Low budget maar een ultieme ervaring

8 dagen Fins Lapland Basis

Tijdens deze 8-daagse reis ontdekt u Finland vanuit één plaats. De 3 excursies beginnen vanuit het hotel, u hoeft dus niet eerst met een transfer of bus ergens naartoe. Kortom een vakantiebestemming waarin u écht kunt genieten van een onvergetelijke ervaring in winter wonderland.

Deze reis is samengesteld voor als u heel graag naar Fins Lapland wilt gaan maar misschien geen groot budget heeft. Of u wilt gewoon een paar dagen skién over de naast gelegen piste. Misschien gaat u wel met een groot gezelschap en wilt u iedereen zelf laten kiezen wat ze gaan doen. Kortom redenen genoeg om voor deze reis te kiezen!

 • Aankomst op: Rovaniemi
 • Plaats: Iso Syoto
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Halfpension
 • Safari's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur: 8 dagen

Hoogtepunten

 • Adembenemend uitzicht vanuit Iso Syoto
 • Voordelige prijs, prachtige reis
 • 6 km sneeuwscooter en husky safari
 • IJsvissen
 • Noorderlicht sneeuwscootersafari
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Iso Syoto
 • 3Sneeuwscootersafari & Husky Safari
 • 4Iso Syoto
 • 5Iso Syoto
 • 6IJsvissen
 • 7Iso Syoto
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“We hebben verschillende tours gedaan waaronder de 1 met husky honden, dit was zo leuk! Verder hebben we nog op sneeuwscooters gereden en zelfs (al was het heeeeel vaag) hebben we een glimp van het noorderlicht opgevangen. We sliepen in een hotel wat prima en simpel was maar alles wat we nodig hadden was er. Het nachtje in het ijshotel was een leuke ervaring maar ook wel een beetje afzien, ik heb niet veel geslapen hier. Maar dat hadden we wel al een beetje bedacht dus dat maakte niet uit!”
Libby Rodermond
Lees het hele reisverslag

8 dagen Fins Lapland Basis

Winterreis Fins Lapland

Tijdens deze 8-daagse reis ontdekt u Finland vanuit één plaats. De 3 excursies beginnen vanuit het hotel, u hoeft dus niet eerst met een transfer of bus ergens naartoe. Kortom een vakantiebestemming waarin u écht kunt genieten van een onvergetelijke ervaring in winter wonderland.

Deze reis is samengesteld voor als u heel graag naar Fins Lapland wilt gaan maar misschien geen groot budget heeft. Of u wilt gewoon een paar dagen skién over de naast gelegen piste. Misschien gaat u wel met een groot gezelschap en wilt u iedereen zelf laten kiezen wat ze gaan doen. Kortom redenen genoeg om voor deze reis te kiezen!

Hotel Iso Syote

Hotel Iso Syote is gelegen op de top van de heuvel waardoor u een adembenemend uitzicht heeft over Winter Wonderland. U zult hier een vakantie beleven die u nooit meer zult vergeten.

Doordat wij in deze reis 3 excursies hebben toegevoegd kunt u de reis verder zelf invullen, hierdoor is de prijs aantrekkelijk en ervaart u op een iets voordeligere manier toch de wonderen van deze prachtige wereld!

De accommodatie beschikt over 30 hotelkamers met een prachtig uitzicht over de omgeving. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van 2 aparte bedden, een badkamer met douche en toilet, televisie, telefoon en een klein zitje. In iedere kamer kan een extra bed worden bij gezet.

Arctic spa & beauty treatments

In Hotel Iso Syote vindt u naast een zwembad met hydrojets ook nog 2 heerlijke sauna’s en buiten 2 geweldige jacuzzi’s. Dit alles is voor de gasten van Iso Syote gratis. Daarnaast kunt u tegen betaling ook nog beauty behandelingen & massages reserveren. Dit kunt u bij de receptie doen.

Hotel Iso Syote heeft een restaurant waar u heerlijk kunt eten en terwijl u ’s avonds rozig aan tafel zit en naar buiten kijkt, kijkt u uit over het besneeuwde landschap. Om uw verblijf helemaal compleet te maken zijn er in het hotel ook twee sauna’s en een zwembad, waar u kosteloos gebruik van kunt maken. 

