De Traditionele Cycladen

15 dagen Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini

Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini; Eilandhoppen Griekenland. Indien je liever wat anders wilt dan het standaard rondje kunnen wij je een rondreis over de authentieke westelijke Cycladen aanbieden. Ontdek hier het échte Griekenland!

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Santorini
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Wandeleiland Sifnos
 • Milos, waar Venus de Milo is gevonden
 • Fantastische grotten
 • Niet-toeristische Folegandros
 • Fotogenieke Santorini
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Athene
 • 3Varen naar Sifnos
 • 4Sifnos
 • 5Sifnos
 • 6Varen naar Milos
 • 7Milos
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini

Geniet van de traditionele Cycladen. Een rondreis langs Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini; Eilandhoppen Griekenland. Indien je liever wat anders wilt dan het standaard rondje kunnen wij je een rondreis over de authentieke westelijke Cycladen aanbieden. Ontdek hier het échte Griekenland!

Waarom deze 15 daagse reis?

Je begint jouw eilanden-reis op Sifnos, een eiland voor échte wandelliefhebbers. Ook de strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de prachtige stranden. Dan reis je door naar Milos, een veelzijdig eiland waar het beroemde Venus de Milo is gevonden. Tegenwoordig staat dit beeld in het Louvre in Parijs, uiteraard is er een replica op het eiland te vinden. Milos heeft een aantal fantastische grotten die zeker een bezoek waard zijn. Het ruige, traditionele Folegandros is de volgende bestemming. Folegandros-stad is een goed voorbeeld van een typisch Cycladendorp met witgekalkte doolhofstraatjes. Lang niet zo toeristisch als Mykonos en Santorini, en juist daarom zeker de moeite waard. Naast de stad zijn er een aantal leuke baaitjes om te relaxen. Je sluit de reis af op het wereldberoemde Santorini met haar prachtige vergezichten, witte huisjes en blauwe koepels. Een toeristische bestemming, maar eentje die volgens ons niet in een rondreis door Griekenland mag ontbreken.

Om naast het eilandhoppen door de Cycladen nog meer van Griekenland te ontdekken, begin je de reis in de hoofdstad Athene. Het wereldberoemde Acropolis met het Parthenon en het Erechtheion zijn de grote publiekstrekkers en geven de stad een eigen gezicht. Na het cultuur snuiven is het dan toch echt tijd om de eilanden te gaan ontdekken.

Griekse historie ontdekken?

Wil je naast Athene nog een écht stukje Griekse historie ontdekken? Maak dan een 4-daagse trip over het vaste land en bezoek grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland en kies tussen een bezoek aan de prachtige rotskloosters van de Meteora of de oorsprong van de Olympische Spelen in Olympia. Klik hier voor meer informatie.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk zie je in de offerte wel direct wat wij aan de hand van jouw wensen hebben samengesteld!

Vluchten en transfers

Omdat de vluchtprijzen vanuit Amsterdam/Brussel/Dusseldorf per dag zo enorm kunnen verschillen, bieden we de pakketten zonder vlucht aan. Uiteraard kunnen we deze vlucht wel voor je boeken.

Interfact Travel zal de best mogelijke bootverbindingen aanbieden tijdens het eilandhoppen door Griekenland. Houdt er wel rekening mee dat de veerboten soms met vertraging varen en de maatschappijen de schema’s kunnen wijzigen. Interfact Travel behoudt het recht om de eilandverblijven te verkorten of te verlengen als dit noodzakelijk is door de weersomstandigheden of een schema-wijziging van de ferrymaatschappijen.

Reizen op maat

Naast de bekende eilanden zijn er natuurlijk nog veel meer eilanden om te verkennen in de Cycladen. Hieronder zie je een aantal reizen die wij alvast voor je hebben uitgewerkt. Zie je jouw combinatie niet staan? Vraag het ons dan want wij kunnen bijna alles op maat aanbieden! Een reis op maat is voor ons geen probleem.

Ook binnen de bestaande reizen is van alles mogelijk;- meer of juist minder dagen op een eiland / in Athene- andere volgorde (indien het bootschema dit toelaat)- combineren van diverse hotel classificaties (C/B/A categorie)

Athene, Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini​​

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige eilanden Sifnos, Milos, Folegandros & Santorini.

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Prijzen per persoon vanaf mei & oktober€ 1.425 juni & september€ 1.695 juli€ 1.925 augustus€ 2.199

Bovenstaande prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon, o.b.v. 2 personen en inclusief:

- 14 nachten in hotels met ontbijt
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor je boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: € 25,00 totaal
- Calamiteitenfonds: € 2,50 totaal

Dag tot dag

Dag 1: Aankomst Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene word je opgehaald en naar jouw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri.

