Lofoten & Tromso Arctisch aVontuur

8 dagen Noorderlicht & Arctisch avontuur

Een 8 dagen reis naar het Noorderlicht Lofoten in Noorwegen. Breng een bezoek aan de Lofoten, dit zijn kleine eilanden voor de Noorse kust en aan het Parijs van het Noorden Tromso. Beleef de spectaculaire natuur boven de poolcirkel en laat u informeren over het noorderlicht, de in het wild levende dieren, geschiedenis en cultuur. Ga mee op de Hurtigruten langs de Lofoten en Vesteralen eilanden en ontdek een gedeelte van de mooiste zeereis ter wereld.

 • Aankomst op Bodø
 • Vertrek vanaf Tromsø
 • Transfers zie programma
 • Verzorging Logies & ontbijt
 • Safari's Optioneel
 • Duur 8 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Hurtigruten traject Bodø–Svolvær–Tromsø
 • Unieke eilandengroep Lofoten & Vesterålen
 • De Arctische stad Tromsø
 • Overnachting in een echte Rorbu
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Bodø
 • 3Svolvær
 • 4Svolvær
 • 5Tromsø
 • 6Tromsø
 • 7Tromsø
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Wij hebben genoten van deze reis en zijn een leuke ervaring rijker. Een reis om aan te bevelen”
Gaby Verdam
Lees het hele reisverslag

8 dagen Noorderlicht & Arctisch avontuur

Lofoten Noorwegen

Bezoek de Lofoten en Tromsø en ervaar de spectaculaire natuur boven de pool­cirkel. Kom van alles aan de weet over het noorderlicht, de in het wild levende dieren, de geschiedenis en cultuur. Maak gebruik van ’s werelds enige ‘live aurora borealis service’, zodat u wordt gewaarschuwd als er noorderlichtactiviteit is. Geniet van de indrukwekkende Hurtigrutenreis langs de Lofoten en Vesterålen eilanden en via de Trollfjord naar Tromsø, de hoofdstad van Noord Noorwegen, ook wel ‘het Parijs van het noorden’ genoemd.

Lofoten trip, wat is er inclusief?

Deze reis is perfect als u van afwisseling houdt en alle aspecten van het prachtige Noorwegen wilt ervaren! U komt aan in Bodø en slaapt in een hotel, daarna gaat u al een stukje op weg met de Hurtigruten. Aansluitend een paar dagen op 1 plaats zodat u de omgeving van  Svolvær kunt ontdekken. Wij bieden de mogelijkheid om voor 1, 2 of 3 dagen een auto bij te boeken zodat u dit op eigen tempo kunt doen.

Daarna gaat u weer aan boord van de Hurtigruten om later aan te komen in Tromsø waar u 2 nachten zult slapen. De terugreis is op de 8ste dag is dan vanaf Tromsø via Oslo weer naar Amsterdam.

Standaard zitten er verder geen excursies inclusief maar u kunt deze uiteraard al van te voren bij ons bij boeken! Deze kunt u allemaal bekijken onder het tabblad excursies.

*Deze reis wordt in samenwerking met Norske Turist Service uitgevoerd.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis.

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf oktober t/m maart€ 961

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

Vliegreis Amsterdam–Bodø en Tromsø–Amsterdam in T-klasse incl. tax;
overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt in 2-persoonskamer/rorbu;
vervoer volgens programma;
Hurtigruten traject Bodø–Svolvær als dekpassagier;
traject Svolvær–Tromsø incl. 2-persoons binnenhut en ontbijt.

NB: met Kerst, Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag!

Exclusief:

 • Optionele autohuur
 • Optionele excursies
 • Reserveringskosten: EUR 27 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Optionele excursies

Hieronder ziet u alle excursies die u bij kunt boeken bij deze reis;

Solvær:
Solvær - Lofoten Nature Safari
Beleef de magnifieke Lofoten eilanden vanaf het water gedurende de winter. ‘s Morgens korte lezing over geologie en klimaat gevolgd door een boottocht met gids. Lunch aan boord. Periode: 01 oktober t/m 31 maart: wo/za, (niet op 24 december & 25 maart)

Duur: 5 uur: 09.00 - 14.00 uur.
Prijs: volwassenen € 155,- / kinderen € 88,- Minimum 6 personen.

