The Thrill of Winterland

8 dagen Lapland winterreis

8 dagen genieten van de geweldige witte wereld van Lapland! Van een sneeuwscootertocht tot ijsvissen u gaat het allemaal meemaken. U verblijft één nacht in het snowhotel en de overige nachten in Rovaniemi (cabin of hotels).

Omdat wij weten dat het erg fijn is om alles mee te maken en nergens aan te hoeven denken hebben wij deze reis voor jullie gemaakt! Alle safari’s die je moet meemaken zijn inclusief, zelfs een nachtje in het ijshotel!

 • Aankomst op Rovaniemi
 • Plaats Rovaniemi
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Halfpension
 • Safari's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 8 dagen

Hoogtepunten

 • 1 nacht in het IJshotel
 • Ontdek de moderne stad Rovaniemi
 • Rendiersafari
 • Noorderlicht
 • Lappisch lunchbreak
 • Huskysafari
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Huskytocht
 • 3De Sneeuwschoenwandeling
 • 4Lappisch lunchbreak
 • 5Artic Snow hotel
 • 6Sneeuwscooteren Noorderlicht
 • 7Rendiertocht
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“We hebben verschillende tours gedaan waaronder de 1 met husky honden, dit was zo leuk! Verder hebben we nog op sneeuwscooters gereden en zelfs (al was het heeeeel vaag) hebben we een glimp van het noorderlicht opgevangen. We sliepen in een hotel wat prima en simpel was maar alles wat we nodig hadden was er. Het nachtje in het ijshotel was een leuke ervaring maar ook wel een beetje afzien, ik heb niet veel geslapen hier. Maar dat hadden we wel al een beetje bedacht dus dat maakte niet uit!”
Libby Rodermond
Lees het hele reisverslag

8 dagen Lapland winterreis

Tijdens deze 8-daagse rondreis maakt u kennis met de prachtige witte en spannende wereld van Fins Lapland! Deze reis bevat elke dag een spannende excursie waardoor u helemaal niks mist.

Verblijf in Lapland

Als u voor de hotels kiest dan ziet uw verblijf er als volgt uit:

 • 3 nachten in Rovaniemi – Hotel Vaakuna in een standaardkamer incl. ontbijt
 • 1 nacht in het Artic Snow hotel incl. 3-gangen diner & ontbijt
 • 3 nachten in Rovaniemi – Hotel Vaakuna in een standaardkamer incl. ontbijt


Als u voor de cabins kiest dan ziet uw verblijf er als volgt uit:

 • 3 nachten in Rovaniemi – Ounasvaaran Lakituvat in een 4 of 6-persoons cabin halfpension
 • 1 nacht in het Artic Snow hotel incl. 3-gangen diner & ontbijt
 • 3 nachten in Rovaniemi – Ounasvaaran Lakituvat in een 4 of 6-persoons cabin halfpension

Rovaniemi Fins Lapland

Rovaniemi is de hoofdstad van Fins Lapland en gelegen bij de poolcirkel. Doordat Rovaniemi is gelegen op de splitsing van het noorden en zuiden is het een gezellige en bijna moderne stad geworden met zijn unieke inwoners.

Zo hoog in het noorden kennen ze 8 verschillende seizoenen, u zult vooral kennis maken met het “Frosty Twilight” seizoen, een perfect seizoen voor sneeuwscooter ritjes door de besneeuwde bossen en over de bevroren meren!

Ook willen wij meteen een geheimpje met u delen, want in Rovaniemi kunt u het hele jaar kerst vieren en dat ook nog met de echte kerstman! Santa Village bevindt zich namelijk net iets buiten Rovaniemi en u kunt hier natuurlijk een bezoek aanbrengen en zo uw lijstje persoonlijk afgeven aan de kerstman. Wij hebben een programma voor u in elkaar gezet samen met onze partner in Rovaniemi, uiteraard kunt u excursies bijboeken of aanpassen.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
December / Januari / Februari / Maart 8 dagen - hotelkamer€ 1.885
Overzicht vanaf prijzen
December / Januari / Februari / Maart 8 dagen - cabin€ 2.655

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

 • Transfer Luchthaven -> Hotel Rovaniemi
 • Alle genoemde excursies (5 stuks)
 • 1 nacht Artic Snow Hotel met 3-gangen diner en ontbijt
 • 6 nachten in Hotel Vaakuna, Rovaniemi incl. ontbijt OF 6 nachten in een cabin inclusief ontbijt & diner
 • Alle benodigde kleding voor de Sneeuwscootersafari en de Huskysafari


Let u op dat bij 3 en 5 personen er 1 persoon alleen op een sneeuwscooter zit tijdens de excursies, dit is al meegerekend in de prijzen.

