Skiathos Skopelos & Alonissos

15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos

De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland. Skiathos, Alonissos en Skopelos (ook wel de Mama Mia eilanden) zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. Kortom er is zoveel te doen en zoveel mogelijk!

 • Aankomst op Skiathos
 • Vertrek vanaf Skiathos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Inclusief

Hoogtepunten

 • Ontdek de Mamma Mia eilanden
 • Groene natuur
 • Nationaal Marine Park
 • Chrisi Milia beach - Alonissos
 • Boottochtje naar Lalaria
 • Agios Ioannis Kastri - Het kerkje uit de film
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Skiathos
 • 2Skopelos
 • 3Skopelos
 • 4Skopelos
 • 5Skopelos
 • 6Varen naar Alonissos
 • 7Alonissos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Skiathos, Skopelos & Alonissos

De Sporaden zijn een zeer geliefde eilandengroep bij de liefhebbers van het echte, authentieke Griekenland. Skiathos, Alonissos en Skopelos (ook wel de Mama Mia eilanden) zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. Overal beleef je dat échte Griekenland gevoel, een drankje in de haven, op de scooter, met een auto of met de bus het eiland verkennen en dan (h)op naar het volgende eiland. Oeverloos genieten!

Verken op eigen tempo de eilanden en huur een scooter of auto. Meer van het lokale leven meemaken? Neem dan samen met de Grieken de bus. Zin in een dagje niets? Dan is de boulevard met zijn terrasjes in de schaduw een aantrekkelijk vooruitzicht.

Skopelos

Skopelos, één van de Mama Mia eilanden ligt in het noordwesten van de Egeïsche zee tussen de eilanden Skiathos en Alonissos.Het meest opvallende aan dit eiland zijn de vele dennenbomen waardoor het eiland er altijd groen uitziet. Verder heeft Skopelos vele kleine zand- en kiezelstrandjes waarvan er een aantal met de auto te bereiken zijn en andere alleen per boot. Skopelos zelf is alleen per boot te bereiken.

Skopelos-stad een prachtige stad met een rijke historie die je eigenlijk meteen al voelt wanneer je de haven komt binnen varen. Deze stad is gebouwd rond 1500 v. Chr en de witte huisjes zijn in hun oorspronkelijke staat bewaard gebleven, kenmerkend voor de Sporaden zijn dan de bruine en blauwe luiken met rode of grijze dakpannen. Je ziet ook veel bloemen, de inwoners van Chora hebben hun huisjes en tuintjes versierd met bougainvilles, rozen en allerlei andere mooie bloemen en planten. Op het hoogste punt bevindt zich Kastro, dat betekent kasteel of vesting. Hier staan de oude muren van het kasteel, die door de inwoners wit geschilderd zijn. Skopelos-stad werd vroeger regelmatig aangevallen door piraten, eentje daarvan was de gevreesde Barbarossa. De terrassen zijn allemaal beneden, rondom de haven. Restaurants en visrestaurants, bars en cafetaria’s, bakkers en groenteboeren, toeristische winkels en kledingzaken, alles is hier te vinden.

Agios Ioannis Kastri - HET dorpje waar HET kerkje staat uit de film “Mama mia”. Het is de plek waar Meryl Streep het liedje van ABBA “The winner takes it all” zingt. Dit kerkje staat op de top van een hele hoge rots in zee en als je dit ziet ben je toch wel even onder de indruk van dit beeld.

Alonissos

Het leven op Alonissos is rustig, zelfs in het hoogseizoen, de grote toeristenmassa kom je hier niet tegen. De afgelegen stranden, de mooie vissersdorpjes, de rustige mensen, het eiland straalt een bepaalde charme uit. Overal is het rustig. De inwoners leven vooral van het toerisme of zijn visser of boer. Patitiri is de hoofdstad en tevens haven van het eiland, het leukste dorp is echter Chora of Liadromia, zo noemen de lokalen hun dorp. De toeristen noemen het Alonissos stad. Rondom Alonissos liggen allerlei eilanden en hier is ook het Nationale Marine Park, het grootste beschermde zeegebied in Europa. Dit gebied wordt als de thuisbasis beschouwd voor zeehonden en dolfijnen. De eilanden mogen door de grote massa niet zomaar bezocht worden, wel met een vergunning.

