Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

17 dagen Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

Ontdek de vier Dodekanesos eilanden Kos, Kalymnos, Patmos en Samos. Tijdens deze 17-daagse reis verkent u vele niet-toeristisch ontwikkelde eilanden. U bezoekt het leuke, gezellige Mastichari op Kos met haar prachtige zandstrand daarna gaat u naar het sponzen- en klim eiland Kalymnos, het Johannes klooster op Patmos en u eindigt op het prachtige Samos, waar u werkelijk alles zult vinden!

 • Aankomst op Kos
 • Vertrek vanaf Samos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 17 dagen

Hoogtepunten

 • Het prachtige dorpje Mastichari
 • Sponzen vangen op Kalymnos
 • Agios Ioannis Johannes klooster (1088)
 • Stranden van Kos
 • Het veelzijdige en grote Samos ontdekken
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Kos
 • 2Kos
 • 3Kos
 • 4Kalymnos
 • 5Kalymnos
 • 6Kalymnos
 • 7Kalymnos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

17 dagen Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

Geniet van deze 17-daagse reis door de niet-toeristisch ontwikkelde Dodekanesos eilanden. U bezoekt het gezellige Mastichari op Kos met haar prachtige zandstrand daarna gaat u naar het sponzen- en klim eiland Kalymnos, het Johannes klooster op Patmos en u eindigd op het prachtige Samos, waar u werkelijk alles zult vinden!

Kos Griekenland

Kos Griekenland. U verblijft in het leuke dorpje Mastichari. Hier geen massatoerisme en schreeuwerig uitgaansleven zoals in Kos-stad. Wel een prachtig zandstrand en veel goedkopere (en betere) horeca dan in Kos stad. Om naast Mastichari meer van Kos te leren kennen willen wij u aanraden om een auto te huren. Bezoek bijvoorbeeld de Byzantijnse burcht. Vanuit de vesting heeft u een prachtig uitzicht over het eiland. Ook geschikt als startpunt voor een wandeling in de bergen.

Kalymnos Griekenland

Ontdek Kalymnos! U heeft een aantal dagen de tijd om Kalymnos te leren kennen. Kalymnos bestaat voor het allergrootste deel uit een imposant bergmassief. Aan de voet van de bergen liggen verschillende dorpen, meestal als een lint langs de kust gebouwd. Kalymnos is wereldberoemd door de vangst van sponzen. Men ontvangt er graag gasten maar heeft een hekel aan massatoerisme.

Patmos Griekenland

Ga naar Patmos Griekenland. Het wordt regelmatig bezocht uit religieuze overwegingen. Halverwege Skala en het hoog op een heuvel gelegen Chora is namelijk een grot, waar volgens de overlevering profeet Ioannis/Johannes, leerling van Christus, het bijbelboek Apocalyps/Openbaringen heeft geschreven.

Samos Griekenland

Samos is onder andere bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn. Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat

Vluchten en transfers

Vluchten - Omdat de vluchtprijzen vanaf de verschillende luchthavens per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden wij de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor u boeken.

Autohuur - Wilt u in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij u aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Ferry - Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappij.

Reizen op maat?

Ook eilandhoppen Ionische eilanden kunnen wij volledig op maat aanbieden. Hieronder ziet u een aantal reizen die wij alvast voor u hebben uitgewerkt. Wilt u toch iets anders? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Geen enkel probleem voor ons!

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel classificaties (C/B/A categorie)

Foto's Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 17-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf mei & oktober€ 989 juni€ 1.099 juli & september€ 1.189 augustus€ 1.239
Categorie B - per persoon vanaf mei & oktober€ 1.089 juni€ 1.169 juli & september€ 1.299 augustus€ 1.679
Categorie A - per persoon vanaf mei & oktober€ 1.249 juni€ 1.439 juli & september€ 1.609 augustus€ 2.289

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 16 nachten in categorie C, B of A accommodatie incl. ontbijt (tenzij anders aangegeven)
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:

- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Kos

Aankomst op Kos. Bij aankomst op de luchthaven van Kos wordt u opgewacht in de aankomsthal door de transfer. Deze zal u rechtstreeks naar uw accommodatie brengen.

Dag 2: Kos

Vrije dagbesteding.