Exclusief:

 • Retourvlucht van/naar Rovaniemi incl. 20kg ruimbagage per persoon
  *andere luchthavens ook mogelijk
 • Alle overige maaltijden
 • Eventuele extra excursies
 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering


Het eigen risico per sneeuwscooter bedraagt max. € 800,- per gebeurtenis.

Optionele excursies

Uiteraard zijn er naast de excursies in de pakketten nog veel meer andere en spannende excursies bij te boeken! Ook kunt u ervoor kiezen om zo uw hele reis zelf in elkaar te zetten! Hieronder volgen per bestemming de dag-excursies:

Op een sneeuwscooter op zoek naar een rendier!
Met de sneeuwscooter gaat u naar een rendierboerderij waar u verwelkomt wordt door een rendier herder. U zult kennis maken met de gebruiken en zelf een tochtje maken op een rendierslee. Daarna zult u in een verwarmde teepee deel uitmaken van een speciale ceremonie, Ceremony of crossing the artic circle.

Duur: 3 uur
Vertrek: Dinsdag, donderdag of zaterdag om 13 uur
Prijs: € 139,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscootersafari met 2 personen op 1 sneeuwscooter ongeveer 20/30km, bezoek aan de rendierboerderij, korte rit op een rendierslee met uw rendierdiploma, warme drankjes en Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 55,- per persoon

Op bezoek bij de Kerstman!
Altijd al eens het geheim van de Kerstman en zijn elfen willen ontrafelen? Dit is uw kans! U wordt opgehaald met de auto en naar Santa’s Village gebracht op de poolcirkel. Daar zult u de Kerstman ontmoeten en kunt u een kijkje nemen in de postkamer en het dorpje. Daarna zult u genieten van een lunchbuffet. Na de lunch gaan we ons opmaken voor de rit terug want dit gaan we doen per sneeuwscooter. Na de instructies zult u op weg gaan naar een rendier boerderij. U zult kennis maken met de gebruiken en zelf een tochtje maken op een rendierslee. Daarna zult u in een verwarmde teepee deel uitmaken van een speciale ceremonie, Ceremony of crossing the artic circle.

Duur: 6 uur
Vertrek: Dinsdag, donderdag of zaterdag om 09.30 uur
Prijs: € 187,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscooter safari met 2 personen op 1 sneeuwscooter ongeveer 15/25 km, bezoek aan de rendierboerderij, korte rit op een rendierslee met uw rendierdiploma, warme drankjes, bezoek aan Santa’s Village met een auto, meeting met de Kerstman, een lunch en Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 55,- per persoon

Huskysafari, Rendierboerderij en een heerlijke 2-gangen lunch!
Wist u dat het perfecte weer voor Husky’s -20 graden is, en dat een rendieren hun gewei elk jaar vernieuwen?! Vandaag zult u nog veel meer van dit soort leuke weetjes en feitjes leren over beide dieren. U gaat namelijk naar de husky- en de rendier farm! Het avontuur begint met de transfer naar de rendierboerderij, waar u deelneemt aan de “Ceremony of crossing the artic circle”. Tevens zult u een korte rit maken op een rendierslee om daarna te mogen genieten van een echte Lappisch lunch bestaande uit onder andere rendier en gestampte aardappels! In de middag gaan we op weg naar een gezellige Huskyfarm, hier staan de huskyteams u al op te wachten om u mee te nemen op een 5km lange Huskysafari!

Duur: 3,5 uur
Vertrek: woe, vrij om 12.30 uur
Prijs: € 205,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, transfers, bezoek aan een rendierfarm, uw eigen rendierdiploma, Lappish lunch, bezoek aan de Huskyfarm, 5 km lange rit op een huskyslee, warme drankjes en Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 55,- per persoon

Lappish lunch break! Sneeuwscooter en ijsvissen.
Vandaag gaan we doen wat de locals doen op hun vrije dag; Na een instructie zullen we met de sneeuwscooter op pad gaan naar de bevroren meren om te zoeken naar het perfecte plekje om de hengels uit te hangen! U zult zelfs leren hoe u het gat maakt in het ijs en wat u precies moet doen om te kunnen vissen. Dan kunt u even ter harte lust proberen om een echte “Lappish fish” aan de haak te slaan. Tijdens uw vis-avontuur zal de gids aan het werk gaan om een heerlijke lunch te bereiden voor u, een echte Lapse soep met wellicht de vis die u heeft gevangen!

Duur: 4 uur
Vertrek: Maa, woe, zon om 10.00 uur
Prijs: € 134,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscootersafari van ongeveer 30/40km, IJsvissen, Lunch (soep), warm drankje en Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 80,- per persoon
Let op: Indien er extreem veel sneeuwval of ijs is kan het gebeuren dat dit programma aangepast zal worden!

