Rustige reis, Volop genieten

16 dagen Fly Drive Lofoten & Hurtigruten

Mooie combinatiereis Noord Noorwegen met verblijf op de Lofoten en een bootreis met Hurtigruten van Svolvær naar Bergen. Voor de tocht per auto hebben we mooie toeristische routes uitgezocht en niet te grote afstanden zodat u onderweg volop kunt genieten van de natuur. U verblijft in sfeervolle hotels.

Deze prachtige reis kunt u maken met eigen vervoer of natuurlijk met een huurauto vanaf Oslo, dan kunnen we eventueel nog een dag of 2/3 eraan vastplakken zodat u rustig nog terug kunt rijden naar Oslo. Of u vliegt gewoon meteen terug vanaf Bergen, ook geen probleem!

 • Aankomst op Oslo
 • Vertrek vanaf Hirthals
 • Ferry's Inclusief
 • Autohuur Exclusief
 • Verblijf Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 16 dagen

Hoogtepunten

 • 3 dagen op de Hurtigruten
 • Inclusief overtocht met uw eigen huurauto
 • Prachtige Lofoten
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Overtocht Kiel–Oslo
 • 2Oslo–Gålå, 276 km
 • 3Gålå–Røros, 234 km
 • 4Røros–Trondheim, 209 km
 • 5Trondheim–Namsos, 194 km
 • 6Namsos–Brønnøysund, 195 km
 • 7Brønnøysund–Mo i Rana, 246 km
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Wij zijn een uur thuis na een echt fantastische reis!!! Alles was tot in de puntjes geregeld en we zijn zeer tevreden! Sorrisniva in Alta - met de Noorderlicht safari, Iglo hotel, snowmobile safari en hun diner- is echt een superervaring, een aanrader. Het eten is van ongekende kwaliteit!!!”
2 enthousiaste reizigers
Lees het hele reisverslag

16 dagen Fly Drive Lofoten & Hurtigruten

16 dagen fly drive Lofoten & hurtigruten

Mooie combinatiereis Noord Noorwegen met verblijf op de Lofoten en een bootreis met Hurtigruten van Svolvær naar Bergen. Voor de tocht per auto hebben we mooie toeristische routes uitgezocht en niet te grote afstanden zodat u onderweg volop kunt genieten van de natuur. U verblijft in sfeervolle hotels.

U maakt deze reis met eigen auto maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te vliegen en een auto erbij te huren. Wij maken graag een offerte op maat!

16 dagen fly drive Lofoten & hurtigruten

Hieronder een kleine greep uit de prachtige foto's van deze reis

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
Per persoon vanaf Vertrek dagelijks tussen mei & september€ 1.650

Inbegrepen:
• De bootovertochten Kiel–Oslo met Color Line en Bergen–Hirtshals met Fjord Line (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 1,95 m) obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut;
• Hurtigruten traject Svolvær –Bergen obv 2 pers.binnenhut d/t met ontbijt en vervoer auto;
• 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt;
• ferry Moskenes–Bodø obv 2 personen inclusief autovervoer.

Niet inbegrepen: de binnenlandse ferry's.

Toeslagen: • halfpension: vanaf € 31 pp (alleen in Gålå en Røros);
• Toeslag upgrade kamer: vanaf € 191 pp;
• Toeslag maaltijden Hurtigruten: 3x lunch en 3x diner: € 306 pp.

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september.
Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger.
Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen verstrekken.
Ook voor andere hut-categorieën geldt: prijs op aanvraag.
Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten heeft gereisd.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Dag 1: Overtocht Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Gålå, 276 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Vinstra. Overnachting in het Wadahl Høgfjellshotell, Gålå in het Peer Gynt gebied.

Dag 3: Gålå–Røros, 234 km

Via Venabygd over de 'Nasjonal Turistveg Rondane' met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Overnachting in het Røros Hotel.

Dag 4: Røros–Trondheim, 209 km

Vandaag volgen we de toeristische route via weg 705 ook wel 'de rendierroute' genoemd. Via Brekken met prachtig uitzicht naar Selbu en via Stjørdal naar Kroningsstad Trondheim. Overnachting in Thon Hotel Gildevangen, Trondheim.

Dag 5: Trondheim–Namsos, 194 km

Route langs de Trondheimsfjord via Stjørdal en Levanger naar Steinkjer. Hier start het 'avontuur' op 'kystriksveien 17' naar Scandic Rock City, Namsos.

Dag 6: Namsos–Brønnøysund, 195 km

Verder over de toeristische kustweg 17 naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Thon Hotel Brønnøysund.

Dag 7: Brønnøysund–Mo i Rana, 246 km

Opnieuw landinwaarts en op weg naar de poolcirkel! Via Mosjøen naar Mo i Rana. Overnachting in Scandic Meyergården Hotel, Mo I Rana.

Dag 8: Mo i Rana–Bodø, 249 km

Prachtige rit langs Svartisen en Saltfjellet Nationaal park, over de poolcirkel naar Bodø. Overnachting in Thon Hotel Nordlys, Bodø.

Dag 9: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens per boot naar Moskenes. Maak een stop in 'museumdorp' Å, voordat u op weg gaat via Reine, Nusfjord, en Stamsund naar Svolvær: Thon Hotel Lofoten, Svolvær.

Dag 10: Verblijf Svolvær

De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezienswaardig: de traditionele rode huisjes op palen, 'rorbu' genaamd. Aan de zijde van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Excursies: boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

Dag 11: Svolvær–Inscheping Hurtigruten

Nog een hele dag in Svolvær. Dan om 20.00 uur vertrek per Hurtigruten voor het traject Svolvær–Bergen. De tocht gaat langs de Lofotenkust naar Stamsund en dan start de oversteek naar het vaste land. Overnachting aan boord.

Dag 12: Hurtigruten

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, vruchtbare akkerland en steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66° 33'N - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Mooie tocht langs de bergketen 'Zeven Zusters', 'Torghatten' en de Vega-archipel, behorende tot het werelderfgoed van UNESCO.

Dag 13: Hurtigruten

Tot 10 uur heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Dan gaat de tocht langs de eilanden Munkholmen en Hitra over open zee en via Kristiansund naar Molde, de 'stad van de rozen' omringd door de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon.

Dag 14: Ontscheping Hurtigruten–Bergen

Langs de Nordfjord en Sognefjord door een prachtig scherenlandschap naar Bergen. Na de ontscheping heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek 'Bryggen' met de oude koopmanshuizen langs de haven, of maak een tocht met de Fløienbaan. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Edvard Grieg's 'Troldhaugen'. Overnachting in het Thon Hotel Rosenkrantz Bergen.

Dag 15: Bergen–Hirtshals

De Fjord Line vertrekt om 13.00 uur vanuit Bergen naar Denemarken.

Dag 16: Hirtshals

Aankomst Hirtshals om 7.00 uur.

16 dagen fly drive Lofoten & hurtigruten

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
13 dagen
Vanaf € 2395 p.p.
13 dagen Fly Drive Senja, Vesterålen & Lofoten
13 dagen Fly Drive Senja, Vesterålen & Lofoten
Deze unieke Fly & Drive reis bevat diverse toeristische toppers, die op menig verlanglijstje prijken. Ontdek het bijzondere landschap op...
13 dagen
Vanaf € 1817 p.p.
13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis
13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis
Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele...