Citytrip Delphi, Olympia en Meteora

6 dagen Citytrip Delphi, Olympia en Meteora

Citytrip naar Delphi, Olympia en Meteora. Ontdek de Griekse Historie op het vasteland in 6 dagen. U kunt kiezen of u Delphi en Meteora combineert of Delphi en Olympia. Wij regelen de hotels (ook bij terugkomst in Athene) en de autohuur, zelf kunt u bepalen hoe lang u ergens blijft of wat u nog meer wilt bezoeken.

 • Aankomst op Athene
 • Transfers Inclusief
 • Verblijf Inclusief
 • Autohuur Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 6 dagen

Hoogtepunten

 • Cultureel genieten!
 • Alles geregeld zodat u op de bezienswaardigheden kunt focussen
Lees meer over deze reis
Reisverslag
“Een onwijs leuke ervaring want wat waren wij nieuwsgierig geworden nadat we al vele verhalen van reizigers en mensen om ons heen hadden gehoord. ”
Gaby Verdam
Lees het hele reisverslag

6 dagen Citytrip Delphi, Olympia en Meteora

Delphi

Het Orakel van Delphi was het medium waardoor celebranten de woorden van de god Apollo konden horen, zoals die werden gesproken door een priesteres of pylhia. Wie een vraag wilde stellen moest betalen en offerde een dier op het altaar. De vraag werd vervolgens door een priester aan de pylhia voorgelegd. Haar antwoorden, die vaak dubbelzinnig waren, werden door de priester geïnterpreteerd. Toen Koning Croesus van Lydië (560-546 v.Chr.) vroeg of hij oorlog moest voeren tegen Cyprus de Grote van Perzië kreeg hij te horen dat als hij een rivier overstak, hij een groot rijk zou vernietigen. Het Orakel kreeg gelijk, maar het bleek zijn eigen rijk te zijn.

Het museum van Delphi is één van de belangrijkste van Griekenland. U kunt er een heel mooie collectie met archeologische vondsten uit Delphi zien. Hoogtepunten zijn de Sfinx van 2,3 meter hoog en een groot bronzen beeld van de wagenrenner.

Meteora

De rotsen van Meteora zijn natuurlijke zandstenen torens die door aardverschuivingen omhoog zijn gekomen. Door erosie in de tijd dat de omliggende vlakte nog een binnenzee was werd de Meteora (dat “Hangende rotsen” betekent) gevormd. Rond het jaar 985 trokken zich voor het eerst kluizenaars terug op de moeilijk toegankelijke rotsen. Zij creërden hier hun eigen leefomgeving en kwamen slecht af en toe naar beneden. Het is niet bekend hoe ze de steile rotswanden beklommen, mogelijk gebruikten ze vliegers om haken en touwladders aan te brengen!

Vanaf de 11e eeuw trokken elders verdreven monniken naar het gebied. Halverwege de 14e eeuw verrezen de eerste kloosters op de toppen. De voltooiing van sommige kloosters heeft meer dan 200 jaar geduurd. Met netten aan touwen en houten ladders van soms wel 40 meter lang transporteerden de monniken de benodigde goederen én personen naar boven. Van de 24 kloosters die gebouwd zijn, is het grootste deel helaas in verval geraakt. Er zijn echter zes kloosters nog bewoond en toegankelijk voor bezoekers. Een bezoek is absoluut de moeite waard!

Olympia Griekenland

Olympia dankt zijn naam aan de berg Olympus in het Noordoosten van Griekenland. Hier zetelde namelijk de god Zeus. De moderne Olympische spelen danken hun oorsprong aan Olympia. Olympia is tegenwoordig het toneel waar elke 4 jaar in een wereldwijd gevolgde ceremonie het Olympisch vuur wordt aangestoken. Dan wordt de fakkel naar het vliegveld van Athene gebracht en vervolgens overgevlogen naar het land waar de spelen worden georganiseerd.

Het prachtig gelegen opgravingsterrein vereist weliswaar meer voorstellingsvermogen dan dat van Delphi, maar het is nog steeds een indrukwekkend geheel.

Citytrip Delphi, Olympia en Meteora

Ontdek de Griekse Historie op het vasteland in 6 dagen. U kunt kiezen of u Delphi (1 nacht) en Meteora (2 nachten) combineert of Delphi (1 nacht) en Olympia (2 nachten). Wij regelen de hotels (ook bij terugkomst in Athene) en de autohuur, echter u kunt zelf bepalen hoe lang u ergens blijft of wat u nog meer wilt bezoeken.

U kunt deze reis elke dag starten en u kunt kiezen of u:
Athene (1 nacht), Delphi (1 nacht), Meteora (2 nachten) & Athene (1 nacht) combineert
of
Athene (1 nacht) Delphi (1 nacht), Olympia (2 nachten) & Athene (1 nacht).

Alle drie de plaatsen combineren is mogelijk maar is een flink stuk rijden en wellicht iets te veel van het goede. Wij kozen ervoor om in Delphi te overnachten en dan ’s ochtends vroeg de bezienswaardigheid te bezoeken, dan is het namelijk nog niet zo druk met alle bussen die uit Athene komen. Halverwege de dag rijdt u dan op het gemakje naar Meteora/Olympia toe.

U wordt opgehaald vanaf de luchthaven in Athene met een transfer en ontvangt de auto bij uw hotel op de dag dat u naar Delphi rijdt, deze wordt op de dag dat u weer in Athene aankomt bij uw hotel opgehaald en u wordt met de transfer weer naar de luchthaven (of de haven) gebracht.

Foto's van Delphi, Olympia en Meteora

Hier krijgt u een idee van het prachtige gebied waar u van kunt genieten tijdens een heerlijke stedentrip naar Delphi, Olympia en Meteora.

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze stedentrip

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf april, mei & juni€ 289 september & oktober€ 329 juli & augustus€ 345

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen

Inclusief:

 • Transfer van/naar hotel Athene
  - 1 hotelovernachting in Delphi
  - 2 hotelovernachtingen bij de Meteora of bij Olympia
  - 2 hotelovernachting bij aankomst (1) en bij terugkomst (1) in Athene
 • 4 dagen (4 x 24 uur) autohuur, de auto wordt gebracht bij het hotel in Athene en dient u hier (in de buurt) ook weer in te leveren.

Exclusief:

 • Vlucht
 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Excursies voor uw citytrip Athene

Footsteps in Athens bijzondere wandelin in Athene
Te voet maakt u kennis met Athene. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Tijdens deze bijzondere wandeling in Athene krijgt u uitleg van een Nederlandstalige gids over het antieke en het hedendaagse Athene, kunt u letterlijk proeven van de Griekse specialiteiten, en maakt u kennis met bijzondere Atheners. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van de gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere Griekse ijskoffie.

Dag: Maandag t/m zaterdag
Starttijd: 09.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 3 uur
Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-)
Inclusief: Koffie met iets lekkers, Nederlandstalige gids


Mezedakia-tour kennismaking met de Griekse keuken
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken. Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende delen van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.

In iedere gelegenheid krijgt u wat te drinken en 1 consumptie, zodat u aan het einde van de tour een volledig diner heeft genuttigd. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wilt u iets anders eten of drinken dan is dit op eigen kosten. De mezedakia-tour is een kennismaking met de Griekse keuken, ook geschikt voor vegetariërs. Voor de mezedakia-tour geldt een minimum aantal van vier deelnemers.

Dag: Maandag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag
Starttijd: 18.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 4 uur
Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-)
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids


An evening stroll
Avondwandeling in Athene. Tijdens deze wandeling die in de vroege avond plaats vindt, zie je Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans. De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer, naar een uitzichtpunt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z’n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Dag: Dagelijks
Starttijd: Tussen 16.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen)
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 18,-/kinderen tot 16 jaar € 8,-
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids


Mezedakia-diner eten op z'n Grieks
Souvlaki, tzatziki en mousaka kent u waarschijnlijk wel, wilt u echter ook eens kennismaken met andere gerechten uit de rijke Griekse keuken, boek dan het Mezedakia-diner.Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de Grieken zelf komen eten. We Eten op z’n Grieks ; dit betekent dat er verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, op tafel komen, deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.

