Skiathos & Skopelos

8 dagen Skiathos & Skopelos

Skiathos en Skopelos - ook wel de Mama Mia eilanden genoemd - zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland.

 • Aankomst op Skiathos
 • Vertrek vanaf Skiathos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Traditionele vissersdorpje Agnontas
 • Groene natuur
 • Agios Ioannis Kastri, het doprje/kerkje uit de Mama Mia film
 • Lalaria beach per boot
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Skiathos
 • 2Skopelos
 • 3Skopelos
 • 4Skopelos
 • 5Varen naar Skiathos
 • 6Skiathos
 • 7Skiathos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

8 dagen Skiathos & Skopelos

Skiathos en Skopelos - ook wel de Mama Mia eilanden genoemd - zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland.

Skopelos

Skopelos, één van de Mama Mia eilanden ligt in het noordwesten van de Egeïsche zee tussen de eilanden Skiathos en Alonissos.
Het meest opvallende aan dit eiland zijn de vele dennenbomen waardoor het eiland er altijd groen uitziet. Verder heeft Skopelos vele kleine zand- en kiezelstrandjes waarvan er een aantal met de auto te bereiken zijn en andere alleen per boot. Skopelos zelf is alleen per boot te bereiken.

Skopelos-stad een prachtige stad met een rijke historie die je eigenlijk meteen al voelt wanneer je de haven komt binnen varen. Deze stad is gebouwd rond 1500 v. Chr en de witte huisjes zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven, kenmerkend voor de Sporaden zijn dan de bruine en blauwe luiken met rode of grijze dakpannen. Je ziet ook veel bloemen, de inwoners van Chora hebben hun huisjes en tuintjes versierd met bougainvilles, rozen en allerlei andere mooie bloemen en planten. Op het hoogste punt bevindt zich Kastro, dat betekent kasteel of vesting. Hier staan de oude muren van het kasteel, die door de inwoners wit geschilderd zijn. Skopelos-stad werd vroeger regelmatig aangevallen door piraten, eentje daarvan was de gevreesde Barbarossa. De terrassen zijn allemaal beneden, rondom de haven. Restaurants en visrestaurants, bars en cafetaria’s, bakkers en groenteboeren, toeristische winkels en kledingzaken, alles is hier te vinden.

Agios Ioannis Kastri - HET dorpje waar HET kerkje staat uit de film “Mama mia”. Het is de plek waar Meryl Streep het liedje van ABBA “The winner takes it all” zingt. Dit kerkje staat op de top van een hele hoge rots in zee en als u dit ziet bent u toch wel even onder de indruk van dit beeld.

Skiathos

Skiathos is een authentiek Grieks eiland, dat nog niet overspoeld is door Nederlandse toeristen. Echter zijn de Nederlanders die er heen gaan, meteen verslaafd. Alles dat bij een vakantiegevoel hoort, is hier te vinden. Het eiland is omringd door helder water en heeft ontelbaar veel mooie zandstranden. Skiathos is tevens een zeer groen eiland. Het vliegveld van Skiathos bereik je via de haven van Skiathos-Stad, op zich een bijzonder fenomeen, want het lijkt alsof je midden in de stad landt. De hoofdstad van Skiathos is Skiathos-Stad. Een traditioneel stadje met kleine straatjes welke aan elkaar verbonden zijn via de Pappadiamantistraat. Een straat gevuld met leuke boetiekjes, winkels en horecagelegenheden. 