Solvær - Noorderlicht excursie & foto instructie
Leer de basis voor het maken van goede foto’s van het Noorderlicht. De gids haalt je op bij de receptie/restaurant van Svinøya en neemt je mee per minibus naar het gebied waar ‘s avonds de beste kans is om het poollicht ‘aurora borealis’ te zien. Geschikt voor iedereen.Meenemen: warme kleding, camera, driepootstatief, extra batterijen voor de camera.Inbegrepen: noorderlicht gids, foto instructie, vervoer per minibus en warm drinken. 

Periode: 01 september t/m 31 maart; (dagelijks behalve 23 t/m 26 december)
Start: ca. 20.00 uur;
Duur ca. 4 uur; Minimum 2 personen.
Prijs: € 125,-

Solvær - Bezoek Polar Light center, Laukvik
Beknopte lezing overdag 1-1.5 uur incl. SMS-alert tot middernacht € 30 per persoon. Altijd tevoren boeken. Uitgebreide lezing en multimedia show over het noorderlicht, verzorgd door Rob Stammes en Therese van Nieuwenhoven, inclusief sms-alert tot middernacht en entree.

Duur: ca. 4 - 5 uur.
Prijs: € 70,-
Exclusief: vervoer naar/van Laukvik.

Solvær - Lofoten Panorama per minibus
Een onvergetelijke foto-excursie per minibus als introductie van de Lofoten eilanden. Onze lokale en kundige chauffeur gidst tijdens deze halve dagexcursie. Ontdek de grillige kustlijn, historische vissersdorpjes en witte zandstranden omringd door ruige bergen. Verschillende fotostops onderweg met adembenemend uitzicht. De lunch wordt geserveerd in Præstenbryggen in Kabelvåg: Bacalao met brood - een traditioneel gerecht met vis, tomaat, ui en aardappel. Meenemen: warme kleding en camera.Inbegrepen: chauffeur/gids, vervoer minibus, lunch, warm drinken, crackers.

Periode: 01 september t/m 31 maart: dinsdag en vrijdag, (niet op 23 & 26 december)
Duur: 4 uur; start 10.00 uur; minimum 2 personen.
Prijs: € 125,-

Solvær - Zeekajaktocht met gids
Een winterse tocht met een zee-kajak is wel een van Lofoten’s meest ongelooflijke ervaringen. Onze zee-­kajakgids haalt je op per auto of minibus bij de receptie en brengt je na de trip weer veilig thuis. Er worden 1- en 2-persoons zee-kajaks gebruikt.Meenemen: lunch en drinken, extra kleding in waterdichte tas, camera, zonnebril, geschikte kleding.Inbegrepen: gediplomeerde zeekajakgids, transfer, complete zee-kajak met uitrusting.

Periode: 01 september t/m 30 april, start 10.00 uur.
Duur: 4 uur of 8 uur.
Prijs: halve dagtocht € 143,- & hele dagtocht € 210,-

Solvær - Sneeuwschoentocht met gids
Tocht op sneeuwschoenen en met gids door de prachtige natuur van de Lofoten. Onze moderne aluminium sneeuwschoenen met goede bindingen en handige skistokken bieden aantrekkelijke mogelijkheden voor mooie bergwandelingen.Meenemen: goede wandelschoenen, kleine rugzak met snack, drinken en extra kleding.

Periode: 01 december t/m 30 april: dagelijks, zolang de sneeuw het toelaat.
Duur: 3 uur; minimaal 2, maximaal 15 personen.
Prijs: € 110,-

Solvær -Trollfjord & Zeearend RIB safari
Ga mee met onze winter Trollfjord & zeearend safari met een snelle RIB boot. Maak kennis met de Trollfjord en ontmoet de prachtige zeearend. Avontuurlijke boottocht in het spectaculaire fjordlandschap van Noorwegen. Ontdek kleine witte zandstranden en grillige fjorden en geniet van de schitterende natuur. Niet vergeten: cameraInbegrepen: thermopak /floatingsuit met reddingsvest, veiligheidsbril, spectaculaire natuur, schipper en gids.

