De Parels van de Saronische Golf

15 dagen Athene, Poros, Hydra & Spetses

Ontdek deze eilanden tijdens deze 15-daagse reis en ontdek de verschillende charmes van ieder eiland. Met in het bijzonder Hydra, ons team is er verliefd op geworden! Een ander stukje Griekenland.

 • Aankomst op Athene
 • Vertrek vanaf Athene
 • Transfers Inclusief
 • Ferry's Inclusief
 • Reis op maat Optioneel

Hoogtepunten

 • Ontdek oud en nieuw in de hoofdstad van Griekenland
 • Ga terug naar de 19e eeuw op Hydra
 • Schilderachtige Poros
 • Met paard en wagen door Spetses stad
 • Fietsexcursie in Athene
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Aankomst Athene
 • 2Varen naar Poros
 • 3Poros
 • 4Poros
 • 5Poros
 • 6Varen naar Hydra
 • 7Hydra
 • 8...
Bekijk volledige reisschema

15 dagen Athene, Poros, Hydra & Spetses

Ontdek deze eilanden tijdens deze 15-daagse reis en ontdek de verschillende charmes van ieder eiland. Met in het bijzonder Hydra, ons team is er verliefd op geworden! Een ander stukje Griekenland.

Saronische Eilanden

Athene Griekenland

300 dagen zon, heerlijke hotels, zalige specialiteiten en tevens een gezellige Riviera… Athene, de hoofdstad van Griekenland is een heerlijke plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis en het Akropolis museum mag zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip door Athene.

Hydra Griekenland

Even terug naar de 19de eeuw? Geniet van het eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18 en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. Huiseigenaren hebben deze oude herenhuizen gerenoveerd met respect en gevoel voor de authentieke, klassieke stijl. Door de kleine pleintjes en smalle steegjes, is dit een autovrij eiland. De inwoners gebruiken vooral ezels als vervoer- en transportmiddel.

Spetses

Het prachtige Spetses, overal zijn terrasjes, boetiekjes en souvenirwinkels, het is hier gezellig druk. Wat u ongetwijfeld tegen zult komen zijn de paarden met koets, dit is kenmerkend voor dit eiland. Het centrum is namelijk autovrij. Wat u wel erg veel ziet zijn scooters, wij raden  u ook aan met een scooter het eiland te verkennen. Een wandeling naar de vuurtoren van het eiland is absoluut de moeite waard, u komt verscheidene kiezelstranden tegen, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleinen.

Poros

Poros-stad ligt tegen de heuvels opgebouwd en heeft de welbekende Griekse blauwwitte huisjes. Dit eiland heeft prachtige, kleine zandstranden waar zwemliefhebbers heerlijk kunnen genieten van het echte vakantiegevoel… Zon, zee, strand! Houdt u van archeologie dan kunt u op Poros naar het Heiligdom van Poseidon.

Accommodaties

REIZEN OP MAAT? Ja, ja en nog eens ja! Wij sturen bijna nooit dezelfde offerte. Alles wordt op wens en op maat aangepast en gemaakt, dat is ook de reden dat wij hieronder nog geen hotelnamen noemen. Natuurlijk ziet u in de offerte wel direct wat wij aan de hand van uw wensen hebben samengesteld!

Categorie C, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 2/3 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie B, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 3/4 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Categorie A, dit zijn hotels die vergelijkbaar zijn met 4/5 sterren hotels. Wij kunnen aan de hand van uw specifieke wensen de best passende accommodaties voor u uitzoeken en verwerken in uw offerte op maat.

Foto's Athene, Poros, Hydra & Spetses

Hier krijgt u een idee van de reis en de prachtige bestemmingen Athene, Poros, Hydra & Spetses

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze 15-daagse reis

Overzicht vanaf prijzen
Categorie C - per persoon vanaf April & Mei€ 1.015 Juni & September€ 1.065 Juli€ 1.099 Augustus€ 1.115
Categorie B - per persoon vanaf April & Mei€ 1.199 Juni & September€ 1.219 Juli€ 1.275 Augustus€ 1.315
Categorie A - per persoon vanaf April & Mei€ 1.299 Juni & September€ 1.349 Juli€ 1.399 Augustus€ 2.319

Prijzen van eilandhoppen Griekenland zijn per persoon en inclusief: 
- 14 nachten in categorie C, B of A hotels
- alle transfers van (lucht)haven – hotel – (lucht)haven
- alle ferrytickets

Exclusief:
- Vluchten (kunnen we wel voor u boeken! Vraag ons naar de mogelijkheden)
- Reserveringskosten: EUR 25,- totaal
- Calamiteitenfonds: EUR 2,50 totaal

Excursies Athene, Poros, Hydra & Spetses

Footsteps in Athens bijzondere wandeling in Athene
Te voet maakt u kennis met Athene. We nemen u mee naar de hectiek van een mediterrane groente- en vismarkt. Maar even verderop is de hectiek verdwenen en waant u zich op een eiland in het wijkje Anafiotika. Vanaf de historische Pnyx geniet u van een schitterend uitzicht op de Akropolis, en u kunt een kaarsje branden in één van de mooie Byzantijnse kerkjes die we zullen bezoeken. Dit zijn de vaste elementen van de wandeling, daarnaast zult u afhankelijk van actuele ontwikkelingen, feestdagen, evenementen en de wensen van de groep, kennismaken met het hippe Psiri, de anarchistische studentenwijk Exargeia, de trendy wijk Gazi, de nationale tuinen, het wisselen van de wacht, het mondaine Kolonaki, of één van de vele andere bezienswaardigheden in Athene.

