5 dagen IJsland - Game of Thrones

Bezoek de legendarische IJslandse landschappen welke u zult herkennen uit 1 van de meest bekende TV-series op dit moment! Game of Thrones….

Tijdens de excursies in compleet verschillende settings, zoals de beroemde “Ice Wall” en de adembenemende beelden van de scenes van de “North of the Wall”, zal de lokale gids Jon Thor Benediktsson prachtige verhalen vertellen over de verhalen van de “Seven Kingdoms”. Jon Thor Benediktsson heeft de crew van seizoen 3 begeleid tijdens de opnames. Dit was de 2de keer dat de crew hier was om te filmen, dus ze wisten wat ze te wachten stond! Ervaar nu ook deze prachtige locaties van het bijzondere landschap van Noord IJsland, zomer of winter het maakt niet uit. Alle seizoenen hebben hun schitterende vergezichten en verhalen.

 • Aankomst op Keflavik
 • Plaats Rondreis
 • Transfers Inclusief
 • Verzorging Logies & ontbijt
 • Excursies Inclusief
 • Duur 5 dagen
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Reis naar Noord IJsland om de verbluffende filmlocaties zelf te voelen en beleven, zoals je ze eerder alleen op tv kon zien.
 • Bezoek het gebied waar de Night’s watch mannen Samwell Tarly & Lord Commander Mormont aangevallen zijn door de White walkers.
 • Loop in de voetsporen van Jon Snow, Ygritte en de Free Folk zij hebben hier gelopen om de “Wall” te bereiken.
 • Bezoek de grot waar Jon Snow en Ygritte hun eerste romantische ontmoeting hebben ervaren.
 • Leer alles over hoe de Free folk, zoals de vikingen, geleefd en overleefd hebben in hun harde leefomstandigheden
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst op IJsland
 • 2Kom dichterbij….
 • 3U gaat het Free Folks gebied verkennen
 • 4Terugreis naar Reykjavik
 • 5Terugvlucht naar huis
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Het landschap van IJsland is bizar, rauw en wijds. Grote donker gekleurde lava vlaktes, maar kleurrijk door het mos wat er groeit. Met een uitzicht van mooie bergen op de achtergrond. Als je op IJsland bent voelt het echt alsof je op een andere wereld bent. Het is in ieder geval niet te vergelijken met iets wat ik ooit eerder heb gezien. En wij vonden het prachtig. Was het een droomreis? Ja, absoluut. Wij hebben genoten. De reis was fantastisch en zat goed in elkaar. We hebben alles gezien wat we wilden zien en nog veel meer. En ik kan je vertellen: IJsland is verslavend!!”
Marit
Lees het hele reisverslag

5 dagen IJsland - Game of Thrones

IJsland rondreis

De crew van Game of Thrones is midden januari 2017 voor het laatst geweest. Dit was voor opnames voor seizoen 7. Game of Thrones heeft extra magie en avontuur gebracht naar IJsland sinds de eerste uitzendingen van 2011. Of het nu om draken gaat of de prachtige bergen van IJsland! Hieronder ziet u wondermooie en leuke beelden tijdens de opnames van seizoen 2.

Inclusief de reis:

- Retourtransfer met Flybus plus van Keflavik naar hotel & hotel - Keflavik
- 2 nachten in het Natura hotel in Reykjavik (begin en einde van de reis) incl. ontbijt
- 2 nachten in het hotel Akureyri incl. ontbijt
- Binnenlandse retourvlucht van Reykjavik naar Akureyri (excl. tax ongeveer 35 euro per persoon)
- Game of Thrones tour met gids in Noord IJsland
- Entree kosten voor Myvatn Nature bath

Dag 1: Aankomst op IJsland
Na landing op IJsland staan alleen het mysterieuze lavaland van Reykjanes peninsula tussen u en de energieke stad van Reykjavik. De rit over de onvruchtbare lava neemt een uur in beslag en is gelukkig zonder een ontmoeting met demonen, zo heeft u een veilig begin van de reis. De eerste bewoners bouwden hun boerderijen daar waar nu de veelzijdige stad Reykjavik zich bevindt. De stad ontleent zijn naam aan de stoomkolommen die uit de warmwaterbronnen in het gebied kwamen. (Reykjavik betekent “Smoke Bay”).

