Vrijheid, blijheid op Lesbos

22 dagen Fly Drive Lesbos

Fly Drive Lesbos. Tijdens deze 22 daagse Fly Drive rondreis ontdekt u de mooiste plekjes van Lesbos in 3 weken! Heerlijk genieten van een prachtig eiland met vele mogelijkheden. U begint in Molyvos en rijdt vervolgens naar Skala Kalloni en Gera. Wij hebben de leukste plekjes uitgekozen en verwerkt in deze rondreis.

 • Aankomst op Lesbos
 • Autohuur Inclusief
 • Verblijf Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 22 dagen

Hoogtepunten

 • 1 week per bestemming, op een rustig tempo Lesbos verkennen
 • Vrijheid met uw eigen auto
 • De rust omdat u slaapplaatsen al geregeld zijn
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst op Lesbos
 • 2Molyvos
 • 3Molyvos
 • 4Molyvos
 • 5Molyvos
 • 6Molyvos
 • 7Molyvos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

22 dagen Fly Drive Lesbos

Molyvos

Molyvos ligt aan de Noordkant van het eiland en is de populairste en fraaiste stad. De schilderachtige vissershaven, de authentieke huizen, opgetrokken uit natuursteen, en de markante burcht, geven Molyvos een sfeervol karakter. Het toerisme heeft Molyvos al een tijdje gevonden, maar nog niet een te massaal, vervelend karakter.

Het dorp kenmerkt zich door prachtige herenhuizen uit de Oosterse architectuur. De pittoreske haven en de straatjes met trapsgewijs gebouwde huizen zijn uitgeroepen tot beschermde monumenten. Van het ’s avonds verlichte Byzantijnse fort ‘Kastro’ heeft u een prachtig uitzicht op de Turkse kust.
De hoofdstraat van Molyvos die de heuvel op loopt naar het kasteel is gemaakt van keien en staat in de schaduw van de wijnranken. Hij leidt naar de musea, de winkels, supermarkten en restaurants.

Skala Kalloni

Skala Kalloni is een gezellig dorpje bekend voor zijn mooie zandstranden en authentieke restaurants waar ze de lokale vis omtoveren in de heerlijkste maaltijden.Omdat Skala Kalloni redelijk centraal op het eiland is gelegen is het een plek waarvandaan je ook makkelijk de rest van het mooie eiland kan ontdekken zonder al te veel te moeten rijden.

De zandstranden (Blue Flag) van Skala Kalloni lopen langzaam af waardoor dit ook een perfecte vakantieplek is voor gezinnen met kinderen. Ook is Skala Kalloni bekend voor zijn Sardines, altijd is er in het eerste weekend van augustus een Sardine festival op het plein in het dorp waar gratis ouzo en, u raadt het al, sardines worden uitgedeeld. Ook speelt er vaak een live band met traditionele Griekse dansers.

Gera

De gemeente Gera bestaat uit zes dorpen genaamd: Papados, Scopelos, Mesagros, Plakados, Perama & Paleokipos. Onze accommodatie lag vlakbij Evriaki en Perama, slechts door een rustige weg gescheiden van het strand. We vonden in totaal drie stranden in de buurt waar we ons heerlijk hebben vermaakt, Evriaki, Tarti en Perama.

Perama is een klein dorpje met veel oude ouzo fabrieken. Er zijn verscheidene taverna’s. Een klein veerbootje bracht ons naar de andere kant van de Golf van Geras, naar Kountouroudia. Er is een kleine haven vol visattributen en net buiten het dorp staat een prachtige windmolen. Perama kende vroeger een grote rijkdom. Er stonden een paar grote olijffabrieken en leerfabrieken. Nu is in één van de oude leerfabriek een olijfoliemuseum gevestigd. Een bezoek meer dan waard! Ook de hoofdstad Mytilini is een must. In deze stad gebouwd op zeven heuvels zijn eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard gebleven.

Wat ons betreft is het een bestemming met prachtige natuur, mooie stranden, een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, kloosters, waardevolle musea, schilderachtige dorpen. Eigenlijk teveel om tijdens één vakantie te verkennen.