Openhaardhout kunt u bij de receptie kopen voor € 9,-.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
December 8 dagen€ 1.715
Januari & Februari 8 dagen€ 1.645
Maart 8 dagen€ 1.575

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuusamo of Rovaniemi incl. 20kg ruimbagage
 • Transfer retour
 • Verblijf in een hotelkamer op basis van half pension
 • Alle benodigde thermokleding ter plaatse
 • Alle genoemde excursies


Exclusief:

 • Alle overige maaltijden
 • Eventuele extra excursies
 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering


-  Wanneer u alleen op de sneeuwscooter wilt komt er € 35,- per persoon bij. (bij een oneven aantal zal er 1 persoon alleen op een sneeuwscooter rijden, dit is al berekend in de prijs!)

- Het eigen risico per sneeuwscooter bedraagt max. € 800,- per gebeurtenis

Optionele excursies

Onderstaande excursies kunt u bijboeken wanneer u een verblijf boekt in Iso-Syote. Tevens kunt u ook met onderstaande excursies uw eigen reis samenstellen.

Onderstaande excursies die per dag worden aangeboden:

Maandag
Sneeuwscootersafari in de wildernis
Safari start vanaf het hotel. De route gaat via sprookjesachtig besneeuwde bossen, over de heuvels en over bevroren meren / moerassen in het dal, naar de kampvuurplaats. Pauze met koffie en koek bij kampvuur . Vervolg van de safari terug de heuvel op naar het hotel Iso Syöte.Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla.

Duur: ca. 3 uur
Prijs: 99 € / persoon ( 2 personen / sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon.

Dinsdag
Sneeuwscootersafari & husky safari 6 km
Safari start vanaf het hotel. De route gaat via sprookjesachtig besneeuwde bossen, over de heuvels en over bevroren meren / moerassen naar de plek waar de huskies u opwachten en enthousiast blaffen en springen om met de sleesafari te mogen beginnen. Instructie volgt en na het samenstellen en inspannen van de huskyteams voor de slee kan de safari beginnen. Een ronde van zo’n 6 km per huskyslee door het bos en over sneeuwvlaktes. Na koffie bij kampvuur in een Lapse kota stapt u weer op de sneeuwscooter voor de terugtocht naar het hotel.Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla.

Duur: ca. 3,5-4 uur (totaal). ca. 6km huskysafari en 25 km sneeuwscootersafari
Prijs: 175 € / persoon (2 personen per sneeuwscooter/huskyslee)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon.

Kicksledge safari
Een typisch Fins gebruik in de winter als de paden bedekt zijn met sneeuw en ijs. Plezier gegarandeerd bij het glijden heuvelafwaarts en het voorwaarts duwen met één been terwijl de andere been op de glijder staat. Eerst wat actie op de Syöte heuveltop en dan dolle pret bij het heuvelafwaarts glijden. Onderaan in de Lapse Kota is er koffie bij kampvuur. Transport terug naar het hotel de heuvel op wordt verzorgd per minibus.
Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie

Duur: ca. 2-3 uur
Prijs: 49 € / per persoon ( 1 persoon per kicksledge)

Noorderlicht Sneeuwscootersafari
Een avondsafari als het donker is. Bij het schijnsel van de maan en onder een weergaloze sterrenhemel per sneeuwscooter de natuur in. Door de besneeuwde bossen heuvelafwaarts naar het dal beneden om op een stil, sereen en donker plekje halt te houden. Het kampvuur wordt ontstoken en koffie/thee wordt gemaakt. Wellicht ontstaat het prachtige lichtspel van het Noorderlicht aan de hemel….!Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla

Duur: ca. 3 uur ( 45 km)
Prijs: 120 € / persoon ( 2 personen per sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon

Woensdag
Sneeuwscootersafari naar een bevroren meer inclusief ijsvissen
We starten vanaf het hotel en gaan per sneeuwscooter door de besneeuwde bossen, de Iso Syöte heuvel af, naar een bevroren meer. Het materiaal en gereedschap om te ijsvissen gaat mee. Een ijsboor om het gat te maken en de hengels en aas om te vissen. Koffie bij kampvuur. Na het ijsvissen verder met de sneeuwscootertocht terug naar Iso Syöte.Inclusief: Sneeuwscootersafari, kleding, materiaal, ijsvissen, koffie en pulla

Duur: ca. 3-4 uur
Prijs: 115 € / per persoon (2 personen per sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon.