Skiathos-Stad staat ook bekend om zijn haven, hier meren de mooiste en grootste jachten aan, erg indrukwekkend! Ook zijn er in de haven talloze restaurants en bars te vinden die uitzicht hebben op de zee en de omringende eilandjes. Het eiland kreeg veel bekendheid door de film Mamma Mia welke deels op Skiathos is opgenomen. Wie de film heeft gezien, zal ook onmiddellijk het standbeeld van het kanon in de haven herkennen. Wat stranden betreft is er voor ieder wat wils. Vanuit de haven vertrekken er elke ochtend bootjes die rond het eiland varen en op de mooiste plekken stoppen om te zwemmen, te eten of lekker op het strand te liggen.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende
accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Foto's Skiathos & Skopelos

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Skiathos & Skopelos

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 8-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf Mei€ 599 Juni & September€ 649 Juli€ 715 Augustus€ 715
Categorie B - per persoon vanaf Mei€ 745 Juni & September€ 765 Juli€ 825 Augustus€ 915
Categorie A - per persoon vanaf Mei€ 885 Juni & September€ 965 Juli€ 1.105 Augustus€ 1.215

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon en inclusief:
- 7 nachten in categorie C, B of A hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

2
3
4
5
6
7
Dag 1: Aankomst Skiathos

Bij aankomst op de luchthaven van Skiathos wordt u opgehaald en naar de haven gebracht. Hierna gaat u meteen door met de ferry naar Skopelos. Indien er een vluchtvertraging is kan het zo zijn dat u de eerste nacht in Skiathos doorbrengt, uiteraard wordt dit allemaal door onze eigen agent geregeld. U wordt vervolgens met de transfer naar het hotel in Skopelos gebracht.

Dag 2: Skopelos

Vrije dagbesteding

Skopelos-stad is geen plaats waar u de hele dag kunt doorbrengen. Het eiland nodigt uit om er op uit te trekken. Heel veel te voet, maar ook met de bussen die vooral rond de dagranden over het eiland rijden. Natuurlijk kunt u ook een auto huren. 

Dag 3: Skopelos

Vrije dagbesteding

Verder zijn er excursies per boot rond het eiland en per bus langs de verschillende plaatsen waar de film “Mamma- Mia” werd opgenomen. Deze film wordt ook nog dagelijks vertoond in de diverse bars of taverna’s. Skopelos is het grootste vakantie-eiland van de Sporaden en mag met recht een oase van rust genoemd worden.

Dag 4: Skopelos

Vrije dagbesteding

Het binnenland van Skopelos met haar groene heuvels en schilderachtige plaatsjes vraagt erom ontdekt te worden. Langs de kust liggen vele verborgen baaien met aantrekkelijke strandjes. Houdt u van uitgaan tijdens uw vakantie? Skopelos kent alleen in de hoofdplaats Skopelos-Stad een uitgaansleven met gezellige taverna’s en barretjes.

Een dagtocht naar het meest rustige en minst toeristischer eiland Alonissos is goed mogelijk vanaf Skopelos. Op het eiland kunt u een auto huren, en ontdekt u de meest fraaie en kleine baaitjes.

Dag 5: Varen naar Skiathos

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Skopelos gebracht. Hier ligt de boot naar Skiathos al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 6: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos is voor veel mensen een van de meest geliefde Griekse eilanden. Skiathos raakte een aantal jaren geleden groots in de publiciteit toen hier filmopnames gemaakt werden voor de kaskraker “Mama Mia”. Skiathos is een zeer groen eiland met mooie zandstranden met een schilderachtige hoofdstad (Skiathos stad) Skiathos stad heeft twee havens, een kleinere haven waar de vissersbootjes en de kleine excursiebootjes aanmeren en ten noorden hiervan de grotere haven waar de grote ferry's aanmeren.

Dag 7: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos-stad is zeer gezellig en u kunt heerlijk genieten op de kleurrijke terrasjes aan de haven. Precies achter de havens ligt een lange winkelstraat waar allerlei toeristische winkels, pita-gyros tenten, bars, goudwinkels en boutiques zijn.

Dag 8: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. U wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis.

Skiathos & Skopelos

Ten oosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
15 dagen
Vanaf € 829 p.p.
15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos
15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos
Mamma Mia, here we go again!, de Sporaden, een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland....
9 dagen
Vanaf € 849 p.p.
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
Athene, Hydra, Spetses & weer terug naar Athene. Een geweldige combinatie van rust, cultuur en Griekse gastvrijheid. Even terug naar de...