8 dagen Hydra & Athene

Geniet van 8 dagen reizen naar de hoofdstad van Griekenland Athene en het prachtige Hydra. Griekenland heeft een rijke geschiedenis en deze twee bestemmingen combineren dit perfect om je een beeld te geven van het oude Griekenland.

Daarnaast is het heerlijk genieten van zon, zee en strand en ook cultuurliefhebbers kunnen hun lol op met deze bijzondere reis.

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Athene
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • 18e en 19e eeuwse herenhuizen op Hydra
 • Ontdek de hoofdstad van Griekenland
 • Akropolis en Akropolis museum
 • Highlight fietstour
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Hydra
 • 3Hydra
 • 4Hydra
 • 5Varen naar Athene
 • 6Athene
 • 7Athene
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

8 dagen Hydra & Athene

Een geweldige combinatie van rust, cultuur en Griekse gastvrijheid. Je vliegt aan op Athene waarna je door reist naar het bijzondere eiland Hydra. Dit eiland is autovrij dus bij aankomst in de haven loop je naar jouw accommodatie. Je loopt over de boulevard, waar je alvast kunt neerstrijken voor een lekker drankje.

Hydra Griekenland

Even terug naar de 19de eeuw? Geniet van het Griekse eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18 en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. Huiseigenaren hebben deze oude herenhuizen gerenoveerd met respect en gevoel voor de authentieke, klassieke stijl. Door de kleine pleintjes en smalle steegjes, is dit een autovrij eiland. De inwoners gebruiken vooral ezels als vervoer- en transportmiddel. Hydra is een rotsachtig eiland en heeft geen mooie stranden. Zwemmen is absoluut mogelijk vanaf de rotsen en er is ook een kleine baai waar je heerlijk kunt zwemmen. “Nader met de boot de inham waar de stad met de haven ligt en je bent direct verkocht.”

Athene Griekenland

300 dagen zon, heerlijke hotels, zalige specialiteiten en tevens een gezellige Riviera. Athene, de hoofdstad van Griekenland is een heerlijke plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum mag zeker niet ontbreken tijdens jouw citytrip door Athene.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van jouw wensen hebben samengesteld!

Foto's Hydra & Athene

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Hydra & Athene

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 8-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Prijs per persoon vanaf April & Mei€ 1.355 Juni & September€ 1.490 Juli€ 1.550 Augustus € 1.699

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon o.b.v. 2 personen en inclusief:
- 7 nachten in hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferry tickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op Athene word je opgewacht in de aankomsthal door de transfer. Hij/zij brengt je naar de haven van Athene, Piraeus waar je mogelijk even moet wachten op jouw boot naar Hydra. Interfact Travel doet haar uiterste best om de ferry’s zo goed mogelijk aan te laten sluiten op jouw vlucht. Mocht je een avondvlucht hebben dan verblijf je de eerste nacht in Athene. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka & Siri.

Dag 2: Hydra

Vrije dagbesteding.

Terug naar de 19de eeuw? Geniet van het eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18 en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. In de haven kun je heerlijk zitten op één van de terrassen voor een hapje en een drankje.

Dag 3: Hydra

Vrije dagbesteding.

Houd je van cultuur? Dan is Hydra een mooi eiland voor jou. Bezoek het Byzantijnse museum, andere musea, de kloosters en kerken.

Dag 4: Hydra

Vrije dagbesteding.

Hydra is een rotsachtig eiland en heeft geen mooie stranden. Zwemmen is absoluut mogelijk vanaf de rotsen en er is ook een kleine baai waar je heerlijk kunt zwemmen. “Nader met de boot de inham waar de stad met de haven ligt en u bent direct verkocht.”

Dag 5: Varen naar Athene

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Hydra gebracht. Hier ligt de boot naar Athene al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan in Athene waar de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 6: Athene

Vrije dagbesteding.

Je eindigt jouw reis in Athene. De hoofdstad van Griekenland is een prettige plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis mag zeker niet ontbreken tijdens jouw bezoek aan Athene.

Dag 7: Athene

Vrije dagbesteding.

Als je tijd hebt kun je ook eens kennis maken met de de Apollokust, de Griekse Riviera. Deze kust is nog onbekend voor velen, en dat is een raadsel. Vanuit het centrum kun je met de tram naar de badplaats Glyfada, een voormalig vissersplaatsje met een boulevard en terrasjes. Kortom: de cultuur en het strand zijn goed te combineren in Athene.

Dag 8: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis. Eventueel kun je ook deze reis combineren met de eilanden van de Cycladen. Daarnaast heb je de mogelijkheid, deze reis te combineren met het Griekse eiland Kreta.

Hydra & Athene

Ten zuidoosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
12 dagen
Vanaf € 945 p.p.
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
Athene, Poros, Hydra, Spetses & Athene. Cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken...
15 dagen
Vanaf € 1039 p.p.
15 dagen Athene, Spetses, Hydra & Aegina
15 dagen Athene, Spetses, Hydra & Aegina
Ieder eiland is uniek... Ontdek deze drie eilanden van de Saronische Golf: Spetses, Hydra en Aegina. Ieder eiland is uniek en anders.