Athene & Eilandhoppen combinatie

17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen

Tijdens deze 17 daagse reis doe je het wereldberoemde Athene aan, Daarna rijd je met eigen auto naar Delphi en Olympia om vervolgens de auto in te leveren en op de boot te stappen naar het lieflijke rustige Paros, de mooiste stranden van de Cycladen op Naxos en de prachtige vergezichten van Santorini.

De geschiedenis van Griekenland is één van de rijkste die je je kunt bedenken, tijdens deze reis ontdek je eerst een aantal prachtige historische hoogtepunten. Daarna ga je de boot op en genieten van de Griekse cultuur op de Cycladen.

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Santorini
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Auto vaste land Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Fotogenieke Santorini
 • Religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, Delphi
 • Het 1000 jaar oude sportieve centrum, Olympia
 • Acropolis in Athene
 • Uitrusten en genieten van de zon op Paros & Naxos
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Athene
 • 3Vertrek naar Delphi
 • 4Vertrek naar Olympia
 • 5Olympia
 • 6Varen naar Paros
 • 7Paros
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

17 dagen Athene Delphi Olympia & Eilandhoppen

De geschiedenis van Griekenland is één van de rijkste die je je kunt bedenken, tijdens deze reis ontdek je eerst een aantal prachtige historische hoogtepunten. Daarna ga je de boot op en genieten van de Griekse cultuur op de Cycladen.

Delphi Athene

Delphi was het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele middellandse Zeegebied. Delpfi was politiek onafhankelijk en werd bestuurd door afgevaardigden van verschillende Griekse staten. Het archeologische Delphi, met het heiligdom en het orakel van de God van het licht Apollo, werd door de oude Grieken als het middelpunt van de aarde beschouwd.

Olympia Athene

Olympia was meer dan 1000 jaar lang een heel belangrijk religieus en sportief centrum. In de oudheid werd hier om de vier jaar door Griekse atleten, worstelaars en boksers gestreden ter ere van de god Zeus. De overwinnaars ontvingen een twijg van de heilige olijfboom en grote schenkingen. Aanvankelijk duurden de Spelen slechts twee dagen, maar dat liep door het steeds grotere aantal onderdelen geleidelijk uit tot 16 dagen.

Olympia dankt zijn naam aan de berg Olympus in het Noordoosten van Griekenland. Hier zetelde namelijk de god Zeus.

Eilandhoppen Cycladen

Eén van de mooiste eilandengroepen van Griekenland zijn de Cycladen. Kleine bewoonde en onbewoonde vulkanische eilanden middenin de azuurblauwe zee. Vaar van de ene bijzondere plek naar de andere. Alle eilanden hebben hun eigen specifieke karakter hoewel de afstanden maar klein zijn. Santorini, Griekenland op zijn mooist met witte huisjes en blauwe koepeldaken. Het lieflijke, schilderachtige Paros. Overal beleef je dat echte Griekenland gevoel, een drankje in de haven, (h)op naar het volgende eiland. Oeverloos genieten!

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van jouw wensen hebben samengesteld!


Vluchten en transfers

Omdat de vluchtprijzen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor je boeken.

Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houd er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappijen.

Reizen op maat?

Naast de bekende eilanden zijn er natuurlijk nog veel meer eilanden om te verkennen in de Cycladen. Hieronder zie je een aantal reizen die wij alvast voor je hebben uitgewerkt. Zie je jouw combinatie niet staan? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Een reis op maat is voor ons geen probleem.

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel classificaties (C/B/A categorie)

Athene en eilandhoppen op de Cycladen

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige Cycladen en het vaste land.

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 17-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Prijzen per persoon vanaf mei€ 1.855 juni€ 1.999 juli & september€ 2.250 augustus€ 2.450

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:
- 16 nachten
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Excursies voor Athene en eilandhoppen op de Cycladen

Footsteps in Athens bijzondere wandeling in Athene
Te voet maakt u kennis met Athene. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Tijdsduur: 3 uur
Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-)
Inclusief: Koffie met iets lekkers, Nederlandstalige gids


Mezedakia-tour kennismaking met de Griekse keuken
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken.

Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende delen van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.

Tijdsduur: 4 uur
Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-)
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids


An Evening Stroll
Avondwandeling in Athene. Tijdens deze wandeling die in de vroege avond plaats vindt, zie je Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.

De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer, naar een uitzichtpunt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z’n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Prijs: € 18,-/kinderen tot 16 jaar € 8,-
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids


Mezedakia-diner eten op z'n Grieks
Souvlaki, tzatziki en mousaka kent u waarschijnlijk wel, wilt u echter ook eens kennismaken met andere gerechten uit de rijke Griekse keuken, boek dan het Mezedakia-diner.Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de Grieken zelf komen eten. We Eten op z’n Grieks ; dit betekent dat er verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, op tafel komen, deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.

Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids

Ride and Bite - Fietstour
Mezedes zijn de Griekse tapas en een belangrijk onderdeel van de Griekse keuken. Het delen van deze kleine gerechtjes is een leuke en gezellige manier samen te eten.

Met de ride and bite fietstour bezoeken we 3 verschillende authentieke, lokale restaurantjes waar je niet snel toeristen zal vinden!

