Natuurparadijs Antarctica & Chili

19 dagen Expeditiereis Antarctica, Patagonië & Chili

Een afwisselende expeditiereis waarmee we zowel de Chileense kust als Antarctica bezoeken. Vanuit Ushuaia steken we de oceaan over en brengen een bezoek aan het Antarctisch Schiereiland. Terug, noordwaarts zet het schip via Kaap Hoorn koers richting de Chileense fjorden en bezoekt u de mooiste natuurparken van Patagonië.

 • Aankomst op Buenos Aires
 • Vertrek Santiago Chile
 • Verzorging Volpension
 • Transfers Inclusief
 • Duur 19 dagen
 • Vertrek op 28 februari 2019

Hoogtepunten

 • Chileense Fjorden
 • Het bijzondere Antarctica
 • Steek de Drake-Passage over, een unieke ervaring
 • Oneindig wittte wildernis van Antarctica
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Buenos Aires
 • 2Ushuaia
 • 3Drake Passage
 • 4Drake Passage
 • 5Antarctica5
 • 6Antarctica
 • 7Antarctica
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

19 dagen Expeditiereis Antarctica, Patagonië & Chili

Een afwisselende expeditiereis waarmee we zowel de Chileense kust als Antarctica bezoeken. Vanuit Ushuaia steken we de oceaan over en brengen een bezoek aan het Antarctisch Schiereiland. Terug, noordwaarts zet het schip via Kaap Hoorn koers richting de Chileense fjorden en bezoekt u de mooiste natuurparken van Patagonië.

In de voetsporen van de ontdekkingsreizigers

Antarctica

In de eindeloze witte wildernis van Antarctica laat de natuur zich van haar meest verheven en grootse kant zien. Tijdens deze indrukwekkende reis volgt u de sporen van de grote ontdekkingsreizigers en beleeft u ontzagwekkende landschappen die er nu nog net zo uitzien als toen de eerste mensen ze aanschouwd hebben.

Weers-, wind- en ijs omstandigheden bepalen programma en tijdschema van uw reis. Veiligheid heeft steeds onze prioriteit, daarom bepaalt de kapitein de definitieve koers pas tijdens de zeereis. Zo is elke expeditie een eenmalige belevenis en elke reisroute slechts een voorlopige.
Hieronder vindt u een selectie van mogelijke bestemmingen voor landingen in het zuidpoolgebied. Enkele daarvan zullen we, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden, proberen te bereiken.

Zuid-Shetlandeilanden

Deception Island is één van de hoogte-punten van de Zuid-Shetlandeilanden. Haar karakteristieke ringvorm dankt zij aan een gedeeltelijk ingestorte calderavulkaan, waarin een natuurlijke haven ontstond.Hier ligt Whalers Bay met zijn verlaten walvisvangststation en een vervallen Brits onderzoeksstation.

Half Moon Island is een glinsterende edelsteen onder de schatten van de eilandengroep. Haar getande en gekloofde klippen herbergen een grote kolonie stormbandpinguïns. Bovendien ziet u antarctische sterns, kelpmeeuwen, zuidpoolkip, Wilsons stormvogeltje en talrijke zeehondensoorten.

De vroegere zeehondenjagers uit de regio gebruikten de beschutte, natuurlijke haven van Yankee Harbour op Greenwich Island als basiskamp. Overblijfselen uit deze lang vervlogen dagen zijn nog steeds te zien, maar de eigenlijke attractie is een kolonie ezels-pinguïns met naar schatting 4.000 broedparen.

Cuverville Island

Cuverville Island in het Errera-kanaal is de thuisbasis van de grootste bekende kolonie ezelspinguïns. Het smalle Errerakanaal biedt een spectaculaire passage naar Cuverville omdat veel ijsbergen in deze ondiepe wateren aan de grond lopen. Kijk daarbij toe hoe het MS Fram voorzichtig tussen de ijsbergen door zal navigeren. Dat is net zo opwindend als de levendige wirwar van broedende pinguïns op het strand.

Neka Harbour

Omgeven door hoge bergen en de reusachtige gletsjerwanden van het schiereiland, ligt Neka Harbour met zijn kolonie ezelspinguïns en een kleine Argentijnse reddingshut in de Andvord-Bay gevlijd. Neko is genoemd naar een oude walvisvaarder en één van de weinige plekken waar u op het antarctische vasteland komt.

Paradise Bay

Niet alleen de naam is paradijselijk, maar ook de rijkdom aan fantastische indrukken. Door de Gerlachestraat is Paradise Bay beschut en biedt de zeldzame kans om aan land te gaan en zo van spectaculaire uitzichten te genieten. Hier vindt u het Argentijnse onderzoeksstation Almirante Brown, het Chileense onderzoeksstation González Videla, maar ook kolonies van pinguïns in de nabije omgeving.