U verblijft in het leuke dorpje Mastichari. Hier geen massatoerisme en schreeuwerig uitgaansleven zoals in Kos-stad. Wel een prachtig zandstrand. Om naast Mastichari meer van Kos te leren kennen willen wij u aanraden om een auto te huren. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om dichterbij Kos-stad te verblijven, de keuze is geheel aan u!

Dag 3: Kos

Vrije dagbesteding.

Bezoek bijvoorbeeld de Byzantijnse burcht. Vanuit de vesting heeft u een prachtig uitzicht over het eiland. Ook geschikt als startpunt voor een wandeling in de bergen. Wie naar Kos gaat, moet zeker de thermen bezocht hebben. Dit zijn heetwaterbronnen, waarvan gezegd wordt dat ze een helende werking hebben.

Dag 4: Kalymnos

Boottocht Kos – Kalymnos. Vanuit Mastichari neemt u de boot naar Kalymnos. Hier staat iemand op u te wachten om u naar uw accommodatie te brengen.

Dag 5: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

U heeft een aantal dagen de tijd om Kalymnos te leren kennen.

Dag 6: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Kalymnos bestaat voor het allergrootste deel uit een imposant bergmassief.

Dag 7: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Aan de voet van de bergen liggen verschillende dorpen, meestal als een lint langs de kust gebouwd. Kalymnos is wereldberoemd door de vangst van sponzen. Men ontvangt er graag gasten maar heeft een hekel aan massatoerisme.

Dag 8: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Wij willen u aanraden om een auto te huren tijdens uw verblijf. Zo ontdekt u de verschillende kleine plaatsjes waar de bus slechts enkele keren per dag komt.

Dag 9: Varen naar Patmos

Boottocht Kalymnos – Patmos. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht waar de ferry naar Patmos alweer klaarstaat. Eenmaal aangekomen op Patmos wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 10: Patmos

Vrije dagbesteding.

Patmos wordt regelmatig bezocht uit religieuze overwegingen. Halverwege Skala en het hoog op een heuvel gelegen Chora is namelijk een grot, waar volgens de overlevering profeet Ioannis/Johannes, leerling van Christus, het bijbelboek Apocalyps/Openbaringen heeft geschreven.

Dag 11: Patmos

Vrije dagbesteding.

Het bekendste is echter het indrukwekkende Agios Ioannis/Johannes-klooster (uit 1088), die vanaf vele punten op het eiland zichtbaar is. Dit klooster moet u zeker bezoeken als u het eiland Patmos bezoekt. Verder: vele leuke baaitjes die het ontdekken waard zijn.

Dag 12: Varen naar Samos

Boottocht Patmos – Samos. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht waar de ferry naar Samos alweer klaarstaat. Eenmaal aangekomen op Samos wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 13: Samos

Vrije dagbesteding.

Samos is onder andere bekend vanwege de zoete wijn die hier geproduceerd wordt, de wereldberoemde Samos-wijn.

Dag 14: Samos

Vrije dagbesteding.

Wie van een druk uitgaansleven houdt zal het op Samos naar zijn zin hebben, maar ook degenen die van een rustige en een relaxte vakantie houden zullen het hier fantastisch vinden.

Dag 15: Samos

Vrije dagbesteding.

Ook wandelaars kunnen zich hier enorm vermaken, want er zijn talrijke wandelroutes door de vlaktes en bergen van het eiland. Er is op Samos veel te zien, bekijken, te beleven en te doen!

Dag 16: Samos

Vrije dagbesteding.

Teveel om op te noemen maar u ontvangt uiteraard leuke tips bij uw reisbescheiden. Vergeet bijvoorbeeld niet een dagje naar Kokkari te gaan!

Dag 17: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag staat de terugreis naar huis op het programma. U wordt weer op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw tergvlucht.

Kos, Kalymnos, Patmos & Samos

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
15 dagen
Vanaf € 1299 p.p.
15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos
15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos
Tijdens deze 15-daagse reis door de Dodekanesos, eilandhoppen Griekenland, verken je vele niet-toeristische eilanden. Je bezoekt het...
15 dagen
Vanaf € 849 p.p.
15 dagen Rhodos, Symi & Kos
15 dagen Rhodos, Symi & Kos
Tijdens deze 15 daagse reis combineert u drie karakteristieke eilanden van de Dodekanesos, namelijk Rhodos, Symi & Kos.