Een Husky safari (hele dag) inclusief outdoor lunch
Transfer vanaf het hotel naar de huskyfarm. Welkom op de farm, kennismaken met de honden, uitleg en instructie over de huskyslee. Na het samenstellen van de teams klaar voor vertrek voor de dagtocht met de huskies. Een gevarieerde route door de bossen en over de sneeuwvlaktes in de omgeving van de farm. Enthousiast blaffen de honden voor vertrek en stil zijn ze als de slee in beweging komt. Zachtjes glijdt de slee over de sneeuw, een authentieke vorm van transport in de winter. Twee personen per huskyteam. Een persoon zit in de slee en de andere staat er achterop. Onderweg een sandwichlunch bij kampvuur. Uiteraard kan onderweg ook uiteraard gestopt worden om te fotograferen of te wisselen. De af te leggen route met de huskyslee is ca 30/40 km.Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, materiaal

Duur: Ca. 4/5 uur (incl. Transfers)
Prijs: 245 € / persoon ( 2 personen per huskyteam/slee).

Noorderlicht Sneeuwscootersafari
Een avondsafari als het donker is. Bij het schijnsel van de maan en onder een weergaloze sterrenhemel per sneeuwscooter de natuur in. Door de besneeuwde bossen heuvelafwaarts naar het dal beneden om op een stil, sereen en donker plekje halt te houden. Het kampvuur wordt aangemaakt om koffie/thee te maken. Wellicht ontstaat het prachtige lichtspel van het Noorderlicht aan de hemel….!Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla

Duur: Ca. 3 uur ( 45 km)
Prijs: 120 € / persoon ( 2 personen per sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35

Donderdag
Per sneeuwscooter naar een rendierfarm
Een sneeuwscootersafari over de heuvels en besneeuwde bossen en meren naar een rendierboerderij. De rendierboer ontvangt u hartelijk en vertelt u al wat u wilt weten over de boerderij, de rendieren en de rendierhouderij.. Een sterk en statig rendier wordt voor de slee gespannen en u kunt instappen. Ook het oefenen met het gooien van een rendierlasso staat op het programma. Koffie en pulla worden bij kampvuur geserveerd.
Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, rendierslee, koffie en pulla

Duur: Ca. 3 uur (35km)
Prijs: 125 € / persoon (2 personen per sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / per persoon

Sneeuwschoen wandeling
De wandeling begint vanaf het hotel nadat de gids instructie heeft gegeven hoe te lopen met ‘die tennisrackets’ onder je schoenen. Een prachtige wandeling over de heuveltop. Onderweg genieten van het prachtige wijde uitzicht naar alle windstreken. Tussen zwaar besneeuwde bomen die als stille sculpturen van de natuur het landschap sieren. Wellicht ontdekt u sporen en afdrukken van dieren in de sneeuw. Korte pauze om wat te drinken en te eten.
Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, sneeuwschoenen, warme sap en pulla

Duur: Ca. 2-2,5 uur
Prijs: 40 € / persoon

Huskysafari 12 km vanaf de huskyfarm
Transfer vanaf het hotel naar de huskyfarm. Welkom op de farm, kennismaken met de honden, uitleg en instructie over de huskyslee. Een gevarieerde route van zo’n 12 km door de bossen en over de sneeuwvlaktes in de omgeving van de farm. Enthousiast blaffen de honden voor vertrek en stil zijn ze als de slee in beweging komt. Zachtjes glijdt de slee over de sneeuw, een authentieke vorm van transport in de winter. Twee personen per huskyteam. Een persoon zit in de slee en de andere staat er achterop. Uiteraard wordt onderweg gestopt om te fotograferen of te wisselen.Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, material, koffie bij kampvuur

Duur: Ca. 3 uur (incl. Transfers)
Prijs: 150 € / persoon ( 2 personen per huskyteam/slee).