Periode: 01 september t/m 31 mei: wo/do/vr/za: 11.00 uur verzamelen bij Lofoten Explorer, vertrek 11.30 uur.
Duur: 2 uur; maximum 12 personen, niet geschikt voor kleine kinderen.
Prijs: € 105,-

Tromsø:
Tromsø Noorderlicht Safari per bus
De bustocht start om 18.30 uur vanuit het centrum van Tromsø. De excursie duurt 5-7 uur. Voor vertrek checken we de weersverwachting op internet en bellen we met de plaatselijke medewerkers voor de beste omstandigheden. We rijden ca. 1-2 uur van Tromsø, weg van de ‘lichtvervuiling’, naar een van de vier rond Tromsø gelegen basisstations, in 4 verschillende richtingen. Je reist met een comfortabele Noorderlichtbus met Engelssprekende gids. De basisstations beschikken over een verwarmde tent/shelters en toilet. Thermopak en voetwarmers en statief voor de camera te leen. De gids geeft tips en informatie voor het maken van foto’s van het noorderlicht. Gratis koffie, thee, warme chocolademelk en Noorse cake. Je kunt bijboeken voor een warme maaltijd bestaande uit lokale gerechten: rendiervlees,vissoep, vis of lamsvlees. Vegetarisch is ook mogelijk, bestellen bij boeking. Rond 00.30 –01.30 uur – ben je weer terug in de stad. Het is ook mogelijk om een privé tocht met minibus te boeken – prijs op aanvraag. (05 september – 31 maart)

Prijs zonder maaltijd: volwassenen: € 126,- // kinderen t/m 11 jaar: € 58,-
Prijs incl. maaltijd: volwassenen: € 154,- // kinderen t/m 11 jaar: € 80,-

Tromsø Noorderlicht Safari per bootcruise 5-6 uur
Als kinderen speelden we met het Noorderlicht; we plaagden het en leerden om er voor op te passen. Tegenwoordig nodigen we je uit om dit prachtige, kleurrijke lichtspel -aurora borealis-het meest onvoorspelbare en mooie fenomeen wat de natuur ons gegeven heeft – te ervaren. Met het ms Zapffe, laten we de stad en de verlichting ver achter ons. Meteorologische data vertellen ons waar de beste kans is op een onbegrensde horizon en het noorderlicht. Gedurende het avontuur vertelt de gids over de plaatselijke Sami mythes van het noorderlicht en de mythes waarin de wetenschappers geloven. De gids kent de geschiedenis van het landschap en de plaatsen die we passeren. Aan boord wordt een ‘arctic tapas’ maaltijd geserveerd met lokale producten van de zee en het land. Het is mogelijk om een glas wijn of bier te kopen tijdens de maaltijd. (05 september – 31 maart)

Inbegrepen: Busvervoer van Radisson Blu hotel in Tromsø, gids, arctic tapas, warm drinken, thermopak.
Prijs: volwassenen: € 178,- // kinderen t/m 11 jaar: € 84,-

Tromsø Husky Safari , 4 uur
De huskysafari vindt plaats op Kvaløya, iets buiten Tromsø. De bustocht duurt 25 minuten. Hier vind je een grote professionele huskyfarm met ca. 300 zeer goed getrainde en goed verzorgde honden. Er worden tochten georganiseerd van 4 uur tot 5 dagen. Meer infomatie over de langere tochten is op aanvraag. De safari die we hebben uitgekozen duurt 4 uur, inclusief transfers, speciale thermokleding, laarzen, handschoenen, warm drinken, snack, gids en natuurlijk een prachtige hondesledetocht door de wildernis van het schitterende eiland Kvaløya. Je kunt ook genieten van de smakelijke lunch (rendiersoep).

