Arctic days in Sea Lapland

5 dagen Sea Lapland winterreis

Kemi, gelegen in zoals ze het noemen “Sea Lapland”, is één van de weinige plaatsen in de wereld waar de zee bevriest en er een speelplaats voor locals en reizigers ontstaat! Voel de enorme Arctische vrijheid en beleef nu deze magische plaats in Fins Lapland. Ook vind je hier de enige ijsbreker waarop je als reiziger mag meevaren en zelf mag drijven tussen de ijsblokken waar deze net doorheen gevaren is.

 • Aankomst op Kemi
 • Plaats Kemi
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Halfpension
 • Safari's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 5 dagen

Hoogtepunten

 • Meevaren met de ijsbreker
 • Husky Safari
 • Geweldige rondrit in de Olokolo
 • 3-gangen diner in het Snowrestaurant
 • Santa Claus village
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst
 • 2IJsbreker Sampo & Sneeuwscooters
 • 3Husky’s, Olokolo’s en het Sneeuwkasteel
 • 4Dagtour naar de hoofdstad van Fins Lapland
 • 5Arctic Island & Free time tot vertrek
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“We hebben verschillende tours gedaan waaronder de 1 met husky honden, dit was zo leuk! Verder hebben we nog op sneeuwscooters gereden en zelfs (al was het heeeeel vaag) hebben we een glimp van het noorderlicht opgevangen. We sliepen in een hotel wat prima en simpel was maar alles wat we nodig hadden was er. Het nachtje in het ijshotel was een leuke ervaring maar ook wel een beetje afzien, ik heb niet veel geslapen hier. Maar dat hadden we wel al een beetje bedacht dus dat maakte niet uit!”
Libby Rodermond
Lees het hele reisverslag

5 dagen Sea Lapland winterreis

Kemi Fins Lapland

Kemi, gelegen in zoals ze het noemen “Sea Lapland”, is één van de weinige plaatsen in de wereld waar de zee bevriest en er een speelplaats voor locals en reizigers ontstaat! Voel de enorme Arctische vrijheid en beleef nu deze magische plaats in Fins Lapland. Ook vind je hier de enige ijsbreker waarop jij als reiziger mag meevaren en zelf mag drijven tussen de ijsblokken waar deze net doorheen gevaren is.

Tevens vind je hier de specifieke aspecten die je natuurlijk verwacht tijdens een prachtige winterse Fins Lapland reis zoals huskysafari’s, sneeuwscootersafari’s en nog veel meer. Ook vind je hier een aantal unieke safari’s en overnachtingsmogelijkheden. Wat dacht je van een ritje in een Olokolo? “Een wat?” horen wij je denken…….Hieronder lees je precies wat dit inhoudt.

5 Arctic days in Sea Lapland

Je slaapt de eerste 2 nachten in het Merihovi hotel; je neemt een stap terug in de tijd! De schoonheid en architectuur van de jaren ’50 vind je hier terug in alles. Naast de receptie vind je een gezellige lobby, woonkamer en in de avond kun je gezellig de bar (Ankkuri) induiken om alle belevenissen van de dag te bespreken.

De kamers van het hotel (69 totaal) zijn ingericht conform de jaren ’50 met hier en daar een 'touch' van het heden. In het hotel zijn 3 sauna’s waar je gebruik van kunt maken.

De 3de nacht slaap je, jawel, in het sneeuwhotel en maak je een rit in een Olokolo! Het sneeuwhotel zal voor zich spreken maar een Olokolo waarschijnlijk niet. Dit is simpel uitgelegd een minicaravan met een glazen dakje waar je precies in kunt liggen. Het is niet meer en niet minder dan dat. Op de foto's zie je ze ook voorbij komen. Je kunt de hele tijd naar boven kijken en wie weet zie je wel het Noorderlicht!

De 4de nacht slaap je in de prachtige glazen iglo’s/villa’s. Deze staan aan de kust van de “bay of Bothnia” en bieden een warme, gezellige en unieke plaats om de laatste nacht door te brengen! Ze zijn 21 vierkante meter en hebben een klein keukentje, badkamer en natuurlijk een heerlijk bed! Ze zijn rustig gelegen en slechts op een paar minuten van het centrum van Kemi.

Meer informatie voor de dag-beschrijving lees je bij de tab dag-tot-dag-beschrijving.

Bekijk onze schitterende foto's van deze reis

Hier krijg je een idee van de prachtige reis die we voor je kunnen samenstellen. Ga ervoor zitten met het hele gezin! Wij nemen jou in ieder geval graag alvast mee naar Kemi!

Prijzen

Onderstaand vindt je de vanaf prijs van deze reis. Omdat wij alle reizen op maat en naar wens samenstellen zal je op moment van het aanvragen van JOUW reis een exacte prijs krijgen. De prijs zal afhangen van jou wensen en de periode waarin je wilt reizen. Ook hoever je voor vertrek zit zal invloed hebben op de prijs.