Prijs: €38,- p.p. (bij een minimale deelname van twee personen)
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en drie keer een stop voor een hapje en een drankje


Hoogtepunten van Athene - Fietstour
De beste manier om Athene te ontdekken is absoluut op de fiets. Tijdens onze 3 uur durende fietstour nemen we u mee langs de hoogtepunten van de stad zoals de tempel van Zeus, het parlementsgebouw, de Akropolis, de Nationale tuinen en het oude Olympische stadion, maar ziet u ook minder bekende plekken waar u normaal gesproken niet zou komen als toerist.

Prijs: €28,- p.p. (bij een minimale deelname van twee personen)
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg


Meet the locals - Fietstour
De hoogtepunten van Athene kent u inmiddels, maar graag zou u iets meer zien van het leven van de Grieken in de stad. Met onze fietstour | Meet de locals krijgt u de unieke kans om eens bij een aantal mensen binnen te kijken. We bezoeken een van de bewoners van de wijk Anafiotika aan de voet van de Akropolis, een kunstenares en meer Grieken met een bijzonder verhaal. Met deze tour dompel u zich onder in de Griekse cultuur.

Prijs: €32,- p.p. (bij een minimale deelname van twee personen).
Inbegrepen: Enthousiaste Nederlandstalige gids, hippe Cortina fiets en een verrassing onderweg.

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene word je opgehaald en naar het hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri.

Dag 2: Athene

Vrije dagbesteding.

Vandaag zijn er meerdere mogelijkheden. Een bezoek aan het wereldberoemde Acropolis vonden wij een must see tijdens onze reis. Met zijn pittoreske straatjes en honderden winkeltjes en restaurants is de wijk Plaka ook zeker een bezoek waard.

Dag 3: Vertrek naar Delphi

Vandaag rij je met een huurauto naar Delphi, het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, met een roem en een autoriteit die uitstraalden over het hele middellandse Zeegebied. Het Orakel van Delphi was het medium waardoor celebranten de woorden van de god Apollo konden horen, zoals die werden gesproken door een priesteres of pylhia. Wie een vraag wilde stellen moest betalen en offerde een dier op het altaar.

Dag 4: Vertrek naar Olympia

Je gaat op weg richting Olympia en daar aangekomen kun je eerst rustig even bij komen van de mooie rit in het hotel. Olympia dankt zijn naam aan de berg Olympus in het Noordoosten van Griekenland. Hier zetelde namelijk de god Zeus.

Dag 5: Olympia

Vrije dagbesteding.

De moderne Olympische spelen danken hun oorsprong aan Olympia. Olympia is tegenwoordig het toneel waar elke 4 jaar in een wereldwijd gevolgde ceremonie het Olympisch vuur wordt aangestoken. Dan wordt de fakkel naar het vliegveld van Athene gebracht en vervolgens overgevlogen naar het land waar de spelen worden georganiseerd.

Dag 6: Varen naar Paros

Je rijdt al vroeg naar de haven van Piraeus en levert de auto in. Hier vertrekt de ferry naar Paros waar je na ongeveer 4 a 5 uur aankomt. Ter plaatse zal er in de meeste gevallen iemand op je staan te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 7: Paros

Vrije dagbesteding.

Paros is een bergachtig eiland met ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes.

Dag 8: Paros

Vrije dagbesteding.

Het stadje Parikia beschikt over een voornamelijk autovrije kern met kleine winkelstraatjes, een kleine haven en een gezellige boulevard. Een bezoek aan het vissersdorpje Naoussa mag tijdens jouw reis aan Paros ook niet ontbreken.

Dag 9: Paros

Vrije dagbesteding.

Ook hier vind je een wirwar van steegjes en smalle straatjes met winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden. Op zoek naar net iets meer rust? Dan is Piso Livadi met zijn mooie stranden een aanrader.

Dag 10: Varen naar Naxos

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Paros gebracht. In een uurtje of 2 vaar je naar Naxos waar je vaak weer naar de accommodatie gebracht wordt.

Dag 11: Naxos

Vrije dagbesteding.

Naxos is het grootste eiland van de Cycladen en beschikt over de mooiste stranden van de eilandarchipel.

Dag 12: Naxos

Vrije dagbesteding.

Naast het relaxen aan de stranden is ook een bezoek aan het binnenland de moeite waard.

Dag 13: Naxos

Vrije dagbesteding.

Om in alle vrijheid het eiland te kunnen verkennen raden wij je aan een auto of scooter te huren.

Dag 14: Varen naar Santorini

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Naxos gebracht. In een paar uur vaar je naar het vulkaaneiland Santorini. Eenmaal aangekomen word je meestal naar de accommodatie gebracht.

Dag 15: Santorini

Vrije dagbesteding.

Santorini is een van de beroemdste eilanden van de Cycladen. De meeste Griekenland foto’s worden op dit eiland gemaakt.

Dag 16: Santorini

Vrije dagbesteding.

De witgekalkte huisjes hoog op de rotsen samen met de azuurblauwe zee zijn een prachtig gezicht. Bedenk goed dat je, zeker in het hoogseizoen, niet de enige bent die dit eiland bezoekt. Ondanks de drukte mag dit eiland volgens ons niet ontbreken in jouw reis.

Dag 17: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor het einde/vervolg van de reis.

Athene en eilandhoppen op de Cycladen

Ten oosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
12 dagen
Vanaf € 1265 p.p.
12 dagen Athene, Paros, Naxos & Santorini
12 dagen Athene, Paros, Naxos & Santorini
Tijdens deze 12 daagse reis doe je het wereldberoemde Athene aan, bezoek je het lieflijke, rustige Paros, de mooiste stranden van de...