Lemaire kanaal

Dit 11 kilometer lange en 1,6 kilometer brede kanaal is één van de allermooiste zeestraten van Antarctica. Het geeft een indruk van wat zo fascinerend is aan dit overweldigende landschap. Het is tegelijk imposant en verheven, breekbaar en sterk, uitnodigend en ongastvrij.

Peterman Island

De ligging in de schilderachtige Penola Strait maakt Peterman Island tot ideale uitkijkpost voor ijsbergen en walvissen.

Port Lockroy

Het Britse onderzoeksstation op Goudier Island in Port Lockroy werd in 1941 in gebruik genomen en in 1962 opgeheven. In 1996 werd het door de Antarctic Heritage Trust in een museum veranderd. Nu is het één van de meest bezochte plekken van de zuidpool en wordt het leven weergegeven in een onderzoeksstation van de jaren 50 van de vorige eeuw.

Wilhelmina Bay

De bergen en enorme gletsjers rondom Wilhelmina Bay garanderen u een dramatisch decor en bizarre ijs formaties. Hier is de tafel voor zeehonden en walvissen rijk gedekt – een reden waarom walvisvaarders hier vroeger vaak op jacht gingen.

Antarctic Sound

Het gigantische continentale ijs van het Antarctische continent laat kilometer lange tafelvormige ijsbergen ontstaan. In de sterke stromingen van de Weddellzee drijven deze grote platte ijsbergen naar het noorden in de Antarctic Sound aan het noordoostelijke eind van het Antarctische Schiereiland.

Brown Bluff

Brown Bluff ligt aan de kust van de Antarctic Sound, aan de punt van het Antarctische Schiereiland. Hier drukt een indrukwekkende klip van 745 meter hoog zijn stempel op het landschap, zoals de naam "Bluff" (= klip) al verraad. De torenhoge roestkleurige klip heeft een vulkanische oorsprong en het strand is bezaaid met zogenaamde "lavabommen".

Vaar deze expeditie mee met de MS Fram

MS Fram werd vernoemd naar het poolschip van de beroemde ontdekkingsreiziger Fridtjof Nansen en is het nieuwste schip van de Hurtigruten vloot. De Fram werd speciaal voor de ontdekkingsreizen naar de Noord- en Zuidpool met hoge ijsklasse en de modernste technische standaards als stabilisatoren ontworpen. De Fram beschikt over 128 hutten. Naast de smaakvol ingerichte suites (16-40 m²) biedt ze een keuze aan 2 tot 4 persoons binnen- of buitenhutten (10-12m²). Een royale panoramasalon en ruime buitendekken, maken het mogelijk om volop te genieten van prachtige uitzichten.

Deze ijsbreker vaart ‘s zomers langs de kust van Groenland en Spitsbergen en ‘s winters verzorgt het ontdekkingsreizen naar Antarctica. Het ms Fram is een zeer wendbaar en modern ingericht passagiersschip van de ijsklasse 1B en daarmee uitstekend geschikt voor expedities naar Groenland, Spitsbergen en Antarctica.
Aan boord kunt u betalen met uw cruisecard. Betaling van de cruisecard is gekoppeld aan een geldige creditcard. Alle gehanteerde prijzen zijn aangegeven in Noorse Kronen (NOK). Eventuele contante betalingen zijn alleen mogelijk in Euro, USD, GBP, SEK, DKK en NOK.

Schitterende foto's van Antarctica

Hier krijgt u een idee van de prachtige reis die we voor u kunnen samenstellen

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 17-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
per persoon vanaf 19 november 2018 of 28 februari 2019€ 8.364

Bovenstaande prijzen zijn per persoon

Inclusief:

Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.
• Vlucht Buenos Aires–Ushuaia incl. belastingen.
• Transfer in Buenos Aires.
• Hotelover­nachting (1x) in Buenos Aires incl. ontbijt.
• Transfer in Ushuaia inclusief excursie.
• Transfer inclusief excursie van Valparaíso naar Santiago de Chile.
• Hotelover­nachting (1x) in Santiago de Chile incl. ontbijt.
• Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.
• Ervaren Engels-/Duitstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.
• Wind- en regenafstotend jack.
• Thee en koffie aan boord.

Niet inbegrepen: Internationale vluchtenn, verzekeringen en eventuele overige optionele excursies.

Let op:

 • Prijzen zijn in € per persoon
 • Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden
 • 1-persoonshutten op basis van beschikbaarheid
 • Medische vragenlijst is verplicht
 • Rubberen laarzen zijn aan boord te huur

* Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijs omstandigheden

Flexibele tarieven: Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De ­prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

Beschikbare excursies voor deze reis


Dag tot dag

Dag 1: Buenos Aires

Uw reis begint met een overnachting in het levendige Buenos Aires.

Dag 2: Ushuaia

Na een uitgebreide stadsbezichtiging vliegt u naar de zuidelijkste stad ter wereld, Ushuaia. Na de kennismaking, gaan de trossen los en zet het ms Fram koers door het schilderachtige Beagle Kanaal naar de Drake passage voor een uniek avontuur.