Overzicht vanaf prijzen
2 persoonskamer 5 dagen vanaf prijs€ 2.595

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

 • Inclusief alle genoemde maaltijden, safari’s, transfers en overnachtingen
 • Ook de vlucht met Finnair is inclusief


Exclusief:

 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst

Aankomst op de luchthaven en transfer naar het hotel in Kemi. Je verblijft in een 2-persoonskamer en hebt na aankomst vrije tijd in het hotel. Ook is het centrum van Kemi op een paar stappen dus je kunt rustig even rond gaan kijken.

19.00 uur is het diner in het hotel; een 3 gangen diner.

Dag 2: IJsbreker Sampo & Sneeuwscooters

10.45 uur: meet & greet met de safari gids in de lobby

Samen met hem loop je naar het Safarihouse waar je de winterkleding krijgt uitgereikt. (thermo-overal, laarzen, wollen sokken, handschoenen, bivakmuts, muts en helm) vervolgens loop je naar de kust om daar te beginnen aan de sneeuwscooter-rit. Eerst krijg je natuurlijk uitleg, een verloop van de dag te horen en de veiligheidsregels.

Daar ga je dan! Per twee rij je op de sneeuwscooter over het ijs van de golf van Bothnia. Je zult pauzeren bij een rendierkamp waar je tevens de kans krijgt om een rendierrij test af te leggen. Natuurlijk ontvang je hier ook een Rendier-rijbewijs mits je dit examen goed hebt afgelegd (geldig in Lapland). Bij een open vuur krijg je een sandwich en koffie of thee.

Vervolgens stap je weer op de sneeuwscooter en rij je naar de volgende bestemming: De Sampo IJsbreker! Je parkeert de sneeuwscooter op het ijs en uit het niets komt de immens grote IJsbreker op je afgevaren, indrukwekkender wordt het niet. Je klimt aan boord en ontmoet de bemanning. Vervolgens vaar je mee, krijg je een heerlijke 3-gangen lunch aan boord en om het af te maken hijs je jezelf in een warm reddings/zwempak en ga je drijven tussen het ijs.... icefloaten!

Na deze intense ervaring ga je weer de sneeuwscooter op en rij je terug naar Kemi. Je diner is weer in het hotel.

Dag 3: Husky’s, Olokolo’s en het Sneeuwkasteel

08.40 uur: Je wordt opgehaald vanuit het hotel voor de huskysafari
Vandaag is het de dag om je eigen slee met een team van husky’s te gaan besturen. Ervaar de complete stilte van de arctische natuur om je heen tijdens de rit op de huskyslee. Tijdens de pauze vertelt de “musher” verhalen over het verleden, de natuur, hun leven en de trainingen van de “mushers”. Tijdens de safari wordt er koffie en thee geserveerd.

12.00 uur
Lunch in het centrum van Kemi

15.45 uur
Je wordt opgehaald om naar het sneeuwhotel te gaan

16.00 uur
Rondleiding in het sneeuwhotel

17.00 uur
Een geweldige rondrit in de Olokolo, u wordt rondgetrokken door een sneeuwscooter over het bevroren meer terwijl je heerlijk comfortabel ligt in de Olokolo.

19.00 uur
3-gangen diner in het snow-restaurant

21.00 uur
Uitleg over het slapen in het snowhotel

Dag 4: Dagtour naar de hoofdstad van Fins Lapland

Ontbijt in de Seaside Lounge en kort daarna wordt je opgehaald om naar het mooie Rovaniemi te gaan. Hier vind je Santa Claus village en ervaar je het ultieme Lapland van de Kerstman. Je hebt hier ook de kans om even gezellig te shoppen en op eigen gelegenheid te lunchen. Laat in de middag wordt je weer opgehaald en naar Kemi gebracht en wel naar de prachtige Seaside Glass Villas!

Je checkt in en gaat hier een bijzondere nacht tegemoet. Vanuit je warme bed kun je de hele nacht naar buiten kijken en genieten van de prachtige sterren en met een beetje geluk ook het Noorderlicht.

diner in de Seaside lodge.

Dag 5: Arctic Island & Free time tot vertrek

09.30 – 12.00 uur
Vandaag is afhankelijk van je vluchttijden. Mits haalbaar heb je nog de mogelijkheid om met een Olokolo naar Adventure Island te gaan om daar rond te wandelen op sneeuwschoenen en op te warmen d.m.v. het bakken van Finse pannenkoeken op het vuur. Mocht dit niet meer passen heb je de tijd om Kemi nog even te bezoeken en daarna word je naar de luchthaven gebracht.

Hier begeef je je tijdens deze reis

Ontdek het bijzondere en unieke landschap, ga alvast met ons mee.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1995 p.p.
8 dagen Yllas winterreis
8 dagen Yllas winterreis
Deze 8-daagse reis breng je van het ene hoogtepunt naar het andere hoogtepunt. Wintersport in Finland is meer dan skiën, het gaat om...
5 dagen
Vanaf € 1799 p.p.
5 dagen Rovaniemi winterreis
5 dagen Rovaniemi winterreis
Beleef nu het ultieme Lapland gevoel in 5 dagen! Een complete reis in één van de mooiste en echte Finse accommodaties in Rovaniemi.