Alonissos-stad (Liadromia) – Was tot 1965 de hoofdstad van Alonissos totdat een aardbeving alles had vernield en de bewoners naar Patitiri vertrokken. Het dorp kan je via twee ingangen betreden en is autovrij. Je kan van Patitiri wandelen naar Alonissos-stad, dit is een wandeling van ongeveer 30 minuten. Wanneer je door het dorp wandelt, waan je jezelf in andere tijden. Het dorp is ondertussen helemaal gerenoveerd in de oude stijl, waardoor het nu over een enorme charme beschikt. Als je het dorp en de smalle steegjes in wandelt, zie je overal winkeltjes, cafeetjes, restaurants en boetiekjes. In de zomer is het in het dorp altijd druk. Het uitzicht vanaf het dorp is indrukwekkend. In de zomer wordt hier regelmatig rustige live muziek gespeeld en de sfeer is dan, in combinatie met het fantastische uitzicht, buitengewoon romantisch.

Skiathos

Skiathos is een authentiek Grieks eiland, dat nog niet overspoeld is door Nederlandse toeristen. Echter zijn de Nederlanders die er heen gaan, meteen verslaafd. Alles dat bij een vakantiegevoel hoort, is hier te vinden. Het eiland is omringd door helder water en heeft ontelbaar veel mooie zandstranden. Skiathos is tevens een zeer groen eiland. Het vliegveld van Skiathos bereik je via de haven van Skiathos-Stad, op zich een bijzonder fenomeen, want het lijkt alsof je midden in de stad landt. De hoofdstad van Skiathos is Skiathos-Stad. Een traditioneel stadje met kleine straatjes welke aan elkaar verbonden zijn via de Pappadiamantistraat. Een straat gevuld met leuke boetiekjes, winkels en horecagelegenheden.

Skiathos-Stad staat ook bekend om zijn haven, hier meren de mooiste en grootste jachten aan, erg indrukwekkend! Ook zijn er in de haven talloze restaurants en bars te vinden die uitzicht hebben op de zee en de omringende eilandjes. Het eiland kreeg veel bekendheid door de film Mamma Mia welke deels op Skiathos is opgenomen. Wie de film heeft gezien, zal ook onmiddellijk het standbeeld van het kanon in de haven herkennen. Wat stranden betreft is er voor ieder wat wils. Vanuit de haven vertrekken er elke ochtend bootjes die rond het eiland varen en op de mooiste plekken stoppen om te zwemmen, te eten of lekker op het strand te liggen.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit
dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is
ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in
het reisvoorstel wel direct wat wij aan de hand van jou wensen hebben samengesteld!

Wij kunnen aan de hand van jouw specifieke wensen de bestpassende accommodaties voor je uitzoeken en verwerken in een reisvoorstel op maat.

“WIj zijn voldaan teruggekomen van onze vakantie op de Sporaden, een Griekse eilandengroep die wij nog nooit hadden bezocht. Omdat wij Griekenland willen beleven tussen de Grieken en niet tussen massa’s toeristen waren Skopelos, Alonissos en Skiathos voor ons dé ideale eilanden. In alle accommodaties waar we verbleven was iedereen even aardig en behulpzaam. Kortom, een aanrader!”

Ellie & Roy

Foto's Skiathos, Skopelos & Alonissos

Hier krijg je een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Skiathos, Skopelos & Alonissos

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf Mei€ 829 Juni & September€ 915 Juli€ 1.039 Augustus € 1.095
Categorie B - per persoon vanaf Mei€ 1.075 Juni & September€ 1.149 Juli€ 1.279 Augustus € 1.469
Categorie A - per persoon vanaf Mei€ 1.315 Juni & September€ 1.465 Juli€ 1.715 Augustus € 1.935

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon en inclusief:
- 14 nachten in categorie C, B of A hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Skiathos

Bij aankomst op de luchthaven van Skiathos word je opgehaald en naar de haven gebracht. Hierna ga je meteen door met de ferry naar Skopelos. Indien er een vluchtvertraging is kan het zo zijn dat je de eerste nacht in Skiathos doorbrengt, uiteraard wordt dit allemaal door onze eigen agent geregeld. Je wordt vervolgens met de transfer naar het hotel in Skopelos gebracht.