Pick up vanaf Radisson Blu hotel dichtbij het centrum van Tromso dagelijks om 09.45 uur, terug om ca. 14.00 uur. Je kunt deze safari ook boeken als avondprogramma met kans op het noorderlicht. Pick up Radisson Blu hotel om 18.15 uur, terug rond 22.00 uur; dagelijks vertrek.

Bij aankomst op de huskyfarm staan de honden je al op te wachten. Ze willen allemaal graag met je de sneeuw in en de wildernis. Na een goede uitleg over de honden, de sledes en hoe met de honden om te gaan, krijg je je team (2 personen per team) en ga je een grote ervaring tegemoet met de honden in de koude, heldere en frisse lucht. De honden blaffen voluit voor vertrek, maar tijdens de tocht is het compleet rustig. Dan hoor je alleen het ademhalen van de honden … en het geluid van sneeuw onder de sledes. Bij terugkomst zul je enkele vrienden hebben voor het leven… De huskytocht duurt ca. 1 – 1.5 uur.

Prijs:
20/10-20/12: volwassenen: € 204,- / kinderen tot 11 jaar: € 97,-
21/12-20/01: volwassenen: € 216,- / kinderen tot 11 jaar: € 103,-
21/01-20/03: volwassenen: € 230,- / kinderen tot 11 jaar: € 110,-
21/03-01/05: volwassenen: € 204,- / kinderen tot 11 jaar: € 97,-

Tromsø Whale en Killer Whale safari ca. 5 uur
Pickup om 08.30 uur van Radisson Blu hotel dichtbij het centrum van Tromsø. Dit jaar organiseren we de Humpback en Killer Whale safari vanaf 3 november tot 31 januari. Met een ‘day cruiser’ voor max. 70 personen organiseren we een walvissafari op open zee en kijken uit naar walvissen. De boot beschikt over 3 dekken zodat iedereen de beste mogelijkheden heeft om orca’s of walvissen te kunnen zien. Op weg naar zee zien we zeearenden of zeehonden. De walvissen komen vaak heel dicht bij de boot, omdat ze heel nieuwsgierig zijn. Je hebt een grote kans om walvissen te zien en foto’s te maken van deze sierlijke dieren. Er zijn natuurlijk regels om deze dieren te beschermen. We kunnen geen garantie geven dat we walvissen zien, maar de kansen zijn heel goed in deze periode. De excursie is inclusief een transfer naar Ersfjord of Sommarøy, een Engelssprekende gids, speciaal thermopak, een speciale ‘arctic tapa’s‘ lunch, koffie en thee. Vegetarische lunch is ook mogelijk, graag melden bij boeking. (03 november t/m 31 januari)

Prijs: volwassenen: € 178,- / kinderen tot 11 jaar: € 84,-

Tromsø rendier tocht met Sámi maaltijd ca. 4-5 uur
Pick-up om 09.00 uur vanaf Rica Ishavshotel in het centrum van Tromso per bus met Engels sprekende gids. Tijdens de tocht vertelt de gids meer over Tromsø en het eiland Kvaløya (Whale island) Bij aankomst op ons basiskamp, krijg je thermo kleding, winterlaarzen, een muts en handschoenen. Vervolgens gaan we naar de plaats waar de rendieren wachten met de sledes en ga je met de rendier herder op sledetocht, de traditionele wijze van transport van de Sami. Het is een mooie, rustige tocht door de stille en ongerepte natuur waarbij je heerlijk kunt genieten van de indrukwekkende omgeving. De rit duurt ongeveer 30 minuten. Bij terugkomst bij the lavvo (traditionele Sami tent), serveren wij de traditionele maaltijd Bidos (rendier bouillon). Geniet van de warmte van het houtvuur en de soep terwijl de gids vertelt over de geschiedenis en cultuur van de Sámi zodat je enig idee krijgt over hun manier van leven. Je kunt zien hoe ze lasso’s gooien om het gewei en je kunt het zelf ook proberen. Je kunt vragen stellen aan de Sámi op het rendierkamp en aan de gids. (01 januari t/m 31 maart)