Dag 2: Athene

Vrije dagbesteding.

Vandaag zijn er meerdere mogelijkheden. Een bezoek aan het wereldberoemde Acropolis vonden wij een must see tijdens onze reis. Met zijn pittoreske straatjes en honderden winkeltjes en restaurants is de wijk Plaka ook zeker een bezoek waard.

Dag 3: Varen naar Sifnos

Je wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Piraeus gebracht. Hier ligt de boot naar Sifnos al te wachten. Na een paar uur kom je aan op het schilderachtige Sifnos waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaar staat.

Dag 4: Sifnos

Vrije dagbesteding.

Sifnos is een schilderachtig eiland, met mooie dorpen zoals Apollonia, Kamares en het middeleeuwse dorp Kastro, grote zandstranden en een typische architectuur.

Dag 5: Sifnos

Vrije dagbesteding.

Een bezoek aan het bekende klooster Chrysopigi mag niet ontbreken. Je kunt je op het eiland prima verplaatsen met het openbaar vervoer, maar ook te voet kom je al een heel eind. Sifnos is een goed eiland om te wandelen.

Dag 6: Varen naar Milos

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar de haven van Sifnos gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Milos. Ter plaatse zal er meestal iemand op je staan te wachten om je naar de accommodatie te brengen.

Dag 7: Milos

Vrije dagbesteding.

Milos staat vooral bekend om de vindplaats van de Venus van Milo die al jaren het Louvre in Parijs siert. Het eiland biedt echter vele mogelijkheden. Het eiland heeft prachtige zandstranden en ook het kleine vissersdorp Klima is een bezoek waard. De huizen staan hier letterlijk aan het water.

Dag 8: Milos

Vrije dagbesteding.

De plaatsen Ademas en Pollonia hebben de meeste toeristische faciliteiten en verschillende eetgelegenheden. Wil je iets heel anders? Bezoek dan de taverna bij Emborio. Deze taverna ligt tegen het water aan en met teveel wind komen de golven het terras op. Het is aan te raden om een auto te huren voor één of twee dagen om het eiland beter te leren kennen.

Dag 9: Varen naar Folegandros

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar de haven van Milos gebracht. Afhankelijk van de ferry maatschappij vaar je in een paar uur naar Folegandros toe waar je naar de accommodatie gebracht wordt.

Dag 10: Folegandros

Vrije dagbesteding.

Folegandros is een klein, traditioneel en prachtig eiland. De pittoreske hoofdstad Folegandros-stad (Chora) is een aaneenschakeling van drie dorpspleinen met terrasjes onder de bomen.

Dag 11: Folegandros

Vrije dagbesteding.

Het is hier heerlijk dwalen door de blauwwitte straatjes. Het eiland heeft een aantal mooie baaitjes, waarvan het zandstrand in de baai Agios Nikolaos de meest bezochte is. Dit is echter niet de reden dat je dit eiland bezoekt. Hier ga je heen voor de echte Griekenland beleving.

Dag 12: Varen naar Santorini

Je wordt bij de accommodatie opgehaald en naar de haven van Folegandros gebracht. Vervolgens vaar je naar het vulkaaneiland Santorini toe. Eenmaal aangekomen wordt je meestal naar de accommodatie gebracht.

Dag 13: Santorini

Vrije dagbesteding.

Santorini is wel even anders na alle rust op de vorige eilanden, maar mag volgens ons niet bij het eilandhoppen ontbreken. Het is een van de beroemdste eilanden van de Cycladen.

Dag 14: Santorini

Vrije dagbesteding.

De meeste Griekenland foto’s worden op dit eiland gemaakt. De witgekalkte huisjes hoog op de rotsen samen met de azuurblauwe zee zijn en prachtig gezicht. Bedenk goed dat je, zeker in het hoogseizoen, niet de enige bent die dit eiland bezoekt.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. Vergeet niet de tijden van jouw terugreis in de gaten te houden!

Sifnos, Milos, Folegandros en Santorini​​

Direct onder Athene vindt u de prachtige Cycladen.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
12 dagen
Vanaf € 1165 p.p.
12 dagen Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini
12 dagen Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini
Maak een onvergetelijke rondreis langs de Cycladische eilanden, namelijk Sikinos, Syros, Sifnos & Santorini. Wij delen graag onze beste...