De Parels van de Cycladen

15 dagen Athene, Syros, Amorgos, Paros & Mykonos

Athene, Syros, Amorgos, Paros en Mykonos. Dit is één van de meest romantische eilandhop-reizen in ons programma, witte stranden, prachtige geplaveide straatjes, de mooiste en meest speciale kerken en net even wat meer rust op de eilanden, kortom genieten!

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Mykonos
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Natuur en schilderachtige dorpjes
 • Pareltjes van de Cycladen
 • Koning Minos' favoriete vakantiebestemming
 • Heuvels Anastasi en Ano Syros
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Varen naar Syros
 • 3Syros
 • 4Syros
 • 5Varen naar Amorgos
 • 6Amorgos
 • 7Amorgos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Athene, Syros, Amorgos, Paros & Mykonos

Om naast het eilandhoppen door Griekenland nog meer van Griekenland te ontdekken, begint u de reis in de hoofdstad Athene. Het wereldberoemde Acropolis met het Parthenon en het Erechtheion zijn de grote publiekstrekkers en geven de stad een eigen gezicht. Na het cultuur snuiven is het dan toch echt tijd om de eilanden te gaan ontdekken. Verken op eigen tempo de eilanden en huur aan scooter of auto. Meer van het lokale leven meemaken? Neem dan samen met de Grieken de bus. Zin in een dagje niets? Dan is de boulevard met zijn terrasjes in de schaduw een aantrekkelijk vooruitzicht.

Syros Griekenland

De hoofdstad van Syros is Ermoupolis, deze stad heeft de uitstraling van een stad uit de 19de eeuw. Hiermee is Ermoupolis ook anders dan de andere Cycladische steden. Syros staat ook bekend om zijn twee heuvels Anastasi en Ano Syros. Op deze laatste heuvel staat een prachtige kathedraal ‘San Giorgi’ en het uitzicht vanaf hier is fascinerend.

Amorgos Griekenland

Amorgos was ooit de vakantiebestemming van Koning Minos, niet voor niks natuurlijk! Amorgos is een bijzonder eiland, je komt er aan en het eiland windt je om haar vinger heen. De (verborgen) stranden, de Chora met prachtige witte Cycladen huisjes en vooral de stilte en de rust! Amorgos is een eiland waar de tijd stil is blijven staan en waar kleine dingen nog heel groot kunnen zijn.

Paros Griekenland

Paros is een bergachtig eiland met ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes. Het stadje Parikia beschikt over een voornamelijk autovrije kern met kleine winkelstraatjes, een kleine haven en een gezellige boulevard. Een bezoek aan het vissersdorpje Naoussa mag tijdens uw reis aan Paros ook niet ontbreken. Ook hier vindt u een wirwar van steegjes en smalle straatjes met winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden.

Mykonos

Mykonos trekt elk jaar een groot aantal toeristen van over de hele wereld. De hoofdstad Chora met zijn vele kronkelende steegjes, is een sfeervol doolhof, waar men uren kan dwalen. Een van de leukste buurten van deze stad is Klein Venetie. De twee of drie verdiepingen tellende huisjes, staan direct aan het water. Vanuit hier kunt u een schitterende zonsondergang meemaken.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B Hotels,  dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A Hotels, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Reizen op maat

Naast de bekende eilanden zijn er natuurlijk nog veel meer eilanden om te verkennen in de Cycladen. Hieronder ziet u een aantal reizen die wij alvast voor u hebben uitgewerkt. Ziet u uw combinatie niet staan? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Een reis op maat is voor ons geen probleem.

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland/ in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel classificaties (C/B/A categorie)

Vlucht en transfer

Omdat de vluchtprijzen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf naar Athene per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor u boeken.

Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappijen.

Foto's van de Parels van de Cycladen

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf mei€ 1.099 juni€ 1.299 juli & september€ 1.499 augustus€ 1.699
Categorie B - per persoon vanaf mei€ 1.299 juni€ 1.499 juli & september€ 1.699 augustus€ 1.799
Categorie A - per persoon vanaf mei€ 1.599 juni€ 1.899 juli & september€ 2.099 augustus€ 2.299

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 14 nachten in categorie C, B of A hotels met ontbijt
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief 
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri.

Dag 2: Varen naar Syros

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Piraeus gebracht. Hier ligt de boot naar Syros al te wachten. In een paar uur komt u aan op het eiland waar de transfer naar het hotel meestal alweer klaarstaat. Soms loopt u zelf naar het hotel.

Dag 3: Syros

Vrije dagbesteding.

In de 19e eeuw was de hoofdplaats Ermoupoli de belangrijkste Griekse havenstad met een bloeiende scheepswerf. Breng een bezoek aan Ano Syros, gebouwd door de Venetiers met een middeleeuwse sfeer.

Dag 4: Syros

Vrije dagbesteding.

De kerk van Agios Georgios is een aanrader. Dwaal verder door deze stad of ga erop uit en reis naar het dorp Finikas. Het heeft een idyllisch baaitje met palmbomen.

Dag 5: Varen naar Amorgos

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Syros gebracht. Hier ligt de boot naar Amorgos al te wachten. Wanneer u aankomt op Amorgos staat vaak de transfer naar het hotel alweer klaar.

Dag 6: Amorgos

Vrije dagbesteding.

Tips? Uiteraard een leuke besteding van de dag is met een boot de verborgen strandjes te gaan ontdekken.

Dag 7: Amorgos

Vrije dagbesteding.

Verder is het een heerlijk gevoel om door de Chora de lopen langs de Cycladische huizen en de te genieten van de idylische uitzichten. Natuurlijk zijn een bezoek aan de windmolens en de havenstadjes Aegiali en Katapola de moeite waard.

Dag 8: Varen naar Paros

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Amorgos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Paros waar u na een paar uur aankomt. Ter plaatse zal er vaak iemand op u staan te wachten om u naar de accommodatie te brengen.

Dag 9: Paros

Vrije dagbesteding.

Paros is een bergachtig eiland met ongerepte natuur en schilderachtige dorpjes.

Dag 10: Paros

Vrije dagbesteding.

Het stadje Parikia beschikt over een voornamelijk autovrije kern met kleine winkelstraatjes, een kleine haven en een gezellige boulevard. Een bezoek aan het vissersdorpje Naoussa mag tijdens uw reis aan Paros ook niet ontbreken. 

Dag 11: Paros

Vrije dagbesteding.

Ook hier vindt u een wirwar van steegjes en smalle straatjes met winkeltjes, barretjes en eetgelegenheden. Op zoek naar net iets meer rust? Dan is Piso Livadi met zijn mooie stranden een aanrader.

Dag 12: Varen naar Mykonos

U wordt bij uw accommodatie opgehaald en naar de haven van Paros gebracht. In ongeveer een uur of 2 vaart u naar het schilderachtige Mykonos waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat..

Dag 13: Mykonos

Vrije dagbesteding.

Mykonos trekt elk jaar een groot aantal toeristen van over de hele wereld. De hoofdstad Chora met zijn vele kronkelende steegjes, is een sfeervol doolhof, waar men uren kan dwalen. Een van de leukste buurten van deze stad is Klein Venetie. De twee of drie verdiepingen tellende huisjes, staan direct aan het water. Vanuit hier kunt u een schitterende zonsondergang meemaken.

Dag 14: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. U wordt naar de luchthaven gebracht voor het einde van de reis.

Parels van de Cycladen

Ten oosten van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
15 dagen
Vanaf € 915 p.p.
15 dagen Mykonos, Tinos & Syros
15 dagen Mykonos, Tinos & Syros
Een mooie combinatie van toeristischer Mykonos met daarnaast de 2 rustigere eilanden Tinos en Syros. Elk zijn charme, zo ontzettend leuk!
11 dagen
Vanaf € 979 p.p.
11 dagen Griekse verschillen
11 dagen Griekse verschillen
Een combinatie van rust en toeristisch. Parikia, de haven van Paros een idyllisch dorp. Amorgos, bekend om het klooster van Chozoviotissa...