Volle dag sneeuwscootersafari in de wildernis!
Is het sneeuwscooter rijden één van de dingen waarvoor u naar Lapland bent gekomen? Dan is dit één van de meest perfecte excursies voor u. Tijdens deze lange safari zult u met de ervaren gidsen routes rijden die u met de kortere safari’s niet zult bereiken, dit zijn de minder gangbare paden waardoor het allemaal extra spannend en leuk wordt! Wij zullen tussendoor stoppen zodat de gids aan het werk kan gaan om een heerlijke lunch te bereiden voor u, een echte Lapse soep van een zelfgemaakt vuur midden in de natuur. Als u mazzel heeft kunnen we afhankelijk van de sneeuwval iets gaan doen waar elke sneeuwscooterrijder van droomt…….door de pure poedersneeuw heen!

Duur: 6 uur
Vertrek: di, do & za om 10.00 uur
Prijs: € 179,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscootersafari van ongeveer 40/80km, Lunch (soep), warm drankje en Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 80,- per persoon

Sneeuwscootersafari naar het koninkrijk van sneeuw en ijs!
Het Artic Snow Hotel is gelegen op ongeveer 26 km van het centrum van Rovaniemi, aan de rand van een prachtig meer. Tijdens de rit hiernaar toe, uiteraard op de sneeuwscooter, gaan we door de bossen, over bevroren meren en moerassen. Aangekomen bij het Artic Snow Hotel krijgt u een rondleiding met uitleg hoe dit allemaal gebouwd is en hoe het allemaal werkt. Na de rondleiding staat er een heerlijke lunch op u te wachten in een echte (verwarmde) teepee. Na de lunch gaan we dezelfde route weer terug op de sneeuwscooter.

Duur: 5 uur
Vertrek: woe, vrij & zon om 10.00 uur
Prijs: € 172,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscootersafari van ongeveer 60km, Rondleiding ijshotel, Lunch en een Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 80,- per persoon

Sneeuwscootersafari onder de auroras!
Ga met ons mee en beleef de magie van de “Northern Twilight” in de avond! Na de instructie verlaten we Rovaniemi en rijden we naar de bossen. Voordat we stoppen midden in de compleet donkere bossen rijden we eerst nog door het prachtige witte landschap. Terwijl de gids een kampvuur gaat maken zullen zij ook verhalen vertellen over de magische noorderlichten. Tijdens dit geheel kunt u genieten van een paar Lapse delicatessen gemaakt boven het kampvuur en tegelijkertijd kijkt u vol spanning naar boven. Met een beetje geluk zult ook u het noorderlicht zien dansen in de lucht!

Duur: 3 uur
Vertrek: ma, woe, vrij & zat om 19.00 uur
Prijs: € 124,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, instructies, sneeuwscootersafari van ongeveer 20/30km, Laps toast en worst, warm drankje en een Engelse gids.
Toeslagen: 1 persoon op een sneeuwscooter, € 50,- per persoon

Sneeuwschoenwandelen!
U wordt naar het bos gebracht met een transfer, dan zullen we een wandeling maken op sneeuwschoenen en daarna bijkomen en genieten van de prachtige omgeving terwijl u door de poedersneeuw wandelt. Aan het einde van de excursie wordt u weer met de transfer naar huis gebracht.

Duur: 2 uur
Vertrek: ma, di, wo, do, vrij, zat om 15.00 uur
Prijs: € 65,- per persoon
Inclusief: Winterkleding, transfer retour, warme dranken, Sneeuwschoenwandelen en een Engelse gids.

Thrill of speed!
Een twee uur durende Huskysafari. Vandaag zult u gaan leren om uw eigen pack van husky’s te begeleiden. Bij aankomst op de Huskyfarm hoort u de honden al van ver, maar zo snel zij beginnen met rennen valt er een enorme stilte. Zo kunt u in alle rust genieten van het uitzicht en de prachtige natuur. Tijdens deze tocht zult u de mogelijkheid krijgen om foto’s te maken en te genieten van de verhalen van de gidsen. De route is ongeveer 15km lang maar het weer kan de lengte van de rit beinvloeden.

Duur: ongeveer 3 uur
Vertrek: elke dag in de ochtend en in het einde van de middag
Prijs: € 145,- per persoon (kinderen van 4-11 jaar € 109,- per kind)
Inclusief: Winterkleding, transfer retour, bezoek aan de Huskyfarm, een Huskysafari van ongeveer 1,5 à 2 uur en een Engelse gids. (2 personen per huskyteam en de kinderen zitten in de slee).

