de jacht op het Noorderlicht

7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten

Maak een 7-daagse excursiereis door Noord-Noorwegen en ontdek al varende op de Hurtigruten de Aurora Borealis.

Finnmark, het Noordelijkste deel van Europa, is voornamelijk in de winter een bijzondere ervaring. Beleef Finnmark als een Arctische droom! Tussen 20 november en 22 januari is de donkere periode, de zon verdwijnt dan volledig onder de horizon. Op het midden van de dag ziet men dan wel het fascinerende ‘blauwe licht’. Dit is een soort schemerlicht welke bijna net zo indrukwekkend is als het noorderlicht. Deze reis is een combinatie van een deeltraject van de Hurtigruten, diverse excursies en de Noordkaap. Uiteraard openen we de jacht op het Noorderlicht, de Aurora Borealis!

 • Aankomst op Alta
 • Vertrek vanaf Kirkenes
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging volgens programma
 • Safari's Inclusief
 • Duur 7 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Op jacht naar de Aurora Borealis
 • Vaar mee met Hurtigruten
 • Maak een Husky Safari
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Alta
 • 3Alta
 • 4Honningsvag
 • 5Hurtigruten Honningsvag - Kirkenes
 • 6Kirkenes
 • 7Vertrek naar huis
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Wij hebben genoten van deze reis en zijn een leuke ervaring rijker. Een reis om aan te bevelen”
Gaby Verdam
Lees het hele reisverslag

7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten

Aurora Borealis & Hurtigruten avontuur

Tijdens deze 7-daagse excursiereis door Noord-Noorwegen gaan we op zoek naar het noorderlicht tijdens een avontuurlijke huskysafari en tocht per sneeuwmobiel. We bezoeken het uit sneeuw en ijs opgebouwde Sorrisniva Iglohotel en genieten van een uitstekend 3-gangen menu. Er is een mogelijkheid om hier ook de nacht door te brengen. Daarna volgt een indrukwekkende bustocht door imposant berggebied naar Honningsvåg en een winterse tocht per Hurtigruten naar Kirkenes!

Finnmark Noorwegen

Finnmark, het Noordelijkste deel van Europa, is ook / voornamelijk in de winter een bijzondere ervaring. Beleef Finnmark als een Arctische droom! Tussen 20 november en 22 januari is de donkere periode, de zon verdwijnt dan volledig onder de horizon. Op het midden van de dag ziet men dan wel het fascinerende ‘blauwe licht’. Dit is een soort schemerlicht welke bijna net zo indrukwekkend is als het noorderlicht. Deze reis is een combinatie van een deeltraject van de Hurtigruten, diverse excursies en de Noordkaap. Uiteraard openen we de jacht op het Noorderlicht, de Aurora Borealis!

Noorderlicht Aurora Borealis, wat is er inclusief?

7-daagse avontuurlijke excursiereis

 • Vliegreis
 • Beschreven excursies (noorderlicht, huskysafari & sneeuwscooter tocht)
 • Minimaal logies en ontbijt (+ extra genoemde maaltijden)
 • Deeltraject Hurtigruten


Kledingadvies
Warme vrijetijdskleding, wollen onderkleding, warme trui of fleece, goede warme schoenen, muts en handschoenen, sjaal, lange broek en winterjack.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf januari t/m maart€ 1.499

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inbegrepen: Vliegreis Amsterdam–Alta en Kirkenes–Amsterdam in T/L klasse incl. tax. Rondreis met hotels, vervoer per bus en Hurtigruten en verzorging volgens programma; Excursies: noorderlicht, huskysafari en sneeuwmobiel excursie in Alta.
NB: met Kerst, Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag!

Niet inbegrepen: toeslag buitenhut Hurtigruten vanaf € 31 pp

Optioneel:
Overnachting in Sorrisniva Iglohotel ipv Thon Hotel Alta: toeslag € 206 pp; 
Overnachting in Snow Hotel, Kirkenes incl. halfpension i.p.v. Thon Hotel Kirkenes toeslag € 209 pp.

Excursies:

 • Bij 2 personen is de excursie per sneeuwscooter berekend op 2 personen per voertuig
 • Bij 1 persoon geldt prijs incl. 1 persoonskamer en 1 persoon per sneeuwscooter.

Optionele excursies

Uiteraard zijn er naast de excursies in de pakketten nog veel meer andere en spannende excursies bij te boeken! Ook kunt u ervoor kiezen om zo uw hele reis zelf in elkaar te zetten! Hieronder volgen per bestemming de dag-excursies:

Sneeuwmobiel-safari Kirkenes
Sneeuw en snelheid! Beleef de opwindende kant van de Arctische winter in Finnmark over dichtgevroren fjorden en door het prachtige met sneeuw bedekte noordpool-landschap. Deze excursie wordt uitgevoerd met een sneeuwscooter, twee personen per voertuig. U kunt, na de veiligheidsinstructies, zelf rijden (geldig rijbewijs niet vergeten) of u laten rijden. U krijgt praktische, warme kleding te leen. Tijdens de reis zal uw gids vertellen over de geschiedenis en cultuur van de Sami, het extreme Arctische klimaat en de unieke flora en fauna van het gebied. Na de tocht wordt u in een goed verwarmde Sámi lavvo (tent) bij het houtvuur onthaald op hete koffie en gedroogd rendiervlees.

Duur: 2 uur 30 minuten (afhankelijk van weersomstandigheden)
Niet vergeten: geldig rijbewijs
Prijs: € 199,- per persoon


Excursie naar het sneeuwhotel in Kirkenes
U rijdt door de haven langs de Russische viskotters en door het centrum, voordat u het sneeuwhotel bereikt. Het hotel ligt idyllisch in het Gabba Reindeer Park. In de grootste ijsbar van Noorwegen, ca. 12 m² groot en 8 m hoog, wordt u een ijskoud ‘crowberry’ drankje aangeboden dat de inwoners ‘Rudolphs Rache’ noemen. Aansluitend bezoeken we een van de magnifieke sneeuwsuites, kunstwerken die geheel uit sneeuw en ijs zijn gemaakt. Gebruik de extra tijd om de rendieren te voeren of breng een bezoek aan het Gabba hondenpension met de Siberische husky’s. Voor u via Prestfjellet Mountain weer terug gaat naar de haven worden er in restaurant Gabba nog worstjes boven het houtvuur gegrild.

Duur: 2 uur 30 minuten (afhankelijk van weersomstandigheden)
Prijs: € 80 per persoon


Husky-Avontuur
Een bus brengt u naar het sneeuwhotel, dat zich bij het Gabba rendierpark bevindt. Voordat de hondensledetocht met de husky’s kan beginnen, trekt u warme kleding aan die hier ter beschikking gesteld wordt: thermopak, schoenen, muts en handschoenen. Op een slede rijden altijd 2 personen met een ervaren hondenslede bestuurder. U kunt de slede zelf besturen of lekker ontspannen achteroverleunen en genieten van de tocht. De bloedstollende rit door het schilderachtige landschap is iets meer dan 5 km lang waarbij u de unieke sfeer van deze wildernis optimaal zult ervaren! Na de rit krijgt u een warm drankje bij het houtvuur en u kunt eventueel het sneeuwhotel of de rendieren bezoeken.

Duur: 2 uur 30 minuten
Prijs: € 190 per persoon

2
3
4
5
6
Dag 1: Aankomst

Vlucht Amsterdam–Oslo–Alta. Transfer op eigen gelegenheid. Check in Scandic Alta hotel. ‘s Avonds noorderlicht excursie en bezoek Sorrisniva Igloo Hotel.

Dag 2: Alta

Ontbijt. Vrije ochtend, misschien is een bezoek aan het Alta museum met rijke archeologische verzameling en Sami kunst een goede optie? ’s Middags wordt u opgehaald voor een spannende excursie per hondenslee. Overnachting in Scandic Alta hotel.

Dag 3: Alta

Ontbijt. ’s Middags transfer naar Sorrisniva voor avontuurlijke Sneeuwscooter Safari en aansluitend 3 gangen diner in Sorrisniva Iglohotel. Op eigen gelegenheid terug naar Scandic Alta Hotel. Optioneel: overnachting in het ijshotel.

Dag 4: Honningsvag

Ontbijt. ’s Morgens of ‘s middags per bus naar Honningsvåg en overnachting in Scandic ­Bryggen Hotel in Honningsvåg. Van hieruit kun je een busexcursie maken naar de Noordkaap. Ticket ter plaatse.

Dag 5: Hurtigruten Honningsvag - Kirkenes

’s Middags inscheping Hurtigruten en om 14.45 uur start de indrukwekkende tocht over de noordelijke IJszee, langs verschillende havens naar Kirkenes. Overnachting aan boord op basis van een binnenhut met douche en toilet inclusief diner en ontbijt.

Dag 6: Kirkenes

Om 09.00 uur aankomst in Kirkenes. Vandaag zijn er diverse Hurtigruten excursiemogelijkheden: 

- Bezoek aan Snow Hotel Kirkenes
- Koningskrabexcursie 
- Bezoek aan de Russische grens 

Overnachting incl. ontbijt in Thon Hotel Kirkenes.
Optioneel: halfpension arrangement in Snowhotel, Kirkenes.

Dag 7: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag is het avontuur alweer voorbij en vliegt u weer terug naar huis. 

Noorwegen

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 1699 p.p.
Noorderlicht avontuur in Finnmark
Noorderlicht avontuur in Finnmark
Een tocht door Finnmark is ook in de winter een fantastische ervaring. In dit noordelijkste deel van Europa beleef je de Arctische dagen als...