6 dagen IJsland - Diamonds tour

IJsland, een magisch land dat direct bij iedereen tot de verbeelding spreekt! Elfjes, lagunes, watervallen, noorderlicht en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het wordt ook wel het land van “fire and ice” genoemd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Fins Lapland en Noorwegen wordt het hier in de winter niet zo extreem koud. Hierdoor is het een prachtige bestemming voor het hele gezin en ook een perfecte optie om bijvoorbeeld met je eigen huurauto het landschap te gaan verkennen.

Hieronder hebben wij een reis van 6 dagen samengesteld met de genoemde excursies inclusief. Natuurlijk is alles op maat aan te passen. Er is nog veel meer mogelijk, geef ons uw exacte wensen en wij gaan aan de slag met uw reisvoorstel op maat!

 • Aankomst op Keflavik
 • Plaats Reykjavik
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Logies & ontbijt
 • Excursies Inclusief
 • Duur 6 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • De beroemde landschappen van IJsland
 • Levendige hoofdstad Reykjavík
 • Gegarandeerd met kleine groepen
 • Superjeep Noorderlichttour
 • Beleef IJsland like a local
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst IJsland
 • 2Golden Circle & Secret Lagoon
 • 3The Diamond Tour - Floin & Superjeep Noorderlicht tour
 • 4South Shore Iceland
 • 5Reykjavik
 • 6Terugreis naar huis
Bekijk volledige reisschema

6 dagen IJsland - Diamonds tour

Ijsland excursiereis

Bij aankomst stapt u op de Flybus en rijdt u direct naar de Blue lagoon. Daarna reist u verder met de flybus naar uw hotel. Vanaf de volgende dag gaan de dagexcursies beginnen! Bij de dag-tot-dag beschrijving ziet u precies wat u gaat doen en wanneer.


Inclusief de reis
:
- Retourvlucht met O.A. Icelandair
- Retourtransfer met Flybus
- 4 nachten verblijf in een hotel in Reykjavik (wij zullen aan de hand van uw wensen en budget een hotel voorstellen bij uw reisvoorstel.)
- Entree Blue Lagoon
- Golden Circle & Secret Lagoon, de meest bekende tour langs de meest bekende bezienswaardigheden van IJsland inclusief een bezoek aan de Secret Lagoon.

Deze tours worden met max. 16 seater busjes uitgevoerd en de gidsen zijn onwijs leuk en weten erg veel van het land!
- The Diamond Tour - Floin, Een gedenkwaardige tour door een uniek stukje IJsland!
- Superjeep Noorderlicht tour (winterseizoen)

Ook dit is met een minibus en deze mensen hebben meer "de lokale sfeer" op het menu staan. Zij willen je graag op een andere manier IJsland laten voelen, zien en proeven.
- South Shore Iceland, minibustour, tour met gids naar de Reynisfjara zwarte zandstrand, Skogafoss en Seljalandsfoss watervallen.

Vergeet uw camera niet!!

Reykjavík heeft voor iedereen iets te bieden. Of je nu zoekt naar de borrelende energie van een kosmopolitische stad, de donderende geothermische energie in de grond onder je voeten, of de rustige groene energie van het landschap rondom de stad, Reykjavík belooft een gedenkwaardig bezoek.

IJsland heeft zo veel te bieden en wij hebben ook zo veel mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden! Mocht u iets missen in deze reis of iets heel anders willen leg uw wensen aan ons voor samen met een (indicatie van uw) budget, dan gaan wij graag aan de slag voor een reisvoorstel op maat.

Hieronder een aantal mooie beelden van IJsland

De beroemde landschappen van IJsland zijn stukken minder denkbeeldig dan de elfen – en in vier dagen mag u vele hoogtepunten van dit magische land afvinken.

Prijzen

Hieronder vindt u het prijsoverzicht. Omdat wij veel op maat voor u kunnen samenstellen zijn dit de vanaf prijzen.

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf 6 dagen IJsland€ 1.499

Prijs is per persoon en vanaf.

Inclusief:
- Retourvlucht naar Reykjavik
- Transfer met de Flybus+
- Entree standaard Blue Lagoon
- Verblijf 5 nachten in een 2-persoonskamer incl. ontbijt
- Dag excursie Golden Circle & Secret Lagoon
- Dag excursie The Diamond Tour - Floin & Superjeep Noorderlicht excursie
- Dag excursie South Shore Iceland
- Alle dag/avond excursies met Engels sprekende gids
- U wordt opgehaald in of vlakbij uw hotel voor de dag excursies

Exclusief:
- Alle overige maaltijden
- Reserveringskosten
- Calamiteitenfonds
- Verzekeringen

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst IJsland

Nadat u bent aangekomen op de luchthaven van Kevlavik, IJsland loopt u de terminal uit naar de halte van de Flybus. Hiermee reist u naar de Blue Lagoon.

Daarna gaat u met de flybus weer op weg, deze brengt u naar het busstation in Reykjavik. Hier stapt u over en stapt u bij uw hotel uit.

Dag 2: Golden Circle & Secret Lagoon

Geysir hot springs
Gullfoss waterfall
Þingvellir national park (Thingvellir)
The Secret Lagoon
Small group !