Op maar een paar minuutjes rijden van het hotel vindt u het centrum van Reykjavik, hier zijn vele restaurants, cafe’s, clubs en events te vinden. Eventueel is een Noorderlicht tour vanavond zeker een aan te raden optie! Deze kunt u op verschillende manieren doen, per bus, boot of misschien wel een jeep. (Kosten gewone Noorderlicht tour per bus zijn € 55,- per persoon)

Dag 2: Kom dichterbij….

Na een hartig ontbijt gaat u met een transfer naar de Reykjavik binnenlandse luchthaven. Hiervandaan vliegt u in ongeveer een uur naar de prachtige noordkant van het eiland. Naar de stad Akureyri om precies te zijn.Akureyri word de hoofdstad van het noorden genoemd en is verreweg de grootste stad aan deze kant van IJsland, ongeveer 20.000 inwoners. Deze stad ligt op ongeveer 60km van de Arctic circle en de bergen in dit gebied zijn vaak het hele jaar door bedekt met een laag sneeuw. In de winterperiode kunt u hier prachtig skiën. Ook vanavond is het een aanrader om meteen een Noorderlicht tour te reserveren, deze is alleen mogelijk in de wintermaanden. (Kosten gewone Noorderlicht tour per auto/bus zijn € 75,- per persoon) U verblijft de aankomende 2 nachten in Akureyri.

Dag 3: U gaat het Free Folks gebied verkennen

Vandaag gaat u zich begeven in het bijzondere landschap van Lake Myvatn, hier zijn de scenes van de “North of the Wall” opgenomen. Laat de majestueuze waterfall of the Gods (Godafoss) u begroeten en al snel wordt het duidelijk waarom de crew van Game of Thrones deze kant zijn opgekomen voor de opnames.

Naar IJslandse Sages heeft de waterval zijn naam gekregen van de Thorgeir of Ljosavatn, hij heeft alle beelden van de heidense goden in de waterval gegooid nadat IJsland zich tot het Christendom had bekeerd in het jaar 1000.

De volgende stops zijn op allerlei magische plaatsen waar prachtige scenes zijn opgenomen en zultj u de scenes opnieuw beleven, alleen nu kunt u alles ook zelf ervaren! We hopen op deze dag geen white walkers tegen te komen, maar alleen de mooie verhalen van Jon, de gids, over de trollen, verstopte mensen en grappige feitjes van behind de scenes actie van Game of Thrones.

Na een dag van prachtige watervallen, vulkanen, bizarre lavastenen formaties, stomende hot springs, bubbelende modderpoeltjes en mysterieuze landschappen, kunt u zich laten onderdompelen in de Myvatn Nature baths. Hier is niet gefilmd voor Game of Thrones maar geniet van alles om u heen en verbeeld u zich in dat u omringd bent door de Free Folk.

Dag 4: Terugreis naar Reykjavik

In de ochtend vliegt u weer terug naar Reykjavik en reist u met een transfer weer terug naar het hotel. De middag heeft u vrij om de stad te verkennen, of misschien wel een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon? Een andere optie is om een middagtour van de Golden Circle tour te maken, ook hier hebben ze voor seizoen 4 verschillende opnames gemaakt welke u waarschijnlijk direct zal herkennen.

Dag 5: Terugvlucht naar huis

Vandaag is er een einde gekomen aan deze bijzondere reis. Natuurlijk kunnen wij de reis voor u verlengen indien gewenst! Wij kunnen alles op maat voor u aanpassen voor en na deze reis.