Prijs: volwassenen: € 204,- / kinderen tot 11 jaar: € 97,-

Tromsø - Sneeuwschoen wandeling met gids
De wandeling wordt georganiseerd vanaf 1 januari tot midden april. Dagelijks vertrek vanaf Radisson Blu Hotel in het centrum om 10.00 uur. Ga met ons mee op een tocht in licht glooiend terrein, geschikt voor beginners, families met kinderen vanaf ca. 8 jaar. Na een korte rit zijn we op het hoogste punt van Tromsø Island. Eerst leer je hoe je de sneeuwschoenen moet onderbinden en dan begint de tocht rustig wandelend door het bos. Het terrein is vlak en licht heuvelachtig en we stoppen verschillende keren voor het maken van een foto of informatie. We bevinden ons in een schilderachtige natuur met berken- en sparrenbossen. We nemen een pauze voor warm drinken en een noorse traditionele snack: lefse. Omdat het weer snel kan veranderen in Noord noorwegen, raden we warme kleding en winddichte jack/broek aan op alle excursies. Je kunt de kleding/schoenen ook huren. De tour is inclusief sneeuwschoenen, warme bessendrank en lefse, lokale gids en transfer. De 4-uur durende tocht gaat de bergen in. Transfer ca. 30 minuten. (01 januari – 15 april)Prijs 2 uur: volwassenen € 77,- / kinderen tot 11 jaar € 51,

Prijs: volwassenen € 126,- / kinderen tot 11 jaar n.v.t.

Tromsø - Cross country skitocht met gids
Deze langlauftocht start dagelijks vanaf 1 januari tot midden april. Het vertrek is om 13.00 uur vanaf Radisson Blu Hotel in het centrum van Tromsø. De kortere tocht is geschikt voor beginners, mensen die nog niet eerder op de ski gestaan hebben. Na een korte busrit van ca. 10 minuten zijn we op de top van Tromsø Island. Eerst leren we de hoe we de ski’s aan en afdoen en op een vlak terrein oefenen we de basistechnieken. Na enige training proberen we verschillende technieken voor licht glooiend terein terwijl we een mooie tocht maken door het beboste gebied. Pauze voor warm drinken en een Noorse snack. Aangezien het weer in het noorden snel kan veranderen raden we warme kleding en winddichte jack/broek op alle tochten. Kleding en schoenen zijn ook te huur. De tourprijs is inclusief: skischoenen, ski’s,stokken,warme bessendrank en lefse (lokale snack), lokale gids en transfer. De 5 uur durende tocht medium grade is geschikt voor mensen met enige ski-ervaring. Bij boeking graag opgeven: schoenmaat, lichaamslengte en gewicht voor de juiste ski-uitrusting. (01 januari t/m 15 april) minimum leeftijd is 12 jaar.

Prijs 3 uur durende tocht: € 126,-
Prijs 5 uur durende tocht: € 165,-

Tromsø - Snowmobile safari in mooie Lyngen Alpen
De Lyngen Alpen zijn een van Noord-Noorwegen’s belangrijkste winter wildernis gebieden. Deze uitdagende snowmobile tocht brengt je van fjord naar berg, je de kans biedende om het prachtige berglandschap en de eenzame verlaten vlakten te ervaren. De tocht begint op eenvoudig terrein – we volgen een goed onderhouden route, zodat we de gelegenheid hebben om aan de snowmobile te wennen. Ons schema is zodanig dat we talrijke mogelijkheden hebben om te stoppen, foto’s te maken en te checken of iedereen OK is. De route voert ons omhoog naar het alpine landschap dat dit gebied markeert. We volgen de contouren van de bergen en het spoor wordt spectaculairder. Deze tocht is omgeven door een schitterend alpine berglandschap. Een fantastische tocht die je ervaring geeft tussen snelheid en balans en een herinnering die je niet snel zult vergeten.