Duur: ongeveer 9 uur
Ophaaltijd: vanaf 10.00 uur
Minimum leeftijd: 6 jaar
Meenemen: Warme en waterdichte kleding, hoofddeksel, handschoenen en goede wandelschoenen. Badkleding en
handdoek (deze kunnen ook eventueel gehuurd worden ter plaatse)

Nadat u bent opgehaald vanaf het hotel begint u de Golden Circle tour. De eerste stop is het bekende Pingvellir national park. Hier komen de IJslandse geschiedenis en prachtige geologische wonderen samen tot 1 van de meest interessante plaatsen om te bezoeken. Pingvellir is vanaf 2004 ook een world UNESCO erfgoed. De volgende stop is de meestal wel bekende Geysir, het bekendste hotspring gebied van IJsland. Hier kunt u rondlopen tussen de bubbelende hotsprings en vergeet vooral niet om "spouting Strokkur" te bezoeken voordat u weer weggaat. Gullfoss waterval is de laatste stop op onze tour. Deze waterval trekt dagelijks vele bezoekers met uiteraard een goede reden; volgens de "world of waterfalls" staat deze waterval in de top 10 van de wereld. Hierna is het tijd om uzelf onder te dompelen in een natuurlijk zwembad, The Secret Lagoon! De locals hebben deze lagoon lange tijd geheim gehouden voor de buitenwereld. Na deze beleving gaan we terug naar Reykjavik waar we ongeveer rond 19.00 uur terug zullen zijn.

Dag 3: The Diamond Tour - Floin & Superjeep Noorderlicht tour

Duur: ongeveer 8 uur
Vertrek: 09.00 uur
Ophalen: vanaf een 30 minuten voor de starttijd bij uw hotel.
Inclusief: Bustour minibus, gids, toegang tot de musea

A gedenkwaardige tour door een uniek stukje IJsland! Rivieren, bergen, watervallen, lavavelden, hotsprings en vogels. Een dag volgepakt met al het beste dat IJsland heeft te bieden. Hieronder een korte omschrijving van de stops tijdens deze tour:

Urridafoss - De waterval met het meeste water
Tre og List - een schattig museum van houtwerken, met vele prachtige stukken gemaakt door locale farmers.
Old Icelandic farmhouses - De oude IJslandse boerderij, ga even terug in de tijd en leer hoe het was om vroeger te leven in IJsland.
Strandakirkja Church - Op kleine afstand van het strand
Krisuvikurbjarg - Zwarte kliffen waar duizenden vogels nesten. U kunt wandelen langs de trails op de rand van de klif waar u mogelijk de vele bijzondere vogels kunt spotten.
Selatangar - Een vissersdorp dat verlaten is sinds 1880. De oude bewoners claimen te zijn verjaagd door geesten,....
Krisuvik - Geothermaal gebied waar u kunt wandelen tussen de modderpoeltjes.
Kleifarvatn - Een prachtige verlaten gebied naast een steile bergwand
Extra - Naast al deze prachtige plaatsen zullen de gidsen per tour afhankelijk van het weer en de tijd nog wat lokale verrassingen toevoegen! Iedere gids heeft zo zijn eigen voorkeuren.

****************

Duur: ongeveer 3 tot 4 uur
Vertrek vanaf: 19.45 uur

The oudere IJslanders zeggen altijd "hoe kouder de nacht hoe intenser ze dansen!" Swingend en dansend van groen/geel tot prachtig paars.

De Noorderlicht tour met de superjeeps is afhankelijk van het weer en de luchtcondities, daarom kan de tour altijd gecancelled worden wanneer de vooruitzichten zo slecht zijn dat het simpelweg 0% kans is op het Noorderlicht. Als we doorgaan met de tour en het Noorderlicht heeft zich helaas niet laten zien dan krijgt u 1 herkansing van ons! U mag
dan een volgende avond nogmaals met ons mee op pad. Zorg er dus voor dat u nog een avond over heeft als u deze tour gaat doen.

Dag 4: South Shore Iceland

Sólheimajökull glacier
Reynisfjara black sand beach
Skógafoss
Seljalandsfoss
Vík í Mýrdal
Small group


Duur: ongeveer 10 uur
Ophaaltijd: 07.00 uur
Inclusief: minibustour, tour met gids naar de Reynisfjara zwarte zandstrand, Skogafoss en Seljalandsfoss watervallen.
Meenemen: Warme kleding, waterproof jasje en eventueel waterdichte broek, hoofddeksel, handschoenen en goede wandelschoenen.
Minimum leeftijd: 10 jaar

Nadat u bent opgehaald bij het hotel gaan we oostwaards rijden over de Hellisheidi pass en door het zuid laagland van Solheimajokull. Een gletsjer van Myrdalsjokull, de 4-na grootste gletsjer van IJsland. Hiervandaan gaan we verder naar de beroemde zwarte stranden, Reynisfjara, waar de woeste atlantische oceaan tegen de rotsen knalt! Onze volgende stop is Vik, het meest zuidelijk gelegen dorp waar we stoppen bij de kerk. Nadat we Vik hebben ontdekt gaan we weer op route terug naar Reykjavik. Op de terugweg stoppen we natuurlijk nog bij Skogafoss en het pitoreske Seljalandsfoss, hier kunt u achter de waterval lopen! Op alle plaatsen heeft u genoeg tijd om rond te lopen en herinneringen te maken voor thuis.

Dag 5: Reykjavik

Vandaag heeft u een vrije dag in Reykjavik. Misschien een leuk idee om een rondje te maken met de hop on hop off bus.

Dag 6: Terugreis naar huis

Vandaag reist u weer terug naar huis. Houdt u er rekening mee dat de vlucht soms al om 06.00 uur in de ochtend kan zijn!

Hier verblijft u tijdens de reis

Reykjavík heeft voor iedereen iets te bieden. Of je nu zoekt naar de borrelende energie van een kosmopolitische stad, de donderende geothermische energie in de grond onder je voeten, of de rustige groene energie van het landschap rondom de stad, Reykjavík belooft een gedenkwaardig bezoek.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...