22 daagse Autorondreis Lesbos

U begint bovenin Lesbos in Molyvos. U slaapt dan bij Nadia, in Nadia Apartments.
Nadia Apartments in Molyvos bestaat uit niet meer dan drie studio’s en twee appartementen. De appartementen zijn onlangs compleet gerenoveerd, de studio’s zijn helemaal nieuw gebouwd. Ze zijn gelegen in een schitterende aangelegde tuin waardoor er sprake is van complete rust bij de accommodatie. Ondanks de rustige ligging ligt het strand op slechts 300 meter, het centrum ligt op 400 meter.

Daarna reist u naar Skala Kalloni, dit ligt een beetje in het midden van Lesbos. U slaapt in Kalloni Beach villa’s, werkelijk prachtige huizen met een zwembad alleen voor u. Kalloni Beach Villa’s bestaat uit vier luxe 3-kamervilla’s met privézwembad en jacuzzi op slechts 100 meter van een lang zandstrand. Het gezellige dorp Skala Kalloni ligt op slechts 5 minuten lopen.

En als laatste gaat u naar Gera Bay, gelegen op het rechterbeen van Lesbos. U slaapt dan in het gelijknamige Gera Bay. Gera Bay is een comfortabel appartementencomplex dat slechts door een rustige weg gescheiden is van de zee. Hier kunt u genieten van de rust en het échte Griekenland in de nabijgelegen dorpjes Evriaki en Perama. Vanuit de accommodatie loopt u zo het achterland in waar u prachtige wandelingen kunt maken. Niet zo’n sportief type, of moe van een dag wandelen, kom dan bij in het traditionele Turkse bad (Hamam) welke ook vlakbij ligt.

U slaapt overal 7 nachten en rijdt met uw eigen auto van de ene prachtige plaats naar de andere. Omdat u de auto ontvangt bij de luchthaven en deze pas weer aan het einde van uw vakantie inlevert heeft u alle vrijheid om het gehele eiland te verkennen.

Foto's van Lesbos

Hier krijgt u een idee van het prachtige gebied waar u van kunt genieten tijdens een heerlijk fly & drive vakantie naar Lesbos.

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf mei & september€ 1.179 juni & oktober€ 1.289 juli & augustus€ 1.459

Bovenstaande prijzen zijn per persoon, o.b.v. 2 personen

Inclusief:

 • Retourvlucht Amsterdam naar Mytilene (Lesbos)
 • Verblijf in een studio of een appartement
 • Autohuur

Exclusief:

 • Reserveringskosten: EUR 25 totaal
 • Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal
 • Reis en/of annuleringsverzekering

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst op Lesbos

Vandaag komt u aan en haalt u uw huurauto op. Dan rijdt u direct naar Molyvos om te settelen in Nadia Apartments. In de avond kunt u heerlijk gaan eten in Molyvos.

Dag 2: Molyvos

Molyvos ligt aan de Noordkant van het eiland en is de populairste en fraaiste stad. De schilderachtige vissershaven, de authentieke huizen, opgetrokken uit natuursteen, en de markante burcht, geven Molyvos een sfeervol karakter. Het toerisme heeft Molyvos al een tijdje gevonden, maar nog niet een te massaal, vervelend karakter.

Dag 3: Molyvos

Het dorp kenmerkt zich door prachtige herenhuizen uit de Oosterse architectuur. De pittoreske haven en de straatjes met trapsgewijs gebouwde huizen zijn uitgeroepen tot beschermde monumenten. Van het ’s avonds verlichte Byzantijnse fort ‘Kastro’ heeft u een prachtig uitzicht op de Turkse kust.

Dag 4: Molyvos

De hoofdstraat van Molyvos die de heuvel op loopt naar het kasteel is gemaakt van keien en staat in de schaduw van de wijnranken. Hij leidt naar de musea, de winkels, supermarkten en restaurants.

Dag 5: Molyvos

Nadia Apartments in Molyvos bestaat uit niet meer dan drie studio’s en twee appartementen. De appartementen zijn onlangs compleet gerenoveerd, de studio’s zijn helemaal nieuw gebouwd.

Dag 6: Molyvos

Skala Sikiminia, een dorpje boven in Lesbos wat u echt niet mag missen!! Rij heen langs de kust, dit is een spannende route en terug gewoon door de bergen heen.

Dag 7: Molyvos

Vandaag kunt u misschien nog even heerlijk genieten bij Nadia of op 1 van de stranden van Lesbos.

Dag 8: Reisdag naar Skala Kalloni

Vandaag reist u van Molyvos naar Skala Kalloni, vergeet vooral niet langs de kust te rijden en te lunchen in Skala Eressos!

Dag 9: Skala Kalloni

Skala Kalloni is een gezellig dorpje bekend voor zijn mooie zandstranden en authentieke restaurants waar ze de lokale vis omtoveren in de heerlijkste maaltijden.

Dag 10: Skala Kalloni

Omdat Skala Kalloni redelijk centraal op het eiland is gelegen is het een plek waarvandaan je ook makkelijk de rest van het mooie eiland kan ontdekken zonder al te veel te moeten rijden.

Dag 11: Skala Kalloni

De zandstranden (Blue Flag) van Skala Kalloni lopen langzaam af waardoor dit ook een perfecte vakantieplek is voor gezinnen met kinderen.

Dag 12: Skala Kalloni

Ook is Skala Kalloni bekend voor zijn Sardines, altijd is er in het eerste weekend van augustus een Sardine festival op het plein in het dorp waar gratis ouzo en , u raadt het al, sardines worden uitgedeeld. Ook speelt er vaak een live band met traditionele Griekse dansers.

Dag 13: Skala Kalloni

Het petrified forrest is misschien nog een leuk idee om heen te rijden. Pak dan heen of terug de route langs de indrukwekkende kust van Lesbos.

Dag 14: Skala Kalloni

Misschien is het fijn om vandaag nog een dagje te relaxen bij uw eigen zwembad!

Dag 15: Reisdag naar Gera Bay

En als laatste gaat u naar Gera Bay, gelegen op het “rechterbeen” van Lesbos.

Dag 16: Gera Bay

De gemeente Gera bestaat uit zes dorpen genaamd: Papados, Scopelos, Mesagros, Plakados, Perama & Paleokipos. Onze accommodatie lag vlakbij Evriaki en Perama, slechts door een rustige weg gescheiden van het strand.

Dag 17: Gera Bay

We vonden in totaal drie stranden in de buurt waar we ons heerlijk hebben vermaakt, Evriaki, Tarti en Perama.

Dag 18: Gera Bay

Perama is een klein dorpje met veel oude ouzo fabrieken. Er zijn verscheidene taverna’s. Een klein veerbootje bracht ons naar de andere kant van de Golf van Geras, naar Kountouroudia. Er is een kleine haven vol visattributen en net buiten het dorp staat een prachtige windmolen.

Dag 19: Gera Bay

Perama kende vroeger een grote rijkdom. Er stonden een paar grote olijffabrieken en leerfabrieken. Nu is in één van de oude leerfabriek een olijfoliemuseum gevestigd. Een bezoek meer dan waard!

Dag 20: Gera Bay

Ook de hoofdstad Mytilini is een must. In deze stad gebouwd op zeven heuvels zijn eeuwenoude gebruiken en gewoontes goed bewaard gebleven.

Dag 21: Gera Bay

Wat ons betreft is het een bestemming met prachtige natuur, mooie stranden, een rijke geschiedenis, traditionele huizen en gebouwen, kloosters, waardevolle musea, schilderachtige dorpen. Eigenlijk teveel om tijdens één vakantie te verkennen.

Dag 22: Terugreis naar huis

Vandaag is het helaas weer tijd om naar huis te gaan.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 699 p.p.
8 dagen Fly Drive Lesbos
8 dagen Fly Drive Lesbos
Met deze flydrive ontdekt u nu de mooiste plekjes van Lesbos in 1 week! Heerlijk genieten van een prachtig eiland met vele mogelijkheden. U...
13 dagen
Vanaf € 995 p.p.
13 dagen Lesbos & Kreta
13 dagen Lesbos & Kreta
Deze combinatie is er één die je niet snel bedenkt, maar wij hebben afgelopen jaar Lesbos bezocht en waren opslag verliefd op het eiland....