Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

Ontdek de prachtige eilanden van de Dodekanesos in Griekenland. Tijdens deze 15-daagse reis door de Dodekanesos verken je vele niet-toeristische eilanden. Je bezoekt het sponzen- en klimeiland Kalymnos, het Italiaans aandoende Leros met twee Byzantijnse forten, het Johannes klooster op Patmos en het leuke, gezellige Mastichari op Kos met haar prachtige zandstrand.

 • Aankomst op Kos
 • Vertrek vanaf Kos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 15 dagen

Hoogtepunten

 • Het Dikeosgebergte, 846 meter hoog
 • Sponzenvangst Kalymnos
 • Xirokambos op Leros
 • Het relaxte sfeertje in combinatie met de religieuze geschiedenis
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Kos
 • 2Kos
 • 3Varen naar Kalymnos
 • 4Kalymnos
 • 5Kalymnos
 • 6Kalymnos
 • 7Varen naar Leros
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

Kos Griekenland

Je kunt heerlijk fietsen in de natuur en cultuur opsnuiven op Kos. Er zijn vele gedenktekens en onder andere een museum van de beroemde arts uit de oudheid, Hippocrates. Voorts tref je rond Kos diverse archeologische plaatsen aan zoals een heus Romeins amfitheater. Hoewel Kos een vrij klein eiland is heeft het zelfs een gebergte, het Dikeosgebergte, met als hoogste top 846 meter.

Kalymnos Griekenland

Ontdek Kalymnos Griekenland. Je hebt een aantal dagen de tijd om Kalymnos te leren kennen. Kalymnos bestaat voor het allergrootste deel uit een imposant bergmassief. Aan de voet van de bergen liggen verschillende dorpen, meestal als een lint langs de kust gebouwd. Kalymnos is wereldberoemd door de vangst van sponzen. Men ontvangt er graag gasten maar heeft een hekel aan massatoerisme.

Leros Griekenland

Vanuit de verte zie je het fort en de zes windmolens al staan. Leros is een prachtig groen eiland met zandstranden. Agia Marina is de hoofdstad van Leros, samengevoegd met 2 andere dorpen aan de andere kant van de heuvel, Platanos en Pandeli. Verborgen in de baaien vind je heerlijk rustige zandstrandjes waar je kunt genieten van een goed boek en een verfrissende duik in zee. Xirokambos is onze favoriet. Een dagje sportief doen? Huur dan een fiets en ontdek Leros per fiets.

Patmos Griekenland

Het bekendste is echter het indrukwekkende Agios Ioannis/Johannes-klooster (uit 1088), die vanaf vele punten op het eiland zichtbaar is. Dit klooster moet je zeker bezoeken als je het eiland Patmos bezoekt. Verder: vele leuke baaitjes die het ontdekken waard zijn.

Dit is een combinatie die ons team ontzettend leuk vond. Zelf werden wij verliefd op de kleinere eilanden Leros en Patmos. De verscheidenheid tussen deze twee kleinere eilanden en Kos vonden wij persoonlijk erg leuk om te ontdekken.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit
dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Vluchten en transfers

Vluchten - Omdat de vluchtprijzen vanaf de verschillende luchthavens naar Kos per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor je boeken.

Autohuur - Wil je in alle vrijheid de eilanden ontdekken en kunnen komen waar de bussen niet gaan/stoppen, dan raden wij je aan om een auto op de eilanden te huren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Ferry - Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappij.

Reizen op maat?

Ook eilandhoppen Dodekanesos kunnen wij volledig op maat aanbieden. Hieronder zie je een aantal reizen die wij alvast voor je hebben uitgewerkt. Wil je toch iets anders? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Geen enkel probleem voor ons!

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel.

Foto's Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Per persoon vanaf mei€ 1.199 juni€ 1.299 juli & september€ 1.450 augustus€ 1.699

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon o.b.v. 2 personen en inclusief:
- 14 nachten in accommodaties met ontbijt. (tenzij anders aangegeven)
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferry tickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- eenmalig
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 eenmalig

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Kos

Aankomst op Kos. Bij aankomst op de luchthaven van Kos word je opgewacht in de aankomsthal en met de transfer naar jouw accommodatie gebracht.

Dag 2: Kos

Je verblijft in het leuke dorpje Mastichari. Hier geen massatoerisme en schreeuwerig uitgaansleven zoals in Kos-stad. Wel een prachtig zandstrand en veel goedkopere (en betere) horeca dan in Kos stad. Om naast Mastichari meer van Kos te leren kennen willen wij u aanraden om een auto te huren.

Bezoek bijvoorbeeld de Byzantijnse burcht. Vanuit de vesting heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Ook geschikt als startpunt voor een wandeling in de bergen.Wie naar Kos gaat, moet zeker de thermen bezocht hebben. Dit zijn heetwaterbronnen, waarvan gezegd wordt dat ze een helende werking hebben.

Vlakbij het plaatsje Kefalos, ligt Paradise Beach, een van de mooiste stranden van Kos. Het water is er azuurblauw en er zijn veel watersport-mogelijkheden.

Dag 3: Varen naar Kalymnos

Boottocht Kos – Kalymnos. Vanuit Mastichari neem je de boot naar Kalymnos. Hier staat iemand op je te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 4: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Je hebt een aantal dagen de tijd om Kalymnos te leren kennen. Kalymnos bestaat voor het allergrootste deel uit een imposant bergmassief. Aan de voet van de bergen liggen verschillende dorpen, meestal als een lint langs de kust gebouwd.

Dag 5: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Kalymnos is wereldberoemd door de vangst van sponzen. Men ontvangt er graag gasten maar heeft een hekel aan massatoerisme.

Dag 6: Kalymnos

Vrije dagbesteding.

Wij willen je aanraden om een auto te huren tijdens jouw verblijf. Zo ontdek je de verschillende kleine plaatsjes waar de bus slechts enkele keren per dag komt.

Dag 7: Varen naar Leros

Boottocht Kalymnos – Leros. Je wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht waar de ferry naar Leros alweer klaarstaat. Eenmaal aangekomen op Leros wordt je opgewacht en naar de accommodatie gebracht.

Dag 8: Leros

Vrije dagbesteding.

Leros is een eiland met veel baaien, mooie natuurlijke havens, zandstranden en een goede infrastructuur. Er zijn archeologische terreinen, kastelen, herenhuizen en Italiaans koloniale architectuur.

Dag 9: Leros

Vrije dagbesteding.

Natuur, vruchtbare groene valleien worden afgewisseld met olijfboomgaarden, die al dan niet in terrasvorm tegen de berghellingen zijn geplant. Verspreidt in de bergen liggen de restanten van twee byzantijnse forten.

Dag 10: Varen naar Patmos

Bootreis Leros – Patmos. Je wordt bij jouw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht waar de ferry naar Patmos alweer klaarstaat. Eenmaal aangekomen op Patmos word je opgewacht en naar jouw accommodatie gebracht.

Dag 11: Patmos

Vrije dagbesteding.

Patmos wordt regelmatig bezocht uit religieuze overwegingen. Halverwege Skala en het hoog op een heuvel gelegen Chora is namelijk een grot, waar volgens de overlevering profeet Ioannis/Johannes, leerling van Christus, het bijbelboek Apocalyps/Openbaringen heeft geschreven.

Dag 12: Patmos

Vrije dagbesteding.

Het bekendste is echter het indrukwekkende Agios Ioannis/Johannes-klooster (uit 1088), die vanaf vele punten op het eiland zichtbaar is. Dit klooster moet u zeker bezoeken als u het eiland Patmos bezoekt. Verder: vele leuke baaitjes die het ontdekken waard zijn.

Dag 13: Varen naar Kos

Bootreis Patmos – Kos. U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven gebracht waar de ferry naar Kos vertrekt. Eenmaal aangekomen op Kos regel je zelf uw vervoer naar Mastichari.

Dag 14: Kos

Vrije dagbesteding.

Geniet nog een dagje van jouw vakantie in Griekenland en breng deze relaxt door op het prachtige zandstrand van Mastichari. Overdenk jouw ervaringen tijdens een lunch in één van de restaurantjes en probeer een keuze te maken wat je het leukste van uw vakantie vond.

Dag 15: Vertrek naar huis

Helaas, vandaag staat de terugreis naar huis op het programma. Je wordt opgehaald bij jouw accommodatie en naar de luchthaven gebracht door de transfer

Kos, Kalymnos, Leros & Patmos

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of