Unieke Zuid Afrika Safari Aanbieding

5 dagen Safari Zuid Afrika

Tijdens deze 5 daagse safari reis ontdekt u de prachtige natuur van Zuid Afrika. Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. In 5 dagen gaat u meemaken: safari’s in open 4x4’s, safari walks, wild life tracking, hiking, luieren aan het zwembad met sundowners en staren in het kampvuur.

 • Aankomst op Johannesburg
 • Plaats Johannesburg
 • Verzorging All-in
 • Transfer Inclusief
 • Autohuur Optioneel
 • Vlucht Optioneel
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Oog in oog met Zuid-Afrikaans wild
 • Overnachten in een exclusieve lodge
 • Onvergetelijke zonsondergangen, magische sterrenhemelen en zwoele avonden
 • Zweven in een luchtballon over het oudste gebergte van Afrika
 • Met vliegvis gids een "catch" realiseren
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Nature Reserve
 • 2Zuid-Afrikaanse flora en fauna
 • 3Tracking and Survival course
 • 4Luchtballonvaart
 • 5Game drive in 4X4
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“De laatste dag van ons verblijf in Marataba zou een speciale worden. Anders dan de rest van de dagen. We gingen deze keer in plaats van een game-drive, een wandeling maken door het reservaat. En we moesten onze zwemkleding meenemen. Na al die wilde dieren te hebben gezien, moet ik zeggen dat ik hier niet helemaal gerust op was. “The less fear, the less danger” met die uitspraak probeerde onze ranger mij wat moed in te spreken. Toch was ik blij dat mijn moeder bij me was.”
Timo
Lees het hele reisverslag

5 dagen Safari Zuid Afrika

Nature brings you down to earth, opens your mind and soul and makes you one with your environment

Dit gaat u ervaren in een klein Zuid-Afrikaans paradijsje 2 uur rijden van het internationale vliegveld van Johannesburg. Sommige plaatsen in Afrika hebben dat mystieke gevoel zoals alleen Afrika kan geven. Aan de Selon River gaat u dit gevoel zeker ervaren.

Het Reserve (12000 hectare groot) is een puur en onaangetast stuk natuurgebied waar u bushveld en savannas vindt. Waar ondergrondse bronnen zorgen voor natuurlijke waterpoelen en waar de Selon River doorheen kabbelt. Tevens heeft dit gebied een interessante historische waarde. Er zijn verschillende ruïnes zichtbaar aanwezig, achtergelaten door Bushmen (Bosjesmannen), Ndebele en de Voortrekkers.

Private Game Reserve in the North West Province

Het Reserve  geeft huisvesting  aan veel soorten wild. Elanden, antilopen maar ook zebra’s, giraffen, neushoorns, nijlpaarden luipaarden, hyena’s, buffels en 230 verschillende soorten vogels zijn hier uitgebreid te vinden en te spotten. De exclusieve lodge waar u verblijft is kleinschalig en zonder poespas. Bij binnenkomst in de  stoere en sfeervolle main lodge voelt u meteen dat u “The South African Bush” hier gaat beleven.

U gaat ongetwijfeld een warm welkom ontvangen van het eigenaars echtpaar. En niet alleen gaat u ontdekken dat zij de perfecte gastvrouw en gastheer zijn maar komt u er al snel achter dat zij graag hun passie voor African Wildlife, hun kennis van de Afrikaanse natuur en cultuur met u willen delen.

U overnacht in één van de vijf rietgedekte chalets. Iedere chalet is ruim opgezet. Het interieur heeft een smaakvolle “touch” van  Zuid-afrikaanse warmte en etnische elementen.  En de chalet is zo gebouwd dat u het gevoel heeft de enige te zijn in de prachtige natuur die de accommodatie omsluit. Vanaf het ruime dek van uw chalet heeft u een betoverend uitzicht over de rivier die langs stroomt en kunt u luisteren naar de vele vogels die u toezingen.

U zult gecharmeerd raken door het lieve, toegewijde personeel die er alles aan zullen doen het u naar uw zin te maken. Daarnaast gaat u genieten van voortreffelijk eten en de tongstrelende Zuid-Afrikaanse wijnen die u geserveerd krijgt.

Dagelijkse inbegrepen activiteiten

Safari’s in open 4x4’s, safari walks, wild life tracking, vliegvis clinic (optioneel), hiking, luieren aan het zwembad met sundowners en staren in het kampvuur.

Eventuele activiteiten (niet inbegrepen): spa en beauty behandelingen, wijnproeverij, ziplining, Maropeng cradle of humankind, Lesedi cultural village, Cheetah breeding project, golf in Sun City....

Bekijk onze schitterende foto's van de 5 dagen Safari in Zuid Afrika

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen!!

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 5-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf januari t/m december€ 1.479

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

 • 5 nachten in Iwamanzi Game Lodge en reserve
 • Alle transfers; vliegveld en lokale
 • Full board; ontbijt, lunch en dinner + snacks, koffie/thee, juices
 • 2 game activities per dag; game drive, bush walk, vliegvissen
 • Vliegvis clinic
 • Tracking and survival workshop
 • Privé diner of lunch; op verzoek
 • Hot air ballooning
 • Elephant Sanctuary
 • Bezoek aan een landelijk schooltje, volkstuinen en community centre.
 • Ditholo dance group / zang en gitaar


Exclusief:

