Historie en heerlijk eten!

13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis

Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele mogelijkheden voor wandelen of sightseeing. Geniet van de spectaculaire fjorden, bergen en prachtige natuur in combinatie met verblijf in historische hotels die tot de meest uitgebreide resort hotels van Scandinavië behoren.

Laat u verwennen met diners in restaurants van wereldklasse! Ga met ons mee en geniet van deze 13-daagse culinaire reis.

U kunt deze reis eventueel ook boeken met een huurauto en retourvlucht Oslo. Vraag ons naar de mogelijkheden.

 • Aankomst op Oslo
 • Vertrek vanaf Oslo
 • Ferry Kiel-Oslo Inclusief
 • Autohuur Exclusief
 • Verblijf Incusief
 • Reis op maat Optioneel
 • Duur 13 dagen

Hoogtepunten

 • Culinair genieten!
 • Inclusief overtocht met uw eigen huurauto
 • Kust, Fjorden & prachtige landschappen
Lees meer over deze reis

Uw reisschema

Dag tot dag

 • 1Overtocht Kiel–Oslo
 • 2Oslo–Sundvollen, 50 km
 • 3Sundvollen–Lom, 291 km
 • 4Lom–Balestrand, 182 km
 • 5Verblijf Balestrand
 • 6Balestrand–Os, 270 km
 • 7Verblijf Solstrand/Os
 • 8...
Bekijk volledige reisschema
Reisverslag
“Mooie witte bomen, het prachtige noorderlicht en die geweldige honden die een slee voorttrekken!”
Libby Rodermond
Lees het hele reisverslag

13 dagen Fly Drive Culinaire rondreis

culinaire rondreis langs historische hotels

Dit is echt een verwenvakantie langs de mooiste en aantrekkelijkste hotels en restaurants van Noorwegen op unieke locaties met vele mogelijkheden voor wandelen of sightseeing. Geniet van de spectaculaire fjorden, bergen en prachtige natuur in combinatie met verblijf in historische hotels die tot de meest uitgebreide resort hotels van Scandinavië behoren. Laat u verwennen met diners in restaurants van wereldklasse! Ga met ons mee en geniet van deze 13-daagse culinaire reis.

U maakt deze reis met eigen auto maar natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om te vliegen en een auto erbij te huren. Wij maken graag een offerte op maat!

Fly Drive Culinaire rondreis langs historische hotels

Hieronder een kleine greep uit de prachtige foto's van deze reis

Prijzen

Onderstaand vindt u het prijzenoverzicht voor deze reis

Overzicht vanaf prijzen
Per persoon vanaf Vertrek dagelijks tussen mei & september€ 1.817

Inbegrepen:
• De bootovertochten Kiel–Oslo en Oslo–Kiel met Color Line obv 2 personen inclusief autovervoer en binnenhut (afmetingen auto: lengte ≤ 5 m en hoogte ≤ 2 m);
• 10 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief halfpension.

Niet inbegrepen:
de binnenlandse ferry's.

Toeslagen:
• upgrade kamer: vanaf € 375 pp.
De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september.
Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Dag tot dag

Dag 1: Overtocht Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 20 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

Dag 2: Oslo–Sundvollen, 50 km

Tijdens het ontbijt vaart u het Oslofjord in. Het ms Color Fantasy of ms Color Magic legt om 10.00 uur middenin Oslo aan. Vanaf Oslo gaat uw reis langs de Tyrifjord naar Sundvollen. Diner en overnachting in het Sundvolden Hotel aan de rand van het Krokskogen natuurgebied. De entourage is omgeven door legendes en een rijke historie waar al bijna 1000 jaar Koningen, adelstand, reizigers en handelsreizigers vertoeven.

Dag 3: Sundvollen–Lom, 291 km

Vandaag rijdt u een afwisselende route door het vruchtbare en bosrijke Valdresgebied, via Fagernes, naar de poort van de Jotunheimen. Over de Valdresflya-pas via Randen naar Lom. Diner en overnachting in Fossheim Hotell, Lom.

Het in 1897 door de familie Garmo begonnen hotel wordt inmiddels al door de derde en vierde generatie van dezelfde familie geleid. De harmonie van de houten huizen en de kunst en antiek genereren een unieke sfeer. Op de grote binnenplaats met een aantal oude houten huisjes staat ook de Gaukstadstugu cottage - één van Noorwegen's best bewaarde 17e-eeuwse houten huizen.n.