Het landschap van IJsland is bizar, rauw en wijds. Heel wijds vooral. Grote donker gekleurde vlaktes door het lava maar kleurrijk door het most wat er groeit. Met een uitzicht van mooie bergen op de achtergrond. Als je op IJsland bent voelt het soms echt alsof je in een andere wereld bent.

Marit Stam

Natuurlijk kunt u bij deze reis extra activiteiten beleven, zoals:

- Ga mee met de prachtige deeldagtour en bezoek de Thingvellir, filmlocatie van seizoen 4. U bezoekt ook de Waterfall of the Gods (Gullforss Waterfall) en de beroemde Geysir hot spring.
- Eventueel kunt u de reis met 1 dag verlengen en de volle dagtour doen, hierbij bezoekt u alle Game of Thrones sites aan de zuid-kust van IJsland.
- Ga mee op Noorderlichtjacht vanuit Reykjavik per bus of eventueel per jeep.
- De Noorderlichttour vanuit Akureyri is ook absoluut een aanrader! Noord IJsland is nog minder bewoond en vervuilt door het licht dan de zuidkant van het eiland. (*beide Noorderlicht tours zijn beschikbaar tussen 15 september & 15 april)
- Voeg een dag toe in Reykjavik en beleef je eigen “ Wall” moment en ga mee met de ervaren gidsen om een gletsjer te beklimmen!

Extra - deze datums kunt u niet reizen:
21,22,23,24,25,26 & 29 december
01 januari
30 maart
01,11,12,13,14,15,16 april

Hieronder een aantal mooie beelden van IJsland

De beroemde landschappen van IJsland zijn stukken minder denkbeeldig dan de elfen – en in vier dagen mag u vele hoogtepunten van dit magische land afvinken.

Prijzen

Hieronder vindt u het prijsoverzicht. Omdat wij veel op maat voor u kunnen samenstellen zijn dit de vanaf prijzen.

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf 5 dagen IJsland ~ 01 november t/m 30 april€ 999

Prijs is per persoon en vanaf.

Inclusief:
- 2 nachten in het Natura hotel in Reykjavik (begin en einde van de reis) incl. ontbijt
- 2 nachten in het hotel Akureyri incl. ontbijt
- Binnenlandse retourvlucht van Reykjavik naar Akureyri (excl. tax ongeveer 35 euro per persoon)
- Game of Thrones tour met gids in Noord IJsland
- Entree kosten voor Myvatn Nature bad

Exclusief:
- Retourvlucht Nederland naar IJsland, deze kunnen wij al reserveren vanaf 140,- per persoon!
- Transfer (taxi) van Luchthaven Akureyri naar hotel en terug
- Alle overige maaltijden
- Reserveringskosten
- Calamiteitenfonds
- Reisverzekeringen

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst op IJsland

Na landing op Ijsland staan alleen het mysterieuze lavaland van Reykjanes peninsula tussen u en de energieke stad van Reykjavik. De rit over de onvruchtbare lava neemt een uur in beslag en is gelukkig zonder een ontmoeting met demonen, zo heeft u een veilig begin van de reis. De eerste bewoners bouwde hun boerderijen daar waar nu de veelzijdige stad Reykjavik zich bevindt. De stad ontleent zijn naam aan de stoomkolommen die uit de warmwaterbronnen in het gebied kwamen. (Reykjavik betekend “Smoke Bay”).

Op maar een paar kleine minuutjes rijden van het hotel vindt het centrum van Reykjavik, hier zijn vele restaurants, cafe’s, clubs en events te vinden. Eventueel is een Noorderlicht tour vanavond zeker een aan te raden optie! Deze kunt u op verschillende manieren doen, zoals per bus, boot of misschien wel een jeep. (Kosten gewone Noorderlicht tour per bus zijn € 55,- per persoon)

Dag 2: Kom dichterbij….