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst

U komt aan in Rovaniemi en wordt opgehaald bij de aankomsthal. U wordt meteen naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Huskytocht

Vandaag heeft u een 2 uur durende Huskytocht, u zult vandaag leren om uw eigen huskyteam te besturen vanuit een slee. Bij aankomst op de huskyboerderij hoort u de honden al van ver, maar zo snel zij beginnen met rennen valt er een enorme stilte. Zo kunt u in alle rust genieten van het uitzicht en de prachtige natuur. Tijdens deze tocht zult u de mogelijkheid krijgen om foto’s te maken en te genieten van de verhalen van de gidsen. De route is ongeveer 15km lang maar het weer kan de lengte van de rit beïnvloeden.

Inclusief: winterkleding, transfer van/naar Rovaniemi, warm drankje, bezoek aan de Husky boerderij en een 1,5-2 uur durende Huskyrit in de slee.

Dag 3: De Sneeuwschoenwandeling

Vandaag gaat u een geweldige sneeuwschoen-wandeling maken. U gaat samen met een gids door de bossen en over de uitgerekte landschappen heen dwars door de prachtige poedersneeuw. Een wandeling van ongeveer 2 uur zorgt ervoor dat u meer dan genoeg tijd heeft om van de prachtige omgeving te genieten.

Dag 4: Lappisch lunchbreak

Vandaag gaan we doen wat de locals doen op hun vrije dag een Lappisch lunchbreak! Na een instructie zullen we met de sneeuwscooter op pad gaan naar de bevroren meren om te zoeken naar het perfecte plekje om de hengels uit te hangen! U zult zelfs leren hoe u het gat maakt in het ijs en wat u precies moet doen om te kunnen vissen. Dan kunt u even ter harte lust proberen om een echte “Lappish fish” aan de haak te slaan. Tijdens uw vis-avontuur zal de gids aan het werk gaan om een heerlijke lunch te bereiden voor u, een echte Lapse soep met wellicht de vis die u heeft gevangen!

Dag 5: Artic Snow hotel

Vandaag verlaten we Rovaniemi en gaan we met een transfer naar het Artic Snow hotel en zult u overnachten in een ijzige omgeving! U krijgt een rondleiding in het Artic Snowhotel en heeft dan een 3-gangendiner aan een tafel gemaakt van ijs. Op het menu staat vaak (onder andere) de overheerlijke gegrilde zalm! U zult ook hier een nachtje slapen en heerlijk ontbijten in de ochtend.

Dag 6: Sneeuwscooteren Noorderlicht

Vandaag wordt u vanaf het snowhotel met een transfer terug naar Rovaniemi gebracht. Overdag kunt u zelf rondwandelen in het dorp want u wordt pas in de avond weer verwacht in het kantoor van onze agent voor de volgende excursie; Sneeuwscooter rijden onder het noorderlicht. Natuurlijk is het geen garantie maar zoeken zullen we! Het noorderlicht is een prachtig fenomeen wat iedereen gezien wil hebben dus met deze rit vergroten wij onze kansen op het zien van dit natuurspektakel. Een 3 uur durende safari waarbij u met de sneeuwscooter naar een afgelegen plaats waar een kampvuur wordt gemaakt. Tijdens de verhalen van de gids kijkt u natuurlijk de hele tijd naar boven op zoek naar het noorderlicht. Tevens zal de gids een lekkere snack voor u klaarmaken op het kampvuur.

Dag 7: Rendiertocht

Vandaag kunt u in de herkansing of voor de 2de keer gaan! We hebben weer een prachtige excursie voor u uitgekozen namelijk een echte rendiertocht! U gaat eerst naar een rendierboerderij waarna u plaats kunt nemen in de slee voor een tocht van ongeveer een uur. Daarna kunt u nog even genieten bij een kampvuur en horen hoe het leven van een rendierherder eruit ziet. Omdat deze safari in de avond plaats vindt heeft u ook hier weer kans op het zien van het prachtige noorderlicht.

Dag 8: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag is het avontuur alweer voorbij en vliegt u weer terug naar huis vanaf de luchthaven Rovaniemi.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1695 p.p.
8 dagen Iso Syoto winterreis
8 dagen Iso Syoto winterreis
Hotel Iso Syote is gelegen op de top van de heuvel waardoor u een adembenemend uitzicht heeft over Winter Wonderland. U zult hier een...
5 dagen
Vanaf € 2595 p.p.
5 dagen Sea Lapland winterreis
5 dagen Sea Lapland winterreis
 Deze reis in individueel dus u vertrekt op de dag dat u wilt. Voel de enorme Arctische vrijheid en beleef nu deze magische plaats in Fins...