Dag 4: Lom–Balestrand, 182 km

Een prachtige tocht staat u vandaag te wachten over de hoogst berijdbare bergpas in Noorwegen, de Sognefjell. U rijdt van Lom via de Sognefjell naar Sogndal en via de ferry Hella-Dragsvik naar Balestrand. 2x diner en overnachting in het Kviknes Hotel, Balestrand, prachtig gelegen aan de Sognefjord.

Dag 5: Verblijf Balestrand

Een schilderachtig en gezellig fjorddorp omringd door imposante bergen en gletsjers. Mooie wandelmogelijkheden en/of excursies naar de gletsjers of naar Flåm.

Dag 6: Balestrand–Os, 270 km

Over de langste fjord van Noorwegen de Sognefjord met de ferry Dragsvik–Vangsnes langs het Vikafjellet naar Voss. Via Granvin en weg 7 over de National Tourist Route Hardanger naar Bergen. Vanaf Bergen de E39 naar Os. 2x diner en overnachting in het schitterend aan de fjord gelegen Solstrand Fjordhotel, Bergen/Os.

Dag 7: Verblijf Solstrand/Os

Een heerlijk hotel - met een spa-afdeling, zwembad, sauna's en een whirlpool - in een prachtige omgeving. Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied is van hier ook bereikbaar per boot.

Bezoek de beroemde vismarkt waar je je ogen uitkijkt, bezoek 'Bryggen' en wandel rond de oude koopmanshuizen langs de haven en door de schilderachtige wijk 'Gamle Bergen' met goed bewaard gebleven huizen van vroeger. Maak een rit met de Fløienbaan naar de top van de berg Fløien, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de stad.

Op weg naar Bergen vind je de Fantoft Stavkerk en 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, een bijzonder museum.

Dag 8: Os–Lofthus, 181 km

De toeristische route gaat vandaag via de ferry's Hatvik–Venjaneset en Tørvikbygd–Jondal en langs de fjord naar het mooie fjorddorp Utne. Dan zuidwaarts langs de Sørfjord richting Odda. We passeren Hardangermuseum 'Agatunet' en de Folgefonngletsjer.

Vanaf Odda rechts langs de fjord omhoog naar Lofthus. 2x diner en overnachting in het luxe Ullensvang Hotel, Lofthus

Dag 9: Verblijf Lofthus

Opnieuw een fantastisch plekje, een prachtig hotel, een mooie fjord en een grote tuin met terras. Dichtbij het water vind je er nog de 'componistenhut' van Edvard Grieg, die hier zomers vaak vertoefde. In het voorjaar is de Hardanger bekleed met een prachtige bloesempracht van de honderdduizenden fruitbomen, een lust voor het oog.

Dag 10: Lofthus–Dalen, 189 km

Via de fjord zakt u verder af richting het zuiden en vervolgt de route via Røldal en Haukeligrend naar het gezellige dorpje Dalen. Overnachting in het Dalen Hotel.

Dag 11: Dalen–Oslo, 228 km

Via wegnummer E134 rijdt u richting Drammen en door naar Oslo. Diner en overnachting in Losby Gods Hotel, Oslo/Lørenskog.

Dag 12: Oslo–Kiel overtocht

Vertrek om 14.00 uur vanuit Oslo per Color Line.

Dag 13: Kiel

Aankomst Kiel om 10.00 uur.

Culinaire rondreis langs historische hotels

Locatie

Geinteresseerd in deze reis?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Bel ons op 020 – 675 98 62 of
Andere voorbeeldreizen
9 dagen
Vanaf € 899 p.p.
Vakantie Kaapstad
Vakantie Kaapstad
Tijdens deze 9-daagse rondreis naar Kaapstad bezoek je de hipste buurten van de stad (Woodstock, Observatory en Gardens) en tevens de andere...
13 dagen
Vanaf € 1850 p.p.
17 dagen Fly drive Lofoten, Vesterålen, Senja & Tromsø
17 dagen Fly drive Lofoten, Vesterålen, Senja & Tromsø
Deze unieke Fly & Drive reis bevat diverse toeristische toppers, die op menig verlanglijstje prijken. Ontdek het bijzondere landschap op...