Dag 3: Drake Passage

U kunt ontspannen genieten van het uitzicht op het leven van de oceaan of deelnemen aan de interessante lezingen van het expeditieteam. Het Antarctische avontuur start met de overweldigende landschappen van de zuidelijke Shetland-eilanden.

Dag 4: Drake Passage

Antarctica is het koudste, droogste, hoogste en schoonste werelddeel en ondanks sneeuw en ijs wemelt het ook van het leven. Er wonen miljoenen pinguïns en duizenden zeehonden en voor grote hoeveelheden walvissen is het continent een rijke bron aan voedsel.

Dag 5: Antarctica5

Deception eiland is een hoefijzervormig eiland met een vulkanische oorsprong. Een verzonken krater biedt een natuurlijke haven. Op het eiland ligt een verlaten walvisvangst station als getuige van een vorige eeuw. Half Moon eiland biedt een spectaculaire ijslandschap en herbergt vele kinband pinguïns.

Dag 6: Antarctica

Wees getuige van het machtige spektakel als grote brokken ijs met een enorm kabaal van de gletsjer afkalven. Brown Bluff, een circa 750 m hoge, roestrode klip op de punt van het Antarctische schiereiland is een ander kenmerkend punt dat vanaf nu in uw geheugen staat gegrift.

Dag 7: Antarctica

De witte wildernis laat de natuur in haar mooiste en meest betoverende verschijning zien. Na vier onvergetelijke dagen brengt ms Fram ons weer terug over de Drake Passage.

Dag 8: Kaap Hoorn

Sinds de ontdekking in 1616 geldt Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika voor zeelieden als het einde van de wereld. De Kaap ligt in Chili, op een eilandje voor de kust van Vuurland en de enige bewoning is een kleine bemande post bestaande uit een vuurtoren, een kapel, een woonhuis en een schuur. Hier zullen we bij gunstig weer met onze poolcirkel boot aanmeren.

Dag 9: Chileense fjorden

Gedurende twee dagen varen we door de Straat van Magellaan en het Beagle Kanaal, met fjorden en gletsjers die in het ijskoude water afkalven. Dit woeste en afgelegen gebied lijkt nog bijna onaangetast. Sinds de ijstijd is er een route tussen de bergen gevormt waarbij er geïsoleerde eilanden en verborgen baaien zijn gecreëerd die het fjordenlandschap van Chili zo uniek maken.

Dag 10: Chileense fjorden

De met sneeuw bedekte bergen en steile valleien vormen een opvallend contrast met het fris groene achterland dat rijk is aan flora en fauna. Misschien zien we de diverse zeeleeuw-, condor- en vogelsoorten die alleen hier voorkomen.

Dag 11: Torres del Paine

Puerto Natales is de toegangspoort tot het wereldvermaarde Torres del Paine National Park waarin de indrukwekkende 'torens' de voornaamste attractie zijn. Deze kolossale 'Torres del Paine' zijn opgebouwd uit de Torre Central (2.800 m), Torre Sur (2.850 m) en Torre Norte (2.248 m).

Dag 12: Torres del Paine

Geniet van de wandelingen, gletsjertochten, kajakken en landingen in deze prachtige omgeving. De diversiteit heeft geleid tot een zeer rijke flora en fauna waarbij we misschien lama's, poema's, chilla-vossen, stinkdieren of meer dan 100 vogelsoorten kunnen zien, zoals de Andescondor en de grijze arendbuizerd.

Dag 13: Puerto Edén, Chili

Na deze onvergetelijke cruise langs de Patagonische archipel, zal het geografisch geïsoleerde Kawéskar dorpje Puerto Eden u ook bekoren. Slenter door de pittoreske steegjes of neem deel aan de professioneel begeleide excursies zoals wandelen, bergbeklimmen of kajakken.

Dag 14: Puerto Edén, Chili

Op de 14e dag varen we verder zuidwaarts door de majestueuze Chileense fjorden.

Dag 15: Puerto Montt, Chili

Puerto Montt biedt geweldig uitzichten op zowel de oceaan als de torenhoge pieken van de Andes. Op onze begeleide excursies krijgt u een overzichtelijk beeld van het landschap, de cultuur en de architectuur van dit gebied.

Dag 16: Puerto Montt, Chili

Ook de 16e dag varen we verder langs de fjordenkust.

Dag 17: Valparaíso, Chili

De meest ongewone en kleurrijkste stad van Chili is door vele schrijvers, dichters, filosofen en schilders beschreven en uitgebeeld. Verwonder u tijdens de stadsbezichtiging als we u naar uw hotel in Santiago de Chile brengen.

Dag 18: Santiago de Chile

Na het ontbijt komt deze expeditie tot een einde..

Antarctica en omstreken

Locatie Antarctica

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 837 p.p.
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
8 dagen Ski Safari Hindsaeter
Een programma bedoeld als introductie van de ruige Noorse natuur, maar ook voor degene die al veel in Noorwegen gereisd hebben en iets...