Vrijdag
IJsvissen
Transfer naar een prachtig, bevroren meer midden in het bos. Gewapend met ijsboor en kleine vishengels wandelen we het meer op. Hopelijk volgt een goede vangst! Koffie en thee wordt weer bij kampvuur gemaakt.Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla

Duur: Ca. 2-3 uur
Prijs: 70 € / persoon

‘Terug in de tijd’ Rendiersafari
Ervaar de authentieke en rustieke manier van transport door de sneeuw. Zittend in een slee getrokken door een sterk en statig rendier. Met sierlijke tred zetten de rendieren de karavaan van sledes langzaam in beweging. Het sneeuwlandschap glijdt aan u voorbij. Geniet van de stilte en de sereniteit. Dit is reizen zoals de Lappen vroeger deden. Koffie en pulla worden in de Lapse kota bij het kampvuur genoten.Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, rendierprogramma, koffie en pulla

Duur: Ca. 2,5-3 uur (4 km sledetocht)
Prijs: 99 € / persoon

Een volledig dag op avontuur per sneeuwscooter
Een echt sneeuwscooteravontuur; een volledige dag erop uit per sneeuwscooter, diep het bos en de natuur in, over divers terrein en door een afwisselende omgeving. Een enerverende trip van zo’n 80-100 km. We adviseren 1 persoon per sneeuwscooter om er echt van te kunnen genieten en een ervaren bestuurder te worden. Heuvel op en af, behendig door de bochten gebruik makend van het verplaatsen van je gewicht om het nog specialer te maken. Een prachtig spel tussen mens en machine en de elementen van de natuur. Onderweg lunch bij kampvuur.Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie, lunch.

Duur: ca. 6 uur ( 80-100km)
Prijs: 199 € / persoon ( 2 personen / sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon.

Sneeuwscootersafari in de wildernis
Safari start vanaf het hotel. De route gaat via sprookjesachtig besneeuwde bossen, over de heuvels en over bevroren meren en moerassen in het dal, naar de kampvuurplaats. Pauze met koffie en koek bij kampvuur .Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla.

Duur: ca. 3 uur
Prijs: 99 € / persoon ( 2 personen / sneeuwscooter)
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon.

Zaterdag
Dagexcursie naar Ranua Zoo en het dorp van de Kerstman in Rovaniemi
Vertrek per bus vanaf Iso Syöte hotel naar Ranua wildpark. Een 2uur durend bezoek aan het wildpark (entree voor het park is ca 12 euro te betalen ter plaatse bij de kassa) Daarna verder naar Rovaniemi voor een bezoek aan de poolcirkel en het dorp van de kerstman. Er zijn vele souvenir shops, Fins design, glaswerk, aardewerk en houten opbjecten, Het postkantoor van de kerstman, kerstcadeautjes en u kunt de kerstman zelf bezoeken! Retour per bus rechtstreeks van Rovaniemi naar Iso Syöte. (Minimaal 6 betalende volwassenen zijn nodig om dit programma te kunnen uitvoeren.)

Duur: ca. 8 uur
Prijs: 90 € / persoon

Bezoek aan een traditionele rendierhouder ‘Juha’
Juha verwelkomt u bij hem thuis. U kunt kennis maken met de lokale tradities en gewoonten. Zijn boerderij ademt de sfeer van vroeger uit. U stapt een klein beetje terug in de tijd. Juha informeert u over het leven als rendierboer, de rendieren, en de rendierhouderij. Zijn rendierkudde heeft hij voor een deel op z’n erf en u kunt uw rendierrijbewijs halen door in de rendierslee te stappen en het rendier zijn route te laten lopen. Er is in de huiskamer koffie met huisgemaakte lekkernijen en sandwiches met gerookt rendiervlees.
Inclusief: Transfer per auto, rendierprogramma, rendierdiploma, koffie en sandwiches

Duur: Ca. 2-3 uur
Prijs: 70 € / persoon

IJsvissen
Transfer naar een prachtig, geheel bevroren meer midden in het bos. Gewapend met ijsboor en kleine vishengels wandelen we het meer op. Hopelijk volgt een goede vangst! Koffie en thee wordt weer bij kampvuur gemaakt. Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla

Duur: Ca. 2-3 uur
Prijs: 70 € / persoon

Sneeuwscootersafari in de wildernis
Safari start vanaf het hotel. De route gaat via sprookjesachtig besneeuwde bossen, over de heuvels en over bevroren meren en moerassen in het dal, naar de kampvuurplaats. Pauze met koffie en koek bij kampvuur . Vervolg van de safari terug de heuvel op naar het hotel Iso Syöte.
Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla.

Duur: ca. 3 uur
Prijs: 99 € / persoon ( 2 personen / sneeuwscooter
Toeslag voor alleengebruik 35 € / persoon

Elke dag op aanvraag – een overnachting in een iglo
Beleef een arctische nacht! Op de top van de Iso Syöte heuvel staat een iglo waar u in kunt overnachten. Een sneeuwhut voor 2 personen. Slapen onder de sterrenhemel of wellicht wel met het Noorderlicht aan het firmament. Buiten ver onder nul, binnen lekker warm in uw slaapzak. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Ontbijt, douche en sauna is in het hotel. 
Prijs: 80 € per persoon per nacht, inclusief de benodigde uitrusting en materialen.

Belangrijk:
- Prijzen zijn per persoon en inclusief btw.
- Kinderen onder 12 jaar krijgen 50% korting.
- Alle sneeuwscootersafaris zijn inclusief gidsbegeleiding, instructies, verzekering, brandstof en thermokleding.
- Bij het sneeuwscooteren geldt een verzekerings eigen risico van € 800 per gebeurtenis.
- Alle safaris zijn inclusief gidsbegeleiding, instructies en kleding tenzij anders vermeld.
- Voor deelname aan de safaris is geen ervaring noodzakelijk
- De aangegeven duur per safari is een indicatieve tijd en is afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en de bekwaamheid van de bestuurders tijdens de safari.

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst

U komt aan in Kuusamo of Rovaniemi en wordt opgehaald bij de aankomsthal. U gaat  met de transfer naar hotel Iso Syote.

Dag 2: Iso Syoto

Vandaag heeft u een vrije dag. Ter plaatse kunt u ook nog excursies bijboeken.

Dag 3: Sneeuwscootersafari & Husky Safari

Overdag heeft u vandaag een Sneeuwscootersafari & husky safari 6 kmSafari start vanaf het hotel. De route gaat via sprookjesachtig besneeuwde bossen, over de heuvels en over bevroren meren / moerassen naar de plek waar de huskies u opwachten en enthousiast blaffen en springen om met de sleesafari te mogen beginnen. Instructie volgt en na het samenstellen en inspannen van de huskyteams voor de slee kan de safari beginnen. Een ronde van zo’n 6 km per huskyslee door het bos en over sneeuwvlaktes. Na koffie bij kampvuur in een Lapse kota stapt u weer op de sneeuwscooter voor de terugtocht naar het hotel.

Gaat u het vanavond dan eens in het écht beleven? Noorderlicht Sneeuwscootersafari Een avondsafari als het donker is. Bij het schijnsel van de maan en onder een weergaloze sterrenhemel per sneeuwscooter de natuur in. Door de besneeuwde bossen heuvelafwaarts naar het dal beneden om op een stil, sereen en donker plekje halt te houden. Het kampvuur wordt ontstoken en koffie/thee wordt gemaakt. Wellicht ontstaat het prachtige lichtspel van het Noorderlicht aan de hemel….!Inclusief: Gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pullaDuur: ca. 3 uur ( 45 km)

Dag 4: Iso Syoto

Vandaag heeft u een vrije dag. Ter plaatse kunt u ook nog excursies bijboeken.

Dag 5: Iso Syoto

Vandaag heeft u een vrije dag. Ter plaatse kunt u ook nog excursies bijboeken.

Dag 6: IJsvissen

Transfer naar een prachtig, bevroren meer midden in het bos. Gewapend met ijsboor en kleine vishengels wandelen we het meer op. Hopelijk volgt een goede vangst! Koffie en thee wordt weer bij kampvuur gemaakt.

Inclusief: Transfers, gids, instructie, kleding, materiaal, koffie en pulla
Duur: Ca. 2-3 uur

Dag 7: Iso Syoto

Vrije dag, misschien kunt u vandaag naar Santa’s Village? Of u gaat genieten in de sauna.

Dag 8: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag is het avontuur alweer voorbij en vliegt u weer terug naar huis vanaf de luchthaven Kuusamo of Rovaniemi.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1995 p.p.
8 dagen Yllas winterreis
8 dagen Yllas winterreis
Deze 8-daagse reis breng je van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Wintersport in Finland is meer dan skiën, het gaat om...
8 dagen
Vanaf € 1895 p.p.
8 dagen Iso Syoto winterreis
8 dagen Iso Syoto winterreis
Hotel Iso Syote is gelegen op de top van de heuvel waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over Winter Wonderland. Je zult hier een...