Tijdens deze bijzondere wandeling in Athene krijgt u uitleg van een Nederlandstalige gids over het antieke en het hedendaagse Athene, kunt u letterlijk proeven van de Griekse specialiteiten, en maakt u kennis met bijzondere Atheners. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van de gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van bijvoorbeeld een lekkere Griekse ijskoffie.

Dag: Maandag t/m zaterdag
Starttijd: 09.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 3 uur
Prijs: € 25,- (kinderen tot 16 jaar € 10,-)
Inclusief: Koffie met iets lekkers, Nederlandstalige gids

Mezedakia-tour kennismaking met de Griekse keuken
Mezedakia zijn Griekse tapas en bieden een mooie mogelijkheid om te proeven van veel verschillende gerechten uit de rijke Griekse keuken.

Tijdens deze tour, die deels te voet en deels met het openbaar vervoer zal worden afgelegd, doen we diverse horecagelegenheden aan in verschillende delen van Athene. De eet- en drinkgelegenheden kunnen variëren van een traditionele ouzerie tot een authentiek kelderrestaurant en van een mezedopoleio tot een havenbar. Wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat het gelegenheden zijn die voornamelijk door de Grieken zelf worden bezocht.

In iedere gelegenheid krijgt u wat te drinken en 1 consumptie, zodat u aan het einde van de tour een volledig diner heeft genuttigd. Het eten, en soms ook het drankje, staat vast. Wilt u iets anders eten of drinken dan is dit op eigen kosten. De mezedakia-tour is een kennismaking met de Griekse keuken, ook geschikt voor vegetariërs.
Voor de mezedakia-tour geldt een minimum aantal van vier deelnemers.

Dag: Maandag, Donderdag, Vrijdag en Zaterdag
Starttijd: 18.00 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 4 uur
Prijs: € 35,- (kinderen tot 16 jaar € 25,-)
Inclusief: Diner en 4 drankjes, vervoer, Nederlandstalige gids

An Evening Stroll
Avondwandeling in Athene. Tijdens deze wandeling die in de vroege avond plaats vindt, zie je Athene op haar mooist. Op dit tijdstip geeft de zachte avondzon de stad een magische glans.
De wandeling gaat door nauwe straatjes, langs verborgen terrassen waar de Grieken genieten van hun avondkoffie, langs oude tempels, waarbij de zon een gouden gloed heeft getoverd over het witte marmer, naar een uitzichtpunt vanaf waar je een schitterend uitzicht hebt over Athene, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. De wandeling wordt afgesloten op z’n Grieks, op een gezellig terras met een glas wijn of ouzo.

Dag: Dagelijks
Starttijd: Tussen 16.00 en 18.00 uur (afhankelijk van het seizoen)
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 18,-/kinderen tot 16 jaar € 8,-
Inclusief: Glas wijn, ouzo of fris, Nederlandstalige gids

Mezedakia-diner eten op z'n Grieks
Souvlaki, tzatziki en mousaka kent u waarschijnlijk wel, wilt u echter ook eens kennismaken met andere gerechten uit de rijke Griekse keuken, boek dan het Mezedakia-diner.Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de Grieken zelf komen eten. We eten op z’n Grieks; dit betekent dat er verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, op tafel komen, deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.
Op deze manier proeft u van allerlei verschillende gerechten, van ovenschotels tot salades en van stoofgerechten tot dips Het Mezedakia-diner is ook geschikt voor vegetariërs.

Dag: Dagelijks
Starttijd: 19.30 uur
Startpunt: Monastiraki (centrum)
Tijdsduur: 2 uur
Prijs: € 19,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Dag 1: Aankomst Athene

Tijdens deze eilandhopreis begint en eindigt u uw uw reis in Athene. De hoofdstad van Griekenland is een prettige plek om een aantal dagen door te brengen. Het levendige, dynamische Athene is een stad waar alle uitersten bij elkaar komen – oudheid en modernisme, museumcultuur en designershops. Een bezoek aan de Akropolis mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Athene. Als u tijd heeft kunt u ook eens kennis maken met de de Apollokust, de Griekse Riviera. Deze kust is nog onbekend voor velen, en dat is een raadsel. Vanuit het centrum kunt u met de tram naar de badplaats Glyfada, een voormalig vissersplaatsje met een boulevard en terrasjes. Kortom: de cultuur en het strand zijn goed te combineren in Athene.

Dag 2: Varen naar Poros

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Piraeus gebracht. Hier ligt de boot naar Poros al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 3: Poros

Vrije dagbesteding.

Het eerste eiland waar u naar toe gaat is het schilderachtige Poros. Poros-stad ligt tegen de heuvels opgebouwd en heeft de welbekende Griekse blauwwitte huisjes.

Dag 4: Poros

Vrije dagbesteding.

Houdt u van wandelen. Poros is bij uitstek zeer geschikt voor mooie wandelroutes door de bossen en op de heuvels van Poros. Toch liever een auto huren? Op Paros zijn tal van mogelijkheden voor het huren van een auto of scooter. Huur een dag of een paar dagen een auto en ontdek de mooiste plekjes van Poros. 

Dag 5: Poros

Vrije dagbesteding.

Dit eiland heeft prachtige, kleine zandstranden waar zwemliefhebbers heerlijk kunnen genieten van het echte vakantiegevoel. Zon, zee, strand! Houdt u van archeologie dan kunt u op Poros naar het Heiligdom van Poseidon.

Dag 6: Varen naar Hydra

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Poros gebracht. Hier ligt de boot naar Hydra al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 7: Hydra

Vrije dagbesteding.

Even terug naar de 19de eeuw? Geniet van het eiland Hydra. Hydra is een klein eiland (50 vierkante km) maar heeft een zeer rijke geschiedenis. De uit 18- en 19 eeuwse herenhuizen in de omgeving van de haven getuigen van de vroegere rijkdom. Huiseigenaren hebben deze oude herenhuizen gerenoveerd met respect en gevoel voor de authentieke, klassieke stijl.

Dag 8: Hydra

Vrije dagbesteding.

Door de kleine pleintjes en smalle steegjes, is dit een autovrij eiland. De inwoners gebruiken vooral ezels als vervoer- en transportmiddel. Hydra is een rotsachtig eiland en heeft geen mooie stranden. Zwemmen is absoluut mogelijk vanaf de rotsen en er is ook een kleine baai waar u heerlijk kunt zwemmen. “Nader met de boot de inham waar de stad met de haven ligt en u bent direct verkocht.”

Dag 9: Varen naar Spetses

U gaat op eigen gelegenheid naar de haven van Hydra. Hier ligt de boot naar Spetses al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 10: Spetses

Vrije dagbesteding.

Als u de haven van Spetses binnen komt varen, stapt u de boot af en loopt u het havenplaatsje binnen, u zult gelijk ervaren dat het ‘leeft’. Overal zijn terrasjes, boetiekjes en souvenirwinkels, het is hier gezellig druk. Strijk neer in één van de taverna's voor een tzatziki met Griekse salade. 

Dag 11: Spetses

Vrije dagbesteding.

Wat u ongetwijfeld tegen zult komen zijn de paarden met koets, dit is kenmerkend voor dit eiland. Het centrum is namelijk autovrij. Wat u wel erg veel ziet zijn scooters, wij raden u ook aan met een scooter het eiland te verkennen. Of huur een fiets en ontdek het mooie Spetses op de fiets.

Dag 12: Spetses

Vrije dagbesteding.

Een wandeling naar de vuurtoren van het eiland is absoluut de moeite waard, u komt verscheidene kiezelstrandjes tegen, mooie huizen, gezellige haventjes en mooie pleinen. Rijdt u langs de kust dan komt u ook prachtige baaien tegen waar u even kunt afkoelen in de azuurblauwe zee.

Dag 13: Varen naar Athene

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de haven van Spetses gebracht. Hier ligt de boot naar Piraeus al te wachten. Na een heerlijke bootreis komt u aan op het eiland waar vaak de transfer naar het hotel alweer klaarstaat.

Dag 14: Athene

Heeft u iets gemist in Athene tijdens uw eerste dagen aan het begin van uw reis? Dan is vandaag de dag dat u dit nog kunt bezoeken voordat u weer naar huis gaat.Wilt u liever deze dag niet in Athene doorbrengen maar een dag verlengen op één van de eilanden? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 15: Vertrek naar huis

Vandaag is het tijd om naar huis te gaan. U wordt naar de luchthaven of haven gebracht voor het einde van de reis. Eventueel kunt u ook deze reis combineren met de eilanden van de Cycladen. Daarnaast heeft u de mogelijkheid, deze reis te combineren met het Griekse eiland Kreta.

Athene, Poros, Hydra & Spetses

Ten zuiden van Griekenland liggen deze prachtige eilanden.

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Vraag een offerte aan
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 849 p.p.
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
9 dagen Hydra, Spetses & Athene
Athene, Hydra, Spetses & weer terug naar Athene. Een geweldige combinatie van rust, cultuur en Griekse gastvrijheid. Even terug naar de...
12 dagen
Vanaf € 945 p.p.
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
12 dagen Poros, Hydra, Spetses & Athene
Athene, Poros, Hydra, Spetses & Athene. Cipressen op de heuvels zijn kenmerkend voor het gebied, evenals de uit natuursteen opgetrokken...