Athene Spetses Hydra Aegina

15 dagen Athene, Spetses, Hydra & Aegina

Ontdek de drie eilanden van de Saronische Golf: Spetses, Hydra en Aegina. Ieder eiland is uniek en anders. Eilandhoppen is de beste manier om de prachtige Griekse Saronische Eilanden te ontdekken.

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Athene
 • Transfer Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Ontdek oud en nieuw in de hoofdstad van Griekenland
 • Terug naar de 19e eeuw op Hydra
 • Autovrije eiland Spetses
 • Fietsen op Aegina & Spetses
 • Mezdakia tour in Athene
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Varen naar Spetses
 • 3Spetses
 • 4Spetses
 • 5Spetses
 • 6Varen naar Hydra
 • 7Hydra
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Athene, Spetses, Hydra & Aegina

Ontdek de drie eilanden van de Saronische Golf: Spetses, Hydra en Aegina. Ieder eiland is uniek en anders. Eilandhoppen is de beste manier om de prachtige Griekse Saronische Eilanden te ontdekken.

Athene Griekenland

300 dagen zon, heerlijke hotels, zalige specialiteiten en tevens een gezellige Riviera… Athene, de hoofdstad van Griekenland is een heerlijke plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum mag zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip door Athene.

Aegina Griekenland

De charme van Aegina is dat het op het eerste gezicht zijn “ geheimen “ niet prijs geeft. Het ontvouwt zich langzaam, waardoor de geheimen om ontdekt te worden alleen bij regelmatig bezoek tevoorschijn zullen komen. de neoklassieke huizen van het stadje Aegina, de georganiseerde en “vrije” stranden, de kleine afgelegen baaien, bossen, onbegaanbare paden, bergpassen en heel veel pistachenootjes om maar wat te noemen.

Heerlijk om er op uit te gaan met een fiets en het achterland van Aegina te ontdekken. Houdt u van wandelen? Op Aegina zijn er uitstekende routes door de bossen en de heuvels.

Hydra Griekenland

Hydra Even terug naar de 19de eeuw? Geniet van het eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18 en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. Huiseigenaren hebben deze oude herenhuizen gerenoveerd met respect en gevoel voor de authentieke, klassieke stijl. Door de kleine pleintjes en smalle steegjes, is dit een autovrij eiland. De inwoners gebruiken vooral ezels als vervoer- en transportmiddel.

Spetses Griekenland

Het prachtige Spetses, overal zijn terrasjes, boetiekjes en souvenirwinkels, het is hier gezellig druk. Wat u ongetwijfeld tegen zult komen zijn de paarden met koets, dit is kenmerkend voor dit eiland. Het centrum is namelijk autovrij. Wat u wel erg veel ziet zijn scooters, wij raden  u ook aan met een scooter het eiland te verkennen. Een wandeling naar de vuurtoren van het eiland is absoluut de moeite waard, u komt verscheidene kiezelstranden tegen, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleinen.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende
accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Foto's Athene, Spetses, Hydra & Aegina

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Spetses, Hydra & Aegina

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf April & Mei€ 1.039 Juni & September€ 1.039 Juli€ 1.079 Augustus€ 1.079
Categorie B - per persoon vanaf April & Mei€ 1.265 Juni & September€ 1.285 Juli€ 1.299 Augustus€ 1.335
Categorie A - per persoon vanaf April & Mei€ 1.399 Juni & September€ 1.399 Juli€ 1.509 Augustus€ 1.509

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon en inclusief: 
- 14 nachten in categorie C of B hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven (behalve op Hydra zijn er geen transfers, hier is het gemakkelijk te voet te doen)
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Excursies Athene, Spetses, Hydra & Aegina

Footsteps in Athens bijzondere wandeling in Athene

Te voet maakt u kennis met Athene. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Tijdens deze bijzondere wandeling in Athene krijgt u uitleg van een Nederlandstalige gids over het antieke en het hedendaagse Athene, kunt u letterlijk proeven van de Griekse specialiteiten, en maakt u kennis met bijzondere Atheners. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van de gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere Griekse ijskoffie.

Dag: Maandag t/m zaterdag
Starttijd: 09.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 3 uur
Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-)
Inclusief: Koffie met iets lekkers, Nederlandstalige gids

Mezedakia-tour kennismaking met de Griekse keuken
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken.

Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende delen van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.

In iedere gelegenheid krijgt u wat te drinken en 1 consumptie, zodat u aan het einde van de tour een volledig diner heeft genuttigd. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wilt u iets anders eten of drinken dan is dit op eigen kosten. De mezedakia-tour is een kennismaking met de Griekse keuken, ook geschikt voor vegetariërs.
Voor de mezedakia-tour geldt een minimum aantal van vier deelnemers.

Dag: Maandag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag
Starttijd: 18.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 4 uur
Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-)
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids

An Evening Stroll
Avondwandeling in Athene. Tijdens deze wandeling die in de vroege avond plaats vindt, zie je Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.
De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer, naar een uitzichtpunt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z’n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Dag: Dagelijks
Starttijd: Tussen 16.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen)
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 18,-/kinderen tot 16 jaar € 8,-
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids

Mezedakia-diner eten op z'n Grieks
Souvlaki, tzatziki en mousaka kent u waarschijnlijk wel, wilt u echter ook eens kennismaken met andere gerechten uit de rijke Griekse keuken, boek dan het Mezedakia-diner.Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de Grieken zelf komen eten. We eten op z’n Grieks; dit betekent dat er verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, op tafel komen, deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.

