Drielandengrens Safari

7 dagen Drielandengrens Safari

Deze safari is geen ‘normale’ safari. Tijdens deze safari gaat u per sneeuwscooter op ontdekking door het fascinerende Finse landschap. U rijdt over bevroren meren, bevroren rivieren, beboste heuvels, toendra landschappen en u passeert de boomgrens. Deze actieve en exclusieve safari is voor beginners zeer geschikt die op zoek zijn naar het avontuur.

 • Aankomst op Kittilä
 • Plaats Yllas
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Volpension
 • Safari's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 7 dagen

Hoogtepunten

 • Sneeuwscooter Safari door Lapland, Zweden en Noorwegen
 • Voor beginners op zoek naar avontuur
 • Drielandengrens met adembenemende landschap
 • Kleinschalige accommodaties
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Onderweg naar Hetta
 • 3Langs de Noorse grens
 • 4De drielandengrens, Zweden en Noorwegen
 • 5Kilpisjärvi – Muonio
 • 6Muonio – Yllasjärvi
 • 7Vertrek naar huis
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“We hebben verschillende tours gedaan waaronder de 1 met husky honden, dit was zo leuk! Verder hebben we nog op sneeuwscooters gereden en zelfs (al was het heeeeel vaag) hebben we een glimp van het noorderlicht opgevangen. We sliepen in een hotel wat prima en simpel was maar alles wat we nodig hadden was er. Het nachtje in het ijshotel was een leuke ervaring maar ook wel een beetje afzien, ik heb niet veel geslapen hier. Maar dat hadden we wel al een beetje bedacht dus dat maakte niet uit!”
Libby Rodermond
Lees het hele reisverslag

7 dagen Drielandengrens Safari

Sneeuwscooter Safari

Deze safari is geen ‘normale’ safari. Tijdens deze safari gaat u per sneeuwscooter op ontdekking door het fascinerende Finse landschap. U rijdt over bevroren meren, bevroren rivieren, beboste heuvels, toendra landschappen en u passeert de boomgrens.Deze actieve en exclusieve safari is voor beginners geschikt die op zoek zijn naar het avontuur.

Het voordeel van deze safari is dat u per persoon een eigen sneeuwscooter hebt.Tijdens de safari is het ontbijt, de lunch en het diner inclusief.Ieder hotel beschikt over een traditionele Finse Sauna en op de eerste dag neemt u de benodigde uitrusting in ontvangst om de reis helemaal compleet te maken.

7 daagse exterme Safari

Een 7-daagse avontuurlijke sneeuwscootersafari in Fins Lapland, Zweden en Noorwegen, waarvan er 5 worden doorgebracht op een sneeuwscooter! We rijden van Ylläs naar het Samidorp Kilpisyärvi en terug langs de beroemde Arctic Trail. Tijdens deze sportieve safari, genieten we van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van West-Lapland en Noord-west Lapland.Deze safari is geschikt voor beginners die op zoek zijn naar het avontuur.

Het verblijf is op basis van volpension, dat wil zeggen dat het ontbijt, de lunch en het diner inclusief zijn. We rijden van de ene naar de andere accommodatie waarbij er bij alle verblijfsplaatsen een sauna inclusief is.Zo verblijft u de eerste en de laatste nacht in het Yllas Tunturi hotel, de tweede nacht in het traditionele samidorp Hetta. De derde en vierde nacht is het verblijf in Kilpisjärvi. Dit is bij het drielandenpunt. Het verblijf in Hetta en in Kilpisjärvi is in houten cottages. De vijfde nacht is de overnachting in een kleinschalig hotel in Muonio.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf 7 dagen€ 3.220

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief

- transfer van/naar de luchthaven
- 6 nachten accommodatie op basis van volpension
- benodigde kleding

Let u op dat bij 3 personen, 1 persoon alleen op een sneeuwscooter zit tijdens de excursies. Dit is al meegerekend in de prijzen.

