Noorderlicht & Mefjord Brygge

6 dagen Noorderlicht & Mefjord Brygge

Een 6-daags arrangement op klein Noorwegen. Tijdens dit arrangement verblijft u de eerste en de laatste nacht in Tromsø, de 3 tussenliggende nachten verblijft u op Senja. Tijdens dit arrangement zijn er diverse bijzondere excursies inclusief, zoals een walvissafari, een arctic safari, noorderlichtsafari(s), en een sneeuwschoenwandeling. 

Tevens vaart u mee op een deeltraject van de Hurtigruten. Ook vandaag nog geldt de Hurtigruten postboot route tussen Bergen en Kirkenes als de levensader van Noorwegen. Over meer dan 2500 zeemijlen strekt de kust, die het schip in beide richtingen passeert, zich uit naar het noorden. Een compleet pakket met een blijvende ervaring.

 • Aankomst op Tromsø
 • Vertrek vanaf Tromsø
 • Transfers Inclusief
 • Safari's Inclusief
 • Duur: 6 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Walvissen spotten in het juiste seizoen
 • Sneeuwschoen-wandelen
 • Artic nature & wildlife
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2Husky safari
 • 3Mefjord Brygge
 • 4Mefjord Brygge
 • 5Hurtigruten Finnsness naar Tromso
 • 6Vertrek naar huis
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Wij hebben genoten van deze reis en zijn een leuke ervaring rijker. Een reis om aan te bevelen”
Gaby Verdam
Lees het hele reisverslag

6 dagen Noorderlicht & Mefjord Brygge

Mefjord Brygge Noorwegen

Dit 6-daagse arrangement is inclusief vliegreis, excursies, transfers en op basis van volpension. De genoemde excursies in het dag-tot-dag programma zijn onder voorbehoud van de periode die u reist en afhankelijk van weersomstandigheden. De gids bepaald uiteindelijk of de excursie door kan gaan en/of welk alternatief er mogelijk is.

Tromsø Noorwegen

Tromsø, het Parijs van het noorden, is een perfecte uitvalsbasis voor vele excursies. U begint uw reis is deze stad, waar u aan het eind van deze reis weer terug zult komen. De ‘poort naar de Noordelijke ijszee’ is een levendige stad die bekend staat om de moderne ijszeekathedraal, het polaria museum en de frequente verschijningen van het fascinerende Noorderlicht – Aurora Borealis. Om uw vakantie nog completer te maken raden wij u aan om de excursies van te voren bij ons te reserveren.

Senja Noorwegen

Senja is het op een na grootste eiland van Noorwegen, en wordt ook wel ‘Klein Noorwegen’ genoemd, omdat het een afspiegeling zou zijn van het hele land. Deze typering is overdreven, maar de verscheidenheid aan landschappen is groot, evenals het contrast tussen de glooiende oostzijde met bossen en landbouwgrond en de ruige westkust met hoge rotskusten en levendige vissersdorpjes. We kunnen Senja beter vergelijken met de Lofoten, vanwege de spitse bergen en diepe fjorden aan de westkust. Het prachtige Senja kent (nog) relatief weinig buitenlandse bezoekers, zeker omdat het in de meeste reisgidsen niet wordt beschreven.

Mefjordvær Noorwegen

Mefjordvær is nog steeds een sfeervol vissersdorp met bedrijvigheid in de vissershaven en bij de moderne visfabrieken. Hotel Mefjord Brygge is de ‘place to be’, met een uitstekend restaurant waar de visserij als thema ver is doorgevoerd. Zelfs een hele sloep heeft men het restaurant in weten te krijgen. Wie niet opziet tegen een zeer steil pad en eenvoudig rotsklimmen, kan vanaf Mefjordbotn omhoog klauteren naar de 945 m hoge Breitind, de hoogste en een van de meest spitse bergen van Senja. Vlak voor de veerhaven van Botnhamn kunt u links de zijweg nemen naar Husøy in de Øyfjord, een van de laatste fjorden van Senja’s noordkust.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf oktober t/m maart€ 1.368

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inbegrepen:
Vluchten Amsterdam–Oslo–Tromsø vv in de T-klasse
transfers
2 overnachtingen in Thon Hotel Polar op basis van logies en ontbijt
3 overnachtingen in Mefjord Brygge op basis van volpension.
Huskysafari Tromsø en zoveel mogelijk excursies op Senja
Hurtigrutentraject Finnsnes–Tromsø.

NB: met Kerst, Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag!

Niet inbegrepen: Expressboat Tromsø–Finnsnes (kaartje ter plaatse kopen: ± € 33), optionele excursies en verzekeringen.

Exclusief:

 • Eventuele klasse toeslag voor de vliegreis
 • Optionele excursies
 • Bootticket Tromso – Finnsness, ca. €35,- p.p.
 • Reserveringskosten: EUR 27 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Optionele Mefjord excursies

Uiteraard zijn er naast de excursies in de pakketten nog veel meer andere en spannende excursies bij te boeken! Ook kunt u ervoor kiezen om zo uw hele reis zelf in elkaar te zetten! Hieronder volgen per bestemming de dag-excursies:

Tromsø: de hoofdstad van het Noorden
Tromsø is de poolmetropool, de grootste stad van het hoge noorden, omgeven door hoge bergen. De Pomor handel, houttransporten uit de Russische rivieren, mijnbouw en afdichting zijn belangrijke elementen in de boeiende geschiedenis van de stad alsook de jacht op walrussen en ijsberen in de Noordelijke IJszee. Bij aankomst in deze, sinds de middeleeuwen al belangrijke stad, wordt u opgewacht voor een stadstour met bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden. Verwonder u over de prachtige ‘Ishav’ IJszeekathedraal met zijn kleurrijke glas-mozaïeken. In het ‘Polaria’ belevenis-centrum ontdekt u vele wetenswaardigheden over het noordpoolgebied zoals het noorderlicht en sneeuwstormen. U vind hier ook een Arctic aquarium en een panorama bioscoop waar u de film ‘Svalbard – Arctic Wilderness’ kunt zien, die u meeneemt op een fantastische reis naar spectaculair Spitsbergen.

Duur: 2 uur en 30 minuten
Prijs: €73,- per persoon


Winteravontuur Husky
Verheug u op een mini-poolexpeditie, waarbij uw slee getrokken wordt door husky-honden en u kunt genieten van een schitterend uitzicht over de ijzige oceaan. Na een korte rit naar Kvaløya wordt u uitgerust met warme kleding, schoenen, handschoenen en muts. De husky’s trekken u bijna geluidloos door het winterse wonderlijke landschap, over de weidse vlakten en bevroren wateren. U kunt zelf sturen of u laten trekken. Het enige licht dat we zien is van onze koplampen, de unieke sterrenhemel of – als we geluk hebben – het magische noorderlicht. De excursie eindigt met warme koffie en cake rond het houtvuur in een lavvo. Een goede lichamelijke conditie is vereist!

Duur: 3 uur en 30 minuten
Prijs: €186,- per persoon


Poolhistorische stadsrondleiding
Deze wandeling leidt u naar de poolhistorische hoogtepunten van Tromsø, dat bekend staat als startpunt van talrijke poolexpedities. Onderweg naar het fascinerende poolmuseum passeert u het standbeeld van Roald Amundsen en het Visvangst monument. Vanaf de markt kunt u genieten van het mooie uitzicht op de zee-engte en de Ishav kathedraal. Het Polar museum bevindt zich in het oude douanekantoor uit 1830 en bevat aantrekkelijke tentoonstellingen van het trotse verleden van de streek. Daarna via hoofdstraat ‘Storgaten’ naar de bierbrouwerij ‘Ølhallen’, Tromsø’s oudste ‘kroeg’ waar u bier – gebrouwen in de noordelijkste brouwerij ter wereld – kunt proeven.

Duur: 2,5 uur
Prijs: € 56,- p.p.

2
3
4
5
Dag 1: Aankomst

Vlucht Amsterdam–Oslo–Tromsø. Aankomst op Tromsø airport en transfer naar Thon Hotel Polar. Overnachting o.b.v. logies en ontbijt.

Dag 2: Husky safari

Na het ontbijt staat een Husky sledetocht excursie op het programma. Aan het eind van de middag gaat u per expressboat naar Finnsnes en volgt een transfer naar Mefjord Brygge waar u in een comfortabel appartement aan zee verblijft. Het diner wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant. In een maritieme setting worden traditionele Noorse gerechten geserveerd. De avond ter vrije besteding. Maak een mooie wandeling en geniet van de prachtige natuur of relax in de sauna

Dag 3: Mefjord Brygge

Ontbijt om 9.00 uur, u ontmoet de gids om een invulling van de excursies te maken voor deze 2 dagen: Noorderlichtsafari, Walvis­safari, Wildlife Safari (op zoek naar Zeearenden en zeehonden), lezingen over het Noorderlicht en over de natuur op Senja, sneeuwschoenwandeling. U gaat 's morgens en 's avonds een excursie maken. De middagen zijn ter vrije besteding..

Dag 4: Mefjord Brygge

Ontbijt om 9.00 uur, u ontmoet de gids om een invulling van de excursies te maken voor deze 2 dagen: Noorderlichtsafari, Walvis­safari, Wildlife Safari (op zoek naar Zeearenden en zeehonden), lezingen over het Noorderlicht en over de natuur op Senja, sneeuwschoenwandeling. U gaat 's morgens en 's avonds een excursie maken. De middagen zijn ter vrije besteding..

Dag 5: Hurtigruten Finnsness naar Tromso

Na het ontbijt wordt u naar de kade gebracht voor uw Hurtigrutentraject van Finnsness naar Tromsø. Een korte tocht van 11.45-14.30 uur. 's Middags ter vrije besteding.

Bezoek bijvoorbeeld één van de musea of maak een excursie. Overnachting in Thon Hotel Polar o.b.v. logies en ontbijt.

Dag 6: Vertrek naar huis

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht Tromsø–Oslo–Amsterdam.

Hier begeeft u zich tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
7 dagen
Vanaf € 1499 p.p.
7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten
7 dagen Noorderlicht Aurora Borealis & Hurtigruten
7-daagse Noord-Noorwegen reis inclusief Hurtigruten en avontuurlijke excursies. In Alta gaan we op zoek naar het noorderlicht tijdens een...