Dag 2: Skopelos

Vrije dagbesteding

Skopelos-stad is geen plaats waar je de hele dag kunt doorbrengen. Het eiland nodigt uit om er op uit te trekken. Heel veel te voet, maar ook met de bussen die vooral rond de dagranden over het eiland rijden. Natuurlijk kun je ook een auto of scooter huren.

Dag 3: Skopelos

Vrije dagbesteding

Verder zijn er excursies per boot rond het eiland en per bus langs de verschillende plaatsen waar de film “Mamma- Mia” werd opgenomen. Deze film wordt ook nog dagelijks vertoond in de diverse bars of taverna’s.

Dag 4: Skopelos

Vrije dagbesteding

Skopelos is het grootste vakantie-eiland van de Sporaden en mag met recht een oase van rust genoemd worden. Het binnenland van Skopelos met haar groene heuvels en schilderachtige plaatsjes vraagt erom ontdekt te worden.

Dag 5: Skopelos

Vrije dagbesteding

Langs de kust liggen vele verborgen baaien met aantrekkelijke strandjes. Houd je van uitgaan tijdens je vakantie? Skopelos kent alleen in de hoofdplaats Skopelos-Stad een uitgaansleven met gezellige taverna’s en barretjes.

Dag 6: Varen naar Alonissos

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Skopelos gebracht. Hier ligt de boot naar Alonissos al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 7: Alonissos

Vrije dagbesteding

Vandaag zijn er meerdere mogelijkheden. Alonissos-stad is een stad waar je makkelijk een hele dag kunt doorbrengen, met de andere drie stadsdelen die alle vier ruim van elkaar liggen.

Dag 8: Alonissos

Vrije dagbesteding

Patitiri - Dit is sinds 1978 de hoofdstad van Alonissos en is tevens de haven waar je met de ferry binnenvaart. Opmerkelijk is de manier waarop de huizen zijn gebouwd door de eigenaren, hierbij hebben zij totaal geen rekening gehouden met de omgeving, charme en de andere gebouwen waardoor het soms een aparte wirwar aan huizen is. Aan de haven, links boven op de helling, is een erg interessant volkenkundig museum dat eigendom is van Kostas en Angela Mavriki.

Dag 9: Alonissos

Vrije dagbesteding

Alonissos is het meest rustige en minst toeristische eiland van de Sporaden. Uiteraard zijn er ook een aantal stranden op Alonissos, we hebben er vast een paar voor je uitgezocht! Chrisi Milia - Dit wordt het mooiste strand van Alonissos genoemd! Kokkinokastro – Dit is een kiezelstrand in een baai waar je aan linkerkant van de hoge oever de opvallende rode rotsen ziet. Hieraan heeft het strand ook zijn naam te danken “Rood Kasteel”.

Dag 10: Alonissos

Vrije dagbesteding

Een bezoekje aan het Nationaal marine park mag je niet overslaan wanneer je op Alonissos bent. Het Nationale Marine Park van Alonissos is het eerste Marine Park van Griekenland en tegelijk het grootste beschermde zeegebied in Europa.

Dag 11: Varen naar Skiathos

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Alonissos gebracht. Hier ligt de boot naar Skiathos al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 12: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos is voor veel mensen één van de meest geliefde Griekse eilanden. Skiathos raakte een aantal jaren geleden groots in de publiciteit toen hier filmopnames gemaakt werden voor de kaskraker “Mama Mia”.

Dag 13: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos is een zeer groen eiland met mooie zandstranden met een schilderachtige hoofdstad (Skiathos stad) Skiathos stad heeft twee havens, een kleinere haven waar de vissersbootjes en de kleine excursiebootjes aanmeren en ten noorden hiervan de grotere haven waar de grote ferry's aanmeren.

Dag 14: Skiathos

Vrije dagbesteding

Skiathos-stad is zeer gezellig en je kunt heerlijk genieten op de kleurrijke terrasjes aan de haven. Precies achter de havens ligt een lange winkelstraat waar allerlei toeristische winkels, pita-gyros tenten, bars, goudwinkels en boutiques zijn.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis.

Skiathos, Skopelos & Alonissos

Ten oosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 599 p.p.
8 dagen Skiathos en Skopelos
8 dagen Skiathos en Skopelos
Skiathos en Skopelos (de Mamma Mia eilanden) zijn prachtige, rustige en zeer groene eilanden. De Sporaden zijn een zeer geliefde...