Fietsen op Kefalonia

Fietsen op Kefalonia! Een individuele fietsrondreis over het prachtige Ionische eiland Kefalonia maak je met Interfact Travel. Tijdens deze unieke rondreis fiets je naar verschillende accommodaties: 2 op Kefalonia (Mousata en Agia Efimia).

 • Aankomst op Kefalonia
 • Vertrek vanaf Kefalonia
 • Transfers Inclusief
 • Duur 8 dagen

Hoogtepunten

 • Dagtocht Ithaka
 • Koffers worden vooruit gebracht
 • Tour naar het pittoreske Asos
 • Mirtos beach
 • Robola wijnproeverij
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Dag 1 Aankomst op Kefalonia
 • 2Dag 2 | Dagtocht 1 (25 km / 41 km)
 • 3Dag 3 | Vertrekdag - Dagtocht 2 (49 km)
 • 4Dag 4 | Dagtocht 3 (24 km)
 • 5 Dag 5 | Dagtocht 4 (42 km/50km/rustdag)
 • 6Dag 6 | Vertrekdag - Dagtocht 5 (49 km)
 • 7Dag 7 | Dagtocht 6 (62 km / 52km)
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

Fietsen op Kefalonia

Fietsen op Kefalonia

Fietsen op Kefalonia! Maak een 8-daagse individuele fietsrondreis over het Ionische eiland Kefalonia.

Tijdens de rondreis fiets je naar verschillende accommodaties op Kefalonia: Mousata (zuiden) en Agia Efimia (noordoosten).

Vanuit deze accommodaties zijn er dagtochten naar de bezienswaardigheden en de hoogtepunten van Kefalonia. Vanuit Agia Efimia is er tevens de mogelijkheid voor een dagtocht op het eiland Ithaka. De rondreis heeft een goede balans tussen inspanning en ontspanning.

Bij de accommodaties zijn op loopafstand meerdere winkeltjes en tavarna's voor een lunch of diner.

Je koffers worden vooruit gestuurd naar de accommodatie, alleen wanneer je naar Ithaka reist neem je de noodzakelijke bagage mee in de fietstassen.

De verdeling van het aantal nachten voor deze reis ziet er zo uit:
2 nachten Kefalonia - Mousata
3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
2 nachten Kefalonia - Mousata

8-daagse fietsvakantie Kefalonia

Een inkijkje in deze uniek reis: fietsen op Kefalonia

Onderstaand vind je het prijzenoverzicht voor deze 8-daagse reis

Prijzen voor fietsen op Kefalonia.

Type huurfiets:
- Hybride € 65,-
- E-bike € 120,-

Overzicht vanaf prijzen
Mei € 435
Juni € 460
Juli - augustus € 699
September € 460

Bovenstaande prijzen van Griekenland zijn per persoon,o.b.v. 2 personen en inclusief:

- Transfers van/naar het vliegveld van Kefalonia
- Welkom/ontvangst met consumptie en Griekse lekkernij
- Ontbijt (LO)
- Uitgave en instellen fietsen
- Infomap met dagtochten
- Reisgids “Ontdek Kefalonia & Ithaka”
- 1 kaart van Kefalonia & Ithaka
- Bagagevervoer Mousata - Agia Efimia - Mousata
- 2 fietstassen op bagagedrager (max 15 kg)
- 2 waterflessen (bidons)
- Nederlandse begeleiding, medewerkers en technische ondersteuning
- Pechhulp tijdens dagtochten (huurfietsen)

Exclusief:
- Lunch, diner en consumpties
- Entrees en excursiegeld
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Dag 1 Aankomst op Kefalonia

Vlucht en aankomst op Kefalonia.

Je wordt door onze lokale partners op het vliegveld verwelkomt en naar ons verblijf in het dorpje Mousata gebracht. Na het welkomstdrankje en kennismaking ontvang je een infomap voor de rondreis en worden de huurfietsen uitgereikt in de fietswerkplaats en naar jouw wensen afgesteld. Bij aankomst in de ochtend kan je de omgeving verkennen of uitrusten bij het zwembad. In de avond is er genoeg keuze uit diverse tavernes op loopafstand.

Dag 2: Dag 2 | Dagtocht 1 (25 km / 41 km)

Op dag 2 mag je kiezen uit 2 dagtochten.

1: Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal terrasjes gelegen. De fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen bewonderd kunnen worden.

2: De eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) zijn te bezichtigen. Deze dagtocht slingert door het kleurrijke pittoreske dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli wat een aangename koffie- of lunchstop kan zijn. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg kan je langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.

Dag 3: Dag 3 | Vertrekdag - Dagtocht 2 (49 km)

Vandaag volg je de korte route naar Argostoli. De kans is groot dat in de ochtend schildpadden te zien zijn bij de vissersboten aan de kade. Via de stenen Drapanos-brug doorkruis je het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. De dagtocht gaat vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. Je fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt de weg naar Agia Efimia. Uw bagage staat klaar in uw accommodatie in Agia Efimia.

Dag 4: Dag 4 | Dagtocht 3 (24 km)

Na de eerste overnachting in Agia Efimia fiets je in de omgeving en kan je een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. Beneden in de grot stapt men in een gondel die door de grot vaart. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. Het nabijgelegen havenplaatsje Sami is ook meer dan de moeite waard voor een bezoek. De fanatieke fietsers kunnen Adisamos Beach bezoeken, waar in 2001 de film Captains Corellis Mandolin is opgenomen.

Dag 5: Dag 5 | Dagtocht 4 (42 km/50km/rustdag)

Op dag 5 mag je kiezen uit 2 dagtochten of een rustdag

1: Vanuit Agia Efimia kan de noordelijke route gevolgd worden naar het pittoreske dorpje Assos en de haven van Fiskardo. Vanaf de kustweg daalt men af richting Assos. Naast de aantrekkelijk gelegen terrasjes, is Assos ook bekend van het grootste verdedigingswerk van Kefalonia, een burcht uit de Venetiaanse periode. Fiskardo is met name bekend bij zeilers en heeft nog bouwwerken van voor de grote aardbeving van 1953.

2: Vroeg in de ochtend fiets je naar het havenplaatsje Sami (8 km). Vanuit Sami vertrekt de veerboot naar Ithaka. Tegenover de aanlegplaats kan je in een kiosk de kaartjes kopen. De overtocht duurt 1,5 uur. Aangekomen in haventje van Piso Aetos kan je naar het hoofdstadje Vathi fietsen, de omgeving verkennen of genieten op één van de terrasjes aan het water. Een pittige fietstocht is naar het noorden van Ithaka naar het Archeologisch museum in het dorpje Stavros. In dit 'Odysseus museum' worden vondsten tentoongesteld die wijzen op het bestaan van het 'kasteel van Odysseus' op Ithaka. Ben je een fanatieke fietser? Dan kan je doorfietsen naar het noordoosten naar het vissersdorpje Kioni. Dit dorpje wordt door velen gezien als de mooiste plek van het eiland. Het authentieke vissersdorp is aan een prachtige baai gelegen. In Kioni kan je uitgebreid lunchen of zwemmen in de zee. In de namiddag vertrekt de veerboot weer naar Sami. 3: Genieten op een rustdag van de zee of rust uit op één van de terrasjes van Agia Efimia. Ook kan een motorbootje gehuurd worden (zonder vaarbewijs) om verlaten strandjes te bezoeken.

Dag 6: Dag 6 | Vertrekdag - Dagtocht 5 (49 km)

Na het ontbijt fiets je terug naar Mirtos beach om vervolgens de afslag naar het schiereiland te nemen. Langs de Baai van Argostoli veranderd het landschap langzaam in uitgestrekte heuveltjes. Lixouri is het centrale stadje op het schiereiland en wordt wel gezien als het tweede stadje' van Kefalonia. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Lixouri neem je de veerboot naar Argostoli, reisduur 20 min. Deze vaart elk half uur. Vanuit Argostoli wordt de korte route naar het verblijf in Mousata genomen. De koffers staan in het appartement.

Dag 7: Dag 7 | Dagtocht 6 (62 km / 52km)

Op dag 7 kan je kiezen uit 2 dagtochten

1: Een aantrekkelijk fietstocht naar Poros staat vandaag op het programma. Via een hoger gelegen galerijweg fiets je naar Pastra. Hier volgt een lange afdaling door een vallei. Poros is met name bekend vanwege de grote veerboten die naar het vaste land varen. Vanuit Poros fiets je langs de kust naar Skala. Onderweg komt u vele rotsformaties tegen in de zee die een mysterieuze indruk geven. Skala heeft mooie stranden en gezellige tavernes. Vanuit Skala wordt de korte route gevolgd naar het appartement in Mousata.

2: Een wat zwaardere route aan het einde van uw fietsvakantie. Je fietst naar de Omala vallei, het belangrijkste wijnbouwgebied van Kefalonia. Hier komt de Robola wijn vandaan, een frisse witte wijn die ook buiten Griekenland bekendheid geniet. Bij de plaatselijke wijncoöperatie kunnen deelnemers zien hoe de wijn wordt geproduceerd en is er gelegenheid om de wijnen te proeven. In de Omala vallei is een bezoek aan het klooster van Agios Gerasimos meer dan de moeite waard. Bij de oude kloostergebouwen staat een kathedraal, het heiligdom van orthodox Kefalonia.

Dag 8: Dag 8 | Vertrek

Wanneer je later op de dag vertrekt, kan je nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. Deelnemers worden door ons lokaal agent naar het vliegveld gebracht

Kefalonia

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1069 p.p.
8 dagen Kefalonia en Ithaka
8 dagen Kefalonia en Ithaka
Kefalonia en Ithaka een ontzettend leuke combinatie in de Ionische eilandengroep. Een mooie en afwisselende vakantie van 8 dagen. Kefalonia...
16 dagen
Vanaf € 1019 p.p.
16 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
16 dagen Lefkas, Kefalonia & Zakynthos
Een groene en weelderige natuur, beboste bergen, gevarieerde landschappen en heerlijke stranden met een helderblauwe zee. Dit zijn op en top...