen onder en worden we begeleid door de gids. We wandelen door het donkere bos naar de plek waar we een kampvuur zullen maken. Hier stoppen we ook voor een verwarmend drankje. De gids vertelt feiten en verhalen over het Noorderlicht. Als we geluk hebben kunnen we misschien nog de spectaculaire lichtshow zien in het Arctische landschap. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds totaal anders uit en u voelt het mysterie van Lapland.Inclusief transfers, geschikte kleding, sneeuwschoenwandeling (4km), warme drankjes, koekjes en Engels sprekende gids.

Duur: 3 uur
Vertrek: 20.00 uur
Verzorging: half pension

Dag 6: Yllasjärvi

vrije dag Yllas

Dag 7: Sneeuwscooter Safari

Om 10.00 uur trekken we er op uit met de sneeuwscooter. Vandaag rijden we met de sneeuwscooters door het besneeuwde Finse landschap. We rijden over de heuvels, steken rivieren over en rijden langs de meren en moerassen. Deze safari is voor degene die iets nieuws willen ontdekken en van uitdagingen houden. Gedurende de dag zullen we genieten van een lunch in het bos en wordt er gezorgd voor een warme drank.Inclusief: transfers, kleding.

Duur: 5 uur
Vertrek: 10.00 uur
Verzorging: half pension

Dag 8: Vertrek naar huis

Vandaag komt er een einde aan het overweldigende avontuur. U wordt met de transfer teruggebracht naar de luchthaven van Kittilä voor uw terugvlucht naar Nederland.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1469 p.p.
8 dagen Fins Lapland Basis
8 dagen Fins Lapland Basis
Tijdens deze reis ontdekt u Finland vanuit één plaats. De 3 excursies beginnen vanuit het hotel, u hoeft dus niet eerst met een transfer of...
8 dagen
Vanaf € 1885 p.p.
8 dagen Lapland winterreis
8 dagen Lapland winterreis
Van een sneeuwscootertocht tot ijsvissen u gaat het allemaal meemaken. U verblijft 1 nacht in het snowhotel en de overige nachten in een...