Exclusief

- Retourvlucht (deze kunnen wij wel voor u bijboeken)
- Reserveringskosten € 25,- totaal
- Calamiteitenfonds € 2.50 totaal
- Reis- en/of Annuleringsverzekering 

Het eigen risico per sneeuwscooter bedraagt max. € 800,- per gebeurtenis.

2
3
4
5
6
Dag 1: Aankomst

Aankomst in Ylläs en transfer vanaf de luchthaven van Kittilä naar het Tunturi hotel in Ylläsjärvi (ongeveer 35 minuten). In het hotel wordt het programma toegelicht samen met de route. Hier krijgt u ook de benodigde kleding (jas, broek, handschoenen, laarzen, bivakmutsen en helm). ’s Avonds sauna en diner.

Dag 2: Onderweg naar Hetta

Op de tweede dag rijden we in noordelijke richting, door het besneeuwde landschap. We rijden onder meer langs het Pallas-Yllas National Park.We rijden door de besneeuwde bossen, over bevroren meren en steken rivieren over. Gedurende de dag stoppen we voor de lunch en in de avond komen we aan in het Sami dorp Hetta. Hier overnachten we in huisjes of in een klein gezellig hotel met smakelijk diner en sauna.

Dag 3: Langs de Noorse grens

Vandaag steken we de boomgrens over en zien we dat de bergen steeds groter worden. Na het ontbijt volgen we het sneeuwscooter spoor door een uitgestrekte wildernis langs de Noorse grens. Voor dat wel gaan lunchen passeren we slechts een paar huizen. Na de lunch is er niets meer dan woestijn, rendieren en bijzondere hoogtepunten. In de avond komen we aan het Kilpisjärvi. We overnachten in gezellige huisjes met een heerlijk diner en sauna.

Dag 4: De drielandengrens, Zweden en Noorwegen

De drielandengrens, Zweden en Noorwegen. Deze dag besteden we in de spectaculaire landschappen van Noord-Lapland, Zweden en Noorwegen. In de ochtend bezoeken we het Drielandengrens monument van Finland, Noorwegen en Zweden en rijden we over het immens grote meer. We rijden rond over de boomloze toendra, bevroren meren en uitgestrekte landschappen. Na deze adembenemende landschappen gaan we terug naar onze accommodatie in Kilpisjärvi.

Dag 5: Kilpisjärvi – Muonio

We rijden terug zuidwaarts over de bevroren rivier die grenst aan Zweden. Ook gaan we weer door het Pallas-Yllas Naptional Park, maar op een andere manier dan we eerder hebben gedaan. We steken rivieren en meren over en aan het einde van de middag komen we aan in Muonio. We overnachten in een kleinschalig hotel. Diner en Finse sauna in het hotel. Hier is ook de mogelijkheid voor de bikkels om te gaan ijszwemmen.

Dag 6: Muonio – Yllasjärvi

Voor deze laatste dag van de extreme safari gaan we terug naar het dorpje Yllasjärvi.We zullen onze reis eindigen met het beklimmen van twee heuvels. Kuer & Ylläs Tunturi. De laatst genoemde is het hoogste skigebied fan Finland met een maximale hoogte van 718 meter. Met de arctische omgeving kan het zeer pittig worden. Overnachting in het Tunturi hotel en feestelijk diner met de gids.

Dag 7: Vertrek naar huis

Vertrek na het ontbijt en nog even vrije tijd in Ylläs voordat de tranfer u terugbrengt naar de luchthaven.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap van Fins Lapland, Noorwegen en Zweden!

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1699 p.p.
8 dagen Yllas winterreis
8 dagen Yllas winterreis
Deze 8-daagse reis brengt u van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Wintersport in Finland is meer dan skiën, het gaat om...
8 dagen
Vanaf € 1695 p.p.
8 dagen Iso Syoto winterreis
8 dagen Iso Syoto winterreis
Hotel Iso Syote is gelegen op de top van de heuvel waardoor u een adembenemend uitzicht heeft over Winter Wonderland. U zult hier een...