- Internationale vlucht
- Reserveringskosten
- Calamiteitenfonds

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Nature Reserve

U wordt opgehaald van het internationale vliegveld in Johannesburg en naar de exclusieve lodge gereden (2 uur) waar u de komende 5 dagen gaat verblijven.  In de lodge wacht u een warm welkom met drankje. Vervolgens krijgt u een korte rondleiding over het terrein rond de lodge en wordt u ingelicht over de do’s and dont’s in een Zuid-Afrikaans Nature Reserve. Na een voortreffelijke  lunch die wellicht op het zonnige terras geserveerd wordt, gaat u samen met uw ranger in een open 4X4 op uw eerste safari oftewel een game drive maken. Houd uw camera op scherp want  u krijgt een hoop te zien en stel vragen aan uw ranger, hij zal u met veel enthousiasme vertellen over the African Bush.
En terwijl u de zon onder ziet gaan over de Afrikaanse savannas geniet u van uw “sundowner”; ongetwijfeld voelt u zich een bofkont!
Vervolgens wordt u weer teruggebracht naar de main lodge waar het open vuur in de boma gezellig brandt. En wanneer de avond temperatuur zwoel en aangenaam is, krijgt u hier uw  3-gangen diner geserveerd. En zoals een goed maar zeker bijzonder gebruik in een Zuid-Afrikaanse lodge, houden uw gastvrouw en gastheer u gezelschap tijdens het diner. En vertellen zij op levendige en passievolle wijze de meest indrukwekkende verhalen over the African Bushlife; u hangt aan hun lippen. 

Dag 2: Zuid-Afrikaanse flora en fauna

Na uw eerste overnachting in de Bush wacht u een goed ontbijt zodat u opnieuw met uw ranger op pad kunt gaan. Dit keer om kennis te maken met de Zuid-Afrikaanse flora en fauna in deze unieke omgeving. En wij snappen dat u eigenlijk wild life zou willen gaan spotten maar we verzekeren u dat het meer dan de moeite waard is om uw grens te verleggen en te ontdekken hoe prachtig het landschap is en de vele vogelsoorten die zich hier begeven. En met professionele toelichting en informatie van de ranger voelt u uw interesse groeien.
De lunch nuttigt u onder de oude olijfboom en dan gaat u… vissen!
Of u nu ervaring heeft of u gaat voor de eerste keer, met uw vliegvis gids gaat u een ‘catch’ realiseren! En wellicht slaat u een baars, tilapia, forel of catfisch aan de haak. Nog steeds begeeft u zich in hetzelfde Nature Reserve; de mogelijkheden hier zijn echt onbegrensd. Misschien dat u al kunt raden wat er ’s avonds op de menukaart staat.

Dag 3: Tracking and Survival course

Vandaag gaat u te voet; tracking and survival course. Samen met uw ranger en tracker leert u door het herkennen en volgen van sporen waar de dieren zich bevinden. En natuurlijk gaat u ze van dichtbij zien. U leert van uw vertrouwde bush professionals hoe dat werkt en wat de sporen u vertellen; zo interessant! Vandaag nuttigt u uw lunch bij een waterval, heeft u de middag voor u zelf en luiert u aan het zwembad met een van de vele natuurboeken uit de bibliotheek van de lodge.

En als de avond valt, wordt u in de boma verwacht om tezamen met uw medereizigers te genieten van uw sundowner, aansluitend wordt het diner geserveerd.

Dag 4: Luchtballonvaart

Een spannende en spectaculaire dag ligt in het verschiet. In een luchtballon gaat u over het oudste gebergte van de wereld zweven: het Magaliesgebergte. En omdat u vroeg opstijgt bent u getuige van een indrukwekkende African Sunrise.

Bij terugkomst in de lodge wacht u een champagne ontbijt; uw dag kan niet meer stuk.

In de middag gaat u naar een elephant sanctuary (verblijfplaats) waar u alles komt te weten over deze overweldigende grijze reuzen. Uw respect voor de natuur zal nog meer toenemen.

’s Avonds ligt u na weer zo’n heerlijk diner op tijd in bed, voldaan van deze enerverende dag en met u hoofd op uw kussen zweeft u nog tussen hemel en aarde.

Dag 5: Game drive in 4X4

De laatste dag in het Zuid-Afrikaanse paradijsje is aangebroken en realiseert u zich dat de dagen omgevlogen zijn.  Maar u hebt nog een hele dag in het verschiet! De ochtend kunt u kiezen of een game drive in de 4X4 of u speurt het wild te voet, uiteraard met ranger. Bij terugkomst geniet u nog even aan het zwembad en nuttigt u een lichte lunch. Buiten het Nature Reserve brengt u een bezoek aan een authentiek plattelands dorp waar de eigenaren van de lodge diverse liefdadigheid projecten hebben geïnitieerd zoals; kinderopvang schooltjes, kleine boerenbedrijfjes, community centra voor Ndebele kralenrijgers en medisch verzorgingsposten.

’s Avonds rondt u de dag af met een diner rond het kampvuur, muziek en een optreden van de traditionele dansgroep uit de community (Ditholo dance group).

U wordt de volgende ochtend na het ontbijt weer teruggebracht naar het vliegveld van Johannesburg om uw reis voort te zetten of weer terug te keren naar uw thuisland.

De plek waar u verblijft voor uw 5 daagse Safari

Ontdek het prachtige Zuid Afrika

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
14 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Tuinroute Zuid Afrika
Tuinroute Zuid Afrika
Ontdek Zuid-Afrika en de tuinroute in deze 14 daagse reis. Van stad met strand naar de golvende wijnlanden en op safari avontuur in...
12 dagen
Vanaf € 1899 p.p.
Familiereis Zuid Afrika
Familiereis Zuid Afrika
Op safari met je vader of moeder in big 5 game reserves; slapen in safari tenten of een boomhut. Samen met een astronoom ’snachts naar de...