Dagelijks vertrek periode 01 november t/m 18 april & Minimum 2 personen.
Pick up 08.45 uur vanaf Rica Ishavshotel- terug ca. 16.00 uur. Tocht inclusief een schitterende ferrytocht naar Svensby v.v.
Inbegrepen: Engels sprekende gids, thermospakken en warme kleding, warme maaltijd en warm drinken, transfer per bus en ferry. Je kunt de tocht ook maken als een spectaculaire Noorderlicht/avond safari. Pick up 16.30 uur vanaf Rica Ishav en terug in Tromsø rond 23.30 uur. RIJBEWIJS VERPLICHT
Prijs met 2 personen op een sneeuwscooter: € 242,-
Prijs alleen op een sneeuwscooter: € 313,-

Vanaf Hurtigruten – Stadstour Tromsø
Dit is de pool metropool, de grootste stad van het hoge noorden, omgeven door hoge bergen. De Pomor handel, houttransporten uit de Russische rivieren, mijnbouw en afdichting zijn belangrijke elementen in de boeiende geschiedenis van de stad alsook de jacht op walrussen en ijsberen in de Noordelijke IJszee. Bij aankomst in deze, sinds de middeleeuwen al belangrijke stad, wordt u opgewacht voor een stadstour met bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Verwonder u over de prachtige ‘Ishav’ IJszeekathedraal met zijn kleurrijke glas-mozaïeken. In het ‘Polaria’ belevenis-centrum ontdekt u vele wetenswaardigheden over het noordpoolgebied zoals het noorderlicht en sneeuwstormen. U vind hier ook een Arctic aquarium en een panorama bioscoop waar u de film ‘Svalbard – Arctic Wilderness’ kunt zien, die u meeneemt op een fantastische reis naar spectaculair Spitsbergen.

Prijs: € 81,-
Periode: gehele jaar

2
3
4
5
6
7
Dag 1: Aankomst

Vliegreis Amsterdam–Oslo–Bodø. Overnachting inclusief ontbijt in Thon Nordlys Hotel.

Dag 2: Bodø

's Morgens vrij in Bodø. ‘s Middags vertrek per Hurtigruten naar Svolvær en aansluitend transfer naar Svinøya. Overnachting in de sfeervolle Svinøya rorbuer.

Dag 3: Svolvær

Svolvær, verblijf in Svinøya rorbu op basis van logies/ontbijt. Je kunt deelnemen aan excursies die vanuit Svinøya georganiseerd worden zoals: noorderlicht excursie, Lofoten nature safari, zeearend safari, wandeling op sneeuwschoenen, kajak-trip, excursie Lofoten Panorama per minibus. 

Dag 4: Svolvær

In Svolvær vind je allerlei musea en kunstgaleries en ook Magic Ice met ijssculpturen. Ook kun je een auto huren en het eiland op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 5: Tromsø

Transfer en ‘s avonds vertrek Svolvær per Hurtigruten naar Tromsø. Misschien is vanavond vanaf de boot het fascinerende Noorderlicht te zien. Overnachting aan boord inclusief ontbijt.

Dag 6: Tromsø

Via Harstad en Finnsnes kom je ’s middags om 14.30 uur aan in Tromsø. Aansluitend kun je nog Hurtigruten excursie Stadstour Tromsø of Huskysafari boeken. Twee overnachtingen inclusief ontbijt in Thon Hotel Polar of soortgelijk.

Dag 7: Tromsø

Verblijf in de sfeervolle Arctische stad Tromsø. Mogelijkheid voor een bezoek Polar museum met rijke historie over de poolreizigers, Polaria en/of Tromsø museum. Ook zijn er vele excursiemogelijkheden.

Dag 8: Vertrek naar huis

Bustransfer naar het vliegveld. Vliegreis Tromsø–Oslo–Amsterdam.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
7 dagen
Vanaf € 1499 p.p.
7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten
7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten
7-daagse Noord-Noorwegen reis inclusief Hurtigruten en avontuurlijke excursies. In Alta gaan we op zoek naar het noorderlicht tijdens een...
9 dagen
Vanaf € 1699 p.p.
Noorderlicht avontuur in Finnmark
Noorderlicht avontuur in Finnmark
Een tocht door Finnmark is ook in de winter een fantastische ervaring. In dit noordelijkste deel van Europa beleef je de Arctische dagen als...