Op deze manier proeft u van allerlei verschillende gerechten, van ovenschotels tot salades en van stoofgerechten tot dips Het Mezedakia-diner is ook geschikt voor vegetariërs.

Dag: Dagelijks
Starttijd: 19.30 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids


FIETSTOURS
Ride and Bite Fietstour
Mezedes zijn de Griekse tapas en een belangrijk onderdeel van de Griekse keuken. Het delen van deze kleine gerechtjes is een leuke en gezellige manier samen te eten. Met de ride and bite fietstour bezoeken we 3 verschillende authentieke, lokale restaurantjes waar je niet snel toeristen zal vinden! Bij elke stop proeven we enkele heerlijke gerechten en wordt er een drankje geserveerd. Tijdens de tour geven we uitleg over de Griekse eetcultuur en bezoeken we het museum voor Griekse gastronomie.

Dag: Dagelijks (behalve maandag) van 17:00 tot 20:00 uur
Prijs: 38,- EUR pp (bij een minimale deelname van twee personen)
Ontmoetingspunt: Apostolou Pavlou 53 (net achter het Thissio treinstation)
Tijd: Dagelijks (behalve maandag) van 17:00 – 20:00
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en drie keer een stop voor een hapje en een drankje


Hoogtepunten van Athene Fietstour
De beste manier om Athene te ontdekken is absoluut op de fiets. Tijdens onze 3 uur durende fietstour nemen we u mee langs de hoogtepunten van de stad zoals de tempel van Zeus, het parlementsgebouw, de Akropolis ,de Nationale tuinen en het oude Olympische stadion, maar ziet u ook minder bekende plekken waar u normaal gesproken niet zou komen als toerist.

Beleef Athene als een local! We vertellen u verhalen over het oude Athene, maar ook over het moderne leven in de stad waardoor je de stad echt goed leert kennen en je je onderdompelt in de Griekse cultuur. Deze fietstour is ideaal om aan het begin van uw verblijf in Athene te doen.Het is ook mogelijk om met deze tour mee te doen op een electrische fiets.

Prijs: 28,- EUR pp (bij een minimale deelname van twee personen)
Extra kosten electrische fiets: 12,- EUR per fiets
Ontmoetingspunt: Apostolou Pavlou 53 (net achter het Thissio treinstation)
Tijd: Dagelijks om 9:30 uur
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg


Meet the locals fietstour
De hoogtepunten van Athene kent u inmiddels, maar graag zou u iets meer zien van het leven van de Grieken in de stad. Met onze fietstour | Meet de locals krijgt u de unieke kans om eens bij een aantal mensen binnen te kijken. We bezoeken een van de bewoners van de wijk Anafiotika aan de voet van de Akropolis, een kunstenares en meer Grieken met een bijzonder verhaal. Met deze tour dompel u zich onder in de Griekse cultuur. Tijdens deze tour bezoekt u drie verschillende locals en fiets u door de leukste buurtjes van de stad. Uiteraard geeft onze gids u heel veel leuke tips voor de rest van je verblijf.

Prijs: 32,- EUR pp (bij een minimale deelname van twee personen)
Ontmoetingspunt: Apostolou Pavlou 53 (net achter het Thissio treinstation)
Tijd: Dagelijks om 9:30 uurInbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg.

Delphi, Meteora, Olympia

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
4 dagen
Vanaf € 429 p.p.
4 dagen Citytrip Athene
4 dagen Citytrip Athene
Geniet 4 dagen van de levendige en bruisende hoofdstad van Griekenland, Athene. Een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en...
17 dagen
Vanaf € 1999 p.p.
17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen
17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen
De geschiedenis van Griekenland is één van de rijkste die je je kunt bedenken, tijdens deze reis ontdek je eerst een aantal prachtige...