Op deze manier proeft u van allerlei verschillende gerechten, van ovenschotels tot salades en van stoofgerechten tot dips Het Mezedakia-diner is ook geschikt voor vegetariërs.

Dag: Dagelijks
Starttijd: 19.30 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Athene

Tijdens deze eilandhopreis begint en eindigt u uw uw reis in Athene. De hoofdstad van Griekenland is een prettige plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Athene. Als u tijd heeft kunt u ook eens kennis maken met de de Apollokust, de Griekse Riviera. Deze kust is nog onbekend voor velen, en dat is een raadsel. Vanuit het centrum kunt u met de tram naar de badplaats Glyfada, een voormalig vissersplaatsje met een boulevard en terrasjes. Kortom: de cultuur en het strand zijn goed te combineren in Athene.

Dag 2: Varen naar Spetses

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Piraeus gebracht. Hier ligt de boot naar Spetses al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 3: Spetses

Vrije dagbesteding.

Als u de haven van Spetses binnen komt varen, stapt u de boot af en loopt u het havenplaatsje binnen, u zult gelijk ervaren dat het ‘leeft’. Overal zijn terrasjes, boetiekjes en souvenirwinkels, het is hier gezellig druk. Strijkt u even heerlijk neer op een terras en bestel één van onze favorieten Griekse salade met tzatziki. 

Dag 4: Spetses

Vrije dagbesteding.

Wat u ongetwijfeld tegen zult komen zijn de paarden met koets, dit is kenmerkend voor dit eiland. Het centrum is namelijk autovrij. Wat u wel erg veel ziet zijn scooters, wij raden u ook aan met een scooter het eiland te verkennen. Een andere rader is op de fiets Spetses ontdekken. 

Dag 5: Spetses

Vrije dagbesteding.

Een wandeling naar de vuurtoren van het eiland is absoluut de moeite waard, u komt verscheidene kiezelstranden tegen, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleinen. Rijdt u langs de kust dan komt u ook prachtige baaien tegen waar u even kunt afkoelen in de azuurblauwe zee.

Dag 6: Varen naar Hydra

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Spetses gebracht. Hier ligt de boot naar Hydra al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland Hydra waar u naar uw accommodatie loopt. 

Dag 7: Hydra

Vrije dagbesteding.

Even terug naar de 19de eeuw? Geniet van het eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18 en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. Huiseigenaren hebben deze oude herenhuizen gerenoveerd met respect en gevoel voor de authentieke, klassieke stijl.

Dag 8: Hydra

Vrije dagbesteding.

Door de kleine pleintjes en smalle steegjes, is dit een autovrij eiland. De inwoners gebruiken vooral ezels als vervoer- en transportmiddel. Hydra is een rotsachtig eiland en heeft geen mooie stranden. Zwemmen is absoluut mogelijk vanaf de rotsen en er is ook een kleine baai waar u heerlijk kunt zwemmen. “Nader met de boot de inham waar de stad met de haven ligt en u bent direct verkocht.”

Dag 9: Varen naar Aegina

U gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Hydra Hier ligt de boot naar Piraeus al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op Athene, waarna u de boot weer op gaat naar Aegina. Aangekomen op Aegina, staat de transfer al weer op u te wachten. 

Dag 10: Aegina

Vrije dagbesteding

De charme van Aegina is dat het op het eerste gezicht zijn “ geheimen “ niet prijs geeft. Het ontvouwt zich langzaam, waardoor de geheimen om ontdekt te worden alleen bij regelmatig bezoek tevoorschijn zullen komen. de neoklassieke huizen van het stadje Aegina, de georganiseerde en “vrije” stranden, de kleine afgelegen baaien, bossen, onbegaanbare paden, bergpassen en heel veel pistachenootjes om maar wat te noemen.

Dag 11: Aegina

Vrije dagbesteding

Dan zijn er de oude Byzantijnse- en meer moderne monumenten. Er zijn tentoonstellingen, live muziek, avonden gewijd aan specifieke thema's, kleinschalige sport evenementen en niet te vergeten het uitgebreide programma van het Fistike Fest. En wat dacht u van onze, sfeervolle kleinschalige accommodaties op het eiland. Met en/of zonder “coole pool” ! Hier proef je de geschiedenis van het “ oude “ Griekenland, cultuur a la carte ……., zeg maar.

Dag 12: Aegina

Vrije dagbesteding

Wist u dat Aegina ook een populaire wandelbestemming is? Er zijn diverse wandelroutes door de bossen en over de heuvels van Aegina.

Dag 13: Varen naar Athene

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Aegina gebracht. Hier ligt de boot naar Piraeus al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 14: Athene

Heeft u iets gemist in Athene tijdens uw eerste dagen aan het begin van uw reis? Dan is vandaag de dag dat u dit nog kunt bezoeken voordat u weer naar huis gaat.Wilt u liever deze dag niet in Athene doorbrengen maar een dag verlengen op één van de eilanden? Dit is mogelijk… Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. U wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis. Eventueel kunt u ook deze reis combineren met de eilanden van de Cycladen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid, deze reis te combineren met het Griekse eiland Kreta.

Athene, Spetses, Hydra & Aegina

Ten zuiden van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
12 dagen
Vanaf € 945 p.p.
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
Athene, Poros, Hydra, Spetses & Athene. Cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken...