Ontdek de magie Van de Ionische eilanden

15 dagen Lefkas & Meganissi

Lefkas en Meganissi, deze eilanden zijn gelegen tussen Griekenland en Italië, en dat merk je! De Italiaanse invloeden zijn hier zeker aanwezig, veel meer dan de bekende blauwe daken en witte huisjes. Wel vind je ook hier die Griekse gastvrijheid die op de andere eilanden ook tegenkomt dus dat is gewoon hetzelfde.

 • Aankomst op Lefkas
 • Vertrek vanaf Lefkas
 • Transfer Inclusief
 • Ferry Inclusief
 • Autohuur Optioneel
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Ontdek het niet-toeristische authentieke Meganissi
 • Mooiste stranden van Griekenland
 • Wandelen over het 25km2 Meganissi
 • Vasiliki met schitterende vergezichten
 • Boottripjes zijn absoluut de moeite waard
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Lefkas
 • 2Lefkas
 • 3Varen naar Meganissi
 • 4Meganissi
 • 5Meganissi
 • 6Meganissi
 • 7Meganissi
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Lefkas & Meganissi

Lefkas en Meganissi. Bekend tegenover onbekend, groot tegenover klein, Lefkas tegenover Meganissi! Eigenlijk twee uiterste maar beide zo prachtig, combineer deze twee eilanden en beleef Griekenland zoals Griekenland bedoeld is!

Lefkas vakantie

Lefkas is een mooi groen eiland met steile rotspartijen aan de westkust. Hier vind je de mooiste stranden van Griekenland en door de steile hellingen zijn de uitzichten adembenemend. Bekende stranden zijn die van Porto Katsiki, Egremni, Agios Nikitas en Kathisma. De belangrijkste badplaats is Nidri aan de oostkust van het eiland. Langs de hoofdweg vind je taverna’s, restaurants, barretjes en de nodige winkeltjes. In de zomermaanden is het hier gezellig druk met toeristen.

Meganissi Lefkas

Meganissi is een klein (25km2) en onbekend eiland voor de kust van Lefkas. De enige toeristen die bekend zijn met dit eiland zijn de zeilers en dagjesmensen, maar nadat de laatste ferry vertrokken is terug naar Lefkas zijn het alleen nog de bewoners en een handjevol toeristen! Ultiem genieten van de echte Griekenland ervaring dus.

Eigenlijk zijn er drie dorpjes op Meganissi welke allemaal via wandelpaden met elkaar verbonden zijn; Katomeri, Spartochori en Vathi. De eerste is een bergdorp en de laatste twee zijn havendorpjes met beide een haven waarvandaan een ferry gaat naar Nidri, Lefkas.

Op Meganissi vind je vele stille baaien en kun je prachtige wandelingen maken. Een eiland voor rustzoekers, wandelaars, individuele reizigers die graag nieuwe eilanden ontdekken!

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van jouw wensen hebben samengesteld!

Foto's Lefkas & Meganissi

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Lefkas & Meganissi

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie B - per persoon vanaf Mei€ 1.199 Juni & September€ 1.350 Juli€ 1.625 Augustus€ 1.799

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:
- 14 nachten in accommodaties
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Lefkas

Bij aankomst op de luchthaven van Preveza word je opgehaald en naar de accommodatie in Lefkas gebracht.

Dag 2: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Lefkas, genieten op dit prachtige eiland, je zult versteld staan van de overweldigende blauwe zee en het mooie landschap. Een paar leuke tips om te gaan bekijken zijn: pittoreske dorpjes als Agios Nikitas en Vasiliki met schitterende vergezichten en gezellige kleine straatjes.

De eilanden in de buurt als Meganisi en het privé-eiland Skorpios. Bezoek ook Lefkas-stad met diverse kleine, maar interessante musea en het gezellige dorpsplein. Combineer een tochtje met een huurauto langs de westkust van Lefkas met tussenstops op de vele schitterende stranden als Egremni, Kathisma en Pefkoulia.

Dag 3: Varen naar Meganissi

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Nydri gebracht. Hier ligt de boot naar Meganissi al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 4: Meganissi

Vrije dagbesteding.

Meganissi is een eiland met veel rust maar ook vele mogelijkheden. In Vathi en Spartochori zijn winkeltjes, taverna’s en terrassen, het is er evengoed ook erg rustig en primitief maar de sfeer is nergens zo fijn en je zult niets te kort komen!

Dag 5: Meganissi

Vrije dagbesteding.

Vandaag een heerlijk dagje aan het strand? Agios Ioannis, Fanari, Spilia en Barbarezou zijn de meest bezochte stranden op Meganissi.

Dag 6: Meganissi

Vrije dagbesteding.

De grot van Papanikolis is wel de bekendste bezienswaardigheid van Meganissi. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze grot de schuilplaats van een onderzeeër die een belangrijke rol speelde in de verzetstrijd tegen de Duitsers.

Dag 7: Meganissi

Vrije dagbesteding.

Het is er evengoed ook erg rustig en primitief maar de sfeer is nergens zo fijn en je zult niets te kort komen!

Dag 8: Varen naar Lefkas

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Meganissi gebracht. Hier ligt de boot naar Nydri al te wachten. Na een heerlijke bootreis kom je aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 9: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Weer terug op Lefkas. Je hebt nog een heerlijke week om te genieten van dit heerlijke eiland. Breng je vanavond eens een bezoekje aan één van de grootste, gezellige badplaatsen van het eiland, Nydri. Je vindt hier een gezellige boulevard (’s avonds autovrij) met taverna’s, souvenirwinkeltjes en terrasjes.

Dag 10: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Wandeltocht naar het mooie strand Agiofili. Hoe lekker is het om na een wandeling een heerlijke verfrissende duik te nemen in zee? De wandeling start in Vassiliki en je loopt langs de haven naar het zuiden toe. De weg gaat omhoog en verandert na een kwartier lopen van asfalt in beton. Je ziet nu ook de eerste handgemaakte bordjes met Agiofili erop. Blijf de betonweg volgen. Na 35 minuten kom je op een kruising en volg je het zandpad naar rechts dalend richting de zee. Blijf het pad verder naar beneden volgen. Het laatste stuk zijn steile betonnen trappen en het moeilijkste gedeelte van deze wandeltocht. Het is de moeite waard want beneden wacht een schitterend zandstrand.

Dag 11: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Een paar leuke tips om te gaan bekijken zijn: pittoreske dorpjes als Agios Nikitas en Vassiliki met schitterende vergezichten en gezellige kleine straatjes.

Dag 12: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Poros is een bergdorpje en staat bekend om zijn mooie kiezelstrand beneden in de baai van Rouda, het strand heet Mikros Gialos. Aan het strand vind je allemaal terrasjes en taverna’s.

Dag 13: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Bezoek ook Lefkas-stad met diverse kleine, maar interessante musea en het gezellige dorpsplein.

Dag 14: Lefkas

Vrije dagbesteding.

Combineer een tochtje met een huurauto langs de westkust van Lefkas met tussenstops op de vele schitterende stranden als Egremni, Kathisma en Pefkoulia.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Je wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis.

Lefkas & Meganissi

Ten westen van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
8 dagen
Vanaf € 1069 p.p.
8 dagen Kefalonia en Ithaka
8 dagen Kefalonia en Ithaka
Kefalonia en Ithaka een ontzettend leuke combinatie in de Ionische eilandengroep. Een mooie en afwisselende vakantie van 8 dagen. Kefalonia...