Na een hartig ontbijt gaat u met een transfer naar de Reykjavik binnenlandse luchthaven. Hiervandaan vliegt u in ongeveer een uur naar de prachtige noordkant van het eiland. Naar de stad Akureyri om precies te zijn.

Akureyri wordt de hoofdstad van het noorden genoemd en is verreweg de grootste stad aan deze kant van IJsland, ongeveer 20.000 inwoners. Deze stad ligt op ongeveer 60km van de Arctic circle en de bergen in dit gebied zijn vaak het hele jaar door bedekt met een laag sneeuw. In de winterperiode kunt u hier prachtig skiën. Ook vanavond is het een aanrader om meteen een Noorderlicht tour te reserveren, deze is alleen mogelijk in de wintermaanden. (Kosten gewone Noorderlicht tour per auto/bus zijn € 75,- per persoon) U verblijft de aankomende 2 nachten in Akureyri.

Dag 3: U gaat het Free Folks gebied verkennen

Vandaag gaat u zich begeven in het bijzondere landschap van Lake Myvatn, hier zijn de scenes van de “North of the Wall” zijn opgenomen.

Laat de majestueuze waterfall of the Gods (Godafoss) u begroeten en al snel wordt het duidelijk waarom de crew van Game of Thrones deze kant zijn opgekomen voor de opnames. Naar IJslandse Sagas heeft de waterval zijn naam gekregen van de Thorgeir of Ljosavatn, hij heeft alle beelden van de heidense goden in de waterval gegooid nadat IJsland zich tot het Christendom had bekeerd in het jaar 1000.

De volgende stops zijn op allerlei magische plaatsen waar prachtige scenes zijn opgenomen en zultj u de scenes opnieuw beleven, alleen nu kunt u alles ook zelf ervaren! We hopen op deze dag geen White walkers tegen te komen, maar alleen de mooie verhalen van Jon, de gids, over de trollen, verstopte mensen en grappige feitjes van behind de scenes actie van Game of Thrones.

Na een dag van prachtige watervallen, vulkanen, bizarre lavastenen formaties, stomende hot springs, bubbelende modderpoeltjes en mysterieuze landschappen kunt u zich laten onderdompelen in de Myvatn Nature baths. Hier is niet gefilmd voor Game of Thrones maar geniet van alles om u heen en beeld u zich in dat u omringd bent door de Free Folk.

Dag 4: Terugreis naar Reykjavik

In de ochtend vliegt u weer terug naar Reykjavik en reist u met een transfer weer terug naar het hotel. De middag heeft u vrij om de stad te verkennen, of misschien wel een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon? Een andere optie is om een middag Golden Circle tour te maken, ook hier hebben ze voor seizoen 4 verschillende opnames gemaakt welke u waarschijnlijk direct zal herkennen.

Dag 5: Terugvlucht naar huis

Vandaag is er een einde gekomen aan deze bijzondere reis. Natuurlijk kunnen wij de reis voor u verlengen indien gewenst! Wij kunnen alles op maat voor u aanpassen voor en na deze reis.

Hier verblijft u tijdens de reis;

Game of thrones heeft extra magie en avontuur gebracht naar IJsland sinds de eerste uitzendingen van 2011. Of het nu om draken gaat of de prachtige bergen van IJsland!

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
6 dagen
Vanaf € 1499 p.p.
6 dagen IJsland - Diamonds tour
6 dagen IJsland - Diamonds tour
IJsland ontdekken op een bijzondere manier, niet met een grote groep mensen maar juist met een klein groepje! Dit maakt de beleving van...
5 dagen
Vanaf € 1049 p.p.
Rondreis IJsland 5 dagen
Rondreis IJsland 5 dagen
IJsland, een magisch land dat direct bij iedereen tot de verbeelding spreekt! Elfjes, lagunes, watervallen, noorderlicht en zo kunnen we nog...