Rhodos, Symi & Kos

15 dagen Rhodos, Symi & Kos

Ontdek Rhodos, Symi en Kos. Tijdens deze 15 daagse reis combineer je drie eilanden van de Dodekanesos. Op Rhodos bezoek je de Middeleeuwse binnenstad, in Symi krijg je een echte Griekenland ervaring, op Kos kun je heerlijk relaxen aan de zandstranden van Mastichari en uiteraard kun je een leuke dag excursie maken op Nisyros!

 • Aankomst op Rhodos
 • Vertrek vanaf Kos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 15 dagen

Hoogtepunten

 • Ontdek het oude Rhodos
 • Schilderachtige Symi
 • Hte gezellige dorp Mastichari op Kos
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Rhodos
 • 2Rhodos
 • 3Rhodos
 • 4Rhodos
 • 5Varen naar Symi
 • 6Symi
 • 7Symi
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Rhodos, Symi & Kos

Eilandhoppen Rhodos, Symi en Kos

Je maakt hier een combinatie tussen toeristisch sterk ontwikkelde eilanden en eilanden die toeristisch gezien alleen voor dagtoerisme ontwikkeld zijn. Juist om dan ’s avonds op zo’n eiland te verblijven maakt de ervaring zo uniek. Op Rhodos bezoek je de Middeleeuwse binnenstad, in Symi krijg je een echte Griekenland ervaring, op Kos kun je heerlijk relaxen aan de zandstranden van Mastichari.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Vluchten en transfers

Vluchten. Omdat de vluchtprijzen vanaf de verschillende luchthavens per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor je boeken.

Autohuur. Wil je in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij je aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Ferry. Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houd er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferry maatschappij.

Reizen op maat?

Ook eilandhoppen Dodekanesos kunnen wij volledig op maat aanbieden. Hieronder zie je een aantal reizen die wij alvast voor je hebben uitgewerkt. Wil je toch iets anders? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Geen enkel probleem voor ons!

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk:
- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene
- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)
- combineren van diverse hotel classificaties

Foto's Rhodos, Symi & Kos

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Rhodos, Symi & Kos

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Prijs per persoon vanaf mei€ 849 juni€ 869 juli & september€ 999 augustus€ 1.019

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 14 nachten in hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferry tickets

Exclusief:

- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Rhodos

Aankomst op Rhodos. Bij aankomst op de luchthaven van Rhodos word je opgehaald en naar jouw hotel gebracht.

Dag 2: Rhodos

Vrije dagbesteding.

Rhodos is een vrij toeristische bestemming. Echter, is het toch zeker de moeite waard om een paar dagen op dit eiland te verblijven. Aangezien je net bent aangekomen in Griekenland, willen wij je aanraden om rustig aan de temperatuur en omgeving te wennen en lekker te relaxen.

Dag 3: Rhodos

Vrije dagbesteding.

Tijdens de dagen op Rhodos bezoek je sowieso het oude, authentieke deel, waar zich gezellige terrasjes, restaurantjes, souvenirwinkels, en geplaveide steegjes bevinden.

Dag 4: Rhodos

Vrije dagbesteding.

Bezoek ook zeker het sfeervolle witte dorpje Lindos met zijn beroemde Akropolis.

Dag 5: Varen naar Symi

Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Rhodos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Symi. Symi is een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland, dit merk je al als de boot de baai invaart en je plotseling de hoofdstad ziet, die geheel in neo-klassieke stijl is gebouwd. Ter plaatse zal er iemand staan te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 6: Symi

Vrije dagbesteding.

Het landschap van Symi is heuvelachtig, heeft talrijke baaitjes en is groen met veel olijfboomgaarden, druivenranken, dennenbomen en cypressen.

Dag 7: Symi

Vrije dagbesteding.

De havenstad Gialos is tegen de heuvels gebouwd en heeft een klokkentoren, kleurrijke huizen en boten in de havens.

Dag 8: Symi

Vrije dagbesteding.

Hier zijn veel winkeltjes en kraampjes, waar men o.a. sponzen kan kopen

Dag 9: Symi

Vrije dagbesteding.

Gebruik de tijd op Symi om te relaxen en het eiland te verkennen. Symi is in vergelijking met Rhodos en Kos lekker rustig, zeker als de dagjesmensen weer teruggekeerd zijn.

Dag 10: Varen naar Kos

Symi – Kos. Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven van Symi gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Kos.

Dag 11: Kos

Vrije dagbesteding.

Je verblijft in het leuke dorpje Mastichari. Een prachtig zandstrand en echt Griekse taverna's waar je tegen een lage prijs heerlijk kunt eten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in of nabij Kos-stad te verblijven. De keuze is aan jouw!

Dag 12: Kos

Vrije dagbesteding.

Om naast Mastichari meer van Kos te leren kennen, raden wij aan om een auto te huren. Bezoek bijvoorbeeld de Byzantijnse burcht. Vanuit de vesting heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Ook geschikt als startpunt voor een wandeling in de bergen.

Dag 13: Kos

Vrije dagbesteding.

Wie naar Kos gaat, moet zeker de thermen bezocht hebben. Dit zijn heetwaterbronnen, waarvan gezegd wordt dat ze een helende werking hebben.
Vlakbij het plaatsje Kefalos, ligt Paradise Beach, een van de mooiste stranden van Kos. Het water is er azuurblauw en er zijn veel watersportmogelijkheden.

Dag 14: Kos

Vrije dagbesteding.

Tijdens het verblijf op Kos kun je een leuke dagtrip maken naar Nyssiros; Het eiland is nog bijna authentiek Grieks en er zijn vele wit met turkooise steegjes en staat bekend als vulkaaneiland. De vulkaan is voor veel toeristen het hoogtepunt van het eiland. Waar anders is het mogelijk om te lopen door de actieve krater van een vulkaan. Naast de vulkaan heeft Nyssiros verschillende schattige Griekse dorpjes, de steegjes zijn heerlijk Grieks en super romantisch.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag word je weer naar de luchthaven gebracht, hiervandaan vlieg je weer naar huis. Kun je geen genoeg van de Dodekanesos krijgen, en wil je nog langer op Kos verblijven? Dat kan in in één van de volgende accommodatie (mits beschikbaar), Katerina & Evi’s en Fenareti Apartments.

Rhodos, Symi & Kos

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
15 dagen
Vanaf € 1299 p.p.
15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos
15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos
Tijdens deze 15-daagse reis door de Dodekanesos, eilandhoppen Griekenland, verken je vele niet-toeristische eilanden. Je bezoekt het...